QUOTE(kaškoniukas @ 2012 06 27, 15:36)
Aha kazkas ten pas Kile tikrai geriau
Vat idomu del genejimo pries ziema, as kazkaip negenejau situ jaunu tik vyriausias dideles, tai iki pavasario jaunutes atrode gerai o paskui pradejo sakas pudyti, tai gavosi genejimas pavasari, todel galvoju, kad gal tada geriau nugeneti pries inesant, vis maziau augalui reikes rupintis savimi... tik vat kiek nugenet?...
Kile lauksim foto
as irgi Salmon Perfection nureziau didele saka, tiesa gal pries 2 savaites, nes man pasirode, kad uzteks ir 2 kamienu, tai jau galima ja sodinti, net nesitikejau
Nežinau kas ten pas mane geriau
Visai negeriau, bet jos žino, kad pas mane kieme vietos labai labai nedaug... ir vyksta didelė didelė atranka, kurias auginsiu, o kurių - ne
O priežiūros joms tikrai labai labai mažai pajėgiu skirti. Raginu visas tręšti kartą į savaitę, o pati tręšiu - kaip išeina, kartais ir kartą į tris savaites
Dėl genėjimo - aš manau ir visada taip darau, kad geniu rudenį. Ne tik vietą rūsy taupydama. Tos liaunos žalios šakelės rūsy paprastai nulepsta, nuvysta, jei ne iš karto, tai link pavasario. Nugeniu gana drąsiai saugodama pirmąjį tų metų šakojimąsi, jei augalas pirmametis - antrametis. Su vyresniais augalais jau truputi kitaip išeina, jie dideli, ir visų Y išsaugoti neišeina, kad tilptų į žiemojimo rūsį. Matau, kad reikės genėjimo fotosesijos. Kasmet ruošdavaus, bet.... man taip skauda širdį, kad reikia jas nugenėti, kad nuotraukų daryti morališkai net negaliu. Dar viena mintis, kodėl pas mane žydi, kai pas daugelį žiemojusios tamsiai dar nežydi - mano rūsys šiltas
Tamsus, bet šiltas.... 13-18 laipsniu... Manau, tai irgi įtakos turi nemažai.
QUOTE(Purkelis @ 2012 06 27, 15:49)
Nu reiskias as ne veina pastebejau
Pas mane pernai kai pasalo tai kai kurios tik 10 cm nuo zemes dar tik paauge
itariu kai kuriu ziedu galiu ir nesulaukt siemet. Kile o jeigu pora kartu i menesi (kas antra savaite ) azotinem patrest gal greiciau augtu ? Ar jau per daug bus ?
Labai dziugina is seklyciu mazyles. Taip keista, kad is seklu toks grozis gali uzaugt, man net ziedu nereikia
.
Purkeli, jei nušąlo pernai jau žydėję augalai, jie vėl žydės šiemet tik tada, kai pasieks pernykštį ūgį. O jų nenaudėlių atmintis labai gera... Tad azotinės padės, nes skatins augimą. Tik su jom atsargiai, kad nebūtų kaip aldam
geriausia gryna amonio salietra. Dar kartą kitą, manau, nepakenks azoto trąšos su kalciu, bet nuolat jų nevartočiau, nes visų mikroelementų gauna su kompleksinėmis, kuriomis tręšiame. O dėl tręšimo dukart - jei neperdidelė koncentracija - tai nepakenks. Tik šalia būtinai kompleksinės, įprastu režimu. Nes sparčiai augant reikės ir kitų mineralų gausiai.
Tiek su azotu, tiek su kitom trąšom galioja taisyklė - jei tręši dažniau - trąšų tirpalą naudok kiek silpnesnį, nei tręšiant dažniau
Tarkim, salietros tręšdama kartą į mėnesį dedu saują (~2,5 kupinoko valgomo šaukšto), o kartą per savaitę - nubarstytą valgomą šaukštą. Tuo pačiu kas savaitę patręšiu Kemira, dėdama jos kupiną šaukštą. Jei neturiu laiko tręšti visų kas savaitę, tai ir Kemiros dozę padidinu apie 30-40%. Aišku, augalui irgi geriau dažniau, bet "skysčiau"
QUOTE(jele25 @ 2012 06 27, 17:43)
Laba diena,noriu paklaust,ar jusu medeliai istisai stovi dabar jau lauke?nezinau kad daryti,pas mus lyja kiekviena diena ir i diena po 1000kartu,ir tampau jas i siltnami is siltnamio i lauka,ir per diena kelis kartus,bijau kad lasai ziedu nenudauzytu ir nebutu per daug perlietos
Jei vazonas su pakankamo dydžio skylėm ir vanduo "nubėga", neužsistovi, o dirvožemis vazone nėra sunkus, klampus, nieko daryti nereikia, tik papildomai, aišku, nebelieti, ir įvertinti, ar tikrai galima lieti su trąšomis. Jei matyti, kad sunkus dirvožemis persisunkęs vandeniu, aš tiesiog kartais padarau "palapinę" nuo lietaus iš polietileno - aprišu stiebą ir nuleidžiu polietileno kraštus ant vazono. Bet irgi reikia pravėdinti, bnent kartelį per dieną kilstelint tą palapinę. Sulyti žiedai savaime trumpiau žydi, greičiau nurunda. Tad šiltnamyje jos gal ir patenkintos
Betgi sunku. O mano jau nepajudinami vazonai, nors pas mus irgi lyja ir lyja, net kiaurai nepermirksta - tokia tanki lapija...
QUOTE(aldam @ 2012 06 27, 18:19)
Mano trys vazonai ikasti i zeme, kitus dvejus kartais inesu i siltnami. Siandien net nepagalvojau kad bus liutys su ledais. Visi lauke stovi. Ziurejau, ziedai nenukapoti, bet lietus nesibaigie dar. Neatrodo, kad vasaros vidurys.
Vazonai ikasti i zeme daug geriau auga. Moutan magic negaliu ikasti, nes ziedai ant zemes guletu. Pasiguosiu, pacia didziausia ir graziausia brugmansija kur siemet pirkausi kartu su forumietem is vokieciu, numarinau. Kaimynas ukininkas dave KAS trasu. Cia vietoj salietros. Laistydama i laistytuva sauksta ipildavau.. Skubedama sliukstelejau nematavus ir viskas.
Oi oi kaip gaila Angel's Proud... Betgi KAS trąšose azoto bendras kiekis tik 32, tikrai nemirtinas brugmansijoms... Gal tai, kad jos su karbamidu, ir didesnė koncentracija nudegino... Visai nusibaigė? Net įdomu, kaip tas trašų poveikis pasireiškė? Gal dar įmanoma gelbėti?...