Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

QUOTE(daivaP @ 2012 11 07, 18:37)
Biskvitinis pyragas su persikais


Šitas pyragas labai skanus ir lengvai pagaminamas thumbup.gif Ačiū už receptą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Blykstė @ 2012 11 13, 20:38)
Šitas pyragas labai skanus ir lengvai pagaminamas thumbup.gif  Ačiū už receptą 4u.gif

Džiaugiuosi, kad patiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2012 10 29, 00:22)
Moliūgo saldainiai - natūralūs guminukai

ryte viską užvirti ir palikti per dieną,

tik db,kai nesigavo,perskaiciau originalu recepta.tai pasirodo juos po nakties reikia isgraibyti ir uzvirti tik syrupa doh.gif
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2012 11 12, 21:55)
http://skanusgyvenim...s-draugams.html
neturejau braskiu, tad pasitarnavo apelsinai smile.gif

seiliu pilna burna doh.gif , gaminsiu savaitgali thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2012 11 07, 18:37)
Biskvitinis pyragas su persikais

bus išbandytas, laaabai skaniai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
Desertiniai rageliai su beze kremu.

user posted image


12 ragelių reikės:
Pakelis bemielės sluoksniuotos tešlos
Kiaušinio
šaukšto aliejaus
kelių šaukštų cukraus

Kiaušinį išplakti su aliejumi. Tešlą perkočioti šiek tiek ploniau, supjaustyti juostelėmis, sukti ant aliejumi išteptų vamzdelių, aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarsčius cukrumi sustatyti į skardą, kepti 180 C. apie 12-15 min.

user posted image

Beze kremas:

2 kiaušinių baltymai
8 šaukštai cukraus pudros
šaukštas citrinos sulčių.

Į dubenį įmušti kiaušinių baltymus, supilti cukraus pudrą, bei citrinos sultis. Statyti dubenį ant garų vonelės ir plakti mikseriu apie 15 min. Cukrus tirpsta, baltymai išsiplaka ir masė pradeda lipti prie dubens sienelių. Tuomet nuimame nuo garų vonelės dubenį ir dar plakame apie 5 min.

Konditerinio maišelio ar švirkšto pagalba įdarome ragelius.

Skanaus!!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Širšiukė @ 2012 11 14, 08:45)
tik db,kai nesigavo,perskaiciau originalu recepta.tai pasirodo juos po nakties reikia isgraibyti ir uzvirti tik syrupa doh.gif


Aš tai nieko neišgraibau, viską kartu užverdu (bet tik užverdu, nevirinu) ir kuo puikiausiai gaunasi mirksiukas.gif
Atsakyti
TRAŠKUČIAI
user posted image
Tešlai:

300 gr miltų

0,5 a.š kepimo miltelių

200 gr margarino

200 gr cukraus

kiaušinis

druskos žiupsnelis

1 a.š vanilinio cukraus

riebalu skardai

Įdarui:

150 gr medaus

75 gr sviesto

100gr sezamų

100 gr sėmenų

100 gr lukštentų saulėgrąžų

100 gr lukštentų moliūgų sėklų

Įdarui užvirinti 3 v.š. vandens, medų ir sviestą. Visas sėklas paskrudinti sausoje keptuvėje, suberti į medaus masę ir išmaišyti.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, pridėti lydytą margariną, mušti kiaušinį, berti cukrų, druską, vanilinį cukrų, užminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir palikti valandai šaldytuve. Kai tešla atvės, plonai iškočioti, dėti į riebalais išteptą skardą, užkrėsti įdarą, išlyginti ir kepti 20 min 180 laipsnių orkaitėje. Pjaustyti šaltą. SKANAUS:)
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2012 11 07, 19:37)
Biskvitinis pyragas su persikais




nu nezinau.. man tai labai jaucias kepimo milteliai, dejau tiek kiek recepte.. visgi seima neivertino.. nevalgo
Atsakyti
Keksiukai su mėlynėmis
100 g sviesto
400 g miltų
125 g cukraus
2,5 a.š. kepimo miltelių
0,25 a.š. druskos
1 kiaušinis
200 ml pieno
200 - 300 ml šviežių arba šaldytų mėlynių
1 v.š. tarkuotų citrinų žievelių ir 2 v.š. cukraus - tešlai apibarstyti

Sviestą ištirpinti ir atvėsinti. Dideliame inde sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde išplakti kiaušinį, supilti pieną ir atvėsusį tirpintą sviestą. Birius produktus įmaišyti į pieno ir sviesto tyrę. Galiausiai atsargiai įmaišyti mėlynes.
Tešlą supilstyti į sviestu išteptas arba kepimo popieriumi išklotas formeles (pripilti ne daugiau kaip du trečdalius formelės).
Tarkuotas citrinų žieveles sumaišyti su 2 v.š. cukraus ir užbarstyti ant tešlos.
Kepti 20 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!
http://prijaukintavi...-melynemis.html

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liniote: 18 lapkričio 2012 - 17:02
QUOTE(Spurgita @ 2012 11 11, 17:27)
Šiandien kepiau keksą iš pusės normos. Skonis puikus, tik man jis stipriai persprogo, gal dėl to kad naudojau kepimo miltelius vietoj sodos?

Kiek keksų kepu su skyle formoje, man jie visada persprogsta, prasižioja. Dedu visada gesintą sodą. Gal per didelėje ar per mažoje temperatūroje kepu?
Ar kitoms nepersprogsta? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joleks: 18 lapkričio 2012 - 18:51
QUOTE(Joleks @ 2012 11 18, 18:49)
Kiek keksų kepu su skyle formoje, man jie visada persprogsta, prasižioja. Dedu visada gesintą sodą. Gal per didelėje ar per mažoje temperatūroje kepu?
Ar kitoms nepersprogsta? ax.gif

Šiaip tai keksai visada įtrūksta, tokie ir turi būti 4u.gif
Atsakyti