Kokosiniai sausainiai
200 gr miltų
125 ml pieno
75 gr kambario temp. sviesto
50 gr kokoso drožlių
50 gr avižinių dribsnių
2 kiaušiniai
norimos tirštos uogienės
3 v.š cukraus
2 a.š kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Dubenyje sumaišyti miltus, kokoso drožles, avižinius dribsnius, 2 v.š. cukraus, kepimo miltelius ir druską. Pirštais įmaišyti sviestą, kol tešla taps panaši į trupinius. Kiaušinius su pienu išplakti, palikti pora šaukštų ir supilti į miltų mišinį ir minkyti tešlą. Man buvo maža miltų tai įdėjau dar, kad tešla neliptų prie rankų, bet ir nebūtų kieta. Tešlą dėti ant miltuoto paviršiaus ir iškočioti kepimo skardos paplotį, galima ir storesnius ir plonesnius. Dėti tešlą į skardą ant kepimo popieriaus, supjaustyti gabaliukais, viršų ištepti kiaušinio - pieno plakiniu, pabarstyti likusiu cukrumi. Kiekvieno gabalėlio viduryje įspausti duobutę, įdėti džemo. Kepti 190 laipsnių karštumo orkaitėje 15-20 min, kol gražiai parus ir vėl išskirstyti gabalėliais. Skanaus