
QUOTE(Fortun@ @ 2012 12 08, 19:51)


o Elenos patiekalai - reto grožio

QUOTE(patiko @ 2012 12 11, 20:44)
ar Jus is viso kada esat kepus bandeles , ar mieles naudojus
, kad tokie klausimai kyla 


Kai rašiau irgi atrodė kad viskas aišku...
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 12 11, 20:53)
Na va kaip gerai...nes pergyvenau biški

QUOTE(ievmama @ 2012 12 11, 23:16)
o Elenos patiekalai - reto grožio 

Ačiū

QUOTE(irmulia @ 2012 11 30, 22:10)
Vis pamirstu padekoti uz nerealiai skanu si sokoladini pyraga



999999999, džiaugiuosi, kad patiko
ryt vėl žadu kepti tik gerokai dvigubinsiu normą, nes penkt. reikės diiiideeellįįįį būrį valgytojų vaišinti


QUOTE(irmulia @ 2012 12 12, 19:25)
999999999, džiaugiuosi, kad patiko
ryt vėl žadu kepti tik gerokai dvigubinsiu normą, nes penkt. reikės diiiideeellįįįį būrį valgytojų vaišinti 


Taip taip as jau irgi nusipirkau sokolado ir dviguba norma kepsiu kaledoms

Šokolado mėgėjams
mirtinai šokoladiniai, beprotiškai trapūs ir maloniai traškūs sausainiai
Šokoladiniai Pekano riešutų sausainiai



Reikės:
* 250 g migdolų miltų (sumaltų migdolų)
* 30 g kokoso miltų (sumaltų kokoso drožlių)
* 50 g kakavos miltelių (ne mažiau nei 20-22 % riebumo)
* 1/2 arbat.š. Himalajų rožinės druskos (smulkios) (tiks ir paprasta)
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 1 valg. š. vanilinio cukraus (ekstrakto)
* 50 g juodo smulkinto šokolado (galima keisti į pienišką ar baltą)
* 150 ml kokoso aliejaus
* 150 ml klevų sirupo (galima keisti į skystą medų arba auksaspalvį sirupą)
* Pekano riešutų puselių
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 160-180°C.
2. Kepimo skardoje sudėti pekano riešutus ir pastatyti kepti ~10 min. iki puselės apskrus. Išimti iš orkaitės, atvėsinti.
3. Giliame inde suberti visus sausus ingredientus išskyrus smulkintą šokoladą.
4. Kitame inde sumaišyti kokoso aliejų ir sirupą, šį mišinį užpilti ant sausų ingredientų mišinio - viską gerai permaišyti. Tada suberti smulkintą juodą šokoladą. Išmaišyti.
5. Masę galima pastatyti šaldytuve kokioms 30 min. - taip bus lengviau suformuoti rutuliukus ir masė nebus tokia lipni.
6. Taigi, suformuoti iš masės rutuliukus ( graikiško riešuto dydžio) Sudėlioti juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos tarp rutuliukų paliekant tarpus. Į jų vidų lengvai įspausti po pekano riešuto puselę.
7. Pastatyti kepti 10-12 min. Stebėti, kad nesudegtų.
Iškepus išjungti orkaitę ir dar kelioms minutėms palikti kepimo skadrą su sausainiais orkaitėje, kad sausainiai daugiau apdžiūtų, kiek sukietėtų.
8. Laikyti sandarioje metalinėje dėžutėje.
Skanaus


Šokoladiniai Pekano riešutų sausainiai



Reikės:
* 250 g migdolų miltų (sumaltų migdolų)
* 30 g kokoso miltų (sumaltų kokoso drožlių)
* 50 g kakavos miltelių (ne mažiau nei 20-22 % riebumo)
* 1/2 arbat.š. Himalajų rožinės druskos (smulkios) (tiks ir paprasta)
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 1 valg. š. vanilinio cukraus (ekstrakto)
* 50 g juodo smulkinto šokolado (galima keisti į pienišką ar baltą)
* 150 ml kokoso aliejaus
* 150 ml klevų sirupo (galima keisti į skystą medų arba auksaspalvį sirupą)
* Pekano riešutų puselių
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 160-180°C.
2. Kepimo skardoje sudėti pekano riešutus ir pastatyti kepti ~10 min. iki puselės apskrus. Išimti iš orkaitės, atvėsinti.
3. Giliame inde suberti visus sausus ingredientus išskyrus smulkintą šokoladą.
4. Kitame inde sumaišyti kokoso aliejų ir sirupą, šį mišinį užpilti ant sausų ingredientų mišinio - viską gerai permaišyti. Tada suberti smulkintą juodą šokoladą. Išmaišyti.
5. Masę galima pastatyti šaldytuve kokioms 30 min. - taip bus lengviau suformuoti rutuliukus ir masė nebus tokia lipni.
6. Taigi, suformuoti iš masės rutuliukus ( graikiško riešuto dydžio) Sudėlioti juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos tarp rutuliukų paliekant tarpus. Į jų vidų lengvai įspausti po pekano riešuto puselę.
7. Pastatyti kepti 10-12 min. Stebėti, kad nesudegtų.
Iškepus išjungti orkaitę ir dar kelioms minutėms palikti kepimo skadrą su sausainiais orkaitėje, kad sausainiai daugiau apdžiūtų, kiek sukietėtų.
8. Laikyti sandarioje metalinėje dėžutėje.
Skanaus

QUOTE(999999999 @ 2012 12 12, 16:50)
Vis pamirstu padekoti uz nerealiai skanu si sokoladini pyraga
kepiau jau ne karta ir kepsiu dar,aciu 



QUOTE(irmulia @ 2012 12 12, 18:25)
999999999, džiaugiuosi, kad patiko
ryt vėl žadu kepti tik gerokai dvigubinsiu normą, nes penkt. reikės diiiideeellįįįį būrį valgytojų vaišinti 


kur pirkot šokoladą?
praskanavau šian Maximą - nėr

QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 12 13, 13:52)
nebūtinai analogišką šokoladą dėti kaip kad recepte nurodyta


QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 12 13, 13:52)
Pirkau vynotekoje,bet ten nekonditerinis sokoladas,o juodasis 70% ir perpus pigiau nei parduotuveje


QUOTE(patiko @ 2012 12 11, 19:44)
ar Jus is viso kada esat kepus bandeles , ar mieles naudojus
, kad tokie klausimai kyla 


as neturiu laimes su mielem. ir dziaugiuos, kad ir be manes yra, kas "tokius" klausimus uzduoda...



Papildyta:
Elena@ eilini karta bandysiu susidraugaut su mielem. nes ta eglute bandeliu sirdi glosto...

man pasistojo toks klausimas
daug kur randu ,kad kiausinius plaka neatskyrus baltymo nuo trynio ar biskvitui nepakenkia?
