Macarons
2+2 baltymai
200 g. cukraus
50 g vandens
200 g migdolu drozliu
200 g cukraus pudros
Ikaitinti orkaite iki 160 laipsniu. 2 baltymus suplakti iki super standziu putu. Migdolus sumalti su benderiu, tada berti cukraus pudra, viska permaisyti. Cukru uzpilti vandeniu ir virti iki 118 laipsniu. Kai sirupas isvirtas pilti ji maza srovele i isplaktus baltymus. Likusius 2 baltymus sumaisyti su cukraus pudros ir migdolu mase. Viska atsargiai ismaisyti. su kondiriniu svirkstu, formuoti tokius kaip blynukus, neturi buti tokiu kaip issikisusiu, pas mane jie netaisiklingi gavos. Kepti 15 min, atsalusius pertepti sokoladu arba kokiu dzemu.
https://fbcdn-sphoto...327656455_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...956755392_n.jpg
Tikrieji atrodo taip
http://photorecepti....d/img_53123.jpg
kepiau, kepiau, o pasigirt ir pamiršau:
Morkų tortas su varškės-klevų sirupo kremu
Dideliam tortui (16-ai tikrai nemažų porcijų) reiks:
150 g lazdyno riešutų
600 g morkų*
100 g kokoso drožlių
4 didelių kiaušinių
150 g cukraus
200 g rudojo cukraus
220 g aliejaus
280 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštelių sodos
2 šaukštelių cinamono
1/2 šaukštelio druskos
500 g kreminės varškės**
100 g klevų sirupo***
šaukštelio vanilinės ekstrakto
420 g plakamosios grietinėlės (35-36% riebumo)
citrinos sulčių
Procesas:
Riešutus sukapojam (ne iki miltų, bet ir nelabai stambiai). Morkas nuskutam ir sutarkuojam smulkia tarka (kaip bulves kugeliui). Sumaišom su riešutais ir kokoso drožlėm. Pasidedam netolies.
Orkaitė on - 160 laipsnių. Kepimo formą ištepam sviestu. Aš ėmiau 26 cm skersmens, nes nenorėjau, kad tortas būtų televizojos bokšto aukščio. Vis tiek gavos įspūdingo didumo. Jei sykiais turit tris vienodas kepimo formas ir galingą orkaitę - pasiruoškit visas ir kepkit tris biskvitus išsyk. Bet aš dar nė vieno mėgėjiškoj virtuvėj trijų vienodų kepimo formų nepastebėjau, todėl nežinau, kodėl tai miniu.
Dubenyje iki standžių putų išplakam kiaušinius su abiejų rūšių cukrum. Nesiliaudami plakt supilam aliejų.
Miltus sumaišom su kepimo milteliais, soda, cinamonu ir druska. Įsijojam į kiaušinių plakinį. Plakam tik tol, kol nematyti sausų miltų. Šaukštu įmaišom morkas-riešutus-kokosą.
Supilam trečdalį tešlos į kepimo formą (idant biskvitai lygūs, savo tešlą svėriau ir dalijau baisiai perfekcionistiškai, gavosi po 600 g tešlos vienam biskvitui), išlyginam paviršių ir kepam 40-50 minučių, t.y., kol praeina medinio pagaliuko patikrinimą ir daliai apskrunda. Tuomet ištraukiam iš orkaitės, leidžiam 5 minutes pastovėt, atsargiai išimam iš formos ir perkeliam ant grotelių - lai ataušta. Kepimo formą išplaunam, kruopščiai nusausinam, ištepam sviestu ir supilam antrą trečdalį tešlos. Taip iškepam visus tris biskvitus.
Žinoma, teoriškai galima iškept vieną didelį biskvitą ir dalint jį į tris dalis. Bėda ta, kad kepimo laikas tuomet tampa nenuspėjamu, galimos įvairios netolygiai iškylančio paviršiaus problemos, o kur dar pjaustymai visokie ir t.t. Todėl nerekomenduoju.
Kai biskvitai ataušta, gaminam kremą. Varškę išplakam su klevų sirupu, vanilės ekstraktu bei citrinos sultimis (pagal pomėgius). Nuplaunam plaktuvo šluoteles, nusausinam ir iki standžių putų išplakam gerai atšaldytą grietinėlę. Labai nesiduodami šaukštu įmaišom ją į varškės masę.
Surenkam tortą: išsirenkę gražią didelę lekštę/tortinę/ beleką, dedam biskvitą, ant jo - trečdalį kremo. Paskirstom jį tolygiai per visą blyno paviršių ir uždedam kitą biskvitą. Spustelim tiek, kad kremas imtų rėktų išbėgsiu, išbėgsiu, bet dar neišbėga. Vėl trečdalis kremo, vėl tolygus paskirstymas, vėl biskvitas, vėl spustelėjimas. Viršų padengiam likusiu kremu ir pabarstom kapotais riešutais ar kaip nors kitaip papuošiam. Leidžiam bent pusvalandį drauge pasibūt, o dar geriau - pernakt. Valgom.
*jau nuskustų ir sutarkuotų morkų masė
**naudojau kažkokią lenkišką, bet tiks ir švelnioji ar paprasta varškė, per smulkų sietelį pertrinta. Geriau naudoti bent jau pusriebę
***galima keisti tokiu pat kiekiu cukraus pudros
Plačiau: http://ribaude.blogs...ymo-tortas.html
Trigubos bandelės.
12 bandelių reiks:
Tešla:
570 g miltų
7 g sausų mielių
85 g cukraus
žiupsneli0 druskos
100 g sviesto arba margarino kepiniams
290 g pieno
80 g sviesto
100 g rudojo cukraus
2 šaukštelių cinamono
Procesas:
Išlydom sviestą/margariną ir paliekame pravėst, kad mielių neužmuštų (sviestas-žudikas, aaa).
Pieną pašildom iki 30-40 laipsnių. Dedam šaukštą cukraus ir mieles. Gerai išmaišom ir pridengę rankšluostėliu padedame šiltai, kad suputotų. Maždaug penkiolikai minučių.
Į dubenį dedame miltus, likusį cukrų ir druską. Supilam putojantį pieną ir margariną. Minkom. Ilgai minkom. Kol tešla nelimpa prie rankų ir girdisi pokšint. Alternatyvus ar jau gerai išminkyta patikrinimo būdas: jeigu jau pajutote riešuose raumenėlius, kurių neįtarėt esant, reikia minkyti dar penkias minutes.
Dedam tešlą į dubenį, uždengiam rankšluostėliu, pastatom šiltai ir leidžiam padvigubėt. Maždaug valandai.
Sviestą išlydom. Cukrų sumaišom su cinamonu.
Teptuku saikingai išsviestuojam didelių keksiukų formos įdubas.
Tešlą padalijam į 12 dalių. Imam vieną dalį ir iš jos iškočiojam maždaug 20x20 cm dydžio kvadratą. Aptepam jį sviestu. Pusę jo padengiam cinamono-cukraus mišiniu. Lenkiam pusiau, nepabarsyta puse uždengdami pabarstytąją. Summa summarum, turim turėti 20x10 cm dvisluoksnį stačiakampį, kur tarp tešlos gyvena sviestas-cinamonas-cukrus.
Tą stačiakampį susukam palei trumpają kraštinę ir padalijam į tris dalis, t.y., turim tris mažytes cinamonines bandeles. Dedam jas visas susukimu viršun į vieną formelės įdubą, meiliai vieną su kita suglausdami. Tą patį pakartojam su likusiais tešlos gabaliukais.
Uždengiam rankšluostėliu ir pusvalandžiui pamirštam ant taburetės prie radiatoriaus.
Orkaitė on -180. Kai įskaita, dedam bandeles (prieš tai, jau pakilusias, galima aptepti kiaušinio plakinio/grietine/grietinėle/pienu) ir kepam 25-30 min. Atvėsinam (arba ne), pasigrožim ir plėšydami valgom pilnais žandais.
Plačiau: http://ribaude.blogs...-beprotybe.html
Samoas (skaučių sausainiai)
~25 nemenkiems sausainiams reiks:
113 g sviesto
60 g cukraus
125 g miltų
žiupsnelio druskos
žiupsnelio kepimo miltelių
šlakelio vanilės ekstrakto
šaukšto pieno
140 g kokoso drožlių
200 g minkštų karamelinių saldainių (karvučių, irisų ir pan.)
žiupsnelio druskos
1-2 šaukštų pieno
130 g šokolado
Procesas:
Sviestą paliekam kambario temperatūroj, kol suminkštėja, tuomet išsukam su cukrum iki purios masės. Suberiam miltus, druską ir kepimo miltelius. Mikserio, oj, t.y., plaktuvo pagalba paverčiam tai nei šiokia, nei tokia mase - pusiau trupiniais, pusiau tešla. Supilam pieną ir vanilės ekstraktą. Įdarbinę šaukštą ir iš kišenės išsitraukę šiek tiek pastangų paverčiam masę vientisa. Suvyniojam į maistinę plėvelę ir kišam valandai šaldytuvan.
Orkaitė on - 175. Kepimo skardą išklojam atitinkamu popierium arba pabarstom miltais.
Atšalusią tešlą iškočiojam į pusės centimetro storio lakštą (patogiausia tat daryt tarp dviejų kepimo popieriaus lapų). Sausainių formele ar stikline išspaudžiam iš tešlos 7-9 cm skersmens apskritumus. Kiekvieno apskritimo centre padarom centimetro pločio skylę (labai tinka buko peilio galas), padarom padangas, jei kalbėsim vaizdingiau. Tešlos likučius dar kartą perkočiojam, dar kartą spaudom, t.t., žodžiu, būnam ekonomiški ir sunaudojam viską.
Dėliojam į skardą (man reikėjo dviejų) ir kepam 10-12 minučių, kol sausainių kraščiukai ima ruduoti, bet pats sausainis labai spalvos nepakeičia. Išimam ir atsargiai perkeliam ant grotelių, kad visiškai atauštų.
Orkaitės temperatūrą sumažinam iki 150. Ant kepimo popierium išklotos skardos paskleidžiam kokoso drožles ir kišam orkaitėn. Kepam 15-20 min. vis pamaišydami, kol kokoso drožlės pasidaro aukso spalvos. To daryti nebūtina, bet, norit tikėkit, norit - ne, paskrudintos kokoso drožlės yra kokius du kablelis keturi karto geriau.
Saldainius nurengiam, perpjaunam į kelias dalis ir sudedam dubenėlin. Ten pat beriam druskos ir pilam pieno (kuo saldainiai buvo kietesni, tuo reikalingas pieno kiekis yra arčiau dviejų šaukštų ribos). Toliau galimi du keliai: a) užkaičiam puodą su vandeniu, ant jo sodinam dubenėlį su karamale (taip, kad šio dugnas neliestų vandens) ir kaitinam pamaišydami, kol vandens garai karamelę ištirpdo; dedam dubenėlį mikrobangėj ir šildom visu galingumu 20-25 sekundes, ištraukiam, pamaišom ir viską kartojam tol, kol karamelės ištirpsta.
Į karštą karamelę supilam kokoso drožles ir išmaišom. Dedam po šaukštą masės ant sausainio ir kaip įmanoma tolygiau paskirstom. Kadangi karamelės masė tokia pusiau minkoma, labai patogų vietoj šaukšto naudoti pirštų, tačiau reikia būt labai atsargiems, nes karšta. Vėsdama masė kietėja, todėl jei sykiai taip
nutiko, kad kažkas paskambino ir sutrukdė, ar šiaip greitomis apsukomis nepasižymit, masei sukietėjus nepasikuklinkit labai trumpam grąžint dubens ant puodo su garais ar į mikrobangę.
Kokosinei-karamelinei masei nugulus ant sausainių, leidžiam jai ten visiškai atvėst ir sukietėt.
Šokoladą (juodą arba pienišką - pagal pomėgius) ištirpdom garų vonelėj arba mikrobangei. Kiekvieno sausainio apačia trumpam panardinam į šokoladą, nuvarvinam perteklių ir rikiuojam šokoladu į viršų ant pjaustymo lentelės/kepimo popieriaus lakšto/bet ko. Leidžiam šokoladui sustingt. Sausainius grąžinam į teisingą poziciją, t.y., apačia žemyn.
Likusį šokoladą (jei liko labai mažai, įdekit dar gabalėlį-kitą) vėl pašildom ir šaukšteliu ar supylę į konditerinį švirkštą apipiešiam juos kiekvieno sausainio viršų. Leidžiam sustingt (penkios minutės šaldytuve) ir jau galima valgyt.
Plačiau: http://ribaude.blogs...sausainiai.html
Morkų tortas su varškės-klevų sirupo kremu
Dideliam tortui (16-ai tikrai nemažų porcijų) reiks:
150 g lazdyno riešutų
600 g morkų*
100 g kokoso drožlių
4 didelių kiaušinių
150 g cukraus
200 g rudojo cukraus
220 g aliejaus
280 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštelių sodos
2 šaukštelių cinamono
1/2 šaukštelio druskos
500 g kreminės varškės**
100 g klevų sirupo***
šaukštelio vanilinės ekstrakto
420 g plakamosios grietinėlės (35-36% riebumo)
citrinos sulčių
Procesas:
Riešutus sukapojam (ne iki miltų, bet ir nelabai stambiai). Morkas nuskutam ir sutarkuojam smulkia tarka (kaip bulves kugeliui). Sumaišom su riešutais ir kokoso drožlėm. Pasidedam netolies.
Orkaitė on - 160 laipsnių. Kepimo formą ištepam sviestu. Aš ėmiau 26 cm skersmens, nes nenorėjau, kad tortas būtų televizojos bokšto aukščio. Vis tiek gavos įspūdingo didumo. Jei sykiais turit tris vienodas kepimo formas ir galingą orkaitę - pasiruoškit visas ir kepkit tris biskvitus išsyk. Bet aš dar nė vieno mėgėjiškoj virtuvėj trijų vienodų kepimo formų nepastebėjau, todėl nežinau, kodėl tai miniu.
Dubenyje iki standžių putų išplakam kiaušinius su abiejų rūšių cukrum. Nesiliaudami plakt supilam aliejų.
Miltus sumaišom su kepimo milteliais, soda, cinamonu ir druska. Įsijojam į kiaušinių plakinį. Plakam tik tol, kol nematyti sausų miltų. Šaukštu įmaišom morkas-riešutus-kokosą.
Supilam trečdalį tešlos į kepimo formą (idant biskvitai lygūs, savo tešlą svėriau ir dalijau baisiai perfekcionistiškai, gavosi po 600 g tešlos vienam biskvitui), išlyginam paviršių ir kepam 40-50 minučių, t.y., kol praeina medinio pagaliuko patikrinimą ir daliai apskrunda. Tuomet ištraukiam iš orkaitės, leidžiam 5 minutes pastovėt, atsargiai išimam iš formos ir perkeliam ant grotelių - lai ataušta. Kepimo formą išplaunam, kruopščiai nusausinam, ištepam sviestu ir supilam antrą trečdalį tešlos. Taip iškepam visus tris biskvitus.
Žinoma, teoriškai galima iškept vieną didelį biskvitą ir dalint jį į tris dalis. Bėda ta, kad kepimo laikas tuomet tampa nenuspėjamu, galimos įvairios netolygiai iškylančio paviršiaus problemos, o kur dar pjaustymai visokie ir t.t. Todėl nerekomenduoju.
Kai biskvitai ataušta, gaminam kremą. Varškę išplakam su klevų sirupu, vanilės ekstraktu bei citrinos sultimis (pagal pomėgius). Nuplaunam plaktuvo šluoteles, nusausinam ir iki standžių putų išplakam gerai atšaldytą grietinėlę. Labai nesiduodami šaukštu įmaišom ją į varškės masę.
Surenkam tortą: išsirenkę gražią didelę lekštę/tortinę/ beleką, dedam biskvitą, ant jo - trečdalį kremo. Paskirstom jį tolygiai per visą blyno paviršių ir uždedam kitą biskvitą. Spustelim tiek, kad kremas imtų rėktų išbėgsiu, išbėgsiu, bet dar neišbėga. Vėl trečdalis kremo, vėl tolygus paskirstymas, vėl biskvitas, vėl spustelėjimas. Viršų padengiam likusiu kremu ir pabarstom kapotais riešutais ar kaip nors kitaip papuošiam. Leidžiam bent pusvalandį drauge pasibūt, o dar geriau - pernakt. Valgom.
*jau nuskustų ir sutarkuotų morkų masė
**naudojau kažkokią lenkišką, bet tiks ir švelnioji ar paprasta varškė, per smulkų sietelį pertrinta. Geriau naudoti bent jau pusriebę
***galima keisti tokiu pat kiekiu cukraus pudros
Plačiau: http://ribaude.blogs...ymo-tortas.html
Trigubos bandelės.
12 bandelių reiks:
Tešla:
570 g miltų
7 g sausų mielių
85 g cukraus
žiupsneli0 druskos
100 g sviesto arba margarino kepiniams
290 g pieno
80 g sviesto
100 g rudojo cukraus
2 šaukštelių cinamono
Procesas:
Išlydom sviestą/margariną ir paliekame pravėst, kad mielių neužmuštų (sviestas-žudikas, aaa).
Pieną pašildom iki 30-40 laipsnių. Dedam šaukštą cukraus ir mieles. Gerai išmaišom ir pridengę rankšluostėliu padedame šiltai, kad suputotų. Maždaug penkiolikai minučių.
Į dubenį dedame miltus, likusį cukrų ir druską. Supilam putojantį pieną ir margariną. Minkom. Ilgai minkom. Kol tešla nelimpa prie rankų ir girdisi pokšint. Alternatyvus ar jau gerai išminkyta patikrinimo būdas: jeigu jau pajutote riešuose raumenėlius, kurių neįtarėt esant, reikia minkyti dar penkias minutes.
Dedam tešlą į dubenį, uždengiam rankšluostėliu, pastatom šiltai ir leidžiam padvigubėt. Maždaug valandai.
Sviestą išlydom. Cukrų sumaišom su cinamonu.
Teptuku saikingai išsviestuojam didelių keksiukų formos įdubas.
Tešlą padalijam į 12 dalių. Imam vieną dalį ir iš jos iškočiojam maždaug 20x20 cm dydžio kvadratą. Aptepam jį sviestu. Pusę jo padengiam cinamono-cukraus mišiniu. Lenkiam pusiau, nepabarsyta puse uždengdami pabarstytąją. Summa summarum, turim turėti 20x10 cm dvisluoksnį stačiakampį, kur tarp tešlos gyvena sviestas-cinamonas-cukrus.
Tą stačiakampį susukam palei trumpają kraštinę ir padalijam į tris dalis, t.y., turim tris mažytes cinamonines bandeles. Dedam jas visas susukimu viršun į vieną formelės įdubą, meiliai vieną su kita suglausdami. Tą patį pakartojam su likusiais tešlos gabaliukais.
Uždengiam rankšluostėliu ir pusvalandžiui pamirštam ant taburetės prie radiatoriaus.
Orkaitė on -180. Kai įskaita, dedam bandeles (prieš tai, jau pakilusias, galima aptepti kiaušinio plakinio/grietine/grietinėle/pienu) ir kepam 25-30 min. Atvėsinam (arba ne), pasigrožim ir plėšydami valgom pilnais žandais.
Plačiau: http://ribaude.blogs...-beprotybe.html
Samoas (skaučių sausainiai)
~25 nemenkiems sausainiams reiks:
113 g sviesto
60 g cukraus
125 g miltų
žiupsnelio druskos
žiupsnelio kepimo miltelių
šlakelio vanilės ekstrakto
šaukšto pieno
140 g kokoso drožlių
200 g minkštų karamelinių saldainių (karvučių, irisų ir pan.)
žiupsnelio druskos
1-2 šaukštų pieno
130 g šokolado
Procesas:
Sviestą paliekam kambario temperatūroj, kol suminkštėja, tuomet išsukam su cukrum iki purios masės. Suberiam miltus, druską ir kepimo miltelius. Mikserio, oj, t.y., plaktuvo pagalba paverčiam tai nei šiokia, nei tokia mase - pusiau trupiniais, pusiau tešla. Supilam pieną ir vanilės ekstraktą. Įdarbinę šaukštą ir iš kišenės išsitraukę šiek tiek pastangų paverčiam masę vientisa. Suvyniojam į maistinę plėvelę ir kišam valandai šaldytuvan.
Orkaitė on - 175. Kepimo skardą išklojam atitinkamu popierium arba pabarstom miltais.
Atšalusią tešlą iškočiojam į pusės centimetro storio lakštą (patogiausia tat daryt tarp dviejų kepimo popieriaus lapų). Sausainių formele ar stikline išspaudžiam iš tešlos 7-9 cm skersmens apskritumus. Kiekvieno apskritimo centre padarom centimetro pločio skylę (labai tinka buko peilio galas), padarom padangas, jei kalbėsim vaizdingiau. Tešlos likučius dar kartą perkočiojam, dar kartą spaudom, t.t., žodžiu, būnam ekonomiški ir sunaudojam viską.
Dėliojam į skardą (man reikėjo dviejų) ir kepam 10-12 minučių, kol sausainių kraščiukai ima ruduoti, bet pats sausainis labai spalvos nepakeičia. Išimam ir atsargiai perkeliam ant grotelių, kad visiškai atauštų.
Orkaitės temperatūrą sumažinam iki 150. Ant kepimo popierium išklotos skardos paskleidžiam kokoso drožles ir kišam orkaitėn. Kepam 15-20 min. vis pamaišydami, kol kokoso drožlės pasidaro aukso spalvos. To daryti nebūtina, bet, norit tikėkit, norit - ne, paskrudintos kokoso drožlės yra kokius du kablelis keturi karto geriau.
Saldainius nurengiam, perpjaunam į kelias dalis ir sudedam dubenėlin. Ten pat beriam druskos ir pilam pieno (kuo saldainiai buvo kietesni, tuo reikalingas pieno kiekis yra arčiau dviejų šaukštų ribos). Toliau galimi du keliai: a) užkaičiam puodą su vandeniu, ant jo sodinam dubenėlį su karamale (taip, kad šio dugnas neliestų vandens) ir kaitinam pamaišydami, kol vandens garai karamelę ištirpdo; dedam dubenėlį mikrobangėj ir šildom visu galingumu 20-25 sekundes, ištraukiam, pamaišom ir viską kartojam tol, kol karamelės ištirpsta.
Į karštą karamelę supilam kokoso drožles ir išmaišom. Dedam po šaukštą masės ant sausainio ir kaip įmanoma tolygiau paskirstom. Kadangi karamelės masė tokia pusiau minkoma, labai patogų vietoj šaukšto naudoti pirštų, tačiau reikia būt labai atsargiems, nes karšta. Vėsdama masė kietėja, todėl jei sykiai taip
nutiko, kad kažkas paskambino ir sutrukdė, ar šiaip greitomis apsukomis nepasižymit, masei sukietėjus nepasikuklinkit labai trumpam grąžint dubens ant puodo su garais ar į mikrobangę.
Kokosinei-karamelinei masei nugulus ant sausainių, leidžiam jai ten visiškai atvėst ir sukietėt.
Šokoladą (juodą arba pienišką - pagal pomėgius) ištirpdom garų vonelėj arba mikrobangei. Kiekvieno sausainio apačia trumpam panardinam į šokoladą, nuvarvinam perteklių ir rikiuojam šokoladu į viršų ant pjaustymo lentelės/kepimo popieriaus lakšto/bet ko. Leidžiam šokoladui sustingt. Sausainius grąžinam į teisingą poziciją, t.y., apačia žemyn.
Likusį šokoladą (jei liko labai mažai, įdekit dar gabalėlį-kitą) vėl pašildom ir šaukšteliu ar supylę į konditerinį švirkštą apipiešiam juos kiekvieno sausainio viršų. Leidžiam sustingt (penkios minutės šaldytuve) ir jau galima valgyt.
Plačiau: http://ribaude.blogs...sausainiai.html
QUOTE(rutyte11 @ 2012 11 24, 20:48)
Macarons
2+2 baltymai
200 g. cukraus
50 g vandens
200 g migdolu drozliu
200 g cukraus pudros
Ikaitinti orkaite iki 160 laipsniu. 2 baltymus suplakti iki super standziu putu. Migdolus sumalti su benderiu, tada berti cukraus pudra, viska permaisyti. Cukru uzpilti vandeniu ir virti iki 118 laipsniu. Kai sirupas isvirtas pilti ji maza srovele i isplaktus baltymus. Likusius 2 baltymus sumaisyti su cukraus pudros ir migdolu mase. Viska atsargiai ismaisyti. su kondiriniu svirkstu, formuoti tokius kaip blynukus, neturi buti tokiu kaip issikisusiu, pas mane jie netaisiklingi gavos. Kepti 15 min, atsalusius pertepti sokoladu arba kokiu dzemu.
https://fbcdn-sphoto...327656455_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...956755392_n.jpg
Tikrieji atrodo taip
http://photorecepti....d/img_53123.jpg
2+2 baltymai
200 g. cukraus
50 g vandens
200 g migdolu drozliu
200 g cukraus pudros
Ikaitinti orkaite iki 160 laipsniu. 2 baltymus suplakti iki super standziu putu. Migdolus sumalti su benderiu, tada berti cukraus pudra, viska permaisyti. Cukru uzpilti vandeniu ir virti iki 118 laipsniu. Kai sirupas isvirtas pilti ji maza srovele i isplaktus baltymus. Likusius 2 baltymus sumaisyti su cukraus pudros ir migdolu mase. Viska atsargiai ismaisyti. su kondiriniu svirkstu, formuoti tokius kaip blynukus, neturi buti tokiu kaip issikisusiu, pas mane jie netaisiklingi gavos. Kepti 15 min, atsalusius pertepti sokoladu arba kokiu dzemu.
https://fbcdn-sphoto...327656455_n.jpg
https://fbcdn-sphoto...956755392_n.jpg
Tikrieji atrodo taip
http://photorecepti....d/img_53123.jpg
Kazko nuotraukos neisikele
------------------
! | Nuotraukos pašalintos dėl per didelio formato. Dėkite ne didesnes nei 500- 640 pixelių nuotraukas |
moderatorė irmulia
QUOTE(rutyte11 @ 2012 11 25, 10:33)
Kazko nuotraukos neisikele
jus cia italisku metodu daret macaroons. bet tu kepureliu neturetu buti
o sudeje is skarda, nelaiket dar kambario temperaturoj? kad pasidarytu plutele?
bet visumoj tai kazkas dangisko sie macaroons
QUOTE(madi @ 2012 10 28, 22:22)
Moliūgo saldainiai - natūralūs guminukai
Moliūgo gabalėlius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardelės ir džiovinti 50 C karščio orkaitėje, kol nelips prie rankų. Galiausiai galima pabarstyti cukraus pudra. Skanaus‼
---------
Originalus receptas
Moliūgo gabalėlius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardelės ir džiovinti 50 C karščio orkaitėje, kol nelips prie rankų. Galiausiai galima pabarstyti cukraus pudra. Skanaus‼
---------
Originalus receptas
Labai skanu
Tik noriu paklaisti, o kiek +/- laiko/valandų laikot orkaitėje? Ar 1 val, ar 2-3 val ? Ar su pertraukom džiovinat? Vis vien jie prie rankų kažkiek limpa
Ir dar viena problemėlė man , na labai jau prilimpa šie saldainiukai prie popieriaus . Ypač kai antrą kart dariau ir paėmiau baltą popierių kepimui .
QUOTE(Laurela... @ 2012 11 21, 19:02)
isbandyta,labai labai skanus.Vienas klausimas-man gavosi labai tirsta tesla,gal mano stikline per didele,kokio tirstumo buvo pas jus?
QUOTE(*Keila* @ 2012 11 25, 11:38)
jus cia italisku metodu daret macaroons. bet tu kepureliu neturetu buti
o sudeje is skarda, nelaiket dar kambario temperaturoj? kad pasidarytu plutele?
bet visumoj tai kazkas dangisko sie macaroons
o sudeje is skarda, nelaiket dar kambario temperaturoj? kad pasidarytu plutele?
bet visumoj tai kazkas dangisko sie macaroons
Kiek youtubej zejau butent siuo metodu nelaiko, iskart kepa. Plutele susidare kepant.
Skonis ju fantastiskas, bandysiu ir dar kol iseis tobuli
QUOTE(rutyte11 @ 2012 11 25, 23:21)
Kiek youtubej zejau butent siuo metodu nelaiko, iskart kepa. Plutele susidare kepant.
Skonis ju fantastiskas, bandysiu ir dar kol iseis tobuli
Skonis ju fantastiskas, bandysiu ir dar kol iseis tobuli
nu kiekas as ziurejau tai laiko .
bet sakau pagal viska per stipriai suplakta mase, nes tu virsuneliu neturetu buti
lb daug reikia ju padryti, kol suprasi kas prie ko. as pati dar vis bandymuose bet jie verti to
Pyragas su abrikosais
Ingredientai
Abrikosai: 500 g (įdarui)
Sviestas: 200 g (120 gr. tešlai, 30 gr. įdarui ir 50 gr. migdolų sluoksniui)
Rudasis cukrus: 1 valg. š. (įdarui)
Citrinos: 1 vnt. (įdarui nutarkuotos pusės citrinos žievelės)
Cukrus: 100 g (tešlai ir 30 gr. migdolų sluoksniui)
Kiaušiniai: 1 vnt. (trynys tešlai)
Miltai: 1 st. (tešlai)
Avižiniai dribsniai: 1 valg. š. (tešlai)
vanilinis cukrus: 1 arbat. š. (tešlai pagal skonį)
Cinamonas: 1 arbat. š. (tešlai žiupsnelis)
Kepimo milteliai: 1 arbat. š. (tešlai)
Migdolai: 125 g (drožlės migdolų sluoksniui)
Kaip gaminti
1. Kambario temperatūroje palaikytą sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinio trynį, išmaišykite, po truputį suberkite miltus, avižinius dribsnius, cinamoną ir kepimo miltelius. Turite gauti trupinius.
2. Tešlos trupinius suberkite į sviestu pateptą karščiui atsparią kepimo formą, tada juos šiek tiek paspauskite ir kepkite 10 min. 200°C įkaitintoje orkaitėje.
3. Iškepusį pagrindą, atvėsinkite.
4. Abrikosus nuplaukite, perpjaukite per pusę, pakepinkite keptuvėje svieste, suberkite cukrų, citrinos žieveles turite gauti karamelizuotą masę.
5. Ant pyrago pagrindo dėkite abrikosus, ant viršaus paskleiskite su cukrumi ir sviestu sumaišytas migdolų drožles.
6. Pyragą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
7. Pyragą tiekite supjaustytą gabalėliais ir papuoštą mėtų lapeliais. Skanu valgyti su vaniliniais ledais.
Ingredientai
Abrikosai: 500 g (įdarui)
Sviestas: 200 g (120 gr. tešlai, 30 gr. įdarui ir 50 gr. migdolų sluoksniui)
Rudasis cukrus: 1 valg. š. (įdarui)
Citrinos: 1 vnt. (įdarui nutarkuotos pusės citrinos žievelės)
Cukrus: 100 g (tešlai ir 30 gr. migdolų sluoksniui)
Kiaušiniai: 1 vnt. (trynys tešlai)
Miltai: 1 st. (tešlai)
Avižiniai dribsniai: 1 valg. š. (tešlai)
vanilinis cukrus: 1 arbat. š. (tešlai pagal skonį)
Cinamonas: 1 arbat. š. (tešlai žiupsnelis)
Kepimo milteliai: 1 arbat. š. (tešlai)
Migdolai: 125 g (drožlės migdolų sluoksniui)
Kaip gaminti
1. Kambario temperatūroje palaikytą sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinio trynį, išmaišykite, po truputį suberkite miltus, avižinius dribsnius, cinamoną ir kepimo miltelius. Turite gauti trupinius.
2. Tešlos trupinius suberkite į sviestu pateptą karščiui atsparią kepimo formą, tada juos šiek tiek paspauskite ir kepkite 10 min. 200°C įkaitintoje orkaitėje.
3. Iškepusį pagrindą, atvėsinkite.
4. Abrikosus nuplaukite, perpjaukite per pusę, pakepinkite keptuvėje svieste, suberkite cukrų, citrinos žieveles turite gauti karamelizuotą masę.
5. Ant pyrago pagrindo dėkite abrikosus, ant viršaus paskleiskite su cukrumi ir sviestu sumaišytas migdolų drožles.
6. Pyragą kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
7. Pyragą tiekite supjaustytą gabalėliais ir papuoštą mėtų lapeliais. Skanu valgyti su vaniliniais ledais.
QUOTE(Laurela... @ 2012 11 21, 20:02)
daznai naudojuos jusu idejomis ir receptais, tad manau ir man laikas kazkokia duokle atiduoti
Kvapnus apelsinu keksas
Kvapnus apelsinu keksas
O kaip kepti? Kada ką dėti?
QUOTE(lavaza @ 2012 11 25, 16:00)
Labai skanu
Tik noriu paklaisti, o kiek +/- laiko/valandų laikot orkaitėje? Ar 1 val, ar 2-3 val ? Ar su pertraukom džiovinat? Vis vien jie prie rankų kažkiek limpa
Ir dar viena problemėlė man , na labai jau prilimpa šie saldainiukai prie popieriaus . Ypač kai antrą kart dariau ir paėmiau baltą popierių kepimui .
Tik noriu paklaisti, o kiek +/- laiko/valandų laikot orkaitėje? Ar 1 val, ar 2-3 val ? Ar su pertraukom džiovinat? Vis vien jie prie rankų kažkiek limpa
Ir dar viena problemėlė man , na labai jau prilimpa šie saldainiukai prie popieriaus . Ypač kai antrą kart dariau ir paėmiau baltą popierių kepimui .
Aš kokį pusdienį džiovinau, pakaitindama ir išjungdama, kokios 2-3 val. tai tikrai gavosi, kol nelipo o dėl popieriaus, visada naudoju tokį Rubin firmos
Perku Droge, niekada niekas neprilimpa
Vyšnių trupiniuotis su cinamonine plutele
Reikės:
200 g miltų
150 g cukraus
120 g minkšto sviesto
120 ml pieno ( galima keisti į augalinį , pvz.: riešutų (migdolų) pieną)
1 kiaušinis
1 arbat. š. kepimo miltelių
1 žiupsnis druskos
1 arbat. š. vanilinio cukraus
500- 800 g vyšnių (šaldytos uogos puikiai tinka)
Trupinių sluoksniui:
100 g miltų
100 g cukraus
80 g šalto sviesto
1 arbat. š. malto cinamono
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 160- 180 ° C.
Inde sumaišyti miltus su kepimo milteliais.
Kitame giliame inde išsukti minkštą sviestą su cukrumi iki purios baltos masės.
Įmušti vieną kiaušinį - išmaišyti iki vientisumo.
Vėliau dalimis palaipsniui supilti pieną, suberti vanilinį cukrų, druską bei miltus nuolat maišant.
Masė turi gautis itin puri ir kreminės konsistencijos.
Kepimo formą ( naudojau 29 cm x 22 cm dydžio) ištepti sviestu (arba iškloti kepimo popieriumi) ir sukrėsti paruoštą pagrindo tešlą - šaukšto pagalba tolygiai paskirstyti, išlyginti paviršių.
Jei naudosite šviežias uogas - nuplaukite jas vandeniu ir nusausinkite.
Jei naudosite šaldytas uogas - geriau jas palikti pilnai atšilti - pyrago plutelė geriau iškeps, nebus permirkusi.
Paruoštas uogas tolygiai paskirstyti ant tešlos paviršiaus ir lengvai spustėlti į tešlos vidų - taip pyrago pagrindas iškeps reikiamo aukščio ir bus minkštas.
Trupinių sluoksnio ruošimas:
Giliame inde suberti miltus, cukrų, maltą cinamoną bei sudėti kubeliais supjaustytą šaltą kietą sviestą. Pirštų galais minkyti mišinį iki susidarys smėlio birumo trupiniai. Labai svarbu, kas sviestas būtų kuo šaltesnis, kad trupinių masė netaptų minkšta ir kepant neišsileistų, o išlaikytų savo smėlinį trupiniškumą.
Paruoštus tešlos trupinius tolygiai pabarstyti ant uogų sluoksnio ir pastatyti kepti 40 - 45 minutes.
Išėmus iš orkaitės leisti atvėsti.
Supjaustyti gabaliukais.
Patiekti su ledais, angliškuoju padažu ar tiesiog vieną prie kavos /arbatos puodelio.
Skanaus
Reikės:
200 g miltų
150 g cukraus
120 g minkšto sviesto
120 ml pieno ( galima keisti į augalinį , pvz.: riešutų (migdolų) pieną)
1 kiaušinis
1 arbat. š. kepimo miltelių
1 žiupsnis druskos
1 arbat. š. vanilinio cukraus
500- 800 g vyšnių (šaldytos uogos puikiai tinka)
Trupinių sluoksniui:
100 g miltų
100 g cukraus
80 g šalto sviesto
1 arbat. š. malto cinamono
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 160- 180 ° C.
Inde sumaišyti miltus su kepimo milteliais.
Kitame giliame inde išsukti minkštą sviestą su cukrumi iki purios baltos masės.
Įmušti vieną kiaušinį - išmaišyti iki vientisumo.
Vėliau dalimis palaipsniui supilti pieną, suberti vanilinį cukrų, druską bei miltus nuolat maišant.
Masė turi gautis itin puri ir kreminės konsistencijos.
Kepimo formą ( naudojau 29 cm x 22 cm dydžio) ištepti sviestu (arba iškloti kepimo popieriumi) ir sukrėsti paruoštą pagrindo tešlą - šaukšto pagalba tolygiai paskirstyti, išlyginti paviršių.
Jei naudosite šviežias uogas - nuplaukite jas vandeniu ir nusausinkite.
Jei naudosite šaldytas uogas - geriau jas palikti pilnai atšilti - pyrago plutelė geriau iškeps, nebus permirkusi.
Paruoštas uogas tolygiai paskirstyti ant tešlos paviršiaus ir lengvai spustėlti į tešlos vidų - taip pyrago pagrindas iškeps reikiamo aukščio ir bus minkštas.
Trupinių sluoksnio ruošimas:
Giliame inde suberti miltus, cukrų, maltą cinamoną bei sudėti kubeliais supjaustytą šaltą kietą sviestą. Pirštų galais minkyti mišinį iki susidarys smėlio birumo trupiniai. Labai svarbu, kas sviestas būtų kuo šaltesnis, kad trupinių masė netaptų minkšta ir kepant neišsileistų, o išlaikytų savo smėlinį trupiniškumą.
Paruoštus tešlos trupinius tolygiai pabarstyti ant uogų sluoksnio ir pastatyti kepti 40 - 45 minutes.
Išėmus iš orkaitės leisti atvėsti.
Supjaustyti gabaliukais.
Patiekti su ledais, angliškuoju padažu ar tiesiog vieną prie kavos /arbatos puodelio.
Skanaus