Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

QUOTE(Joleks @ 2012 11 18, 19:49)
Kiek keksų kepu su skyle formoje, man jie visada persprogsta, prasižioja. Dedu visada gesintą sodą. Gal per didelėje ar per mažoje temperatūroje kepu?
Ar kitoms nepersprogsta? ax.gif

per kaitrioje, tešla per greit iškyla ir trūksta. Nors kartais ką be darytum vis tiek gaunasi maži įtrūkimai doh.gif
Atsakyti
Geras kitaip tariant teisingas keksas ir turi būti "sprogęs" 4u.gif Tad jeigu prasižiojo,vadinasi viską padarėt teisingai, belieka mėgautis skaniu keksu. Galbūt dabar madinga visokie kitokie neva keksai,tai jie būna ir "nesprogę" ir gal ir neturi tokie būti, bet geras,tikras keksas turi būti įtrūkusia pluta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2012 11 18, 09:40)
nu nezinau.. man tai labai jaucias kepimo milteliai, dejau tiek kiek recepte.. visgi seima neivertino.. nevalgo

Turbūt labai išlepinta šeima biggrin.gif Nežinau, šį pyragą ragavo labai daug žmonių ir nei vienas nesakė, kad daug miltelių g.gif o ir mums jie tikrai nesijautė. Arbatinis šaukštelis, ar čia daug? Kiek žmonių, tiek nuomonių, visiems juk neįtiksi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2012 11 19, 01:57)
Turbūt labai išlepinta šeima biggrin.gif Nežinau, šį pyragą ragavo labai daug žmonių ir nei vienas nesakė, kad daug miltelių g.gif o ir mums jie tikrai nesijautė. Arbatinis šaukštelis, ar čia daug? Kiek žmonių, tiek nuomonių, visiems juk neįtiksi 4u.gif

jus rasete arbatinis saukstelis su kaupu, o nubrauktas ir su kaupu visgi skirias
Atsakyti
QUOTE(Joleks @ 2012 11 18, 19:49)
Kiek keksų kepu su skyle formoje, man jie visada persprogsta, prasižioja. Dedu visada gesintą sodą. Gal per didelėje ar per mažoje temperatūroje kepu?
Ar kitoms nepersprogsta? ax.gif



sveiki, kai tesla supilsite i forma su mentele ar saukstu padarykite grioveli (paprasciausiai perbraukite per teslos viduri) man visada padeda ir keksas nesusprogsta. kazkuriame bloge skaiciau ir pati taip pabandziau padaryti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2012 11 19, 07:24)
jus rasete arbatinis saukstelis su kaupu, o nubrauktas ir su kaupu visgi skirias


Skiriasi, bet tik dėl iškilimo manyčiau g.gif juk čia ne kokia soda, kad jaustūsi. Aš kartais pavarau kepimo miltelių ir daugiau nei kupiną šaukštelį (nes man jų visad mažai atrodo biggrin.gif ) nu bet dar niekad nebuvo tokio dalyko, kad jaustūsi jų skonis... gal ten kas kitas jautėsi?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2012 11 19, 06:24)
jus rasete arbatinis saukstelis su kaupu, o nubrauktas ir su kaupu visgi skirias

Bet arbatinis šaukštelis, tai ne šaukštas, gal skiriasi tų šaukštelių dydžiai, juk pas visus jie gali būti skirtingi g.gif na nesvarbu 4u.gif
QUOTE(ELlJA @ 2012 11 19, 08:13)
Skiriasi, bet tik dėl iškilimo manyčiau  g.gif  juk čia ne kokia soda, kad jaustūsi. Aš kartais pavarau kepimo miltelių ir daugiau nei kupiną šaukštelį (nes man jų visad mažai atrodo  biggrin.gif ) nu bet dar niekad nebuvo tokio dalyko, kad jaustūsi jų skonis... gal ten kas kitas jautėsi?

drinks_cheers.gif nėra tas kiekis toks didelis, kitur dar daugiau dedasi tų miltelių smile.gif
Atsakyti
Noriu pasigirti savo mylimiausių ir skaniausių cannelių receptuku. Kad neperrašinėti, įdedu nuoroda irmulios, o nuotrauka mano keptų

user posted image

http://irri-style.bl...ciai-verti.html


irmulia, dariau viską pagal receptą, kaip parašyta taip ir atitiko, bet.......prilipo man jos ir negalėjau iškrapštyti doh.gif
Skonis, be abejo tobulas, bet vaizdo nulis. Sviestu netepiau, bet forma tokia pat kaip pas jūs nuotraukoje. Tai pastoviai tepti reiks, ar dėl pirmo karto taip nepasisekė?
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2012 11 20, 22:50)
Noriu pasigirti savo mylimiausių ir skaniausių cannelių receptuku. Kad neperrašinėti, įdedu nuoroda irmulios, o nuotrauka mano keptų

http://irri-style.bl...ciai-verti.html
irmulia, dariau viską pagal receptą, kaip parašyta taip ir atitiko, bet.......prilipo man jos ir negalėjau iškrapštyti doh.gif
Skonis, be abejo tobulas, bet vaizdo nulis. Sviestu netepiau, bet forma tokia pat kaip pas jūs nuotraukoje. Tai pastoviai tepti reiks, ar dėl pirmo karto taip nepasisekė?


ooo, canneles wub.gif gardumėlis jos man 100% - pats mylimiausias desertas iš visų galimų wub.gif tik retai kepu (bet jei kepu tai visus 100 vnt. iš karto lotuliukas.gif + užšaldau - puikiai skonis ir tekstūra išsilaiko thumbup.gif ) - vis šonus saugau nuo išplatėjimo biggrin.gif

dėl prilipimo - esu pastebėjusi, kad daug kas ir nuo pačios kepimo formos priklauso - turiu 2 didelėms ir 1 mini - tai vienoje iš didelių karts nuo karto "kabinasi" šonai ( tokia raudono silikono, pigesnė) o kitoje - gaunasi tiesiog idealios formos ( bet ir formelė gerokai brangesnė buvo) biggrin.gif

pabandykite kitą kartą ištepti sviestuku - turėtų padėti. manau, formelės turi "prisisotinti" riebaliukų, tada nelips mirksiukas.gif + išiminėti tik po kokių 5 minučių nuo ištraukimo iš orkaitės, kad pyragėliai būtų truputį atvėsę ir sutvirtėję - mat kitu atveju, išiminėjant ką tik iškeptus ir karštus, jie gali plyšti pusiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 11 20, 22:56)

pabandykite kitą kartą ištepti sviestuku - turėtų padėti. manau, formelės turi "prisisotinti" riebaliukų, tada nelips  mirksiukas.gif  + išiminėti tik po kokių 5 minučių nuo ištraukimo iš orkaitės, kad pyragėliai būtų truputį atvėsę ir sutvirtėję  - mat kitu atveju,  išiminėjant ką tik iškeptus ir karštus,  jie gali plyšti pusiau  mirksiukas.gif


aš formą atsisiunčiau iš amazonės, net nežinau ar ji pigesnė ar brangesnė, nes buvo tik vienos rūšies. Bet pagal nuotrauką atrodo tokia pati kaip jūsų.
Tešlos dar liko, tai rytoj bandysiu kepti ir patepti šonus. Traukiau išvis atvėsusias, bet neiškrito ir net nesiruošė, patenkintos tupėjo biggrin.gif
Beje, tik cannelių dėka sužinojau, kad mano orkaitės max temperatūros 250 laipsnių bigsmile.gif Bet procesas ilgas gaunasi, kai vieną formelę turiu. Tai įsivaizduoju 100 iškepti, nupuščiau.
Ačiū, irmulia 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
Juodojo misko browniai

user posted image

115 gr kambario temperaturos sviesto,
85 gr miltu,
1/2 arb s kepimo miltelio,
55 gr kakavos milteliu,
2 kiausiniai, svelniai paplakti,
175 gr cukraus, 1 v s vanilos ekstrakto,
1/2 a s migdolu ekstrakto,
140 gr vysniu be kauliuku is skardines,

Sviesta issukti su cukrumi, sedi paplaktus kiausinius.Atskirai issisojoti miltus, kakava ir kepimo miltelius. sedeti miltu mase i skyscius.supilti vaniles ir midgolu ekstrakta. sudeti nuvarvintas ir per puse perpjautas vysnias.(vysniu gali but daugiau)
sviestu patepti browniu skarda(bet jei neturite galima naudot paprasta. kept apie 180 c apie 25 -30min, paziurit su pagaliuku ar iskepe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IceDragon: 20 lapkričio 2012 - 22:38
Naminė nutella
Receptą radau knygoje 7 ingredientai, puikus kremas.

user posted image


350 gr. kremo pagaminti reikės:

200 gr. juodojo šokolado
100 gr. sviesto ( ne mažiau nei 82%riebumo)
120 ml. grietinėlės (35% riebumo)
žiupsnelis druskos

Puode užvirinkite vandenį, įstatykite dubenėlį, kad nesiektų dugnas vandens ir garuose ištirpinkite šokoladą ir sviestą, išplakite šluotele, įberkite druskos, supilkite grietinėlę ir dar paplakite. Masę supilstykite į indelius ir atvėsinkite.

Skanaus !!
Atsakyti