Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

QUOTE(liniote @ 2012 11 07, 12:06)

wow bigsmile.gif super!!!! uzkretet nerealiai rolleyes.gif ryt kepsiu rolleyes.gif aciu, uz receptukus ir tooooookias foto thumbup.gif
Atsakyti
Obuolių pyragas
Reikės:
125 g kambario temperatūros sviesto
125 g cukraus
2-3 kiaušinių
žiupsnelis druskos
200 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštų pieno
500 g obuolių
miltelinio cukraus
1 smulkiai tark. citrinos žievelės
0,5 citrinos sulčių

Sviestą su cukrumi išsukame iki purumo, įmušame po 1 kiaušinį, kaskart gerai išmaišydami. Suberiame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilame pieną. Formą išklojame kepimo popieriumi, krečiame tešlą. Obuolius perpjauname pusiau ar 4 dalis, nulupame, išmimame sėklalizdžius. Obuolių puseles keletą kartų išilgai įpjauname ir sudedame ant tešlos. Kepame pyragą 180 laipsnių temperatūroje, 35-40 min. Iškepusį pyragą ataušiname ir pabarstome milteliniu cukrumu.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Diezela @ 2012 10 29, 14:21)
Bananų pyragas.

Puikus. Tikrai bus dar kartojamas ne karta. Prisipazinsiu - bemaisant tesla apeme panika, kad issikepsiu saldu omleta su bananais lotuliukas.gif ingredientai tik kiausiniai ir miltai biggrin.gif Puoliau tikslintis, ar tikrai nereikia cia pvz sviesto, grietines... gal kokio pieno smile.gif nuo saves dar sulauziau sokolado plytele ir jo gabaliukus sukaisiojau i jau kokias 10 min pakepusi pyraga (kad nenuskestu jis i dugna), nes labai megstu bananu ir sokolado derini. Aciu uz recepta.
Atsakyti
mergeitės, sumąsčiau kepti obuolių pyragą, bet apsižiūrėjau kad neturiu kepimo miltelių. Žinau, kad juos galima pakeisti actu gesinta soda ar nelabai ax.gif gal kas žinot kokiom proporcijom tas daroma, jei reikia 1 šaukštelio kepimo miltelių tai kiek dėti gesintos sodos? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liniote @ 2012 11 07, 20:06)
Šokoladinis keksas

Šiandien kepiau keksą iš pusės normos. Skonis puikus, tik man jis stipriai persprogo, gal dėl to kad naudojau kepimo miltelius vietoj sodos?
Atsakyti
RIESTAINĖLIAI
user posted image
300 gr miltų

100 gr cukraus pudros

kiaušinio trynys (man tešla nesiklijavo, tai įmušiau dar vieną kiaušinį)

200gr sviesto

žiupsn. druskos

Glajus:

kiaušinio baltymas

150 gr cukraus pudros

Ant medinės lentelės persijoti miltus ir cukraus pudrą, viduryje padaryti duobutę, įmušti kiaušinio trynį, įberti druskos, sudėti kapotą sviestą ir išminkyti tešlą. Kaip jau minėjau man tešla nesiklijavo, tad įmušiau dar vieną kiaušinį. Pridengti rankšluostėliu ir dėti į šaldytuvą atvėsti. Formuoti riestainėlius, dėti ant kepimo popieriaus, aptepti baltymo - cukraus pudros plakiniu ir šauti į 175 laipsnių orkaitę 10 min kol lengvai parus.
Atsakyti
QUOTE(Spurgita @ 2012 11 11, 17:27)
Šiandien kepiau keksą iš pusės normos. Skonis puikus, tik man jis stipriai persprogo, gal dėl to kad naudojau kepimo miltelius vietoj sodos?

Aš jį visada tik su soda kepu, todėl neįsivaizduoju kaip gaunasi su kepimo milteliais unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 11 09, 00:07)
bigsmile.gif įspūdinga  thumbup.gif

būtinai išbandysiu...tik klausimėlis, koks vanilinis pudingas  g.gif pirktinis pakeliuose, ar naminis ?

aš naudojau pirktinį mirksiukas.gif bet drąsiai galima ir namie vanilinio kremo šiam reikalui išsivirti mirksiukas.gif
Atsakyti
http://skanusgyvenim...s-draugams.html
neturejau braskiu, tad pasitarnavo apelsinai smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 11 11, 21:36)
aš naudojau pirktinį   mirksiukas.gif  bet drąsiai galima ir namie vanilinio kremo šiam reikalui išsivirti  mirksiukas.gif

thumbup.gif kaip tik maximoje Dr. Oetker produkcijai -30%
Atsakyti
QUOTE(Diezela @ 2012 10 29, 13:21)
Bananų pyragas.

Reikės:
3 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės miltų
kepimo miltelių
2-3 bananų

Kiaušinius išsukti su cukrumi, sudėti kepimo miltelius, miltus. Gerai išmaišyti. Blenderiu (arba šakute) sutrinti bananus, sudėti į tešlą, gerai išmaišyti. Pyragą kepti apie 180 laipsnių orkaitėje, apie 40 min.
Paprasta, greita ir labai skanu smile.gif  thumbup.gif

http://imageshack.us...1029121025.jpg/

http://imageshack.us...1029125039.jpg/

Kiek dejot kepimo milteliu?
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2012 11 12, 21:55)
http://skanusgyvenim...s-draugams.html
neturejau braskiu, tad pasitarnavo apelsinai smile.gif
user posted image

pjuvis
user posted image
Atsakyti