O as siandien pirma karta isnesiau i lauka Tokia sauleta ir nebloga diena,turetu patikti
QUOTE(Jumisi @ 2012 03 28, 10:44)
Sveikos merginos,pradedu sirgti bendra liga ( nors ir gerokai atsilikusi) ,manau,kad siltnamyje dar per salta,nerizikuoju..
jauciu labai greitai atsigriebsi ir pasivysi, dar kai ziedai pasipils...
QUOTE(aldam @ 2012 03 28, 10:56)
O as zaidziu. Diena keliauja brugmansijos i siltnami, vakare parkeliauja. Jom labai patinka, atsigavo.
kur jau nepatiks
Ir aš saviškes šiandien išnešiau į šiltnamį šiandien pasibūti. Truputį bijodama, bet tikiuosi nieko nenutiko. Panašu jog ir aš užsikrėsiu brugmansijų liga
Mano gražuolės augintos iš Purkelio gautų šakelių
Beje kada man jas geriau persodinti į didesnius kiemui skirtus vazonus? Ta mažiukė tai taip sparčiai auga, kad atrodo jog vien vandeniu gyva...Ir dar, aš jas tręšiu brugmansijom skirtom skystom trašom, o gal pavasarį geriau trešti kokią kitą sudėtį turinčiom trąšom?
Beje kada man jas geriau persodinti į didesnius kiemui skirtus vazonus? Ta mažiukė tai taip sparčiai auga, kad atrodo jog vien vandeniu gyva...Ir dar, aš jas tręšiu brugmansijom skirtom skystom trašom, o gal pavasarį geriau trešti kokią kitą sudėtį turinčiom trąšom?
Na va, vaikis vel siauteja, mano disertacijos gynimo data patvirtinta, ir, tikiuosi, baigesi mano 20 darbo valadu per parą mėnuo... Griztu i gyvenima, pas brugmansijas, ir cia vel dazniau tikiuosi uzsukti.
Pirmiausia naujienos is mano gelyno Gi pripjoviau visoms Mayos saku - nugenejau viska, ka galejau. Mazi saku gabaliukai (iki sprindzio) nusibaige saknu net nebande leisti, nors sumedeje jau buvo, o stambesnes sakos tik vargiai vargiai saknijasi, nors jau geras menuo pamerktos
Istorija su amarais bagesi idomiai Nusipirkau lapu blizgiklio, schultz, visai prabangiai... Amarai lyg panyko, dar karta kita profilaktiskai papurskiau, ir palikau jau ramybeje. O po geros savaites keli augalai vel buvo aplipe... ivairiaspalviais amarais... oranziniais, zaliais, violetiniais... Itariu, kad lapu blizgiklio prisivalge taip nusispalvino. Ir, tiesa, siti mutantai jau nebebijo blizgiklio poveikio. Bet padejo cesnakas ir bendras augalo stiprinimas trasytem.
Nu kaip gaila... As vis ziurejau, ziurejau... buciau pirkus ir antra, bet nebeturejo musu puslapiukas ju jau nuo sausio...
Idomu tai, kad sito dokumento autorius, T.Lockwood pirmasis atskyre brugmansija ir durnarope kaip dvi atskiras gentis Sitas dokumentas, kaip suprantu, irgi yra originalas is tu laiku
Ajaj... kaip gerai, kad tas Kauno sheteligas man taip nepakeliui Nors kazi, ar Kaune turi? Amkstesniais metais tai nebudavo augaliuku cia...
Laikau kumsciusm kad antra karta nebepaves
Gal labai sausa? Jei tik pasiraukslejes, pagal galimybes, isneskite i sviesa, paliekite. Jei jau atrodo viduj tusciaviduris, tai vilties mazai. Bet kartais sėkmingai is saknu atzelia, neismeskit dar
Laimingos jusu brugmansijos Maniskes dar tupi rusi uzdangstytais langais, kad pavasario nepajaustu atejusio...
Persodinciau tuomet, kai jau gales augalas buti pastovioj vietoj. Gi sodinti reikia i dideli vazona, tai nesioti butu sunku. Siaip jos dar puikiai atrodo, ir kaip ankstyva pavasari, vazonai dar nera mazi.
Kokiomis tresiate? Lenkiskomis? Kiek pamenu, jos tokios skystokos. Jaunam augalui tai gerai tinka, o senom besotem tai geriau sotesnes. As tai vis miniu Kemiros rausvus miltukus, NPK 14-11-25, vienu metu juos "Ferticare" pavadinimu zenklino, dabar visai be pavadinimo. Dar kazkuris Nutrifolas (nepamenu, rudas ar zalias...) irgi tokia koncentracija turi.
Pirmiausia naujienos is mano gelyno Gi pripjoviau visoms Mayos saku - nugenejau viska, ka galejau. Mazi saku gabaliukai (iki sprindzio) nusibaige saknu net nebande leisti, nors sumedeje jau buvo, o stambesnes sakos tik vargiai vargiai saknijasi, nors jau geras menuo pamerktos
Istorija su amarais bagesi idomiai Nusipirkau lapu blizgiklio, schultz, visai prabangiai... Amarai lyg panyko, dar karta kita profilaktiskai papurskiau, ir palikau jau ramybeje. O po geros savaites keli augalai vel buvo aplipe... ivairiaspalviais amarais... oranziniais, zaliais, violetiniais... Itariu, kad lapu blizgiklio prisivalge taip nusispalvino. Ir, tiesa, siti mutantai jau nebebijo blizgiklio poveikio. Bet padejo cesnakas ir bendras augalo stiprinimas trasytem.
QUOTE(Purkelis @ 2012 03 18, 22:03)
Pasiguosiu mano new wave nusibaige. net nesupratau kodel kamienas per pora dienu tik susitrauke ir vse .
Nu kaip gaila... As vis ziurejau, ziurejau... buciau pirkus ir antra, bet nebeturejo musu puslapiukas ju jau nuo sausio...
QUOTE(Purkelis @ 2012 03 20, 11:04)
Sveikos mergytes , kazkaip labai tylus pas mus
Radau labai idomaus skaitalo... Yra Brugnasiju ir daturu palyginimas.
http://www.biodivers...46200031872.pdf
Bandysiu artimiausiu metu isversti ir imest i bloga.
Radau labai idomaus skaitalo... Yra Brugnasiju ir daturu palyginimas.
http://www.biodivers...46200031872.pdf
Bandysiu artimiausiu metu isversti ir imest i bloga.
Idomu tai, kad sito dokumento autorius, T.Lockwood pirmasis atskyre brugmansija ir durnarope kaip dvi atskiras gentis Sitas dokumentas, kaip suprantu, irgi yra originalas is tu laiku
QUOTE(Purkelis @ 2012 03 24, 21:19)
Buvau sheterlinge nusipirkau dviguba geltona. Bet nelabai kas ten yra tik dvigubos balta ruzava ir geltona Sanguineju ner
Ajaj... kaip gerai, kad tas Kauno sheteligas man taip nepakeliui Nors kazi, ar Kaune turi? Amkstesniais metais tai nebudavo augaliuku cia...
QUOTE(kaškoniukas @ 2012 03 25, 00:44)
as irgi ten nagrinejau ilgai padeti, as geltonu dvigubu lapus apziurinejau... tai man pasirode tokie kaip mano tos paprastos... todel paemiau vienintele ten isimaisiuse pukuotu lapu... na nekoks ejimas, bet bent gal jau balta dviguba prazys dabar toks azartas tikiuosi kad tik man tada nepasiseke ir turesi geltona dviguba paidalinimui
Laikau kumsciusm kad antra karta nebepaves
QUOTE(karosimi @ 2012 03 25, 10:06)
Sveikutes patirusios augintojos.gavau brukmansija rudeni.laikiau vesiai prie desimties temperaturos.numete lapus ir kotas toks pasiraukslejes. ar po ziemos jai amen ar dar atsiras givybe?
Gal labai sausa? Jei tik pasiraukslejes, pagal galimybes, isneskite i sviesa, paliekite. Jei jau atrodo viduj tusciaviduris, tai vilties mazai. Bet kartais sėkmingai is saknu atzelia, neismeskit dar
QUOTE(aldam @ 2012 03 28, 10:56)
O as zaidziu. Diena keliauja brugmansijos i siltnami, vakare parkeliauja. Jom labai patinka, atsigavo.
Laimingos jusu brugmansijos Maniskes dar tupi rusi uzdangstytais langais, kad pavasario nepajaustu atejusio...
QUOTE(Faustyyna @ 2012 03 28, 17:25)
Ir aš saviškes šiandien išnešiau į šiltnamį šiandien pasibūti. Truputį bijodama, bet tikiuosi nieko nenutiko. Panašu jog ir aš užsikrėsiu brugmansijų liga
Persodinciau tuomet, kai jau gales augalas buti pastovioj vietoj. Gi sodinti reikia i dideli vazona, tai nesioti butu sunku. Siaip jos dar puikiai atrodo, ir kaip ankstyva pavasari, vazonai dar nera mazi.
Kokiomis tresiate? Lenkiskomis? Kiek pamenu, jos tokios skystokos. Jaunam augalui tai gerai tinka, o senom besotem tai geriau sotesnes. As tai vis miniu Kemiros rausvus miltukus, NPK 14-11-25, vienu metu juos "Ferticare" pavadinimu zenklino, dabar visai be pavadinimo. Dar kazkuris Nutrifolas (nepamenu, rudas ar zalias...) irgi tokia koncentracija turi.
QUOTE(Kile @ 2012 03 28, 18:21)
Aš va tokiomis tręšiu: http://www.senukai.l...50694156_z1.jpg
Na pabaigsiu šitas, paskui ieškosiu tu rožinių miltelių Kol kas aš tręšiu kiekvieno laistymo metu.
QUOTE(Faustyyna @ 2012 03 28, 21:10)
Aš va tokiomis tręšiu: http://www.senukai.l...50694156_z1.jpg
Na pabaigsiu šitas, paskui ieškosiu tu rožinių miltelių Kol kas aš tręšiu kiekvieno laistymo metu.
Jei tręšiate kiekvienu laistymu, tai pakanka ir šitų. Bandžiau jas, bet kai augalų daugoka, tokiomis neapsimoka. Jose NPK santykis yra 4-5-6, taigi, jei tresiate daznai, o ir is nuotrauku matosi, kad augalam ju pakanka.
Tresiu du kartus per savaite tokiomis:
http://www.emolus.lt...pk_14-11-25_1kg
arba
http://www.emolus.lt..._14-9-25_me_1kg
Kitos gal kitas megstamas atradusios Man pirmosios vistik labiau pasiteisino, bet kai ju negaunu, gerai ir antrosios. Kaune ju perku Emolus parduotuvelese 1 kg apie 10 litu, bet to uzraso "kemira kombi" kartais nera. Kartais raso "universalios trasos", kartais net ne roziniai miltukai buna... Tai tiesiog ziuriu, kad NPK santykis butu toks.
Pavasari brugmansijom, kai intensyviai auga lapija, reikia daugiau N (azoto), o tiek, kiek yra kompleksinese, gali nepakakti (arba reikia rinktis kompleksines trasas su daugiau N). Paprasciausia patresti su amonio salietra karta per savaite (greta kompleksiniu). Pumpurus formuojanciam augalui jau daug azoto nereikia, tai tresiu kompleksinem, o amonio salietra - tik tuomet, kai atrodo, jog reikia
Dar pernai labai pasiteisino magnio sulfatas. Pavasari, kai netolygiai zaliai nusidazo lapai, kai raitosi lapai, magnis labai padejo atsigauti (patresiau po karta kas dvi savaites 2-3 kartus). O turiu viena veisle, kurios lapija is prigimties nera grazi, toks jau veisles pozymis. Tai magnio sulfatas ja paverte visai graziu lapuociu
Pas mus tas trasu klausimas vis iskyla ir iskyla... Turiu pasiulyma, gal surenkam informacija kaip ir kokiomis trasomis tresiate augalus, ir paruosiam trumpa straipsniuka "apie trasas brugmansijom labai praktiskai". O tada galime tureti ji cia temos pradzioje, arba kur nors patalpinta patogiai internete, ir galim nesikartoti ilgomis pasakomis temoje?
Jeigu pasidalintumėte patirtimi, galeciau susisteminti ir surasyti Manau, ir senbuvem, ne tik naujokem butu aktualu.
Tiesa, kazkur maciau cia klausima, ar nevelu dar seti brugmansijas. Tai va, jas seti niekada nevelu Tiesiog brugmansijai nuo sudygimo reikia maziausiai 6 menesiu, kad suzydetu. Tad, reikia tikrai anksti, dar sakyciau visai ziema jas seti, tikintis ziedu sulaukti dar tais paciais metais. Praktika rodo, kad retai kada pavyksta net ir anksti pasejus jas prazydinti tais paciais metais. O jei augalo neskubinam zydeti, galim seti ir vidurvasari (pvz per karscius vasaros, kad lengviau dygtu ) ar net rudeni. Mano seklytes dar laukia savo eilės
QUOTE(Jumisi @ 2012 03 29, 09:49)
Deja, skambinau i Kauno Scheteliga,pasake,kad neveza brugmansiju
Jeigu kas domina galiu nupirkt ir persiust. Tik sakau pasirinkimas nekoks.
geltona
Ruzava
balta
Kile del trasu tai as uz, bet kad as tik tuos miltelius ir naudoju
Sakutes ir pas mane saknu neleidzia pastovi pastovi ir subliuksta.
Nepamirsk pinigeliu , nes sazine grauzia
Kada gynimas ?
Manau labai gera mintis paruošti straipsniuką apie gėlyčių tręšimą.
Šiaip kiek čia paminėjot, labai man patiko, pakankamai aiškiai
Dėkui.
Šiaip kiek čia paminėjot, labai man patiko, pakankamai aiškiai
Dėkui.
Purkeli, gynimas geguzes 25 d. Tai dar ramiai turiu laiko baigt tvarkytis ir priduoti darba leidybai.
Del pinigeliu - tikrai sutvarkysiu artimiausiu laiku. Nes rupesciu visokiu ir be naktiniu rasymu prisikaupe.
O kad neveza grugmansiju i kauna, tai gal ir gerai... Nors jei Purkelis turetu Vilniaus Shetelige reikalu, gal ir susigundyciau tokia spalva, kurios jus su Kaskoniuku neturite
Del info apie trasas - vistiek, prasau pasidalinti cia ar asmeniskai, netgi tuo, kur kokiame mieste tu kemiros milteliu perkate Nes ju nera masiskai visur. Kaip tresiate. As rasau savo patirti, bet, manau, kad kitos daro savaip, ir apskritai, kiekvienas turi rasti aukso viduri ir sau patogias ir prienamas trasas
Del pinigeliu - tikrai sutvarkysiu artimiausiu laiku. Nes rupesciu visokiu ir be naktiniu rasymu prisikaupe.
O kad neveza grugmansiju i kauna, tai gal ir gerai... Nors jei Purkelis turetu Vilniaus Shetelige reikalu, gal ir susigundyciau tokia spalva, kurios jus su Kaskoniuku neturite
Del info apie trasas - vistiek, prasau pasidalinti cia ar asmeniskai, netgi tuo, kur kokiame mieste tu kemiros milteliu perkate Nes ju nera masiskai visur. Kaip tresiate. As rasau savo patirti, bet, manau, kad kitos daro savaip, ir apskritai, kiekvienas turi rasti aukso viduri ir sau patogias ir prienamas trasas
Kažkaip subalamūtrijo mane draugė. Tai ateinu pas jus pasiklausti. Ar galiu jau durnaropes sėti? Ar reikėjo iš rudens paberti?
QUOTE(Kile @ 2012 03 29, 11:02)
Purkeli, gynimas geguzes 25 d. Tai dar ramiai turiu laiko baigt tvarkytis ir priduoti darba leidybai.
Del trasu iskart man klausimas kilo kada geliukus pradet trest , budint ? Ar jau laikas ar dar laukt ?
Kol neradau ruzavu milteliu tresdavau su trasom bulvem , nes kazkaip man susivaideno kad jos is tos pacios seimos toretu but gerai (turiu itarima kad ju konsentracija per maza budavo ir jos ilgai tirpdavo) Dar ir pernai kartu su rozem jas biski patresiau . Dar bandziau Schultz" Plant Food Plus, bet kazkiaip mazai man jo. O kai radau miltelius vasara kas antra savaite laistydavau ant pakelio parasyta proporcija. Tik juos reikia skiesti siltesniu tada geriau tirpsta.