Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

QUOTE(silke:) @ 2012 05 03, 19:23)
Prasau skubios konsultacijos: kas cia atsitiko mano brugmansijai? Zieve tokia kaip parudavusi ir su juodomis demelemis, galvoju, ar ne puvynys?  Lieciant lyg truputi truputi minksta.Taip pat ant tos pacios brugmansijos ir ant jaunesniu saku kazkokie keisti dariniai... Ar man jau cia paranoja ? smile.gif
Ka patartumete daryti, gal reikia pjauti, ar pursti su kuo nors? Kitos lyg ir sveikos. unsure.gif

user posted image

user posted image
cia jaunesnes sakos. tokie keistoki neminksti rudumai, tokie rudumai ir tiek.
user posted image

Vaizdelis ne koks, as sakyciau puna, gal pasalo ? Kazkaip abejoju, kad kazka padaryt galesi as gelbeciau sakeles jeigu ant ju yra.
Del tos jaunos tai nesijaudinciau , pas mane pora tokiu sakeliu yra man kazkaip atrodo, kad ta tvirta luobele susidaro nuo kaitrios saules. Gal dar gali pasakyt kokia cia veisle pas tave taip elgias ?
Tikiuosi Kile mane pataisys jeigu klystu.
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2012 05 04, 06:39)
Vaizdelis ne koks, as sakyciau puna, gal pasalo ? Kazkaip abejoju, kad kazka padaryt galesi as gelbeciau sakeles jeigu ant ju yra.
Del tos jaunos tai nesijaudinciau , pas mane pora tokiu sakeliu yra man kazkaip atrodo, kad ta tvirta luobele susidaro nuo kaitrios saules. Gal dar gali pasakyt kokia cia veisle pas tave taip elgias ?
Tikiuosi Kile mane pataisys jeigu klystu.

Viena paprasta rožinė iš po žiemos ir pas mane taip atrodė, iš trijų šakų dvi buvo tokios susitraukusios ir minkštos, o viena puikiausiai sužaliavo ax.gif Aš maniau, kad tai apšalimas, bet būtų tada visos šakos tokios g.gif Būtų į domu žinoti, kas čia per reiškinys g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linetax: 04 gegužės 2012 - 07:05
QUOTE(silke:) @ 2012 05 03, 19:23)
Prasau skubios konsultacijos: kas cia atsitiko mano brugmansijai? Zieve tokia kaip parudavusi ir su juodomis demelemis, galvoju, ar ne puvynys?  Lieciant lyg truputi truputi minksta.Taip pat ant tos pacios brugmansijos ir ant jaunesniu saku kazkokie keisti dariniai... Ar man jau cia paranoja ? smile.gif
Ka patartumete daryti, gal reikia pjauti, ar pursti su kuo nors? Kitos lyg ir sveikos. unsure.gif

user posted image

user posted image
cia jaunesnes sakos. tokie keistoki neminksti rudumai, tokie rudumai ir tiek.
user posted image

Tie "keisti dariniai" viskas tvarkoj, Purkelis teisingai sakė, jie kiek apsvyla nuo saulės pavasarį, ar jaunučiai stiebeliai nuo stipraus vėjo pasižeidžia. Dėl jų augalas augs ir žaliuos, o va mikštas stiebas visais atvejais yra blogai. Pagal foto, ten jau didelis stiebo pažeidimas. Brugmansijos paprastai net perpuvus stiebui netrumpai laiko žalius lapus, nes minta "pati savimi", savo rezervais. Jei pažeidimas būtų nedidelis, sakyčiau - palaukt, pažiūrėt kaip bus. Bet čia mažiau nervų bus nupjaut ir padaugint sveika dali. Man taip teko padaryti ne vienam savo augalui. Nupjaunu visa saka virs pazeistos vietos (iki sveiko stiebo, apziuriu pjuvi, ar nera rudo gendancio žiedo stiebe, jei yra - dar patrumpinu) ir merkiu i kibira. Tiesa, jei lapu daug turi, tai dar juos didziuosius apskinti. Isisaknija greitai, ir žydėjimu mazai atsilieka nuo kitu.

Linetax, kaip Jūsų iš manęs gauti augalai? Ar įkibo augti?

Turiu nekokiu naujienu is www.engelstrompeten.de
Netures beveik visu veisliu, kuriu norejom, bet siulo jas pakeisti kitomis. Pas juos brugmansijoms si žiema buvo labai nekokia! Vadinasi ne vien pas mus čia daugelį augalai sunkiai žiemojo, matyt nekokia žiema astrologiškai buvo doh.gif

Aldam - tikrai nebus Wupperstolz
Wiehler Gold siulo keisti į Bornergold

Purkeli - Bergzauber yra,
Fireberd - siulo panasu (veislės neparase, itariu, Mountain magic biggrin.gif)

Astaite1 - Angels fantasy netures
Berg rose siulo panasia
Langeubuscher Garten turi

Ka galvojate?
Mano veislės išsirinktos irgi neturi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kile: 04 gegužės 2012 - 07:56
Jei iš jų užsisakom, aš sutinku neturimas pakeisti į panašias.
Atsakyti
QUOTE(Astaite1 @ 2012 05 04, 09:07)
Jei iš jų užsisakom, aš sutinku neturimas pakeisti į panašias.

Gal pasidairysite, i ka keiciam Angels fantasy? Berg rose paklausiu i kokia veisle siulo keisti, bet galima ir pasirinkti. Theas Liebling daug kur minima kai idomi ir gerai auganti veisle. Galim toliau susirasineti ir AZ, kad cia nebutu kitom nuobodu skaityti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kile: 04 gegužės 2012 - 08:32
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aldam: 04 gegužės 2012 - 09:01
[quote=aldam,2012 05 04, 09:34]
Kile, o jie neraso kokiu veisliu turi. Gal tada is cia bandom uzsakyti.
http://www.kwekerijgommer.com/
Atsakyti
QUOTE(Kile @ 2012 05 04, 07:56)
Linetax, kaip Jūsų iš manęs gauti augalai? Ar įkibo augti?

Dėkoju už atsakymą 4u.gif Mano "poniutės" auga gražiai, šakojasi. Gyvena lauke. Mountain magic šakelės prigijo, jau pradėjo po truputį augti atžalėlės, o Maya, nepaisant visų pastangų, neprigijo verysad.gif Kreipsiuosi į Jus ir kitas mergaites, gal kas galės pažiūrėti atliekamą šakelę, taip jos norėjau ax.gif Dabar laukiu nesulaukiu Salmon perfection žiedo bigsmile.gif
user posted image

Atsakyti
[quote=aldam,2012 05 04, 10:00]
[/quote]

Reikia kartu nuspresti su Purkeliu ir Astaite1, nes jos buvo is ten issirinkę 4u.gif As tai galiu is bet kur smile.gif Yra ir sioje geru veisliu, gaila tik kad nemazai ju prekybije neturi... irgi

[quote=Linetax,2012 05 04, 12:36]
Dėkoju už atsakymą 4u.gif Mano "poniutės" auga gražiai, šakojasi. Gyvena lauke. Mountain magic šakelės prigijo, jau pradėjo po truputį augti atžalėlės, o Maya, nepaisant visų pastangų, neprigijo verysad.gif Kreipsiuosi į Jus ir kitas mergaites, gal kas galės pažiūrėti atliekamą šakelę, taip jos norėjau ax.gif Dabar laukiu nesulaukiu Salmon perfection žiedo bigsmile.gif
user posted image
[/quote]

Dziaugiuos, kad sekmingai auga, ir dar zydeti ruosiasi! O Mayos dauginus visas imanomas atzaleles. Vistik vakar atradau, kad is paskutinio bandymo kelios kimba saknytis, tai manau per vasara po truputi pavyks padauginti norincioms (jau nebelabai ka galiu nukirpti nuo didziojo augalo, tai laukiu, kol prades leisti atzalas).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kile: 04 gegužės 2012 - 13:03
[quote=aldam,2012 05 04, 10:00]
[/quote]

Aš irgi pažiūrėjau, kad čia labai daug jau neturi.
Atsakyti
Nezinau, ka daryt. Mano abieju veisliu nera. Siulomos veisles keitimas jau yra Lietuvoj.
Atsakyti
Aciu uz patarimus. Eisiu pjauti ta saka. Cia mano Salmon perfection. Keista, ant to paties augalo kitos sakos sveikos, tik viena senole saka tokia kaip parodziau... Gal jai nepatiko temperaturu svyravimai dienos ir nakties metu, ir kiek didesnis dregnumas siltnamyje? Dar iki siol taip nera maniskems brugmansijoms buve... schmoll.gif O kaip nupjovus ta ligota saka dezinfekuoti likusia sveikaja pjuvio dali? Ar tiktu medzio pelenai?
Dabar galvoju, gal cia bus del to, kad as isnesiau tiesiai is rusio, kur ~ +8 laipsniai i siltnamy, kuriame per pastarasias pora savaiciu buvo gan didele temperatura apie +25 ir del to jaunesnes sakos pasvilo? g.gif Perkepinau? Ar tas puvinys neuzkreciamas kitoms brugmansijoms? g.gif
Atsakyti