Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

Napoleono trapukai su grietinėlės / karamelizuotų migdolų sluoksneliu - tiems, kas dievina ledus ir "Napoleoną"...

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Receptas:

Trupinių tešlai:

* 200 g sviesto (minkšto)
* 2 kiaušiniai
* 100 g grietinės (naudojau 25 % riebumo)
* 1 valg. š. vanilinio cukraus
* 1/2 stiklinės pieno (galima keisti augaliniu t.y. riešutų pienu, pvz. migdolų ar kokoso)
* žiupsnis druskos
* miltų


Grietinėlės sluoksniui:

* 400 g grietinėlės
* 1 valg. š. želatinos
* 100 g cukraus pudros


Karamelizuotiems migdolams:

* 100 g migdolų
* 1 valg. š. cukraus
* vandens


Gaminimo eiga:


Trupinių tešlos ruošimas:

Inde išsukti minkštą sviestą su grietine iki purios masės, įmušti kiaušinius, suberti vanilinį cukrų, druską ir išplakti vis įpilant pieno iki vientisos skystokos masės. Berti miltus tiek, kad gautų kietoka tešla ( pati dėjau kažkur ~ 20 kupinų valg. š. jei ne daugiau), kurią būtų galima minkyti ir kad neliptų prie rankų. Paruoštą masę padalinti į 3-4 dalis , suformuoti tokius kaip medalionus, juos suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldymo kameroje, kad sustingtų. Aš palikau kelioms valandoms.

Įkaitinti orkaitę iki iki 160-180 laipsnių temperatūros.
Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, sutarkuoti sušalusios masės medalionus stambios burokinės tarkos pagalba.
Paskleisti trupinius tolygiai po visą kepimo skardą, pastatyti kepti iki trupiniai dailiai apskrus. Iškepusius trupinius pilnai atvėsinti.

Extra karamelizuotų migdolų ruošimas:

Riešutus susmulkinti, paskleisti ant kepimo skardos, apibarstyti cukrumi, pašlaikstyti vandeniu ( naudojau purkštuką) , pastatyti kepti orkaitėj, vis prižiūrint ir pavartant, kad per daug neapskrustų.
Karamelizuotus riešutus pilnai atvėsinti.

Grietinėlės sluoksnio ruošimas:

Išbrinkinti želatiną su trupučiu vandens, tada garų vonelėje ją ištirpdyti, prižiūrint, kad neužvirtų, atvėsinti. Per tą laiką giliame inde išplakti grietinėlę palaipsniui suberiant cukraus pudrą.
Pravėsusią želatiną suplakti su išplakta grietinėle - taip gasime gan standų grietinėlės kremą pertepimui.


Į kepimo skardą įtiesti kepimo popierių su kraštais.
Trupinių kiekį padalinti per pus. Vieną trupinių dalį paskleisti kepimo skardoje, ant viršaus tolygiai paskirstyti grietinėlės kremą, ant grietinėlės sluoksnio užberti dalį paruoštų karamelizuotų migdolų ir ant viršaus užberti likusius trupinius. Paviršius pabarstyti likusiais karamelizuotais migdolais. Paviršių kiek paspausti delnais. Pastatyti kelioms valandoms į šaldytuvą, kad trupinukai geriau susislėgtų, suliptų tarpusavyje ir vos vos suminkštėtų.
Paruošta, belieka supjaustyti gabaliukais ir jau galima ragauti... prie kavos ar arbatos.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Irmulia blink.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Pasižiūri Irmulios receptus ir jau storėji cool.gif biggrin.gif
Kas pas jus tiek suvalgo ax.gif
Atsakyti
keistule, na ne visi jie tokie baisiai kaloringi tongue.gif šis paskutinis, tai taip ten kalorijų bomba, bet jo labai daug ir nesuvalgysi - mažą dailų kąsnelį mirksiukas.gif

hihihi.gif valgo visi kas netingi ir kam pasiseka : dalį - mes, dalį užšaldau, dalį -giminėms, dalį draugams išdalinu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 12 04, 17:55)
keistule, na ne visi jie tokie baisiai kaloringi  tongue.gif  šis paskutinis, tai taip ten kalorijų bomba, bet jo labai daug ir nesuvalgysi - mažą dailų kąsnelį  mirksiukas.gif

hihihi.gif valgo visi kas netingi ir kam pasiseka :  dalį - mes, dalį užšaldau, dalį -giminėms, dalį draugams išdalinu  biggrin.gif


noreciau su jumis gyventi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif nestuke.gif
Atsakyti
irmulia, atrodo nuostabiai, neabejoju, kad ir skonis toks. Butinai isbandysiu. Tik turbut skonis nelabai primena Napoleona. Minkstesnis, svelnesnis?
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2012 12 04, 21:22)
irmulia, atrodo nuostabiai, neabejoju, kad ir skonis toks. Butinai isbandysiu. Tik turbut skonis nelabai primena Napoleona. Minkstesnis, svelnesnis?


pavadinau šį trupininį pyragą "Napoleono trapukais", nes jo skonis kažkiek primena patį Napoleono skonį + ledų skonį , žodžiu, toks labai įdomus skonių derinys mirksiukas.gif patinka, nes tai nėra iš labai saldžių desertų, bet jis iš ties labai sotus biggrin.gif kas dėl pačios konsistencijos, tai iš ties byrantis pyragiukas - trupiniai : maloniai traškūs ir minkštas kremas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurela... @ 2012 11 30, 18:09)
kaip skaniai jum gavosi  thumbup.gif  kaip banana imaiset? sutrynet i tesla ar po gabaleli tik idejot i kiekviena biskvituka ?


supjausčiau nestorais griežinėliais ir įmaišiau į tešlą thumbup.gif

QUOTE(SunGuru @ 2012 11 30, 19:13)
Mergaites, sazines turekit su tais biskvitukais  doh.gif Pas sunu draugai suguzejo einu iki parduotuves kiausiniu ir sokolado  lotuliukas.gif

Bananu turiu, supjaustysiu, nepakenks skoniui. Bandysiu su maziau kiausiniu. O kaip ta sokolada jus darot? Tiesiog istirpinat ir pamirkot galiukus ar dar i sokolada ko nors dedat? Pvz sviesto ar grietineles  g.gif

nededu sviesto, tiesiog garų vonelėje tirpdau, o vėliau su konditeriniu teptuku tepu mirksiukas.gif


QUOTE(Rasukas @ 2012 12 02, 00:27)
liuks budas,greitai ir skaniai,idejau maziau miltu ir gavosi super,mano keptuvej kepa greitai,bet irgi viena puse greiciau nei kita,tai as juos apverciau  smile.gif

ir aš verčiau

QUOTE(irmulia @ 2012 12 04, 17:55)
keistule, na ne visi jie tokie baisiai kaloringi  tongue.gif  šis paskutinis, tai taip ten kalorijų bomba, bet jo labai daug ir nesuvalgysi - mažą dailų kąsnelį  mirksiukas.gif

hihihi.gif valgo visi kas netingi ir kam pasiseka :  dalį - mes, dalį užšaldau, dalį -giminėms, dalį draugams išdalinu  biggrin.gif

norėčiau būti Jūsų giminaitė biggrin.gif

nerealūs receptai thumbup.gif o dar taip vaizdingai viskas parodytą ir aprašyta, kad tiesiog ir norisi išbandyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 12 04, 20:43)
pavadinau šį trupininį pyragą "Napoleono trapukais", nes jo skonis kažkiek primena patį Napoleono skonį + ledų skonį , žodžiu,  toks labai įdomus skonių derinys  mirksiukas.gif patinka, nes tai nėra iš labai saldžių desertų, bet jis iš ties labai sotus  biggrin.gif  kas dėl pačios konsistencijos, tai iš ties byrantis pyragiukas - trupiniai : maloniai traškūs ir minkštas kremas  mirksiukas.gif

Aciu labai 4u.gif Butinai ismeginsiu. O ledus megstu labiau nei Napoleono torta blush2.gif tai kaip tik bus.
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2012 12 05, 00:35)
Aciu labai 4u.gif  Butinai ismeginsiu. O ledus megstu labiau nei Napoleono torta blush2.gif tai kaip tik bus.


jei dėl riebumo, tai jis burnoje nesivelia kaip kad tradicinis "Napoleonas" t.y. nelieka riebumo pojūčio suvalgius gabaliuką šio pyragiuko mirksiukas.gif
Atsakyti
RŪGPIENIO PYRAGAS
user posted image
200 gr sviesto

3 stiklinės miltų, dėjau 2,5, kad tešla būtų grietinės tirštumo

1,5 stikl. rūgpienio

po stiklinę razinų ir džiovintų uogų (dėjau spanguoles)

apypilnė stiklinė cukraus

kiaušinis

1 a. š. sodos

Ištirpintą ir atvėsintą sviestą sumaišyti su kiaušiniu ir rūgpieniu, dėti sijotus miltus sumaišytus su soda, berti cukrų ir užmaišyti tešlą, sudėti uogas, sukrėsti į riebalais išteptą kepimo formą ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje 40-45 min.
http://superburbule.blogas.lt/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Superburbule: 05 gruodžio 2012 - 12:01
Obuoliu Trio
1) keptas obuolys : išstumiau griaužtuka , ipyliau medaus , idejau cinamono pagaliuka .
2 )kepta obuolio puseje su varške . I varške dejau cinamono , medaus , kiaušinio trinys .
Kepti 20-25 min. Manau priklauso nuo obuoliu didžio .
3) žalias obuoliukas / gulbe .
Papildyta:
Obuoliu pyragas iš dvieju teslu .

Trapi tešla :
300 g miltų;
100 g cukraus;
200 g sviesto;
2 tryniai arba 1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos;
Miltus persijoti, padaryti kauburėlį ir viduryje duobutę. Dubenėlyje šakute sumaišyti cukrų, druską, kiaušinius . Masę supilti į kauburėlio vidurį. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti kauburėlio kraštuose. Tešlą sukapoti peiliu, arba greitai suminkyti šaltomis rankomis. Tada Apie 1 val. palaikyti šaldytuve.

Biskvitine tešla :
3 kiaušiniai;
100 g cukraus;
1 citrinos tarkuota žievelė;
1 arb.š. vanilinio cukraus;
100 g miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių
kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakit iki purios masės. Sudėti prieskonius. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti.
Kepimo formos dugna išklojame trapia iškočiota tešla , dedame obuolius ir užpilame biskvitine tešla.
Kepame 35-45 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo **sea**: 05 gruodžio 2012 - 23:07