QUOTE(Fortun@ @ 2012 12 08, 19:51)
labai megstu tokius, tik bandyt dar nesiryztu atrodo nuostabiai.
o Elenos patiekalai - reto grožio
QUOTE(patiko @ 2012 12 11, 20:44)
ar Jus is viso kada esat kepus bandeles , ar mieles naudojus , kad tokie klausimai kyla
Kai rašiau irgi atrodė kad viskas aišku...
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 12 11, 20:53)
Elena, bandelės super. O ir virtuvė skaniai apelsinu kvepia
Na va kaip gerai...nes pergyvenau biški
QUOTE(ievmama @ 2012 12 11, 23:16)
o Elenos patiekalai - reto grožio
Ačiū
QUOTE(irmulia @ 2012 11 30, 22:10)
Vis pamirstu padekoti uz nerealiai skanu si sokoladini pyraga kepiau jau ne karta ir kepsiu dar,aciu
999999999, džiaugiuosi, kad patiko ryt vėl žadu kepti tik gerokai dvigubinsiu normą, nes penkt. reikės diiiideeellįįįį būrį valgytojų vaišinti
QUOTE(irmulia @ 2012 12 12, 19:25)
999999999, džiaugiuosi, kad patiko ryt vėl žadu kepti tik gerokai dvigubinsiu normą, nes penkt. reikės diiiideeellįįįį būrį valgytojų vaišinti
Taip taip as jau irgi nusipirkau sokolado ir dviguba norma kepsiu kaledoms
Šokolado mėgėjams mirtinai šokoladiniai, beprotiškai trapūs ir maloniai traškūs sausainiai
Šokoladiniai Pekano riešutų sausainiai
Reikės:
* 250 g migdolų miltų (sumaltų migdolų)
* 30 g kokoso miltų (sumaltų kokoso drožlių)
* 50 g kakavos miltelių (ne mažiau nei 20-22 % riebumo)
* 1/2 arbat.š. Himalajų rožinės druskos (smulkios) (tiks ir paprasta)
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 1 valg. š. vanilinio cukraus (ekstrakto)
* 50 g juodo smulkinto šokolado (galima keisti į pienišką ar baltą)
* 150 ml kokoso aliejaus
* 150 ml klevų sirupo (galima keisti į skystą medų arba auksaspalvį sirupą)
* Pekano riešutų puselių
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 160-180°C.
2. Kepimo skardoje sudėti pekano riešutus ir pastatyti kepti ~10 min. iki puselės apskrus. Išimti iš orkaitės, atvėsinti.
3. Giliame inde suberti visus sausus ingredientus išskyrus smulkintą šokoladą.
4. Kitame inde sumaišyti kokoso aliejų ir sirupą, šį mišinį užpilti ant sausų ingredientų mišinio - viską gerai permaišyti. Tada suberti smulkintą juodą šokoladą. Išmaišyti.
5. Masę galima pastatyti šaldytuve kokioms 30 min. - taip bus lengviau suformuoti rutuliukus ir masė nebus tokia lipni.
6. Taigi, suformuoti iš masės rutuliukus ( graikiško riešuto dydžio) Sudėlioti juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos tarp rutuliukų paliekant tarpus. Į jų vidų lengvai įspausti po pekano riešuto puselę.
7. Pastatyti kepti 10-12 min. Stebėti, kad nesudegtų.
Iškepus išjungti orkaitę ir dar kelioms minutėms palikti kepimo skadrą su sausainiais orkaitėje, kad sausainiai daugiau apdžiūtų, kiek sukietėtų.
8. Laikyti sandarioje metalinėje dėžutėje.
Skanaus
Šokoladiniai Pekano riešutų sausainiai
Reikės:
* 250 g migdolų miltų (sumaltų migdolų)
* 30 g kokoso miltų (sumaltų kokoso drožlių)
* 50 g kakavos miltelių (ne mažiau nei 20-22 % riebumo)
* 1/2 arbat.š. Himalajų rožinės druskos (smulkios) (tiks ir paprasta)
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 1 valg. š. vanilinio cukraus (ekstrakto)
* 50 g juodo smulkinto šokolado (galima keisti į pienišką ar baltą)
* 150 ml kokoso aliejaus
* 150 ml klevų sirupo (galima keisti į skystą medų arba auksaspalvį sirupą)
* Pekano riešutų puselių
Gaminimo eiga:
1. Įkaitinti orkaitę iki 160-180°C.
2. Kepimo skardoje sudėti pekano riešutus ir pastatyti kepti ~10 min. iki puselės apskrus. Išimti iš orkaitės, atvėsinti.
3. Giliame inde suberti visus sausus ingredientus išskyrus smulkintą šokoladą.
4. Kitame inde sumaišyti kokoso aliejų ir sirupą, šį mišinį užpilti ant sausų ingredientų mišinio - viską gerai permaišyti. Tada suberti smulkintą juodą šokoladą. Išmaišyti.
5. Masę galima pastatyti šaldytuve kokioms 30 min. - taip bus lengviau suformuoti rutuliukus ir masė nebus tokia lipni.
6. Taigi, suformuoti iš masės rutuliukus ( graikiško riešuto dydžio) Sudėlioti juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos tarp rutuliukų paliekant tarpus. Į jų vidų lengvai įspausti po pekano riešuto puselę.
7. Pastatyti kepti 10-12 min. Stebėti, kad nesudegtų.
Iškepus išjungti orkaitę ir dar kelioms minutėms palikti kepimo skadrą su sausainiais orkaitėje, kad sausainiai daugiau apdžiūtų, kiek sukietėtų.
8. Laikyti sandarioje metalinėje dėžutėje.
Skanaus
QUOTE(999999999 @ 2012 12 12, 16:50)
Vis pamirstu padekoti uz nerealiai skanu si sokoladini pyraga kepiau jau ne karta ir kepsiu dar,aciu
QUOTE(irmulia @ 2012 12 12, 18:25)
999999999, džiaugiuosi, kad patiko ryt vėl žadu kepti tik gerokai dvigubinsiu normą, nes penkt. reikės diiiideeellįįįį būrį valgytojų vaišinti
kur pirkot šokoladą?
praskanavau šian Maximą - nėr
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 12 13, 13:52)
nebūtinai analogišką šokoladą dėti kaip kad recepte nurodyta , paieškokite gero konditerinio šokolado - ir tikrai puikiai tiks
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 12 13, 13:52)
Pirkau vynotekoje,bet ten nekonditerinis sokoladas,o juodasis 70% ir perpus pigiau nei parduotuveje taip pat bandziau ir is juodojo sokolado su 40%kakavos,pirkau taip pat vynotekoje. Abu tiko
QUOTE(patiko @ 2012 12 11, 19:44)
ar Jus is viso kada esat kepus bandeles , ar mieles naudojus , kad tokie klausimai kyla
as neturiu laimes su mielem. ir dziaugiuos, kad ir be manes yra, kas "tokius" klausimus uzduoda... cia visos mokosi... nieks negime kepeju, juo tampama...
Papildyta:
Elena@ eilini karta bandysiu susidraugaut su mielem. nes ta eglute bandeliu sirdi glosto... jau taaaaip nooooriu...
man pasistojo toks klausimas daug kur randu ,kad kiausinius plaka neatskyrus baltymo nuo trynio ar biskvitui nepakenkia?