Įkraunama...
Įkraunama...

Brugmansijos ir durnaropės

QUOTE(aldam @ 2012 04 20, 10:58)
jele 25 aciu, buvau pamirsus as ta parduotuve  4u.gif
Turiu rupesti, noriu draugei nusiusti brugmansija per autobusu siuntu tarnyba. Is Jonavos i Kauna gal ir nieko neatsitiktu. Kazin kaip is Jonavos i Silute nukeliautu. Kaip ja supakuoti reiktu?

Nukeliauja gerai, tik butina supokuoti, nors ir numeta po to dali didziuju lapu. As kiek siunciau, ir kiek atkeliauja is uzsienio, tai vazonas buna abgaubtas, apspaustas is virsaus kokiu popieriniu ranksluosciu ir glaudziai apsuktas ir uzristas celofaniniu maiseliu (kad neispurtyti zemiu). O augalas pats paguldytas i kartonine dezute. (geriau guldyti, nes vistiek niekas neziuri, kuria kryptimi ta deze padeti). Per vazona persmegiu medini pagaliuka (tokio ilgio kaip deze, kad net isispraustu), ir vazona lipnia juosta pritvirtinu prie to pagaliuko (kad vazonas neslankiotu ir nenuluztu augalas). O i deze pridedama laikrascio skiauciu - smulkintu puriai, o man visai tinka tiesiog sulamdyti i gniuztes. Vazono daly glausciau, kad nesimakaluotu, lapu daly - svelniau tik priglaudziu, kad maziau purtytusi. Ir nukeliauja.

Tiesa, svarbu, kad augalas butu gerai isisaknijes, nes nuo sujudinimu kartais nutruksta jaunos sakneles ir nebegyvena augalas paskui...
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2012 04 20, 10:43)
Sveikutes
Kile kazkur dingus  verysad.gif
Jele nenudege lapukai ? As prisibijau tos pavasarines saules , visada lapus nudeginu:(
Kastoniuk as dar iki durbiu vis nedavaziuju, vis pazdu sau, kad kita savaite jau tikrai.
Nieks nebuvo Seterlinge sia savaite ? Buvau uzvaziavus sake, kad turetu nauju augaliuku uzvest gal Sanguineju atveze  g.gif .

na lygtais nenudegino smile.gif
Atsakyti
Labas visoms mergaitems 4u.gif Daznai skaitinedavau, bet va prisireike ir man Jums parasyti, sakykit ar dar man tiketis, kad manoji brugmnansija sulapos, nes as ja gavau tik pernai rudeni, islaikiau per ziema temp. +10 +8 ir neliejau. Va nuotraukyte
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2012 04 20, 18:36)
Labas visoms mergaitems  4u.gif  Daznai skaitinedavau, bet va prisireike ir man Jums parasyti, sakykit ar dar man tiketis, kad manoji brugmnansija sulapos, nes as ja gavau tik pernai rudeni, islaikiau per ziema temp. +10 +8  ir neliejau. Va nuotraukyte
user posted image

Neiseina nuotraukytes pasididint , bet is toli atrodo kad jinai neisdziuvus. Manau tik vandens (gal dar biskuti trasu) ir saulytes.
Atsakyti
Labai aciu Purkelis Jums, taip jos visos sakos ir kamienas tokios sunkios, zalios, nesudziuve, tik keliu sakeliu galus pakirpt reiks, sakau, nematau jokiu lapeliuku ant jos, kad bandytu kaltis, tai nusigandau, gaila, toks medis... dabar ir diena ir nakti lauke buna, lietutis laisto, dar patresiu kaip saket....Gerai nuraminot kazkiek... lauksiu tada gal bandys kokia gyvybe rodyt..
Atsakyti
QUOTE(aldam @ 2012 04 20, 10:58)
jele 25 aciu, buvau pamirsus as ta parduotuve  4u.gif
Turiu rupesti, noriu draugei nusiusti brugmansija per autobusu siuntu tarnyba. Is Jonavos i Kauna gal ir nieko neatsitiktu. Kazin kaip is Jonavos i Silute nukeliautu. Kaip ja supakuoti reiktu?

Aldam , kokias brugmansijas auginate g.gif
Atsakyti
Aciu Kile uz paaiskinia. Gerai kad pasiklausiau. Norejau apkaisiusi stacia siusti. 4u.gif

[quote=Mileta,2012 04 21, 00:04
Aldam , kokias brugmansijas auginate g.gif [/quote]

Auginu tik keturias veisles. Rudeni is Kiles gavau 9 veisliu sakas. Isisaknydijo tik 4 veisles. Dar 4 veisles uzsakiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aldam: 21 balandžio 2012 - 08:11
Laba diena 4u.gif pirmus metus auginu Brugmansia,ir turiu toki klausyma smile.gif ar turi krist apatiniai lapai?o kada galiu ta sakele mupjauti ir pasodinti?stai nuotraukyte 4u.gif pati brugmansia kazkur 30cm smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2012 04 22, 10:15)
Laba diena 4u.gif pirmus metus auginu Brugmansia,ir turiu toki klausyma smile.gif ar turi krist apatiniai lapai?o kada galiu ta sakele mupjauti ir pasodinti?stai nuotraukyte 4u.gif pati brugmansia kazkur 30cm smile.gif

As daryciau taip (kur raudona siulau nukirpt)
user posted image
Ta sakele desneje palikciau, apkarpius lapus, kad truputi paaugru. Kai ant sakeles atsiras tokei burbuliukai kaip ant seno stiebo tada jau galima drasiai pjauti.
As vadovaujuosi filosofija, kad augalas turi augti i virsu o ne lapusus augint.
Todel mazutes savo pastovaiai prageneju paliekant 3 eiles lapu nuo virsaus.

Papildyta:
QUOTE(Marija1 @ 2012 04 20, 23:48)
Labai aciu Purkelis Jums, taip jos visos sakos ir kamienas tokios sunkios, zalios, nesudziuve, tik keliu sakeliu galus pakirpt reiks, sakau, nematau jokiu lapeliuku ant jos, kad bandytu kaltis, tai nusigandau, gaila, toks medis... dabar ir diena ir nakti lauke buna, lietutis laisto, dar patresiu kaip saket....Gerai nuraminot kazkiek... lauksiu tada gal bandys kokia gyvybe rodyt..

Savaitgali mugei maciau toki medi pardavinejo. Manu tikrai atsigaus , jam tik silumos biski gal reikia. Bet zada kad bus silciau, susprogs smile.gif)

Mano visos mazkes jau persikrauste i siltnami, tai dabar naktim sapnuoju kad salna buna doh.gif
Atsakyti
Merginos, gal kuri auginate jau didesnes Maya ir Mountain magic ir turite stebuklingai prigijusiu ar siaip gyvybingu siu veisliu sakeliu pagaliuku?
Labai noriu siu veisliu, ale pas Kile ju bus tik vasaros viduryje, aldam jau Mountain magic nebeturi, prazioplinau... Taip noreciau siu veisliu - juo labiau noriu, juo labiau ner kantrybes vasaros vidurio laukt doh.gif lotuliukas.gif Gal pas kuria nors yra ju kaip tycia siuo metu? Skolinga nelikciau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2012 04 24, 09:45)

Mano visos mazkes jau persikrauste i siltnami, tai dabar naktim sapnuoju kad salna buna doh.gif

lotuliukas.gif

ai as jau irgi neiskenciau dauguma isnesiau bet didesniu dvimetukiu, dar pakarpiau stiebus kad graziau augalas atrodytu, ir bijau salnu tai seku oru prognoze, jei ka griebsiu atgal tysiu, bet jos visos pas mane be lapu tai sakau, gal labai nepakenks...

Silke, as apkarpiau savo Mountain, ziuresiu ar ka leis ar ne, jei ka primink, o tu nenori Katrin Bonte, lapai isvaizda kaip Maya, tik ziedai ruzavi?

As turesiu mazu augaliuku:
Salmon Perfection
Phanomenal
Herrenhouser Gardens

Jei prigis mazuciai Katrin Bonte tai savo dvistiebe antramete pardavinesiu irgi jei ka domins.

Atsakyti
QUOTE(Purkelis @ 2012 04 18, 10:41)

Kaip jusiskes siltami pernakvojo ? As savo maziukus vazoniukus namo partempiau sad.gif

Jau geriau būčiau nenešusi, nes pora tikrai sušaldžiau, o mažučių visi lapeliai nukrito ir žievė suplyšo, nežinau, ar augs toliau verysad.gif
Atsakyti