Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

QUOTE(Aglėja @ 2012 04 04, 14:54)

aciu, pirmaji ko gero darysiu si savaitgali smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aglėja @ 2012 04 04, 14:54)


žemai lenkiuosi 4u.gif , antras variantas koks įdomus
Atsakyti

 i 
Primenu, kad čia  Saldžių receptų su nuotraukomis tema. Bet kokios kitos žinutės, nesusijusios su tema, yra trinamos be perspėjimo.
Atsakyti
Citrininis sūrio pyragas su medumi


user posted image

Kad pavyktų sūrio pyragai, reikia produktus, reikalingus pyragui, kelioms valandoms palikti kambario temperatūroje!!!

Reikės:

Pagrindui:

* 200 g sausainių
* 50 g lydyto sviesto
* 1 v. š. cukraus
* 1,5 v. š. persikų sirupo (originale reikėjo citrinų likerio)

Sūrio kremui:

* 700 g grietinėlės sūrio Creme Bounjour ( Philadelphia, ricota)
* 130 g cukraus
* 2 v. š. medaus
* 3 kiaušinių L
* 1 citrinos

Kepimo forma 26 cm.

Sausainius susmulkinti ir sumaišyti su tirpintu sviestu, sirupu ir cukrumi. Mišinį sudėti į kepimo formą, padaryti nedidelius bortelius ir kišti formą į šaldytuvą 30 min.

Grietinėlės sūrį išplakti su cukrumi, medumi, tarkuota citrinos žievele ir citrinų sultimis. Plakant po vieną sumušti kiaušinius ir toliau plakti.

Įdarą supilti ant pyrago pagrindo ir 1 valandą kepti įkaitintoje orkaitėje iki 150 laipsnių. Tada išjungti orkaitę ir palikti joje pyragą dar 2 val. Neatidarinėti orkaitės! Pyragą atvėsinti šaldytuve ir kitą dieną skanauti.

user posted image



Recepto šaltinis ” Darbštuolė. Sūrio pyragai.”

Atsakyti
pyragaiciai kiausiniene

4 Kiaušiniai

4 valg. šaukštas miltų
4 valg. šaukštas cukraus
Biskvitas. Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki purumo. Sudėti miltus, gerai išmaišyti. Iki standumo išplakti baltymus ir sudėti į trynių masę.Viską gerai išmaišyti ir supilti tešlą i kepimo skardą,išklotą kepimo popierium,kepti 12-15 min,200c.

kremui,
1 didelis kiaušinis,vienas trinys
50 gr cukraus
25ml miltų
300ml pieno,truputis vanilės
1 skardinė konservuotų abrikosų

Iškepusį biskvitą atvėsinti,ant jo užtepti išvirtą ir atvėsintą kremą ir papuošti abrikosais.
kremo gaminimas
Kiaušinį,trynį,cukrų ir miltus gerai išplakti.Puode pieną pakaitinti,bet neužvirti,kiaušinių masę nuolat maišant supilti į pieną ir trumpai pavirti.

user posted image
user posted image
Atsakyti
Puošmenos Vėlykų stalui
Sausainiai su saldainių akelėm:

90 g kambario temperatūros sviesto;
60 g cukraus,
1 kiaušinis;
180-200 g 405D tipo miltų;
1-2 a.š. vanilinio cukraus;
įvairių spalvų karamelinių saldainių.

Cukrų ir vanilinį cukrų ir sviestą išmaišyt, tada įmušt kiaušinį dar pamaišyt. Galiausiai miltai. Tešlą dėt pusvalandžiui į šaldytuvą. Tame tarpe surutrupinti saldainius (naudojau Bon Pari). Tešlą iškočioti, bet ne per ploniausiai, nes tada pagaliukas sulaužo sausainį. Išspausti norimas formeles, įkišti sušlapintą pagaliuką ir kepti 8-10 min. 180c. Poto išimti, įdėti saldainius ir dar pasauši orkaitėn minutėlę. Leisti atvėsti ir tik tada nuimti.
Idėja iš čia

Sausainiai ant pagaliukų:
Sutrupinti sausainius (aš naudojau Gaidelį su aguonom) ir sumaišyt su saldžiu varškės sūreliu ir vanilės esencija. Suformuoti rutuliukus ir dėt šaldytuvan.
Išsitipdyt šokoladą. Pagaliuko galiuką mirktelt į šokoladą, tada įkišti į rutuliuką ir padengt šokoladu. Leisti apstingt šaldytuve ir poto puošti kaip tik norit biggrin.gif
Idėja iš čia

O tie ledinukai tai tiesiog sutrupintų saldainių likučiai ištripdyti biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Tortas "Rafaello"
user posted image
Biskvitams:
5 dideli kiaušiniai
230 g cukraus
1 arb.š. vanilės esencijos
65 g aliejaus
230 g miltų
20 g kepimo miltelių

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.

Kremui:
1 indelis (385 g) kondensuoto pieno
180 g sviesto (82 proc. riebumo)
450 g grietinėlės (36 proc. arba bent 35 proc. riebumo)
2 pakeliai grietinėlės standiklio
30 g kokoso drožlių

Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.

Biskvitų sulaistymui:
70 g vandens
1 citrinų sultys
1 arb.š. cukraus

Visus produktus sumaišyti.

Papuošimui:
50 g kokoso drožlių

1 Į tortinę ar pasiruoštą lėkštę dėti pirmąjį biskvitą, sulaistyti sirupu, dėti kremo, jį paskirstyti po visą biskvitą ir viską kartoti iki paskutinio biskvito, paskutinį biskvitą apibarstyti kokoso drožlėmis, kraštus aptepiau kremu ir apibarsciau kito biskvito trupiniais. SKANAUS 4u.gif
Receptas is cia: http://www_sauletavirtuve_lt/?p=429
Atsakyti
QUOTE(mikaela @ 2012 04 10, 10:26)


o foto pilnas tortas?
Atsakyti
Cukraus pudra, pamirsau pamineti, kad gavosi tik trys biskvitai, o tortas jau nuotraukoje pries pjaunant ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mikaela @ 2012 04 10, 11:08)
Cukraus pudra, pamirsau pamineti, kad gavosi tik trys biskvitai, o tortas jau nuotraukoje pries pjaunant ax.gif


Galvojau, gal iš pusės normos darėt, nes lyg aukštesnis turėtų būt blush2.gif
bet gal dėl to, kad fotografuota iš viršaus taip pasirodė smile.gif
Atsakyti
Migdoliniai avokado keksiukai

user posted image

user posted image




12- ai normalaus dydžio keksiukų reikės:

bazinis:

* 3 kiaušinių;
* 200 g maltų migdolų (pudros)
* 50 g- 70 g klevų sirupo;
* 1 arb. š. kepimo miltelių (nubrauktas)


papildomai:

* 2 vid. dydžio gerai prinokę avokadai
* 1 valg. š. naminio vanilės ekstrakto ( nebūtinai)


Eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 150° - 170°


Kiaušinius išplakti su klevų sirupu iki purios masės, tada suberti kepimo miltelius, riešutų pudrą - viską gerai išmaišyti.

Avokadus nuplauti, nulupti jų odelę, išimti kauliukus, supjaustyti gabaliukais , sudėti į gilų indą, blenderio pagalba sutrinti į tyrę, kurią sukrėsti į kiaušinių/riešutų masę.

Įpilti vanilės ekstrakto ir dar kartą visą masę gerai permaišyti.


Paruošti keksiukų kepimo formą - sudėlioti popierinius krepšelius, į kiekvieną sudėti paruoštą masę ir pastatyti kepti ~ 20 minučių.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Amerikietiškas pyragas
user posted image
Tešlai reikės:
2 pakelių (2x160 g) kakavinių sausainių,
150 g sviesto,
kiaušinio baltymo,
valgomojo šaukšto cukraus

Įdarui reikės:
4 trynių,
400 ml saldaus kondinsuoto pieno,
6,7 valgomųjų šaukštų geltonųjų arba žaliųjų citrinų sulčių,
citrinos žievelių.


Kaip gaminti:
Sausainius susmulkinkite ir grūstuvu sutrinkite iki trupinių. Įmaišykite cukrų. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į dubenį su sausainiais, gerai išmaišykite. Kiaušinio baltymą išplakite, įmaišykite į sausainių masę. Gautą tešlą išklijuokite kepimo indą išimamu dugnu ir padėkite į šaldytuvą - tegul val. pastovi. Tada pašaukite į 170 laipsnių orkaitę maždaug 10 min. Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
Įdarą gaminkite taip: trynius išplakite iki baltumo, po truputi įmaišykite kondinsuotą pieną, tada - citrinų sultis ir labai plonai nuo citrinos nugremžtas žieveles. Įdarą supilkite į krepšelį ir pašaukite į 170 laipsnių orkaitę dar 15 min. Iškeptą pyragą palikite atvėsti, tada įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite ten ne mažiau 6 val.
user posted imageuser posted image
Atsakyti