obuoliu pyragas su citrininiu glajumi
labai skanus pyragas...ypac patiko siltas...tik obuolius reikia naudoti rugstesnius..
Obuolių pyragas su citrininiu glajumi
Tešlai;
175g sviesto
300g miltų
100g cukraus
1 kiaušinio trynys
įdarui;
1 1/2 kg obuolių
100g cukraus
50g razinų
1/2 šaukštelio cinamono
1 šaukštas sviesto
100g skaldytų migdolų[aš dėjau žemės riešutus]
Glajui
100g cukraus pudros,iš puse citrinos išspaustų sulčių.
Iš sviesto,miltų,cukraus ir trynio išminkyti tešlą,padaryti rutulį,suvynioti į plėvelę ir padėti valandai į šaldytuvą.
Obuolius nulupti ir supjaustyti gabaliukais.Į keptuvę dėti sviestą,cukrų,riešutus ir razinas,viską pakepinti ir supilti ant obuolių,išmaišyti.Suberti cinamoną.
Tešlą padalinti į 2 nelygias dalis,didžiają dalį iškočioti ir ja iškloti kepimo formos dugną ir kraštus,supilti obuolius.Iškočioti likusią tešlą ir ja uždengti pyrago viršų.
Kepti 175 c apie 50 min.
receptas.
http://jolantamuniuv...iu-glajumi.html
QUOTE(JOLKA999 @ 2012 11 05, 15:22)
obuoliu pyragas su citrininiu glajumi
labai skanus pyragas...ypac patiko siltas...tik obuolius reikia naudoti rugstesnius..
receptas.
labai skanus pyragas...ypac patiko siltas...tik obuolius reikia naudoti rugstesnius..
receptas.
Labai skaniai atrodo,kepciau jau siandiena,bet delciavot pradejau, tai nesigundysiu
QUOTE(Maze199 @ 2012 10 29, 14:21)
vakar kepiau, labai skanus , jau vakar nebeliko ne gabalelio
QUOTE(dajolu @ 2012 10 29, 11:37)
As tai isverdu su obuoliais, saldytais serbentais ir pan. atsigerti gaiva. O siaip uzkaitinu ir i stiklainiukus supilstyta laikau kol reiks.
man kazkaip neisvire iki baltumo.. Kiek jus laiko viret? Ir sirupo daug isvire, tikejaus bus daugiau ir pasidarysiu zele guminuku dar
Moliūginis keksas su džiovintais abrikosais
300 g moliūgo
500 g miltų
150 ml pieno
250 g sviesto ar margarino
200 g cukraus
2 kiaušiniai
1 v.š. kepimo miltelių
200 g džiovintų abrikosų
0,5 stiklinės kokosų drožlių
Moliūgą nulupti, supjaustyti maždaug 3 cm gabaliukais, suberti į puodą, užpilti vandeniu ir pavirti 5-10 min. Kai moliūgas suminkštės, nupilti vandenį ir šakute sutrinti iki vientisos tyrelės.
Cukrų išsukti su kambario temperatūros sviestu. Suberti kokosų drožles ir viską gerai išmaišyti. Plakant elektriniu plaktuvu vieną po kito įmušti kiaušinius, po truputį suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Supilti pieną ir gerai išplakti. Supilti moliūgų tyrę, sudėti pasmulkintus džiovintus abrikosus ir darkart viską gerai išmaišyti.
Kepimo formą ištepti sviestu arba įkloti kepimo popieriaus, sukrėsti gautą tešlą ir kišti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 1 val. arba kol įkištas medinis iešmelis bus švarus. Iškepusį pyragą atvėsinti ir ragauti.
Žinoma galima aplieti kokiu nors mėgstamu glajumi, bet man ir taip pakako saldumo, tad glajaus nedariau.
Skanaus!
300 g moliūgo
500 g miltų
150 ml pieno
250 g sviesto ar margarino
200 g cukraus
2 kiaušiniai
1 v.š. kepimo miltelių
200 g džiovintų abrikosų
0,5 stiklinės kokosų drožlių
Moliūgą nulupti, supjaustyti maždaug 3 cm gabaliukais, suberti į puodą, užpilti vandeniu ir pavirti 5-10 min. Kai moliūgas suminkštės, nupilti vandenį ir šakute sutrinti iki vientisos tyrelės.
Cukrų išsukti su kambario temperatūros sviestu. Suberti kokosų drožles ir viską gerai išmaišyti. Plakant elektriniu plaktuvu vieną po kito įmušti kiaušinius, po truputį suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Supilti pieną ir gerai išplakti. Supilti moliūgų tyrę, sudėti pasmulkintus džiovintus abrikosus ir darkart viską gerai išmaišyti.
Kepimo formą ištepti sviestu arba įkloti kepimo popieriaus, sukrėsti gautą tešlą ir kišti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 1 val. arba kol įkištas medinis iešmelis bus švarus. Iškepusį pyragą atvėsinti ir ragauti.
Žinoma galima aplieti kokiu nors mėgstamu glajumi, bet man ir taip pakako saldumo, tad glajaus nedariau.
Skanaus!
Biskvitinis pyragas su persikais
Reikės:
4 kiaušinių L dydžio
180 200 g cukraus
250 g miltų
200 g sviesto
1 a. š. vanilinio cukraus
1 su kaupu a. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
3 4 didelių konservuotų persikų puselių
Glazūrai:
1 v. š. citrinos sulčių
2 v. š. cukraus pudros
Kepimo forma 23 x 30 cm.
Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų išplakite iki baltų putų. Suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į tešlą. Išmaišykite. Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, ant viršaus išdėliokite pjaustytus persikus. Kepkite pyragą įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių 25 35 min. Ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.
Kai pyragas atvės, apliekite glazūra. Citrinos sultis sumaišykite su cukraus pudra.
Pyragas gaunasi nemažas, bet patikėkite, jo labai greitai nelieka Aš per dvi dienas jį kepiau jau tris kartus. Vieną kartą į tešlą įdėjau marinuotų moliūgų, jie labai tiko! Kuo daugiau glazūros užpilsite, tuo skaniau bus
Reikės:
4 kiaušinių L dydžio
180 200 g cukraus
250 g miltų
200 g sviesto
1 a. š. vanilinio cukraus
1 su kaupu a. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
3 4 didelių konservuotų persikų puselių
Glazūrai:
1 v. š. citrinos sulčių
2 v. š. cukraus pudros
Kepimo forma 23 x 30 cm.
Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų išplakite iki baltų putų. Suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į tešlą. Išmaišykite. Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, ant viršaus išdėliokite pjaustytus persikus. Kepkite pyragą įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių 25 35 min. Ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.
Kai pyragas atvės, apliekite glazūra. Citrinos sultis sumaišykite su cukraus pudra.
Pyragas gaunasi nemažas, bet patikėkite, jo labai greitai nelieka Aš per dvi dienas jį kepiau jau tris kartus. Vieną kartą į tešlą įdėjau marinuotų moliūgų, jie labai tiko! Kuo daugiau glazūros užpilsite, tuo skaniau bus
Šokoladinis keksas
4 kiaušiniai
400 g cukraus
400 g sviesto/margarino
60 g juodojo šokolado
440 g miltų
100 g kakavos
4 g druskos
12 g geriamosios sodos
2 a.š. citrinos sulčių
200 ml vandens
2 v.š. vanilinio cukraus
Sviestą ištirpinti kartu su šokoladu. Kol šokoladas aušta, kiaušinius išplakti su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Į plakamus kiaušinius supilti šokolado-sviesto mišinį. Įpilti vandenį, citrinos sultimis gesintą sodą. Miltus sumaišyti su kakava ir lėtai įmaišyti į kiaušinių masę. Paruoštą tešlą sukrėsti į formą ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje, apie 1 val. Arba iki sauso medinio iešmelio.
Glajus pagal nuotaiką: tirpintas šokoladas su blizgiais pabarstukais, kiaušinio baltymas su maždaug stikline cukraus pudros (su, arba be, valgomais dažais). Kai keksas visiškai atvėsta aplieti pasirinkti glajumi ir papuošti (arba nepuošti).
Skanaus!
P.S. keksas gaunasi maždaug 1,6 kg. Kažkada kepiau ir mažus keksiukus, bet jie neprilygo didžiojo kekso skoniui.
http://prijaukintavi...nis-keksas.html
4 kiaušiniai
400 g cukraus
400 g sviesto/margarino
60 g juodojo šokolado
440 g miltų
100 g kakavos
4 g druskos
12 g geriamosios sodos
2 a.š. citrinos sulčių
200 ml vandens
2 v.š. vanilinio cukraus
Sviestą ištirpinti kartu su šokoladu. Kol šokoladas aušta, kiaušinius išplakti su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Į plakamus kiaušinius supilti šokolado-sviesto mišinį. Įpilti vandenį, citrinos sultimis gesintą sodą. Miltus sumaišyti su kakava ir lėtai įmaišyti į kiaušinių masę. Paruoštą tešlą sukrėsti į formą ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje, apie 1 val. Arba iki sauso medinio iešmelio.
Glajus pagal nuotaiką: tirpintas šokoladas su blizgiais pabarstukais, kiaušinio baltymas su maždaug stikline cukraus pudros (su, arba be, valgomais dažais). Kai keksas visiškai atvėsta aplieti pasirinkti glajumi ir papuošti (arba nepuošti).
Skanaus!
P.S. keksas gaunasi maždaug 1,6 kg. Kažkada kepiau ir mažus keksiukus, bet jie neprilygo didžiojo kekso skoniui.
http://prijaukintavi...nis-keksas.html
liniote, tavo keksai įspūdingi.... Bandysiu savaitgalį išsikepti, gal pavyks...
QUOTE(irmulia @ 2012 11 02, 22:40)
Vakarykštis kepinys , maloniai nustebinęs savo skoniu
Išvirti vanilinį pudingą, jį pilnai atvėsinti, išsukti su minkštu (kambario temperatūros) sviestu iki vientisos kreminės masės.
Pyrago paviršių padengti paruoštu kremu, pabarstyti kokoso drožlėmis.
Išvirti vanilinį pudingą, jį pilnai atvėsinti, išsukti su minkštu (kambario temperatūros) sviestu iki vientisos kreminės masės.
Pyrago paviršių padengti paruoštu kremu, pabarstyti kokoso drožlėmis.
įspūdinga
būtinai išbandysiu...tik klausimėlis, koks vanilinis pudingas pirktinis pakeliuose, ar naminis ?
QUOTE(aga1 @ 2012 11 04, 07:34)
Keksiukai su obuoliu tyre
mėgstam keksiukus būtinai pabandysiu
ar daug keksiukų išėjo nes skaitant produktų sąrašą pagalvojau, kad labai daug tešlos
QUOTE(liniote @ 2012 11 07, 21:06)
pradžiai pabandysiu iš pusė porcijos
ir dar...kas geriau, sviestas ar margarinas ?
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 11 08, 23:07)
ir dar...kas geriau, sviestas ar margarinas ?
Aš į visus kepinius dedu margariną
QUOTE(liniote @ 2012 11 09, 22:44)
Aš į visus kepinius dedu margariną
taip ir padariau, kaip tik turėjau kepiniams margarino
kaip ir žadėjau, kepiau iš pusė porcijos....kol kepė visi namai pakvipo
skonis kepsiu dažniau
manau skanu butų į tešlą įberti vyšnių (mirkytų brendyje)...arba įberti kokoso drožlių vaikai labai mėgsta
žodžiu kas kart bandysiu kitaip, kol nepabos
ačiū už receptą
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 11 09, 22:18)
taip ir padariau, kaip tik turėjau kepiniams margarino
kaip ir žadėjau, kepiau iš pusė porcijos....kol kepė visi namai pakvipo
skonis kepsiu dažniau
manau skanu butų į tešlą įberti vyšnių (mirkytų brendyje)...arba įberti kokoso drožlių vaikai labai mėgsta
žodžiu kas kart bandysiu kitaip, kol nepabos
ačiū už receptą
kaip ir žadėjau, kepiau iš pusė porcijos....kol kepė visi namai pakvipo
skonis kepsiu dažniau
manau skanu butų į tešlą įberti vyšnių (mirkytų brendyje)...arba įberti kokoso drožlių vaikai labai mėgsta
žodžiu kas kart bandysiu kitaip, kol nepabos
ačiū už receptą
Smagu kad patiko