Extra "Rocher" triufeliai
iš šio kiekio man gavosi 12 graikiško riešutų dydžio triufeliukų
Reikia:
* 1 puodelio sutrupintų keptų trupinių ( galite iškepti juos pagal šį receptą : arba naudoti kietų nesaldžių sausainių trupinius)
* 1 puodelio susmulkintų karamelizuotų migdolų
* 2 valg. š. "Nutella" šokoladinio kremo
Gaminimo eiga:
Trupinius ir karamelizuotus migdolus supilti į indą, išmaišyti, tada saujelę atidėti į šoną.
Sumaišyti su 2 valg. š. "Nutella" kremo. Atidėtą trupinių/migdolų mišinio saujelę susmulkinti smulkintuvo pagalba kelis kartus permalant.
Į gautus trupinius apvolioti arbat. šaukšteliu suformuotus rutuliukus.
Sudėti į indą ir pastatyti į šaldytuvą porai valandų.
Paruošta ragavimui.
P.s. dar galima glazūruoti išlydytu šokoladu.
Skanaus
Sūrio pyragas
Pagrindui:
225 gr. sausainių
100 gr. sviesto
100 gr. riešutų
Įdarui:
500 g. ricotos (arba mascarponės)
indelis kondensuoto pieno
didelis šaukštas medaus
250 ml plakamosios grietinėlės
3 v. š. želatinos
Riešutus pakepiname keptuvėje ir susmulkiname. Sausainius sumalame mėsmale. Sumaišome kartu su riešutais ir užpilame ištirpintu sviestu. Visą šią masę sudedame į kepimo formą (24 cm) ir suformuojame pagrindą, dedame į šaldytuvą.
Grietinėlę gerai išplakame. Išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą, pabarstome cinamonu ar kakava ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms.
Pagrindui:
225 gr. sausainių
100 gr. sviesto
100 gr. riešutų
Įdarui:
500 g. ricotos (arba mascarponės)
indelis kondensuoto pieno
didelis šaukštas medaus
250 ml plakamosios grietinėlės
3 v. š. želatinos
Riešutus pakepiname keptuvėje ir susmulkiname. Sausainius sumalame mėsmale. Sumaišome kartu su riešutais ir užpilame ištirpintu sviestu. Visą šią masę sudedame į kepimo formą (24 cm) ir suformuojame pagrindą, dedame į šaldytuvą.
Grietinėlę gerai išplakame. Išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą, pabarstome cinamonu ar kakava ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms.
Sūrio pyragas
Kaloriju bomba, bet negaliu susilaikyti nepabandzius
Kaloriju bomba, bet negaliu susilaikyti nepabandzius
QUOTE(Tic-Tac @ 2012 12 09, 12:11)
Sakykit, o zelatinos dedasi 3 valgomieji sauksteliai ar 3 saukstai?
v.š - valgomasis šaukštas
a.š. - arbatinis šaukštelis
Austriškas pyragas su šokoladu ir maltais migdolais
Tešla:
300 gr miltų
2 v.š. aliejaus
200 ml vandens
žiupsnelio druskos
Viską sumaišyti, minkyti tešlą ir palikti vėsiai valandą laiko.
Įdaras:
100 gr tamsaus šokolado
20 gr kakavos miltelių ( dėjau 12 gr nes stipri kakava)
125 ml pieno
100 gr kambario temperatūros sviesto
60 gr tirpinto sviesto
50 gr miltinio cukraus
6 v.š vanilinio cukraus
5 kiaušiniai
druskos
150 gr sezamų sėklų
100 gr maltų migdolų
50 gr cukraus
Kakavos miltelius sumaišyti su 5 v.š pieno, likusį pieną užvirti, sumaišyti su kakavos - pieno mišiniu, berti šokoladą ir maišant ištirpdyti, atvėsinti.
Sviestą, miltinį cukrų,vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos išsukti su kambario temperatūros sviestuiki kreminės masės. Baltymus atskirti nuo trynių, trynius sudėti į sviesto masę, įmaišyti. Šokolado masę įmaišyti į sviesto masę, sudėti sezamus ir migdolus. Baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų ir įmaišyti atsargiai į kremą.
Pusę tešlos dėti ant miltais pabarstyto audinio ir plonai iškočioti patampant, apšlakstyti tirpintu sviestu, paskleisti įdaro ir audinio pagalba suvynioti, kad jo nesimatytų, užspausti kraštelius, viršų pabadyti, dėti ant riebalais pateptos skardos, apšlakstyti sviestu ir kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje 30 min, vis pašlakstant sviestu. Tą patį daryti ir su kita tešlos puse.
Labai skanu atvėsęs. Įdaras gavosi skystokas, todėl sunku tešlą suvynioti, bei įdaro man dar liko, tai sunaudojau bandelėm
Tešla:
300 gr miltų
2 v.š. aliejaus
200 ml vandens
žiupsnelio druskos
Viską sumaišyti, minkyti tešlą ir palikti vėsiai valandą laiko.
Įdaras:
100 gr tamsaus šokolado
20 gr kakavos miltelių ( dėjau 12 gr nes stipri kakava)
125 ml pieno
100 gr kambario temperatūros sviesto
60 gr tirpinto sviesto
50 gr miltinio cukraus
6 v.š vanilinio cukraus
5 kiaušiniai
druskos
150 gr sezamų sėklų
100 gr maltų migdolų
50 gr cukraus
Kakavos miltelius sumaišyti su 5 v.š pieno, likusį pieną užvirti, sumaišyti su kakavos - pieno mišiniu, berti šokoladą ir maišant ištirpdyti, atvėsinti.
Sviestą, miltinį cukrų,vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos išsukti su kambario temperatūros sviestuiki kreminės masės. Baltymus atskirti nuo trynių, trynius sudėti į sviesto masę, įmaišyti. Šokolado masę įmaišyti į sviesto masę, sudėti sezamus ir migdolus. Baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų ir įmaišyti atsargiai į kremą.
Pusę tešlos dėti ant miltais pabarstyto audinio ir plonai iškočioti patampant, apšlakstyti tirpintu sviestu, paskleisti įdaro ir audinio pagalba suvynioti, kad jo nesimatytų, užspausti kraštelius, viršų pabadyti, dėti ant riebalais pateptos skardos, apšlakstyti sviestu ir kepti 200 laipsnių karštumo orkaitėje 30 min, vis pašlakstant sviestu. Tą patį daryti ir su kita tešlos puse.
Labai skanu atvėsęs. Įdaras gavosi skystokas, todėl sunku tešlą suvynioti, bei įdaro man dar liko, tai sunaudojau bandelėm
Rožytės su obuoliais
1 įpakavimas bemielės sluoksniuotos tešlos
6-7 kietesnių obuolių
200 g cukraus
250 g vandens
cukraus pudros
Obuolius nulupame, supjaustome plonomis skiltelėmis.
Užviriname vandenį su cukrumi,sudedame obuolius ir paverdame 1-2 min.
Išimame į kiaurasamtį kad nuvarvėtų sirupas.
Tešlą atšildome,biški pakočiojame ir supjaustome juostelėmis,maždaug 3-4 cm. pločio.
Ant juostelės išdėliojame obuolius ir susukame.
Kepame iki 200° C įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minčių,priklausomai nuo orkaitės.
1 įpakavimas bemielės sluoksniuotos tešlos
6-7 kietesnių obuolių
200 g cukraus
250 g vandens
cukraus pudros
Obuolius nulupame, supjaustome plonomis skiltelėmis.
Užviriname vandenį su cukrumi,sudedame obuolius ir paverdame 1-2 min.
Išimame į kiaurasamtį kad nuvarvėtų sirupas.
Tešlą atšildome,biški pakočiojame ir supjaustome juostelėmis,maždaug 3-4 cm. pločio.
Ant juostelės išdėliojame obuolius ir susukame.
Kepame iki 200° C įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minčių,priklausomai nuo orkaitės.
as taip pat darau sluoksniuotos teslos rozytes tik nesaldzias... dedu desra ir apibarstau sezamo seklomis, labai skanu
Eglutė iš bandelių
360 gr.miltų
180 gr.varškės 9%
70 ml pieno
120 gr.cukraus
60 gr.sviesto
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis sausų mielių
tarkuota žievele nuo 1 apelsino
žiupsnelis druskos
1 kiaušinio trynys patepimui
Pieną pašildome, dedame mieles, cukrų,išmaišome ir paliekame šiltoje vietoje.
Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi ir kiaušiniais.
Sudedame pertrintą per sietelį varškę,apelsino žievelę,druską ir išmaišome.
Tada supilame mieles persijotus miltus ir gerai išmaišome.
Dedame ant stalo ir užminkome minkštą tešlą.
Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pastovėti 1 valandai.
Tešlą padaliname į vienodus gabaliukus,suformuojame bandeles.
Kepimo skardą užklojame su kepimo popieriumi, iš bandelių sudedame eglutę.
Pirma eilė viena bandele, antra dvi...trečia trys ir taip toliau.
Uždengiame su rankšluosčiu ir dar paliekame pastovėti 20 min.
Sutepame kiaušinio tryniu, dedame į įkaitintą iki 200 C orkaitę.
Kepame apie 30 min.
Bandelės galite kepti pagal savo receptą.
360 gr.miltų
180 gr.varškės 9%
70 ml pieno
120 gr.cukraus
60 gr.sviesto
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis sausų mielių
tarkuota žievele nuo 1 apelsino
žiupsnelis druskos
1 kiaušinio trynys patepimui
Pieną pašildome, dedame mieles, cukrų,išmaišome ir paliekame šiltoje vietoje.
Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi ir kiaušiniais.
Sudedame pertrintą per sietelį varškę,apelsino žievelę,druską ir išmaišome.
Tada supilame mieles persijotus miltus ir gerai išmaišome.
Dedame ant stalo ir užminkome minkštą tešlą.
Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame pastovėti 1 valandai.
Tešlą padaliname į vienodus gabaliukus,suformuojame bandeles.
Kepimo skardą užklojame su kepimo popieriumi, iš bandelių sudedame eglutę.
Pirma eilė viena bandele, antra dvi...trečia trys ir taip toliau.
Uždengiame su rankšluosčiu ir dar paliekame pastovėti 20 min.
Sutepame kiaušinio tryniu, dedame į įkaitintą iki 200 C orkaitę.
Kepame apie 30 min.
Bandelės galite kepti pagal savo receptą.
QUOTE(Elena @ 2012 12 11, 14:01)
[color=darkviolet]Eglutė iš bandelių
360 gr.miltų
180 gr.varškės 9%
70 ml pieno
120 gr.cukraus
60 gr.sviesto
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis sausų mielių
tarkuota žievele nuo 1 apelsino
žiupsnelis druskos
1 kiaušinio trynys patepimui
Pieną pašildome, dedame mieles, cukrų,išmaišome ir paliekame šiltoje vietoje.
Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi ir kiaušiniais.
360 gr.miltų
180 gr.varškės 9%
70 ml pieno
120 gr.cukraus
60 gr.sviesto
2 kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis sausų mielių
tarkuota žievele nuo 1 apelsino
žiupsnelis druskos
1 kiaušinio trynys patepimui
Pieną pašildome, dedame mieles, cukrų,išmaišome ir paliekame šiltoje vietoje.
Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi ir kiaušiniais.
mieles su cukrumi ir pienu pašildžiau ir pastrigau.
dalį cukraus reikėjo šildyt ir dalį sukt su kiaušiniais?
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 12 11, 16:50)
mieles su cukrumi ir pienu pašildžiau ir pastrigau.
dalį cukraus reikėjo šildyt ir dalį sukt su kiaušiniais?
Su pienu tik biški cukraus...
Visas cukrus plakamas ...reikėjo man prie pieno parašyti kiekį cukraus matyt
QUOTE(Elena @ 2012 12 11, 16:55)
Su pienu tik biški cukraus...
Visas cukrus plakamas ...reikėjo man prie pieno parašyti kiekį cukraus matyt
Visas cukrus plakamas ...reikėjo man prie pieno parašyti kiekį cukraus matyt
gal nesugadinsiu visko viską apvertusi aukštyn
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 12 11, 16:56)
gal nesugadinsiu visko viską apvertusi aukštyn
ar Jus is viso kada esat kepus bandeles , ar mieles naudojus , kad tokie klausimai kyla