Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

QUOTE(*mable* @ 2012 12 14, 20:03)
man pasistojo toks klausimas smile.gif daug kur randu ,kad kiausinius plaka neatskyrus baltymo nuo trynio ar biskvitui nepakenkia?

Priklauso nuo recepto. Jei neraso atskirai plakti, reiskia, to ir nereikia (kitu budu purumas bus suteiktas).
Atsakyti
Kokosiniai sausainiai
user posted image
200 gr miltų
125 ml pieno
75 gr kambario temp. sviesto
50 gr kokoso drožlių
50 gr avižinių dribsnių
2 kiaušiniai
norimos tirštos uogienės
3 v.š cukraus
2 a.š kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
Dubenyje sumaišyti miltus, kokoso drožles, avižinius dribsnius, 2 v.š. cukraus, kepimo miltelius ir druską. Pirštais įmaišyti sviestą, kol tešla taps panaši į trupinius. Kiaušinius su pienu išplakti, palikti pora šaukštų ir supilti į miltų mišinį ir minkyti tešlą. Man buvo maža miltų tai įdėjau dar, kad tešla neliptų prie rankų, bet ir nebūtų kieta. Tešlą dėti ant miltuoto paviršiaus ir iškočioti kepimo skardos paplotį, galima ir storesnius ir plonesnius. Dėti tešlą į skardą ant kepimo popieriaus, supjaustyti gabaliukais, viršų ištepti kiaušinio - pieno plakiniu, pabarstyti likusiu cukrumi. Kiekvieno gabalėlio viduryje įspausti duobutę, įdėti džemo. Kepti 190 laipsnių karštumo orkaitėje 15-20 min, kol gražiai parus ir vėl išskirstyti gabalėliais. Skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(patiko @ 2012 12 11, 21:44)
ar Jus is viso kada esat kepus bandeles , ar mieles naudojus g.gif , kad tokie klausimai kyla doh.gif

Vat nesuprantu tokiu zmoniu sarkazmo g.gif

elena - rozeles atrodo gundanciai
Irmuliai - jusu kepiniai net per nuotraukas kvepia biggrin.gif
Atsakyti
Citrinukai
user posted image
4 kiaušinių tryniai
75 gr miltinio cukraus
85 gr sviesto
110 gr miltų
1v.š tarkuotos citrinos žievelės
Minkštą sviestą išplakti su cukraus pudra iki purios masės, plakant dėti po vieną kiaušinių trynius, citrinos žieveles, berti sijotus miltus ir maišyti iki grietinės tirštumo konsistencijos. Konditeriniu maišeliu išspausti ant kepimo skardoje esančio kepimo popieriaus sausainėlius, palikti tarpus, nes kepant sausainėliai patyžta. Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje 10 min, kol parus.
Iš šios tešlos išeina nedaug sausainėlių, bet labai skanių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Superburbule @ 2012 12 17, 20:38)
Citrinukai

75 gr miltinio cukraus
85 gr sviesto
110 gr miltų
1v.š tarkuotos citrinos žievelės
Minkštą sviestą išplakti su cukraus pudra iki purios masės, plakant dėti po vieną kiaušinių trynius, citrinos žieveles, berti sijotus miltus ir maišyti iki grietinės tirštumo konsistencijos. Konditeriniu maišeliu išspausti ant kepimo skardoje esančio kepimo popieriaus sausainėlius, palikti tarpus, nes kepant sausainėliai patyžta. Kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje 10 min, kol parus.
Iš šios tešlos išeina nedaug sausainėlių, bet labai skanių smile.gif

skanus sausainiukai, tik as kepu 160 laipsniu, nes eji keciau 200 tai man ne sausainiai o bblynai gautusi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Keila* @ 2012 12 17, 20:52)
skanus sausainiukai, tik as kepu 160 laipsniu, nes eji keciau 200 tai man ne sausainiai o bblynai gautusi biggrin.gif

drinks_cheers.gif as kepiau 200, tai gavosi gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Superburbule @ 2012 12 17, 19:38)
Citrinukai
Iš šios tešlos išeina nedaug sausainėlių, bet labai skanių smile.gif


o gal verta daryti iškart dvigubą normą?
Kiek iš jūsų nurodytos normos išeina? T.y. į vieną skardą telpa ar dviejų reik?
Atsakyti
QUOTE(Superburbule @ 2012 12 17, 19:38)
4 kiaušinių tryniai


O ką iš baltymų darot?

Noriu šian iškepti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lavaza: 18 gruodžio 2012 - 13:38

Riešutų ir razinų saldainiai...


150 gr mėgstamų riešutų
150gr razinų
150 gr saldžių vanilinių džiuvėsėlių
3 šaukštai vaisių sirupo
1 šaukštas medaus
cukraus pudros apvoliojimui.

Razinas pusvalandžiui užpilkite karštu vandeniu.Riešutus be odelių truputį pakepinkite ir susmulkinkite elektriniu smulkintuvu..Džiuvėsėlius ir razinas taip pat susmulkiname elektriniu smulkintuvu.Į dubenį dedame smulkintus riešutus,razinas ir džiuvėsėlius,įdedame medų,sirupą ir gerai išminkome.Iš gautos masės darome nedidelius rutuliukus,kuriuos apvoliojame cukraus pudroje...aš nuo saves i šitą masę dar įdėjau virtą sirupe apelsino žievelę....

Šitokie saldainukai tiks netik svečiui pavaišinti,bet tai gali būti ir puiki dovana švenčių proga....reikia tik gražiai supakuoti...

user posted image
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti