Tortas "Rafaello"
Biskvitams:
5 dideli kiaušiniai
230 g cukraus
1 arb.š. vanilės esencijos
65 g aliejaus
230 g miltų
20 g kepimo miltelių
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis turėsime keturis plonus torto biskvitus.
Kremui:
1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
180 g sviesto (82 proc. riebumo)
450 g grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo)
2 pakeliai grietinėlės standiklio
30 g kokoso drožlių
Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.
Biskvitų sulaistymui:
70 g vandens
1 citrinų sultys
1 arb.š. cukraus
Visus produktus sumaišyti.
Papuošimui:
50 g kokoso drožlių
1 Į tortinę ar pasiruoštą lėkštę dėti pirmąjį biskvitą, sulaistyti sirupu, dėti kremo, jį paskirstyti po visą biskvitą ir viską kartoti iki paskutinio biskvito, paskutinį biskvitą apibarstyti kokoso drožlėmis, kraštus aptepiau kremu ir apibarsciau kito biskvito trupiniais. SKANAUS
Receptas is cia:
http://www_sauletavirtuve_lt/?p=429