ateinu su žagarėliais
darėm pagal senovinį receptą :
1/2 kg.miltų
100 gr. sviesto
6 tryniai
2 kiašiniai
30 gr.cukraus
1 stiklinė grietinės
25 gr. spirito
vanilinio cukraus
riebalų ar aliejaus virimui
viskas kas nurodyta sumaišome ir tešla su kočėlu ant lentos mušama, vis lankstant į vidų kol atsiras pūslelių. kuo daugiau tešloje oro, tuo trapesni žagarėliai gaunasi.tada tešla atšaldoma uždengus drobele, kad neapdžiūtų. ėmėm po gabalėlį iš šaldytuvo, kočiojom ir virėm. burnoj tirpstantys žagarėliai, nuostabiai skanūs, išverda labai greitai , kuo ploniau iškočioji, tuo trapesni gaunasi. pabarstom cukraus pudra ir skanaus
tik nuotrauka deja, nekokybiška...
Pirmiausia noriu padėkot nuolatinėms šios temos dalyvėms už neišsenkamą lobyną Prisidedu ir aš su kuklia nuotrauka, bet labai puikiu receptu:
PYRAGAS SU ANANASAIS KOKOSO PATALE
1 skardinė griežinėliais pjaustytų ananasų (460 gr)
4 kiaušiniai ( M dydžio)
80 gr + 150 gr cukraus
125 gr kokoso drožlių
1/4 a.š. + 1/2 pakelio kepimo miltelių
150 gr minkšto sviesto + šiek tiek kepimo formai
200 gr miltų
2 v.š. kakavos
100 ml pieno
4 v.š. romo
citrinos sulčių
druskos
Ananasus nuvarvinti. 2 kiaušiniams atskirti baltymus nuo trynių. Baltymus gerai išplakti su žiupsneliu druskos ir citrinos sultimis, suberti 80 gr cukraus ir plakti iki standžios masės. Kokoso drožles sumaišyti su 1/4 a.š. kepimo miltelių ir įmaišyti į baltymus. Kol ruošime pgrindą, masę padėti šaltai.
Pyrago pagrindui 150 gr sviesto, 150 gr cukraus ir žiupsnelį druskos išsukti iki purios baltos masės. Įmaišyti 2 kiaušinius ir likusius 2 trynius. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti ir dėti į ruošiamą pagrindą. Taip pat įmaišyti ir pieną su romu.
26 cm skersmens formą ištepti sviestu. Formos dugną iškloti ananasų griežinėliais. Ant ananasų pakloti kokosų masę ir užpilti pagrindo tešlą. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 50 min.
Iškepusiam pyragui leisti atvėsti formoje. Išėmus iš formos atvėsinti. Skanaus
Šaltinis: žurnalas "LECKER Bakery" Nr. 1.
PYRAGAS SU ANANASAIS KOKOSO PATALE
1 skardinė griežinėliais pjaustytų ananasų (460 gr)
4 kiaušiniai ( M dydžio)
80 gr + 150 gr cukraus
125 gr kokoso drožlių
1/4 a.š. + 1/2 pakelio kepimo miltelių
150 gr minkšto sviesto + šiek tiek kepimo formai
200 gr miltų
2 v.š. kakavos
100 ml pieno
4 v.š. romo
citrinos sulčių
druskos
Ananasus nuvarvinti. 2 kiaušiniams atskirti baltymus nuo trynių. Baltymus gerai išplakti su žiupsneliu druskos ir citrinos sultimis, suberti 80 gr cukraus ir plakti iki standžios masės. Kokoso drožles sumaišyti su 1/4 a.š. kepimo miltelių ir įmaišyti į baltymus. Kol ruošime pgrindą, masę padėti šaltai.
Pyrago pagrindui 150 gr sviesto, 150 gr cukraus ir žiupsnelį druskos išsukti iki purios baltos masės. Įmaišyti 2 kiaušinius ir likusius 2 trynius. Miltus, kepimo miltelius ir kakavą sumaišyti ir dėti į ruošiamą pagrindą. Taip pat įmaišyti ir pieną su romu.
26 cm skersmens formą ištepti sviestu. Formos dugną iškloti ananasų griežinėliais. Ant ananasų pakloti kokosų masę ir užpilti pagrindo tešlą. Kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 50 min.
Iškepusiam pyragui leisti atvėsti formoje. Išėmus iš formos atvėsinti. Skanaus
Šaltinis: žurnalas "LECKER Bakery" Nr. 1.
QUOTE(kriziukas @ 2012 03 29, 16:43)
degtines 100 gr?
QUOTE(raima.ma @ 2012 03 30, 09:15)
mergaitės, bet virtą kondensuotą pieną reikia atšaldyti, nors kiek, nes jei atidarinėsite karštą, galite nusiplikyti
o pyragėlis tai skanus, labai
o pyragėlis tai skanus, labai
as pakisu po saltu vandeniu skardine ir po 2min jau darau.. atsargiai aisku
Pyragas "Zebriukas"
Produktai:
Kiaušiniai, 4 vnt.
Cukrus, 1 skilt.
Pienas, 1 stikl.
Aliejus, 1 stikl.
Miltai, 400gr.
Soda, 1 a.š.
Vanilinis cukrus, 1 žiups.
Kakava, 2 v.š.
Kiaušinius išplakame su cukrum iki purios šviesios masės. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir vėl išplakam. Beriam miltus, sumaišytus su soda, išmaišom, bet neplakam.
Masę padalinam i dvi lygias dalis. Į vieną sudedam kakavą ir žiūrim, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia į šviesiąją dalį įdedam miltų. Tešla neturi būti per skysta, turėtų pakankamai tiršta. Į kepimo indo vidury dedam pora šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį tiek pat tamsios. Vis palaukiam kol truputį pasiskirstys, ir taip žaidžiam kol užsipildys visas indas. Stenkitės indo nejudinti, kad tešla gražiai susiluoksniuotų. Sluoksnių storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dėsite. .
Dedam į 180 C įkaitintą orkaitę, kepam 40 min.
Skanaus
Produktai:
Kiaušiniai, 4 vnt.
Cukrus, 1 skilt.
Pienas, 1 stikl.
Aliejus, 1 stikl.
Miltai, 400gr.
Soda, 1 a.š.
Vanilinis cukrus, 1 žiups.
Kakava, 2 v.š.
Kiaušinius išplakame su cukrum iki purios šviesios masės. Supilame pieną, aliejų, vanilę ir vėl išplakam. Beriam miltus, sumaišytus su soda, išmaišom, bet neplakam.
Masę padalinam i dvi lygias dalis. Į vieną sudedam kakavą ir žiūrim, kad abi dalys būtų vienodo klampumo, jei reikia į šviesiąją dalį įdedam miltų. Tešla neturi būti per skysta, turėtų pakankamai tiršta. Į kepimo indo vidury dedam pora šaukštų šviesios tešlos, tada ant jos vėl į vidurį tiek pat tamsios. Vis palaukiam kol truputį pasiskirstys, ir taip žaidžiam kol užsipildys visas indas. Stenkitės indo nejudinti, kad tešla gražiai susiluoksniuotų. Sluoksnių storis priklauso nuo to, kiek šaukštų tešlos dėsite. .
Dedam į 180 C įkaitintą orkaitę, kepam 40 min.
Skanaus
Sveikos,
Merginos, jei galit padėkit. Neberandu recepto, kur vafliai pirktiniai buvo pertepti su rududu ir maskarpones suriu.
Merginos, jei galit padėkit. Neberandu recepto, kur vafliai pirktiniai buvo pertepti su rududu ir maskarpones suriu.
QUOTE(stazyte @ 2012 04 04, 12:58)
Sveikos,
Merginos, jei galit padėkit. Neberandu recepto, kur vafliai pirktiniai buvo pertepti su rududu ir maskarpones suriu.
Merginos, jei galit padėkit. Neberandu recepto, kur vafliai pirktiniai buvo pertepti su rududu ir maskarpones suriu.
recepto nebuvo, buvo nuoroda, bet matyt moderatorė ištrynė
http://skanusgyvenim...ti-vafliai.html
ir aš prašysiu pagalbos , nerandu tinginio su krekeriais...