Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

QUOTE(IwonaBogd @ 2012 03 18, 08:37)
Net kvapa pajutau tu pyragaiciu. wub.gif 
O grietineles neplakat atskirai?

ne,viska kartu isplaku...gaunasi purus lengvas kremas...
Atsakyti
Mascarpone ir juodojo šokolado pyragas pagal irmulia

Labai skanu ir greitai paruosiama. Man patiko. Kita karta bandysiu deti maziau cukraus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aga1: 19 kovo 2012 - 03:27
Desertas Pavlova

Desertas pavadintas žymios Rusijos balerinos Anos Pavlovos garbei.

Aš jau seniai norėjau jį išbandyti.Bet kažkaip mano draugystė su morengais nekokia...Bet smalsumas nugalėjo.Ir ką gi..gavosi pagal mane labai skanu wub.gif Morengas turėjo traškią plutelę o vidus buvo minkštas kaip zefyras...Tikrai nuostabus desertas...Jis lengvas...baltas...kaip baleto šokis...

Produktai:

4 kiaušinių baltymai,
1 šaukštelis krakmolo,
1 šaukštelis citrinos sulčių
200 g. smulkaus cukraus

200 ml plakamosios grietinėlės,
cukraus pudros pagal skonį

braškių papuošimui

Baltymus išplakame su žiupsneliu druskos iki standžių putų.Palaipsniui sudedame cukrų ir plakame kol cukrus ištirps. Tada suberiame krakmolą ir įpilame citrinos sultis.
Orkaitę įkaitiname iki 130 C temperatūros.
Imame kepimo skardą, išklojame ją su kepimo popieriumi.
Atsargiai sudedame baltymus ant popieriaus, mentelės pagalba formuojame apvalų paplotį.Kraštai turi būti aukštesni nei viduriukas.
Dedame į orkaitę ir kepame 1 val.Po to didiname temperatūrą iki 170 C ir dar kepame 5-7 minutės.Atvėsiname orkaitėje.

Grietinėlę išplakame su cukraus pudra.Morengas gana saldus, tad cukraus daug nereikia.
Braškės nuplauname, išdžioviname ir supjaustome.
Imame mūsų morengą, sutepame su plakta grietinėle ir sudedame braškės.
Skanaus 4u.gif


user posted image
user posted image
user posted image









Atsakyti
KRIAUŠIŲ PYRAGAS

user posted image

Reikės:
600g kriaušių
200g sviesto
200g cukraus
2 kiaušinių
300g miltų
100g kokoso drožlių
100g grietinės
2 a.s. kepimo miltelių
1/2 citrinos sulčių

Kriaušes nulupame, išimame sėklytes ir supjaustome kubeliais. Išspaudžiame ant jų citrinos sulčių.
Kiaušinius paplakame šakute su cukrumi, grietine, supilame tirpintą sviestą, dedame miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišome. Įmaišome kokoso drožles (truputį paliekame kepimo indui pabarstyti), sudedame kriaušes ir vėl išmaišom.
Kepimo indą patepame sviestu, pabarstome kokosų drožlėmis ir supilame tešlą.
Kepame 170C laipsnių orkaitėje 50-60 minučių.
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 03 19, 13:23)
Desertas Pavlova

<...>


esu dariusi šitą tortą. Man labiausiai ir nepatiko, kad tas morengas zefyru pavirto. Ta prasme nuo grietinėlės morengas sudrėksta ir nebelieka traškumo. Viename iš receptų variantų buvau radusi, kad reikia morengų lakštus aptepti arba sviestiniu kremu arba tiesiog šokoladu ir tik tada tepti grietinėlę - tada nesumirks morengas nuo grietinėlės. Įdomu koks buvo originalus receptas - su traškiais morengais ar zefyriniais? g.gif

Atsakyti
QUOTE(Nuska @ 2012 03 19, 15:35)
esu dariusi šitą tortą. Man labiausiai ir nepatiko, kad tas morengas zefyru pavirto. Ta prasme nuo grietinėlės morengas sudrėksta ir nebelieka traškumo. Viename iš receptų variantų buvau radusi, kad reikia morengų lakštus aptepti arba sviestiniu kremu arba tiesiog šokoladu ir tik tada tepti grietinėlę - tada nesumirks morengas nuo grietinėlės. Įdomu koks buvo originalus receptas - su traškiais morengais ar zefyriniais?  g.gif



Kažkur skaičiau kad yra priskaičiuojama daugiau nei 600 įvairiausių „Pavlovos“ receptų doh.gif Aš kai morengas ataušo apibarsčiau su cukraus pudra...
Atsakyti
Greitas tinginys


user posted image

Reikės:

* 300 g žuvytės formos krekerių su aguonomis
* 120 g sviesto
* 1 ind. saldinto sutirštinto kondensuoto pieno
* 2 v. š. kakavos miltelių

Indelyje pakaitiname sviestą, kondensuotą pieną ir kakavą iki vientisos masės. Neužvirinti!!! Visą masę supilti ant krekerių, gerai išmaišyti, sudėti į kepimo popieriumi išklotą formelę, suspausti ir kišti į šaldytuvą 2 -3 val. Viskas!

Krekerius galima naudoti ir be aguonų.

Tinginys gaunasi lengvas, traškus ir labai skanus smile.gif

Atsakyti
[quote=daivaP,2012 03 20, 23:38]
Greitas tinginys

Kaip liuks smile.gif ir sausainiu nereikia lauzyti 4u.gif
Atsakyti
[quote=Sabbatini,2012 03 21, 16:13]
[quote=daivaP,2012 03 20, 23:38]
Greitas tinginys

Kaip liuks smile.gif ir sausainiu nereikia lauzyti 4u.gif[/quote]
Tikrai nereikia laužyti, tai labai greitai ir pasigamina thumbup.gif
Atsakyti
Saldziu bulviu ir kariju pyragas
user posted image
Tešlai:

2 nepilnos stiklinės miltų,
100g. cukraus,
3-4 v.š. vandens.

Įdarui:

2 saldžios bulvės,
2kiaušiniai,
3v.š. Klevų sirupo,
150g. cukraus,
1a.š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
1a.š. cinamono,
1puodelio pieno,
100g.sviesto.

Glazūra:

apie 100g. Karijų riešutų,
100ml. grietinėlės,
100g. cukraus,
50g. sviesto,
puse a.š. vanilinio cukraus.

Bulves nulupam, supjaustom ir išverdam. Palaukiam kol truputi atvės ir tada sugrūdam.
Tuo tarpu (kol verda bulvės) pasiruošiame tešlą: tiesiog visus jai skirtus produktus sumaišome, suformuojame rutulį, apvyniojam plėvele ir palakome šaldytuve iki 30min.
Mixuojam įdarą: pilam pieną, išlydytą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, klevų sirupą, kiaušinius. Viską gerai sumaišome.
Tešla išklojame kepimo skardą, uždengiam kepimo popieriumi ir papilame ant viršaus kruopu. Taip kepam apie 10min. Išimam iš orkaitės, nukratom kruopas ir tik tada pilam įdarą.
Pašauname į orkaitę 180 laips. temp. 20min.
gaminame glazūrą: pirmiausia pasiruošiame karamelinį padažą.
Puode sumaišyti grietinėlę su cukrumi ir puse normos sviesto.
Virti kol padažas pasidarys tirštas ir aukso spalvos. Nepamiršti, kad reikia pamaišyti.
Po gerų trijų minučių virimo sudėti likusį sviestą, karijų riešutus ir vanilinį cukrų.
Iš orkaitės ištraukti pyragą, apipilti šiuo topping'u ir dar pakepti 7-10min.

si karta deciau biskutuka maziau cukraus ax.gif
Papildyta:
Keksiukai
user posted image
receptas is interneto platybiu, tiksliai nepamenu, bet zinau , kad lietuvisko blogo:
I dubuo:

2 puodeliai miltų,
1 puodelis cukraus,
2a.š. kepimo miltelių,
0.5 a.š. druskos,
2v.š. vainilio cukraus.
II dubuo:

1 puodelis pieno,
0,5 puodelio ištirpino ir atvėsusio sviesto,
vienas lengvai paplaktas kiaušinis,
0,5 a.š. migdolų esensijos,
2v.š kokoso drožlių.

Kiekviename dubenyje sumaišyti produktus,paskui viską perpilti į vieną ir dar kartą gerai sumaišyti
Įdarui galima naudoti aguonas, razinas ir kitus džiovintus vaisius, koncervuotus vaisius, džemus, marcipanu masę.
Kepti 180 laipsnių temp. apie 20-30 min.


Papuošimui:

120 g minkšto sviesto,
150 g cukraus pudros,
žiupsnelis citrinos rūgšties,
2 v.š. pieno.
Kremui skirtą minkštą sviestą išsukau gerai, tada per du kartus sudėjau cukraus pudrą ir pieną. Išsukau kremą, kurį pagardinau citrinos rūgštele. Sudėjau į konditerinį švirkštą ir priraičiau įvairiausių dalykų smile.gif
Jei ką domins, tai kur skiriasi kremo spalvos, tai į rudą dėta kakavos buvo(masė ta pati), o į rožinį (yuppi gėrimo miltelių; masė ta pati)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bridz :): 22 kovo 2012 - 12:23
Pyragas Mandarinas

user posted image


50 g margarino kepiniams
3 kiaušinių
120 g cukraus
250 g Riсottos varškės
200 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 nedidelės skardinės konservuotų mandarinų
1 šaukšto medaus
1 saujelės migdolų drožlių
1 šaukštas krakmolo

GAMINIMAS

Baltymus kartu su cukrumi išplakti iki standžių putų, įmaišyti trynius ir varškę. Supilti kiek pravėsusį tirpintą margariną kepiniams, išmaišyti. Suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir vėl viską gerai išmaišyti.
Konservuotus mandarinus sumaišyti su krakmolu. Į 22 cm. skersmens formą dėti tešlą, ant viršaus mandarinus ir kepti 180°C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Ištraukus pyragą aptepti medumi, pabarstyti migdolo drožlėm ir kepti dar 10 min. Atvėsinti.
Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
Kavos ir lazdyno riešutų sausainiai


user posted image

user posted image

user posted image

Reikės:

15~16 -ai rutuliukų po 20 g
( kiekvienas):


- 120 g miltų
- 90 g šalto sviesto, sukapoto gabaliukais
- 60 g lazdyno riešutų be kevalo
- 30 g cukraus
- 15 g vanilini ocukraus
- 5 g maltos juodos kavos
- 1 žiupsnis geriamosios sodos
- 1 žiupsnis druskos


Apibarstymui:

- 5 g cukraus pudros
- 3 g maltos juodos kavos


Papuošimui : 1 ~ 1/2 riešuto kiekvienam rutuliukui.

Gaminimo eiga:


1/ Smulkintuvu sumalti riešutus iki miltų.

Į gilų indą sudėti šaltą gabaliukais supjaustytą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, maltus riešutus, miltus, maltą juodą kavą, sodą bei druską.
Pirštų galais maišyti/ minkyti ( kažkur 5-10 minučių) lyg formuojant stambius trupinius.
Rankomis suspausti gautą masę į gniūžtę, uždengti maistine plėvele ir palikti šaltai ( šaldytuve) 1 valandai.


2/ Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Tešlos griūžtę padalinti į 15-16 vienodų dalių, (kiekviena jų turi sverti daugmaž po 20 g) Delnuose suformuoti rutuliukus, sudėti juos ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos. Rutuliukų viršuje lengvai (nepriplojant) įspausti po 1 ar 1/2 riešuto branduolio.
Pastatyti kepti 180°C 15 minučių.

3/ Per tą laiko, kol kepa rutuliukai, paruošiame cukraus pudros ir kavos mišinį : sumalti cukraus pudrą ir maltą kavą iki (vientisos pilkšvos spalvos) pudros.

Ką tik iškepusius rutuliukus lengvai apibarstyti paruoštu kavos/cukraus pudros mišiniu, ir atsargiai medinės mentelės pagalba perkelti ant grotelių, kad pilnai atvėstų.


Šie sausainiai yra puikūs pilnai atvėsę.

Rekomenduotina juos laikyti metalinėje dėžutėje įvyniotus į aliuminio foliją.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti