o tas napaleonas i pirktini bent kiek panasus ar nelabai
noreciau tik pabandymui is puses daryt tai net nezinau noreciau tokio neriebaus kaip kad buna parduotuvese ir dregnesnio ar tai toks butu
As kazkada kai pirkau parduotuvej, tai gyvenime daugiau nebenoriu.. gomurys tik apsivele KAZKUO...
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 03 16, 20:49)
As kazkada kai pirkau parduotuvej, tai gyvenime daugiau nebenoriu.. gomurys tik apsivele KAZKUO...
viskas ten gerai su ta tešla pakočiojus ir gerai iškepus-normali traški sluoksniuota tešla.ne naminė,tai aišku,bet visai valgoma
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 03 16, 21:49)
As kazkada kai pirkau parduotuvej, tai gyvenime daugiau nebenoriu.. gomurys tik apsivele KAZKUO...
įtariu margarinu ar taukais...
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 03 16, 21:49)
As kazkada kai pirkau parduotuvej, tai gyvenime daugiau nebenoriu.. gomurys tik apsivele KAZKUO...
Nuo gausybes E
Simta metu nesu pirkusi tortu is PC.
QUOTE(Larissa @ 2012 03 16, 21:59)
viskas ten gerai su ta tešla pakočiojus ir gerai iškepus-normali traški sluoksniuota tešla.ne naminė,tai aišku,bet visai valgoma
todel ir noriu kad nebutu panasus i tuos parduodamus parduotuvej ir nesiveltu tuo kazkuo
QUOTE(ingauk @ 2012 03 16, 21:47)
todel ir noriu kad nebutu panasus i tuos parduodamus parduotuvej ir nesiveltu tuo kazkuo
niekas ten nesivelia.absoliučiai normali tešla.sudetis jos:miltai,margarinas,vanduo,druska,curkus ir mielės.jokios gausybės E.
daugelis ją perka,kepa ir saldžiai,ir pikantišakai-viskas tvarkoj.
kiek su ja yra panašu Į TIKRĄ NAPOLEONĄ negaliu pasakyti,nes tai,kas parduodama pardėse man yra per sausa ir riebu.be to nesu tikra,kad ten tai,į ką reikėtų lygiuotis
pas mane buvo sluoksniuotos tešlos pyragas su plykitu kremu ir vyšnių pertepimu ir niekas nesivėlė
QUOTE(Larissa @ 2012 03 16, 20:59)
viskas ten gerai su ta tešla pakočiojus ir gerai iškepus-normali traški sluoksniuota tešla.ne naminė,tai aišku,bet visai valgoma
As apie pati torta, o ne tesla... tesla tai zinau, kad gera. Bet pati torta ragavus.. zmogus klause, ar bent kiek panasu i pirktini Napoleona, tai ir atsakiau, kad pirktinis Napoleonas kazkokia riebi parodija, kur viskas veliasi apie gomuri.
Mascarpone ir juodojo šokolado pyragas
Ingridientai:
Mascarponės sūrio masei:
* 250g mascarpone sūrio
* 50g cukraus
* 3 valg. š. apelsinų sulčių
* 10g kukurūzų krakmolo
* 1 kiaušinis
Šokoladinei masei:
* 200 g juodo šokolado ( ne mažai nei 64 % kakavos)
* 75 g miltų
* 40 g sviesto
* 2 kiaušiniai
* 130 g cukraus
* 1 arbat. š. kavos ekstrakto
Paruošimas:
Mascarponės sūrio masei:
1- Mascarponės sūrį išplakti su cukrumi iki vientisos masės.
2- Supilti apelsinų sultis, suberti kukurūzų krakmolą, vėliau - įmušti kiaušinį. Atidėti į šoną.
Šokoladinei masei:
1- Išlydyti sviestą ir juodą šokoladą vandens vonelėje.
Atvėsinti , tada suberti cukrų, kavos ekstraktą , įmušti kiaušinius. Suberti miltus ir viską išmaišyti iki vientisos masės.
Kepimas:
1- Įkaitinti orkaitę iki 160- 180°C.
2- Į kepimo formą supilti šokoladinę masę, po to ant viršaus - mascarponės sūrio masę.
Medinio iešmelio (arba peilio) pagalba per masę išvedžioti zigzagais, kad sukurti marmuro raštą.
Pastatyti kepti 20-25 min. iki pyragas pakils. Palikti atvėsti.
Atvėsusį perkelti į šaldytuvą ir palikti mažiausiai 1-2 val. kad pilnai sustingtų.
Skanaus
Ingridientai:
Mascarponės sūrio masei:
* 250g mascarpone sūrio
* 50g cukraus
* 3 valg. š. apelsinų sulčių
* 10g kukurūzų krakmolo
* 1 kiaušinis
Šokoladinei masei:
* 200 g juodo šokolado ( ne mažai nei 64 % kakavos)
* 75 g miltų
* 40 g sviesto
* 2 kiaušiniai
* 130 g cukraus
* 1 arbat. š. kavos ekstrakto
Paruošimas:
Mascarponės sūrio masei:
1- Mascarponės sūrį išplakti su cukrumi iki vientisos masės.
2- Supilti apelsinų sultis, suberti kukurūzų krakmolą, vėliau - įmušti kiaušinį. Atidėti į šoną.
Šokoladinei masei:
1- Išlydyti sviestą ir juodą šokoladą vandens vonelėje.
Atvėsinti , tada suberti cukrų, kavos ekstraktą , įmušti kiaušinius. Suberti miltus ir viską išmaišyti iki vientisos masės.
Kepimas:
1- Įkaitinti orkaitę iki 160- 180°C.
2- Į kepimo formą supilti šokoladinę masę, po to ant viršaus - mascarponės sūrio masę.
Medinio iešmelio (arba peilio) pagalba per masę išvedžioti zigzagais, kad sukurti marmuro raštą.
Pastatyti kepti 20-25 min. iki pyragas pakils. Palikti atvėsti.
Atvėsusį perkelti į šaldytuvą ir palikti mažiausiai 1-2 val. kad pilnai sustingtų.
Skanaus
Plikyti pyragaičiai su varškės kremu
100gr sviesto
1st miltų
4-5 kiaušiniai,žiupsnelis druskos.,
Puode pakaitinti puse stiklinės vandens,įdėti sviestą ir druską.Kai sviestas išsilydys,įberti stiklinę miltų ir be sustojimo maišyti,kad neprisviltų.Masę truputį atvėsinti,kad galėtų iplakti kiaušinius.Dėti po vieną kiaušinį ir plakti mikseriu.Gautą masę dedam šaukšteliu į kepimo skardą,arba jei turite išspauskit sausainukus per konditerinį maišelį.Tarp sausainukų reikia palikti tarpelius,nes jie išsipučia.Kepame 200c orkaitėj kol gražiai paruduos,tik jokiu budu negalima atidarinėti orkaitės,nes pyragėliai gali sukristi.Iškepusius pyragėlius ipjaunam ir pertepam kremu...nuodėmingai skanu....
kremui,
1 pakelis liesos varškės
200 gr grietinėlės 36 riebumo,cukraus pagal skonį,truputis vanilės,nutarkuota vienos citrinos žievelė.Visus produktus sudedam i indą ir suplakame mikseriu,gautu kremu įdarome pyragaičius,puošiame braškėm ar kitom uogom.Skanaus!
100gr sviesto
1st miltų
4-5 kiaušiniai,žiupsnelis druskos.,
Puode pakaitinti puse stiklinės vandens,įdėti sviestą ir druską.Kai sviestas išsilydys,įberti stiklinę miltų ir be sustojimo maišyti,kad neprisviltų.Masę truputį atvėsinti,kad galėtų iplakti kiaušinius.Dėti po vieną kiaušinį ir plakti mikseriu.Gautą masę dedam šaukšteliu į kepimo skardą,arba jei turite išspauskit sausainukus per konditerinį maišelį.Tarp sausainukų reikia palikti tarpelius,nes jie išsipučia.Kepame 200c orkaitėj kol gražiai paruduos,tik jokiu budu negalima atidarinėti orkaitės,nes pyragėliai gali sukristi.Iškepusius pyragėlius ipjaunam ir pertepam kremu...nuodėmingai skanu....
kremui,
1 pakelis liesos varškės
200 gr grietinėlės 36 riebumo,cukraus pagal skonį,truputis vanilės,nutarkuota vienos citrinos žievelė.Visus produktus sudedam i indą ir suplakame mikseriu,gautu kremu įdarome pyragaičius,puošiame braškėm ar kitom uogom.Skanaus!
QUOTE(irmulia @ 2012 03 17, 18:18)
Lb skaniai atrodo, bus itrauktas i kepimo sarasa
Ir noriu jus pagirti, jusu visos nuotraukos labai grazios, ju turinys labai estetiskai pateiktas
QUOTE(JOLKA999 @ 2012 03 17, 20:50)
Net kvapa pajutau tu pyragaiciu.
O grietineles neplakat atskirai?