QUOTE(Alexandra.R. @ 2012 11 23, 17:36)
gal galit parasyt kokio dydzio skarda? Is nuotraukos apvali suprantu, bet jei kvadratine, tai didele ar maza? Nenoriu "blyno" didelej skardoj iskepti ar, kad is mazos tesla isliptu
ne namie dabar esu, tai ismatuot neiseis , bet si apvali keksine forma didoka
........................................................
Tiramisu keksiukai
12 didelių keksiukų reikės:
100 g kambario temperatūros sviesto
120 g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
truputis druskos
2 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
150 g mascarponės sūrio (kambario temperatūros)
2 v.š. stiprios, atvėsusios juodos kavos
1 a.š. kakavos
180 g miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
1v.š. tirpios kavos (jei turite)
50 g smulkinto juodo šokolado
Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių. Sviestą plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pašviesės ir taps puri. Tuomet po vieną įplakame kiaušinius. Atsargiai įmaišome mascarponės sūrį. Atskirame dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus. Per du kartus šaukštu ar mentele (!) įmaišome miltų mišinį į kiaušinių ir sūrio masę. Galiausiai pilame kavą ir dar kartą išmaišome tešlą (nepermaišyti !).
Į keksiukų kepimo formeles išdėliojame popierėlius, sukrečiam tešlą. Kepame apie 20-25 min arba kol į keksiuką įsmeigtas pagaliukas bus sausas. Išimtiems iš orkaitės keksiukams leidžiame atvėsti.
Mascarponės sūrio kremui reikės:
150 g mascarponės sūrio
4-5 v.š. cukraus pudros
1 v.š. stiprios juodos kavos
Visus kremo ingredientus suplakame ir puošiame keksiukus.
geriausi keksiukai kada bedaryti,skonis pasakiskas...minksti ir dregni net ir po paros nuo kepimo