Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

Kile aciu uz komentara
Linetax uz pagyras
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2012 06 20, 11:32)
Aciu Kile, bandysiu gaivint saviskes, pas mane tik ruzavoji ziedukus krauna ir teim matyt menesio reiks verysad.gif , o cia tokiu groziu prikelet  wub.gif
Ieskojau internete , bet nernadu kas tos veisles selekcininkas. Gal tu zinai, eurpoirte jinai?

Schreded white fantasy - pietu amerikiete, meksika, bet apie selekcininka ziniu nera. Remiuosi info cia:
http://ibrugs.com/ib...gs namelist.htm

Zinau, kad A.Kirchner-Abel yra isvedusi tokiu pat ziedu sekmingiau augancia Shredded white dress, tai si jau vokiete:)

QUOTE(Linetax @ 2012 06 20, 12:14)
Kokia atgaiva akims bigsmile.gif Tikros gražuolės, o labiausiai apžiūrinėju Mountain Magic, nes tokią turiu iš Jūsų wub.gif  Puikiai auga, prigijo abu pagaliukai, taip norėčiau sulaukti žiedų šiemet...
b.kite, negalima tokio grožio slėpti, ji tiesiog žavi wub.gif

Linetax, Mountaim magic pas visas prazysta anksti, dazniausiai pirmaisiais metais. Pas jus taip pat žydės 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas
Norit palinksminsiu.
Vakar vazioavau ieskot grynos amonio salietros , toks juokas paime , ermitaze visokiu trasu pilna , visus maisiukus iskaiciau , nerandu. Nu galvoju gal zliba. Pasikvieciau konsultante, ta atsiveda dar viena ir visos trys ieskojom tos amonio salietros. Bet RADOM smile.gif)) Toks juokas paime, pasirodo deficitas.
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2012 06 21, 06:44)
Labas rytas
Norit palinksminsiu.
Vakar vazioavau ieskot grynos amonio salietros , toks juokas paime , ermitaze visokiu trasu pilna , visus maisiukus iskaiciau , nerandu. Nu galvoju gal zliba. Pasikvieciau konsultante, ta atsiveda dar viena ir visos trys ieskojom tos amonio salietros. Bet RADOM smile.gif)) Toks juokas paime, pasirodo deficitas.

as ir vakar pirkau lotuliukas.gif tik zalioj stotelej.
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2012 06 21, 07:44)
Labas rytas
Norit palinksminsiu.

Aha, kad deficitas! Vakar Senukuose Kaune tai ir du konsultantai man jos nerado smile.gif Pedinsiu i Emolus kioskiuką. Ten ūkiškai viskas, šito gero visada yra smile.gif
Atsakyti
Labas vakarelis, norejau Kiles uzklaust, ka daryt, jei mano B. versicolor Double Peach lapai tokie pat darosi kaip ir Jusu Shreded White Fantasy nuotraukoje? Tokie isgaubti i vidu ir ismarginti sviesesnem demelem, lyg marmuriniai. Gal cia veisles pozymis, o gal jai ko truksta g.gif
Ir dar prie to pacio - ka jus merginos su tuo vandens ir dirvos sarminimu darote - pelenais, dolomitmilciais, kalkem ar dar kaip ir kokiom proporcijom? As saviskem dabar tiesiog po kelis saukstus pelenu is krosnies papyliau ant zemiu virsaus, laistant suveiks...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karambole: 21 birželio 2012 - 22:59
QUOTE(Kile @ 2012 06 21, 08:25)
Aha, kad deficitas! Vakar Senukuose Kaune tai ir du konsultantai man jos nerado smile.gif Pedinsiu i Emolus kioskiuką. Ten ūkiškai viskas, šito gero visada yra smile.gif

Labas rytas
Atradau kodel nera salietros , imetu straipsniuka Delfi
Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2012 06 21, 07:25)

o kur tas emolus kioskiukas yra? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(karambole @ 2012 06 21, 23:58)
Labas vakarelis, norejau Kiles uzklaust, ka daryt, jei mano B. versicolor Double Peach lapai tokie pat darosi kaip ir Jusu Shreded White Fantasy nuotraukoje? Tokie isgaubti i vidu ir ismarginti sviesesnem demelem, lyg marmuriniai. Gal cia veisles pozymis, o gal jai ko truksta  g.gif
Ir dar prie to pacio - ka jus merginos su tuo vandens ir dirvos sarminimu darote - pelenais, dolomitmilciais, kalkem ar dar kaip ir kokiom proporcijom? As saviskem dabar tiesiog po kelis saukstus pelenu is krosnies papyliau ant zemiu virsaus, laistant suveiks...

Tai ne veislės požymis, tieiog yra veisliu, kurios jautresnes dirvos pH ir mineralines mitybos sutrikimams. Jei taip darosi, tresiu toliau mikroelementu turinciom kompleksinem ir viena - du kartus papildomai magnio salietra ir amonio salietra. Zodziu - trasu doze, ir naujas augimas susitvarko. Tiesa, pries tai reikia apžiūrėti, ar neužmirkusi žemė, ar neužrūkštėjusi akivaizdžiai. Gal laikote vazoną lėkštelėje? Ir kaskart laistant kiek užsistovi vanduo? Kartais ir tai yra priežastis lapų sukiojimosi ir dėmėjimosi.

Šarminti aš visai nešarminu. Jei matau, kad rūgšti, kad net žaliuoja - tai persodinu, pakeičiu žemes. Man taip efektyviau. O jūsų būdas, manau pakankamai naūralus ir švelnus augalui. Tik žiūrėkit, kad būtų tik pelenai, kad nepakliūtų pečiaus ar krosnies, židinio suodžių - jie nuodas visisškas augalams.

QUOTE(une @ 2012 06 22, 11:28)
o kur tas emolus kioskiukas yra?  4u.gif

Emolus salietra prekiauja, po 1-5 kg. Juos atstovauja:

Kaunas

Sodo daržo prekės "Viskas sodui daržui"
Varnių g. 48B, (Vilijampolės turgavietė), Kaunas
Tel: 8-37 263495
El. paštas: info@emolus.lt
Darbo laikas: I, VI, VII 8 – 15 val., II – V 8 – 17 val.

Sodo daržo prekės "Prekės sodininkams"
Žemaičių pl. 66, (Šilainių turgavietė), Kaunas
Darbo laikas: I – V – 8-17 val., VI 8-16 val., VII 8-14 val.

Klaipėda
Sodo daržo, buities prekės "Sodo centras"
Sportininkų g. 18, Klaipėda
Tel: 8-46 412032
El. paštas: klaipeda@emolus.lt
Darbo laikas: I – V – 9-18 val., VI 9-16 val.

Laukininkų g. 13, Klaipėda
Tel: 8-46 228253, 8-679-92877

DĖL UŽSAKYMO! pagaliau gavau saskaitą ir apmokėjau. Deja, nebus nei vienos pelargonijos, atseit jos sulapojusios ir dabar paštu jomis nebeprekiauja... trūksta dar vienos kitos ir brugmansijos... Bet liepos 2 išsiunčia. Kažkaip dalinsimės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2012 06 27, 13:05)
Tai ne veislės požymis, tieiog yra veisliu, kurios jautresnes dirvos pH ir mineralines mitybos sutrikimams. Jei taip darosi, tresiu toliau mikroelementu turinciom kompleksinem ir viena - du kartus papildomai magnio salietra ir amonio salietra. Zodziu - trasu doze, ir naujas augimas susitvarko. Tiesa, pries tai reikia apžiūrėti, ar neužmirkusi žemė, ar neužrūkštėjusi akivaizdžiai. Gal laikote vazoną lėkštelėje? Ir kaskart laistant kiek užsistovi vanduo? Kartais ir tai yra priežastis lapų sukiojimosi ir dėmėjimosi.

Šarminti aš visai nešarminu. Jei matau, kad rūgšti, kad net žaliuoja - tai persodinu, pakeičiu žemes. Man taip efektyviau. O jūsų būdas, manau pakankamai naūralus ir švelnus augalui. Tik žiūrėkit, kad būtų tik pelenai, kad nepakliūtų pečiaus ar krosnies, židinio suodžių - jie nuodas visisškas augalams.
Emolus salietra prekiauja, po 1-5 kg. Juos atstovauja:

Kaunas

Sodo daržo prekės "Viskas sodui daržui"
Varnių g. 48B, (Vilijampolės turgavietė), Kaunas
Tel: 8-37 263495
El. paštas: info@emolus.lt
Darbo laikas: I, VI, VII 8 – 15 val., II – V 8 – 17 val.

Žemaičių pl. 66, (Šilainių turgavietė), Kaunas
Darbo laikas: I – V – 8-17 val., VI 8-16 val., VII 8-14 val.

Klaipėda
Sodo daržo, buities prekės "Sodo centras"
Sportininkų g. 18, Klaipėda
Tel: 8-46 412032
El. paštas: klaipeda@emolus.lt

Laukininkų g. 13, Klaipėda
Tel: 8-46 228253, 8-679-92877
DĖL UŽSAKYMO! pagaliau gavau saskaitą ir apmokėjau. Deja, nebus nei vienos pelargonijos, atseit jos sulapojusios ir dabar paštu jomis nebeprekiauja... trūksta dar vienos kitos ir brugmansijos... Bet liepos 2 išsiunčia. Kažkaip dalinsimės smile.gif

Nu kaip visad viskas Kaune sad.gif Kokia cia ta sostine pas mus, kad nieko nera.
Kile o ta salietra tu kas kiek laiko tresi ?

Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2012 06 27, 13:13)
Nu kaip visad viskas Kaune sad.gif Kokia cia ta sostine pas mus, kad nieko nera.
Kile o ta salietra tu kas kiek laiko tresi ?

Kartą per mėnesį būtinai, ypač kai ankštam vazone auga. Šiaip pagal naujų lapų spalvą orientuojuos. Jei šviesokus pradeda leisti - tuoj ir tręšiu. O šiaip kartą per savaitę su kemira smile.gif
Jei tau aktualu kemira po 11,50/kilogramas ar salietra (atrodo 5,60 kilogramas, o du kilogramai ir pigiau) galiu nupirkt, jei į svečius važiuosi smile.gif Aš ten šalia vis būnu smile.gif
Atsakyti
del rugstingumo tai as pabarstau dolomiciais, is akies...

Kile sakyk kaip taip pas tave gaunasi, kad taip greitai turesi tiek ziedu bigsmile.gif ? Maniskes tai vangiai siemet, ziuriu tik Phanomenal apsikrovus pumpurais kaip mano mazas pirstas rankos ir Herzenbrucket vienas zieda tuoj skleisis o kiti dar tik mazuciai pumpureliai.

Laukiam atvaziuojancio uzsakymo smile.gif

Purkeli, reikia tau atvaziuoti pas mane, suveikciau tau salietros smile.gif tik ispeti reiketu, kad vyras parveztu is ukio. Dar ir Vertimeco jei reikia.
Atsakyti