Saldziu bulviu ir kariju pyragas
Tešlai:
2 nepilnos stiklinės miltų,
100g. cukraus,
3-4 v.š. vandens.
Įdarui:
2 saldžios bulvės,
2kiaušiniai,
3v.š. Klevų sirupo,
150g. cukraus,
1a.š. vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
1a.š. cinamono,
1puodelio pieno,
100g.sviesto.
Glazūra:
apie 100g. Karijų riešutų,
100ml. grietinėlės,
100g. cukraus,
50g. sviesto,
puse a.š. vanilinio cukraus.
Bulves nulupam, supjaustom ir išverdam. Palaukiam kol truputi atvės ir tada sugrūdam.
Tuo tarpu (kol verda bulvės) pasiruošiame tešlą: tiesiog visus jai skirtus produktus sumaišome, suformuojame rutulį, apvyniojam plėvele ir palakome šaldytuve iki 30min.
Mixuojam įdarą: pilam pieną, išlydytą sviestą, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, klevų sirupą, kiaušinius. Viską gerai sumaišome.
Tešla išklojame kepimo skardą, uždengiam kepimo popieriumi ir papilame ant viršaus kruopu. Taip kepam apie 10min. Išimam iš orkaitės, nukratom kruopas ir tik tada pilam įdarą.
Pašauname į orkaitę 180 laips. temp. 20min.
gaminame glazūrą: pirmiausia pasiruošiame karamelinį padažą.
Puode sumaišyti grietinėlę su cukrumi ir puse normos sviesto.
Virti kol padažas pasidarys tirštas ir aukso spalvos. Nepamiršti, kad reikia pamaišyti.
Po gerų trijų minučių virimo sudėti likusį sviestą, karijų riešutus ir vanilinį cukrų.
Iš orkaitės ištraukti pyragą, apipilti šiuo topping'u ir dar pakepti 7-10min.
si karta deciau biskutuka maziau cukraus
Papildyta:Keksiukai
receptas is interneto platybiu, tiksliai nepamenu, bet zinau , kad lietuvisko blogo:
I dubuo:
2 puodeliai miltų,
1 puodelis cukraus,
2a.š. kepimo miltelių,
0.5 a.š. druskos,
2v.š. vainilio cukraus.
II dubuo:
1 puodelis pieno,
0,5 puodelio ištirpino ir atvėsusio sviesto,
vienas lengvai paplaktas kiaušinis,
0,5 a.š. migdolų esensijos,
2v.š kokoso drožlių.
Kiekviename dubenyje sumaišyti produktus,paskui viską perpilti į vieną ir dar kartą gerai sumaišyti
Įdarui galima naudoti aguonas, razinas ir kitus džiovintus vaisius, koncervuotus vaisius, džemus, marcipanu masę.
Kepti 180 laipsnių temp. apie 20-30 min.
Papuošimui:
120 g minkšto sviesto,
150 g cukraus pudros,
žiupsnelis citrinos rūgšties,
2 v.š. pieno.
Kremui skirtą minkštą sviestą išsukau gerai, tada per du kartus sudėjau cukraus pudrą ir pieną. Išsukau kremą, kurį pagardinau citrinos rūgštele. Sudėjau į konditerinį švirkštą ir priraičiau įvairiausių dalykų
Jei ką domins, tai kur skiriasi kremo spalvos, tai į rudą dėta kakavos buvo(masė ta pati), o į rožinį (yuppi gėrimo miltelių; masė ta pati)