Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

QUOTE(b.kite @ 2012 06 07, 16:04)
jau purskem visa soda ir jos nepamirsom, nu lyg nieko nematau kad kas pultu ja  g.gif  laistau t.p. kas antra vakara. net nzn, reiks pafotkint gal aiskiau bus..

Galbūt yra kita priežastis g.gif Aš linkusi manyti, kad erkutės, nes mano brugmansijai taip pat buvo. Voratinklinės erkutės gyvena apatinėje lapo pusėje ir beveik nematomos ir ne visi insekticidai jas sėkmingai naikina.
Atsakyti
sveikos, sakykit kaip elgtis. mano didzioji ikasta i zeme isleido lapus sodrius grazius, ir po kurio laiko pradejo lapu krastai lyg dziuti gelsti ir nukrenta lapas. augina ja ketvirta vasara dar tokiu dalyku nebuvo. lapai lyg ir svarus be jokiu vabaliuku, laistau dilgeliu antpilu. galvoju gal padauginau o gal jai netinka jis ?
o kita geltonoji sukrove du ziedukus, bet lapai tokie gelsvi tokie ne zali. g.gif
gal merginos ka nors is patirties papasakosit ?
Atsakyti
QUOTE(isabelaa @ 2012 06 12, 08:57)
sveikos,  sakykit kaip elgtis. mano didzioji ikasta i zeme isleido lapus  sodrius grazius, ir po kurio laiko pradejo  lapu krastai  lyg dziuti gelsti  ir nukrenta lapas. augina ja ketvirta vasara dar tokiu dalyku nebuvo. lapai lyg ir svarus  be jokiu vabaliuku,  laistau  dilgeliu antpilu.    galvoju gal padauginau o gal jai netinka jis ? 
  o kita geltonoji sukrove du ziedukus, bet lapai tokie  gelsvi tokie ne zali.  g.gif 
  gal merginos ka nors is patirties  papasakosit ?

Del dilgeliu nieko negaliu pasakyt, net nezinjau kad taip galima blush2.gif
Tam antrajam augaliukui sakyciau turetu magnis padeti Nuoroda
Atsakyti
Laba diena,reikia labai jusu patarimo,kada galima atskirti sia saka,ta plonesne,ir kaip tai padaryti?ir kaip ja reikia sodint?stai foto
user posted image
o cia to paties augalo tikriausiai ziedai,ar nepakenk ziedams jei as nupjausiu ta saka?
user posted image
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2012 06 12, 17:43)
Laba diena,reikia labai jusu patarimo,kada galima atskirti sia saka,ta plonesne,ir kaip tai padaryti?ir kaip ja reikia sodint?stai foto
user posted image
o cia to paties augalo tikriausiai ziedai,ar nepakenk ziedams jei as nupjausiu ta saka?
user posted image
4u.gif

Jele grazia brugmansija isauginai. As neskirciau, auginciau dvieju kamienu. O dauginimui paauginciau soniniu sakeliu. Isbandziau ir gerai tos sakeles prigijo.
Cia tik mano nuomone, idomu ka kitos pasakys
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aldam: 12 birželio 2012 - 17:33
QUOTE(aldam @ 2012 06 12, 18:30)
Jele grazia brugmansija isauginai. As neskirciau, auginciau dvieju kamienu. O dauginimui paauginciau soniniu sakeliu. Isbandziau ir gerai tos sakeles prigijo.

cia jusu Angel trumpet,sukrove 8ziedus,nezinau kaip kamienas vienas atlaikys ax.gif gal ir tikrai palikti du kamenus g.gif o is sono augintis kokia kita sakele g.gif ka zinoves patars 4u.gif
PS,Aldam,o jusu kitos brugmansijos sukrove ziedus?nes pas mane dar tos dvi tik i lapus duoda,nematyti jokiu ziedu,idomu ar zydes jos siais metais? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(aldam @ 2012 06 12, 18:30)

Jele labai grazus ziedukai bigsmile.gif
As irgi palikciau antra kamiena, bet as ne eksperte ax.gif
As irgi noriu pasikonsultuot
user posted image
nesuprantu kodel lapai tokios idomios spalvos, lyg ir magniu kas antra savaite laistau g.gif
user posted image
Cia itraiu Maya tik nezinau ar tuos soninius lapukus skabyt ar leist augt kaip auga.
O cia mnao vaiku darzelis rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
Purkeli, o cia kartais ne is Shetelig pirkta?

Maniske is Sheteligo - kur pirkau pries pora metu tokia pat kiekviena pavasari buna - lapai viens prie vieno, irgi ir magnio duodavau ir siaip tresiau papildomai, ilga laika lapai tokie buna o paskui susinormalizuoja - bet neatkreipiau demesio kada. Tai va ir ji zydi pas mane paprastu ziedu baltai prazysta paskui svelniai gelsvi ar abrikosiniai ziedai tampa - bet toli grazu iki geltonos dvigubos kokia atseit pirkau ir kaip jau ne karta skundziuosi cia... ax.gif na bet vis pykstu ant jos pavasari - sakau negrazi tai jau nebeaugisiu, bet... siemet i dirva pasodinau - ziuresim kaip jai seksis, bet paprastai rudeni kai ji prazysta tai viska atleidi, nors ir paprasti ir blankus tie ziedai palyginus su kitom.

cia ziedai is arti - lapai nesimato bet nekazkas buna ir veliau, jos ir sakos tokios kudos lankscios labai pas mane

user posted image

cia pernai pavasari padauginta rudeniop taip zydejo jau - ta priekyje mazesne.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaškoniukas: 14 birželio 2012 - 23:09
QUOTE(kaškoniukas @ 2012 06 15, 00:07)
Purkeli, o cia kartais ne is Shetelig pirkta?

Cia Herzenbrucker tokia pas mane g.gif nors paziurejau kad ir Sheterlingine irgi panasiai atrodo.
Kazkaip siemet labai letai pas mane viskas auga sad.gif pas viena iedukai nukrito schmoll.gif
Atsakyti
vat ir as ta pati pagalvojau, kad jau birzelio antra puse, o tiek nedaug pasistumeje mano brugmansijos, letai ir pas mane - bus taip, kad prazys pries salnas...
na pagaliau siandien jau baigiau - visos persodintos, saknis pamazinau tai aisku tai dar pristabdys augima... dabar jau mazutemis uzsiimsiu, kaip tu surasei vaiku darzeliu smile.gif labai apgrauzti lapeliai schmoll.gif neapziurejau laiku... ir blogiausia, kad tie jauni virsuneliu...
Atsakyti
DĖL UŽSAKYMO - kažkas pagaliau bus!

Dingau, bet pastarąją savaitę aktyviai susirašinėjau su olando parduotuve. Jie priėmė užsakymą, ir tylėjo, nes.... atostogavo, o po to radę gausiai užsakymų ketino padauginti trūkstamų augalų ir įvykdyti užsakymą jei ne rugsėjį, tai kitais metais... Užrezervavau neesamas, bet gausiai norimas veisles - Bergfee, Theas Liebling, o iš jų turimų veislių suformavau naują užskymą. Laukiu patvirtinimo apmokėjimui. Sudėjau viską, ko kūs norėjote ir jie turėjo o po to dar keletą į jūsų norus panašias ir gerai augančias veisles, kad užsakinėjusios gautų nors ką nors smile.gif T.y. kadangi iš norėtų augalų yra tik mažesnė pusė, gal susidomėsite tuo, ką turėsiu pati išrinkusi. Rizika mano pačios, jokio primygtinio siūlymo. Jeigu kas, turėsiu kolekcijos papildyma smile.gif Kai gausiu sąskaitą ir apmokėsiu, išpaniosiu galus, ir kiekvienai asmeniškai parašysiu apie turimus augalus ir siuntimo kaina ir kitas detales.
Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2012 06 19, 09:17)
DĖL UŽSAKYMO - kažkas pagaliau bus!

Dingau, bet pastarąją savaitę aktyviai susirašinėjau su olando parduotuve. Jie priėmė užsakymą, ir tylėjo, nes.... atostogavo, o po to radę gausiai užsakymų ketino padauginti trūkstamų augalų ir įvykdyti užsakymą jei ne rugsėjį, tai kitais metais... Užrezervavau neesamas, bet gausiai norimas veisles - Bergfee, Theas Liebling, o iš jų turimų veislių suformavau naują užskymą. Laukiu patvirtinimo apmokėjimui. Sudėjau viską, ko kūs norėjote ir jie turėjo o po to dar keletą į jūsų norus panašias ir gerai augančias veisles, kad užsakinėjusios gautų nors ką nors smile.gif T.y. kadangi iš norėtų augalų yra tik mažesnė pusė, gal susidomėsite tuo, ką turėsiu pati išrinkusi. Rizika mano pačios, jokio primygtinio siūlymo. Jeigu kas, turėsiu kolekcijos papildyma smile.gif Kai gausiu sąskaitą ir apmokėsiu, išpaniosiu galus, ir kiekvienai asmeniškai parašysiu apie turimus augalus ir siuntimo kaina ir kitas detales.

clap.gif
Oi kaip idomu pasidare smile.gif suitrigavai, ka isrinkai ?

Kile , kaip tavo geliukai gyvena ar ziedus jau sukrove ?
Dar norejau paklaust ar imanoma brugmansias perserti ? Kazkaip neramu man kad letai auga , tai seriu jas kas savaite kemira ir magniu.
Atsakyti