Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

QUOTE(SunGuru @ 2012 11 28, 12:26)
Jau begu sviesto pirkti  biggrin.gif

kepiau vakar as tuos biskvitukus. Labai labai kiausiniai jautesi, beveik kaip saldi kiausiniene gavosi bigsmile.gif Skanu, bet man atrodo tokiam kiekiui teslos gana ir dvieju kiausiniu g.gif g.gif
Atsakyti

... vakar irgi kepiau, dėjau tris kiaušinius... truputį pataupiau smile.gif
Gavosi labai skanūs biskvitukai. Šeima sakė, kad tai ŠAKOČIO SKONIO MINKŠTOS BANDELĖS .... tik labai mažai gaunasi ax.gif

Atsakyti
,,Sraigiukai''

Gaminau pagal šį receptą:

Ingredientai:

2 kiaušiniai
220 g sviesto
400 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
220 g cukraus
3 šaukštai kakavos miltelių

Gaminimas:

Minkštą sviestą sukam su cukrumi, kol masė padidės ir pašviesės. Įmušam kiaušinį. Vėl sukam, suberiam miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą dalinam perpus, į vieną dalį suberiam kakavos miltelius. Išminkom. Tada valandai dedam į šaldytuvą. Išėmus iškočiojam baltos tešlos dalį, patepam kiaušiniu ir uždedam kitą, kakavinę iškočiotą tešlą. Susukam kaip vyniotinį, supjaustom ir dedam sausainius-sraiges į skardą, kepam įkaitintoj orkaitėj.

user posted image
залить картинку
Atsakyti
QUOTE(Rasukas @ 2012 11 25, 16:19)
isbandyta,labai labai skanus.Vienas klausimas-man gavosi labai tirsta tesla,gal mano stikline per didele,kokio tirstumo buvo pas jus?

man tesla gaunas kaip tirsta grietine, nezinau kokia ten ta stikline pas mane, bet nemaza smile.gif

QUOTE(simbail @ 2012 11 27, 20:44)
Pas mane tai kaip grietinė tešla buvo. Iškepė puikiai. Tik laukti ilgokai kol iškepa - po 5 min kažkur  doh.gif Dėjau, kaip rašė autorė po šaukštą ir po ketvirtadalį vieno kvadračiuko šokolado. Tai viskas buvo gerai, nieks neišsiterliojo nuo šokolado ir puikiai jis derėjo. Be jo mano šeimai pasirodė per paprasta 

manau kepimo laikas priklauso nuo jusu keptuves ax.gif

QUOTE(EEmama @ 2012 11 27, 21:04)
  biski, man kibo prie keptuves, bt cia jauciu keptuves beda, nes jau sena  smile.gif  dariau ivariu: be nieko, su obuoliais, su razinom, su riesutais  thumbup.gif  nu vaikai isiszioje ziurejo  biggrin.gif

tikrai,kad nuo keptuves viskas priklauso, man niekas nekimba ax.gif dekui uz idejas su obuoliais ir razinom 4u.gif

QUOTE(Viliausmama @ 2012 11 27, 21:06)
O mano sitie pyragiukai kepe tikrai daug ilgiau.Kepiau kokia 10-15 min.Nes atidarius el.keptuve vis budavo balti  ir balti.

keistai, sitiek ilgai kepdami pas mane turbut ir sudegti spetu g.gif

QUOTE(zhirnius @ 2012 11 27, 22:33)
CIA jauciu temos topas, tie pyragaiciai sumustiniu keptuveje.... 

dziaugiuos thumbup.gif

QUOTE(SunGuru @ 2012 11 30, 11:32)
kepiau vakar as tuos biskvitukus. Labai labai kiausiniai jautesi, beveik kaip saldi kiausiniene gavosi  bigsmile.gif Skanu, bet man atrodo tokiam kiekiui teslos gana ir dvieju kiausiniu  g.gif  g.gif

pirma karta toki atsiliepima girdziu g.gif man nesijaucia isvis ten kiausiniu mirksiukas.gif

QUOTE(gude @ 2012 11 30, 11:52)
... vakar irgi kepiau, dėjau tris kiaušinius... truputį pataupiau  smile.gif
Gavosi labai skanūs biskvitukai. Šeima sakė, kad tai ŠAKOČIO SKONIO MINKŠTOS BANDELĖS .... tik labai mažai gaunasi  ax.gif

tikrai,kad sakoti primena smile.gif , pati nesugalvojau, bet kaip pasaket, tai tikrai ! mirksiukas.gif
Atsakyti
Laurelos...receptas Sumuštinių keptuvėje kepti biskvitukai
į tešlą įmaišiau bananą wink.gif vietoj kokoso, lazdyno riešutai 4u.gif

user posted image

ačiū už idėją, labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte sesyte: 30 lapkričio 2012 - 15:58
kaip skaniai jum gavosi thumbup.gif kaip banana imaiset? sutrynet i tesla ar po gabaleli tik idejot i kiekviena biskvituka ?

as irgi vakar prakepiau vel :
user posted image
Atsakyti
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 11 30, 14:55)
Laurelos...receptas Sumuštinių keptuvėje kepti biskvitukai
į tešlą įmaišiau bananą wink.gif vietoj kokoso, lazdyno riešutai  4u.gif

QUOTE(Laurela... @ 2012 11 30, 16:09)
kaip skaniai jum gavosi  thumbup.gif  kaip banana imaiset? sutrynet i tesla ar po gabaleli tik idejot i kiekviena biskvituka ?

as irgi vakar prakepiau vel :

Mergaites, sazines turekit su tais biskvitukais doh.gif Pas sunu draugai suguzejo einu iki parduotuves kiausiniu ir sokolado lotuliukas.gif

Bananu turiu, supjaustysiu, nepakenks skoniui. Bandysiu su maziau kiausiniu. O kaip ta sokolada jus darot? Tiesiog istirpinat ir pamirkot galiukus ar dar i sokolada ko nors dedat? Pvz sviesto ar grietineles g.gif
Atsakyti
nededu as sviesto, tik ant garu voneles istirpinu ir vuolia smile.gif .. pamirkau galiuka arba konditeriniu teptuku aptepu smile.gif ... bet as vistiek nesuprantu kaip cia jum su tais kiausiniais taip gaunas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurela... @ 2012 11 30, 20:09)
nededu as sviesto, tik ant garu voneles istirpinu ir vuolia  smile.gif .. pamirkau galiuka arba konditeriniu teptuku aptepu  smile.gif ... bet as vistiek nesuprantu kaip cia jum su tais kiausiniais taip gaunas  g.gif

man taip pat nesijaute jokio kiausinio g.gif matyt nevienodus kiausinius dejom ax.gif
Atsakyti
Šokoladinis pyragas su traškia migdoline plutele ... skaniausias...

user posted image

user posted image

user posted image

8 - 10 porcijoms

Reikės:

* 200 g juodo konditerinio šokolado
* 200 g sūdyto sviesto
* 150 g cukraus
* 100 g rudojo cukraus
* 1 valg. š. (kupinas) kukurūzų krakmolo
* 5 kiaušiniai
* 50 g migdolų plokštelių
* 1 arbat. š. cukraus pudros

Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
Kaitinimo inde, įstatytame į vandens vonelę, išlydyti gabaliukais sulaužytą juodą šokoladą.
Vėliau sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, maišyti iki sviestas pilnai ištirps.
Supilti rudąjį ir paprastąjį cukrų, išmaišyti, nuimti nuo vandens vonelės, palikti atvėsti.
Į atvėsusią masę, įmušti po vieną kiaušinį kiekvieną atskirai išmaišant.
Suberti kukurūzų krakmolą, išmaišyti.
Supilti paruoštą masę į kepimo formą ( naudojau silikoninę), paviršių pabarstyti migdolų plokštelėmis, pastatyti kepti 30 minučių.
Išimti iš orkaitės dar šiltą, palikti atvėsti kambario temperatūroje, tada perkelti į šaldytuvą, palikti visai nakčiai.
Kitą dieną išimti iš kepimo formos, paviršių pabarstyti cukraus pudra (nebūtinai) ir patiekti ragavimui.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Endži @ 2012 11 28, 20:04)

Išbandžiau šitą pyragą. Jis tikrai fantastiškas thumbup.gif Mūsų 2.5 asmenų šeimyna pirmu prisėdimu pusę suvartojo. Ačiū už receptą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 11 30, 21:10)
Reikės:          

--------

Jau akip skaniai atrodo!, kepciau dabar, neturiu kukuruzu krakmolo. O bulviu pakeist negalima? rolleyes.gif
Atsakyti