Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

ateinu su žagarėliais ax.gif
darėm pagal senovinį receptą :
1/2 kg.miltų
100 gr. sviesto
6 tryniai
2 kiašiniai
30 gr.cukraus
1 stiklinė grietinės
25 gr. spirito
vanilinio cukraus
riebalų ar aliejaus virimui

viskas kas nurodyta sumaišome ir tešla su kočėlu ant lentos mušama, vis lankstant į vidų kol atsiras pūslelių. kuo daugiau tešloje oro, tuo trapesni žagarėliai gaunasi.tada tešla atšaldoma uždengus drobele, kad neapdžiūtų. ėmėm po gabalėlį iš šaldytuvo, kočiojom ir virėm. burnoj tirpstantys žagarėliai, nuostabiai skanūs, išverda labai greitai , kuo ploniau iškočioji, tuo trapesni gaunasi. pabarstom cukraus pudra ir skanaus 4u.gif

user posted image

tik nuotrauka deja, nekokybiška... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 31 kovo 2012 - 22:10
Pirmiausia noriu padėkot nuolatinėms šios temos dalyvėms už neišsenkamą lobyną 4u.gif Prisidedu ir aš su kuklia nuotrauka, bet labai puikiu receptu:

PYRAGAS SU ANANASAIS KOKOSO PATALE

user posted image

1 skardinė griežinėliais pjaustytų ananasų (460 gr)
4 kiaušiniai ( M dydžio)
80 gr + 150 gr cukraus
125 gr kokoso drožlių
1/4 a.š. + 1/2 pakelio kepimo miltelių
150 gr minkšto sviesto + šiek tiek kepimo formai
200 gr miltų
2 v.š. kakavos
100 ml pieno
4 v.š. romo
citrinos sulčių
druskos

Ananasus nuvarvinti. 2 kiaušiniams atskirti baltymus nuo trynių. Baltymus gerai išplakti su žiupsneliu druskos ir citrinos sultimis, suberti 80 gr cukraus ir plakti iki standžios masės. Kokoso drožles sumaišyti su 1/4 a.š. kepimo miltelių ir įmaišyti į baltymus. Kol ruošime pgrindą, masę padėti šaltai.
Pyrago pagrindui 150 gr sviesto, 150 gr cukraus ir žiupsnelį druskos išsukti iki purios baltos masės. Įmaišyti 2 kiaušinius ir likusius 2 trynius. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti ir dėti į ruošiamą pagrindą. Taip pat įmaišyti ir pieną su romu.
26 cm skersmens formą ištepti sviestu. Formos dugną iškloti ananasų griežinėliais. Ant ananasų pakloti kokosų masę ir užpilti pagrindo tešlą. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 50 min.
Iškepusiam pyragui leisti atvėsti formoje. Išėmus iš formos atvėsinti. Skanaus smile.gif
Šaltinis: žurnalas "LECKER Bakery" Nr. 1.
Atsakyti
QUOTE(kriziukas @ 2012 03 29, 16:43)
ateinu su žagarėliais  ax.gif
100 gr.


degtines 100 gr? bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aleja.lt @ 2012 03 28, 18:00)
TRUPININIS PYRAGAS

mergaitės, bet virtą kondensuotą pieną reikia atšaldyti, nors kiek, nes jei atidarinėsite karštą, galite nusiplikyti smile.gif
o pyragėlis tai skanus, labai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raima.ma: 30 kovo 2012 - 09:16
QUOTE(raima.ma @ 2012 03 30, 09:15)
mergaitės, bet virtą kondensuotą pieną reikia atšaldyti, nors kiek, nes jei atidarinėsite karštą, galite nusiplikyti  smile.gif
o pyragėlis tai skanus, labai



as pakisu po saltu vandeniu skardine ir po 2min jau darau.. atsargiai aisku smile.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites mirksiukas.gif
Nezinau ar cia kreipiuosi,bet gal kuri pagelbesit blush2.gif Turiu apvaliu vafliu lakstu ir noreciau kaip nors skaniai pertept,tik nesugalvoju kuo.Su uogiene nemegstu,o kondensuotas pienas pabodes blush2.gif Gal kas pasidalinsit receptuku?Aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
Pyragas "Zebriukas"
user posted image
Produktai:

Kiaušiniai, 4 vnt.
Cukrus, 1 skilt.
Pienas, 1 stikl.
Aliejus, 1 stikl.
Miltai, 400gr.
Soda, 1 a.š.
Vanilinis cukrus, 1 žiups.
Kakava, 2 v.š.

Kiaušinius išplakame su cukrum iki purios šviesios masės. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir vėl išplakam. Beriam miltus, sumaišytus su soda, išmaišom, bet neplakam.
Masę padalinam i dvi lygias dalis. Į vieną sudedam kakavą ir žiūrim, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia į šviesiąją dalį įdedam miltų. Tešla neturi būti per skysta, turėtų pakankamai tiršta. Į kepimo indo vidury dedam pora šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį tiek pat tamsios. Vis palaukiam kol truputį pasiskirstys, ir taip žaidžiam kol užsipildys visas indas. Stenkitės indo nejudinti, kad tešla gražiai susiluoksniuotų. Sluoksnių storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dėsite. .
Dedam į 180 C įkaitintą orkaitę, kepam 40 min.
Skanaus smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Endži @ 2012 04 02, 19:25)
[

Oi, kaip gražu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Merginos, jei galit padėkit. Neberandu recepto, kur vafliai pirktiniai buvo pertepti su rududu ir maskarpones suriu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(stazyte @ 2012 04 04, 12:58)
Sveikos,
Merginos, jei galit padėkit. Neberandu recepto, kur vafliai pirktiniai buvo pertepti su rududu ir maskarpones suriu.  4u.gif


recepto nebuvo, buvo nuoroda, bet matyt moderatorė ištrynė

http://skanusgyvenim...ti-vafliai.html
Atsakyti
ir aš prašysiu pagalbos blush2.gif , nerandu tinginio su krekeriais...
Atsakyti
QUOTE(mindaiva @ 2012 04 04, 14:48)
ir aš prašysiu pagalbos  blush2.gif , nerandu tinginio su krekeriais...

Čia ir Čia mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aglėja: 04 balandžio 2012 - 13:54