Del trasu : as taip pat jau seniai atradusi ruzava kemira. Su ja tresiam visus zydincius augalus. Super megsta ir vasarines geles jas. Zodziu, kas ju gauna - visos dziaugiasi ir ta parodo gausiai zydedamos. Tik praperku pinigu ant ju ziauriai Kile, man atradimas, kad ju 1 kg taip nebrangiai ( pagal mane) kainuoja! Tik 11,50??? As jas perku kartais savo kaime, seklu parduotuvej, kartais turguje. Bet niekur kaina pigiau nera nei 18 Lt. Tiek jau mokejau praejusia vasara. Tai cia pigiau zymiai. Leksiu i Klaipeda ieskoti ir urmu uzsipirkti. Vis pigiau. Lytagroje jos is vis net 22 lt kainavo!
Kaip gaila, kad Maya nenori leisti saknu. Gal visgi isleis? As jau laukiu tik to siltesnio oro ir Mountain magic ir Mayos sakeliu siuntos Gal pavyks - ir as jas auginsiu ! Echhh.... uzsisvajojau...
QUOTE(zujka @ 2012 03 29, 12:26)
Kažkaip subalamūtrijo mane draugė. Tai ateinu pas jus pasiklausti. Ar galiu jau durnaropes sėti? Ar reikėjo iš rudens paberti?
Galit seti. Durnaropes dauguma yra vienametes, tad ir sejasi pavasari. Brugmansijas, ir dvimetes durnaropes (atrodo, dauguma violetiniu auga kaip dvimetes) galima seti is rudens (Dvimetes durnaropes irgi lauke neziemoja).
QUOTE(Purkelis @ 2012 03 29, 13:07)
Del trasu iskart man klausimas kilo kada geliukus pradet trest , budint ? Ar jau laikas ar dar laukt ?
Kol neradau ruzavu milteliu tresdavau su trasom bulvem , nes kazkaip man susivaideno kad jos is tos pacios seimos toretu but gerai (turiu itarima kad ju konsentracija per maza budavo ir jos ilgai tirpdavo) Dar ir pernai kartu su rozem jas biski patresiau . Dar bandziau Schultz" Plant Food Plus, bet kazkiaip mazai man jo. O kai radau miltelius vasara kas antra savaite laistydavau ant pakelio parasyta proporcija. Tik juos reikia skiesti siltesniu tada geriau tirpsta.
Kol neradau ruzavu milteliu tresdavau su trasom bulvem , nes kazkaip man susivaideno kad jos is tos pacios seimos toretu but gerai (turiu itarima kad ju konsentracija per maza budavo ir jos ilgai tirpdavo) Dar ir pernai kartu su rozem jas biski patresiau . Dar bandziau Schultz" Plant Food Plus, bet kazkiaip mazai man jo. O kai radau miltelius vasara kas antra savaite laistydavau ant pakelio parasyta proporcija. Tik juos reikia skiesti siltesniu tada geriau tirpsta.
As budinu augalus, kai jau turiu salygas juos laikyti "patogiai" - pakankamai sviesiai, pakankamai dregnai. Netresiu, jei augalui neturiu pasiulyti sviesios palanges, nes esant sviesos trukumui patrestos labiau istista. Palaistau dabar jau skystesnem trasom tas, kurias laikau namie sviesiai, bet tik karta - du per menesi.
Bulviu trasos tikriausiai pabarstyti skirtos, arba i dirva iterpti Sitom goduolem reikia tirpiu trasu
O Shultz tai geras butu daiktas, jei nebutu toks brangus. Kai vienu laistymu vasara 150-200 L islieju, tai man ir Kemira brangokai atrodo...
QUOTE(silke:) @ 2012 03 29, 19:40)
Kile, man atradimas, kad ju 1 kg taip nebrangiai ( pagal mane) kainuoja! Tik 11,50??? As jas perku kartais savo kaime, seklu parduotuvej, kartais turguje. Bet niekur kaina pigiau nera nei 18 Lt. Tiek jau mokejau praejusia vasara. Tai cia pigiau zymiai. Leksiu i Klaipeda ieskoti ir urmu uzsipirkti. Vis pigiau. Lytagroje jos is vis net 22 lt kainavo!
Kaip gaila, kad Maya nenori leisti saknu. Gal visgi isleis? As jau laukiu tik to siltesnio oro ir Mountain magic ir Mayos sakeliu siuntos Gal pavyks - ir as jas auginsiu ! Echhh.... uzsisvajojau...
Taip, kemira kainavo 10.50 visada Emolus parduotuviukuose. O praeita vasara pabrango, 11.50 Emolus parduotuviu turi ir Klaipedoje buti
Senukuose situ trasu mazais kiekiais, "universaliom" pavadintu buvo atsirade, tai irgi nereali kaina buvo.
Tai va, kad Mayos mazas sakytes ismeciau visas. is 5 stambesniu liko 3, ir tas siandien jau "patrumpinau", nes jau gesti stiebas pradejo. Dicke savo jau iki uzpernykscio stiebi nupjausciau... Mountain magic irgi pamerkiau keleta sakeliu, bet nenori saknytis. Toks vaizdas, kad miegancio augalo sakeles "Miega" ir tingi saknytis...
man irgi pradejo atrodyti, kad gal mes cia per anksti augalus prievartaujam atsibusti ir auginti saknis - pas mane irgi sunkiai saknyjasi. Gal reikia laukti siltesniu oru? O tada jau pats augalas bus pabudes, tai gal ir sakos jo bus gyvybingesnes dauginimui. Arba gal merkti i saknu stimuliatoriu?
QUOTE(silke:) @ 2012 04 03, 19:41)
man irgi pradejo atrodyti, kad gal mes cia per anksti augalus prievartaujam atsibusti ir auginti saknis - pas mane irgi sunkiai saknyjasi. Gal reikia laukti siltesniu oru? O tada jau pats augalas bus pabudes, tai gal ir sakos jo bus gyvybingesnes dauginimui. Arba gal merkti i saknu stimuliatoriu?
Nezinau nuo ko priklauso, bet kai kuriu veisliu sakeles visai graziai saknijasi, nedaug is to ka nureziau, bet... pvz, Ktrin Bonte margalape paprastu ruzavu ziedu, noriu uzsiauginti vieno stiebo augala tai ga pavyks, sauniai baltus tuos leidzia jau ir pats ugliukas auga budamas vandenyje. Dar turejau apgeneti Angel's flights tai irgi du pagaliukai jau isodinti, nes net saknis isleido. Ruzava paprasta, be kaprizu irgi padauginau kelis pagaliukus - o kitos supuvo, geltona paprasta balansuoja, bet nematau as ten vilciu... dar bijau dziaugtis, bet lyg Milk & Honey gal isiims, gerokai turejau apgeneti, nes perlaiscius buvau, tai senas stiebas nelabai rodo gyvybes, vat vienintelis kuoliukas kol kad tupi jau zemej su maza atzalele.
Kile, beja, skundziausi del Mayos... atrodo atsigauna , o ir su Dalen's Pink Amour rodos viskas ok - Souvenir of Madeira... vis dar atrodo apgailetinai...
Pas mus gili ziema, bet as jau pamazu savo augaliukus budinu , viena jau savaitgali i pirma auksta nusitempau dabar tresiu laistau ) Laukiu kol ziedukai prades formuotis taip zalumos noris.
dar ir siandien is ryto pas mus gili ziema buvo, vakare jau pavasaris...
as irgi is patyliuko dziaugiuosi, lyg bunda Red Angels kuolas i namus parnestas, Phanomenal leidzia lapukus, ir Milk & honey lyg vienas islikes stiebas rodo gyvybe... tai gal ir neblogai.
O saltojoj vadinamoj truputi temperatura pakeliau ir ... ten gerai prasinesiau... dvimetukes persodinau jau, bet taip gerai patarsiau saknynus, negyvus saknu gniuzulus isemiau ir i tuos pacius vazonus su nauja zeme truputeli dregna atgal sukaisiojau. Ziuresim kas gausis, bet kai kurioms tai tikrai i nauda buvo pasimate ant paciu virsuneliu, pasidare tvirtesnes jaupo keliu dienu. Liko treciametes kelios ir mano didzioji geltona... sakiau i zeme ja tiesiai, bet jau darosi gaila... nes niekaip jos nepasidauginu...
as irgi is patyliuko dziaugiuosi, lyg bunda Red Angels kuolas i namus parnestas, Phanomenal leidzia lapukus, ir Milk & honey lyg vienas islikes stiebas rodo gyvybe... tai gal ir neblogai.
O saltojoj vadinamoj truputi temperatura pakeliau ir ... ten gerai prasinesiau... dvimetukes persodinau jau, bet taip gerai patarsiau saknynus, negyvus saknu gniuzulus isemiau ir i tuos pacius vazonus su nauja zeme truputeli dregna atgal sukaisiojau. Ziuresim kas gausis, bet kai kurioms tai tikrai i nauda buvo pasimate ant paciu virsuneliu, pasidare tvirtesnes jaupo keliu dienu. Liko treciametes kelios ir mano didzioji geltona... sakiau i zeme ja tiesiai, bet jau darosi gaila... nes niekaip jos nepasidauginu...
QUOTE(kaškoniukas @ 2012 04 06, 00:27)
dar ir siandien is ryto pas mus gili ziema buvo, vakare jau pavasaris...
Oho darbininke . As tai persodinsiu jau lauke , nes dabar juo 25 litru vazonus tampyt biski sudetinga. Pasirodau sus savo mazkem.
Cia didzioji, fotkinau ryte tai lapai pakile
lapu forma kazkokia labai idomi
Cia mazute, labai fainos jos man
QUOTE(aldam @ 2012 04 06, 09:15)
As savo jau kai kurias kelis kartus persodinau. Maniskes tai tik rudeni pagaliukais padaugintos. Purkeli taviske ta didesne kada dauginta. Mano tai mazesnes, tokios storuliukes ir labai lapuotos. Maziukes tavo labai fainos.
Jos abi is seklu tik skirtingu:))
Didene isdygo 2011-10-11
mazesne 2012-02-12
Didesneji jau kelis kartus lapus pagednejau, nes augina juos kaip pasiutus, o i virsu kazkaip nesistiebia.
Ai dar norejau paklaust kokia zeme persodinat naudojat . pernai naudojau senelio komposta bet kazkoks keistas jis man kai sudziuna toks 'burbuliuotas' pasidaro.
Sveikos,
gal kas turit patirties su parazitais ant brugmansijų. Mano vieną brugmansiją apspito voratinklinės erkutės, kitą - amarai. Ar NeemAzal voratinklines gerai trūčina?
gal kas turit patirties su parazitais ant brugmansijų. Mano vieną brugmansiją apspito voratinklinės erkutės, kitą - amarai. Ar NeemAzal voratinklines gerai trūčina?
QUOTE(giedrulka @ 2012 04 06, 13:52)
Sveikos,
Nuo vorantinklinės erkutės man geriausiai padeda Vertimec.
Purkeli, as irgi dar gal nejudinciau labai, tik kad birzelio viduryje gandrai atskrenda, gali aisku ir anksciau sugalvoti, tai man kuo toliau tuo sunkiau bus tokius darbus atlikt, plius dar siltnamis uzsisodint tai netempiu visko paskutinei minutei. dar plius cia kaip ir toks eksperinmentas buvo, nes dvi pasirode vel per dregna zeme, isdraskiau saknyna neblogai, sausesnes zemes idejau, matosi vizualiai, kad i gera pagal sakeles. Tai jau ir kitu griebiausi
O klausyk kaip idomu is seklyciu tavo mazyles - labai lauksim ziedu
Del zemes tai as zinok pernai is drauges, kuri augina silnamyje geles, parsiveziau - labai patiko, ten durpe, reikejo stebeti, kad nerugstetu, bet siaip tikrai augo geles puikiai, didesnem, biski darzo zemes imaisiau, tik vat manau del to sakeliu is rudenio daug neprigijo, nes irgi i ja kisau, o ta zeme jau kazkokia paruosta gelems, nes sake seti i ja negalima nes sudegs seklos...
O tos durpes galima nusipirkti Vilniuje vaziuojant nuo santariskiu ziedo link zaliuju ezeru. po kairei ten toks tvartas yra tai ten ir pardavineja jas ir kaina man atrodo prieinama, 250 ar 200l dabar nepamenu kainuoja 28lt, daug labiau apsimoka nei is parduotuves jei reikai didesnio kiekio, plius yra ivairaus substrato, jei idomu tai galeciau nufotografuoti kada koki konkreciai as pirkau.