



Receptas:
Trupinių tešlai:
* 200 g sviesto (minkšto)
* 2 kiaušiniai
* 100 g grietinės (naudojau 25 % riebumo)
* 1 valg. š. vanilinio cukraus
* 1/2 stiklinės pieno (galima keisti augaliniu t.y. riešutų pienu, pvz. migdolų ar kokoso)
* žiupsnis druskos
* miltų
Grietinėlės sluoksniui:
* 400 g grietinėlės
* 1 valg. š. želatinos
* 100 g cukraus pudros
Karamelizuotiems migdolams:
* 100 g migdolų
* 1 valg. š. cukraus
* vandens
Gaminimo eiga:
Trupinių tešlos ruošimas:
Inde išsukti minkštą sviestą su grietine iki purios masės, įmušti kiaušinius, suberti vanilinį cukrų, druską ir išplakti vis įpilant pieno iki vientisos skystokos masės. Berti miltus tiek, kad gautų kietoka tešla ( pati dėjau kažkur ~ 20 kupinų valg. š. jei ne daugiau), kurią būtų galima minkyti ir kad neliptų prie rankų. Paruoštą masę padalinti į 3-4 dalis , suformuoti tokius kaip medalionus, juos suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldymo kameroje, kad sustingtų. Aš palikau kelioms valandoms.
Įkaitinti orkaitę iki iki 160-180 laipsnių temperatūros.
Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, sutarkuoti sušalusios masės medalionus stambios burokinės tarkos pagalba.
Paskleisti trupinius tolygiai po visą kepimo skardą, pastatyti kepti iki trupiniai dailiai apskrus. Iškepusius trupinius pilnai atvėsinti.
Extra karamelizuotų migdolų ruošimas:
Riešutus susmulkinti, paskleisti ant kepimo skardos, apibarstyti cukrumi, pašlaikstyti vandeniu ( naudojau purkštuką) , pastatyti kepti orkaitėj, vis prižiūrint ir pavartant, kad per daug neapskrustų.
Karamelizuotus riešutus pilnai atvėsinti.
Grietinėlės sluoksnio ruošimas:
Išbrinkinti želatiną su trupučiu vandens, tada garų vonelėje ją ištirpdyti, prižiūrint, kad neužvirtų, atvėsinti. Per tą laiką giliame inde išplakti grietinėlę palaipsniui suberiant cukraus pudrą.
Pravėsusią želatiną suplakti su išplakta grietinėle - taip gasime gan standų grietinėlės kremą pertepimui.
Į kepimo skardą įtiesti kepimo popierių su kraštais.
Trupinių kiekį padalinti per pus. Vieną trupinių dalį paskleisti kepimo skardoje, ant viršaus tolygiai paskirstyti grietinėlės kremą, ant grietinėlės sluoksnio užberti dalį paruoštų karamelizuotų migdolų ir ant viršaus užberti likusius trupinius. Paviršius pabarstyti likusiais karamelizuotais migdolais. Paviršių kiek paspausti delnais. Pastatyti kelioms valandoms į šaldytuvą, kad trupinukai geriau susislėgtų, suliptų tarpusavyje ir vos vos suminkštėtų.
Paruošta, belieka supjaustyti gabaliukais ir jau galima ragauti... prie kavos ar arbatos.
Skanaus
