Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

obuoliu pyragas su citrininiu glajumi

user posted image

labai skanus pyragas...ypac patiko siltas...tik obuolius reikia naudoti rugstesnius..


Obuolių pyragas su citrininiu glajumi
Tešlai;
175g sviesto
300g miltų
100g cukraus
1 kiaušinio trynys

įdarui;

1 1/2 kg obuolių
100g cukraus
50g razinų
1/2 šaukštelio cinamono
1 šaukštas sviesto
100g skaldytų migdolų[aš dėjau žemės riešutus]

Glajui
100g cukraus pudros,iš puse citrinos išspaustų sulčių.

Iš sviesto,miltų,cukraus ir trynio išminkyti tešlą,padaryti rutulį,suvynioti į plėvelę ir padėti valandai į šaldytuvą.
Obuolius nulupti ir supjaustyti gabaliukais.Į keptuvę dėti sviestą,cukrų,riešutus ir razinas,viską pakepinti ir supilti ant obuolių,išmaišyti.Suberti cinamoną.
Tešlą padalinti į 2 nelygias dalis,didžiają dalį iškočioti ir ja iškloti kepimo formos dugną ir kraštus,supilti obuolius.Iškočioti likusią tešlą ir ja uždengti pyrago viršų.
Kepti 175 c apie 50 min.


receptas.
http://jolantamuniuv...iu-glajumi.html
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2012 11 05, 15:22)
obuoliu pyragas su citrininiu glajumi

labai skanus pyragas...ypac patiko siltas...tik obuolius reikia naudoti rugstesnius..
receptas.


Labai skaniai atrodo,kepciau jau siandiena,bet delciavot pradejau, tai nesigundysiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Maze199 @ 2012 10 29, 14:21)
Bananų pyragas.

vakar kepiau, labai skanus thumbup.gif , jau vakar nebeliko ne gabalelio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dajolu @ 2012 10 29, 11:37)
As tai isverdu su obuoliais, saldytais serbentais ir pan. atsigerti gaiva. O siaip uzkaitinu ir i stiklainiukus supilstyta laikau kol reiks.

man kazkaip neisvire iki baltumo.. Kiek jus laiko viret? Ir sirupo daug isvire, tikejaus bus daugiau ir pasidarysiu zele guminuku dar unsure.gif
Atsakyti
Moliūginis keksas su džiovintais abrikosais
300 g moliūgo
500 g miltų
150 ml pieno
250 g sviesto ar margarino
200 g cukraus
2 kiaušiniai
1 v.š. kepimo miltelių
200 g džiovintų abrikosų
0,5 stiklinės kokosų drožlių

Moliūgą nulupti, supjaustyti maždaug 3 cm gabaliukais, suberti į puodą, užpilti vandeniu ir pavirti 5-10 min. Kai moliūgas suminkštės, nupilti vandenį ir šakute sutrinti iki vientisos tyrelės.
Cukrų išsukti su kambario temperatūros sviestu. Suberti kokosų drožles ir viską gerai išmaišyti. Plakant elektriniu plaktuvu vieną po kito įmušti kiaušinius, po truputį suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Supilti pieną ir gerai išplakti. Supilti moliūgų tyrę, sudėti pasmulkintus džiovintus abrikosus ir darkart viską gerai išmaišyti.
Kepimo formą ištepti sviestu arba įkloti kepimo popieriaus, sukrėsti gautą tešlą ir kišti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 1 val. arba kol įkištas medinis iešmelis bus švarus. Iškepusį pyragą atvėsinti ir ragauti.
Žinoma galima aplieti kokiu nors mėgstamu glajumi, bet man ir taip pakako saldumo, tad glajaus nedariau.
Skanaus!

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liniote: 07 lapkričio 2012 - 17:10
Biskvitinis pyragas su persikais

user posted image

Reikės:

4 kiaušinių L dydžio
180 – 200 g cukraus
250 g miltų
200 g sviesto
1 a. š. vanilinio cukraus
1 su kaupu a. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
3 – 4 didelių konservuotų persikų puselių

Glazūrai:

1 v. š. citrinos sulčių
2 v. š. cukraus pudros

Kepimo forma 23 x 30 cm.

Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų išplakite iki baltų putų. Suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sviestą ištirpinkite ir supilkite į tešlą. Išmaišykite. Tešlą pilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, ant viršaus išdėliokite pjaustytus persikus. Kepkite pyragą įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių 25 – 35 min. Ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku.

Kai pyragas atvės, apliekite glazūra. Citrinos sultis sumaišykite su cukraus pudra.

user posted image

Pyragas gaunasi nemažas, bet patikėkite, jo labai greitai nelieka smile.gif Aš per dvi dienas jį kepiau jau tris kartus. Vieną kartą į tešlą įdėjau marinuotų moliūgų, jie labai tiko! Kuo daugiau glazūros užpilsite, tuo skaniau bus smile.gif
Atsakyti
Šokoladinis keksas
4 kiaušiniai
400 g cukraus
400 g sviesto/margarino
60 g juodojo šokolado
440 g miltų
100 g kakavos
4 g druskos
12 g geriamosios sodos
2 a.š. citrinos sulčių
200 ml vandens
2 v.š. vanilinio cukraus
Sviestą ištirpinti kartu su šokoladu. Kol šokoladas aušta, kiaušinius išplakti su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Į plakamus kiaušinius supilti šokolado-sviesto mišinį. Įpilti vandenį, citrinos sultimis gesintą sodą. Miltus sumaišyti su kakava ir lėtai įmaišyti į kiaušinių masę. Paruoštą tešlą sukrėsti į formą ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje, apie 1 val. Arba iki sauso medinio iešmelio.
Glajus pagal nuotaiką: tirpintas šokoladas su blizgiais pabarstukais, kiaušinio baltymas su maždaug stikline cukraus pudros (su, arba be, valgomais dažais). Kai keksas visiškai atvėsta aplieti pasirinkti glajumi ir papuošti (arba nepuošti).
Skanaus!
P.S. keksas gaunasi maždaug 1,6 kg. Kažkada kepiau ir mažus keksiukus, bet jie neprilygo didžiojo kekso skoniui.

user posted image

user posted image

http://prijaukintavi...nis-keksas.html
Atsakyti
liniote, tavo keksai įspūdingi.... thumbup.gif Bandysiu savaitgalį išsikepti, gal pavyks... smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 11 02, 22:40)
Vakarykštis kepinys , maloniai nustebinęs savo skoniu essen.gif

Išvirti vanilinį pudingą, jį pilnai atvėsinti, išsukti su minkštu (kambario temperatūros) sviestu iki vientisos kreminės masės.
Pyrago paviršių padengti paruoštu kremu, pabarstyti kokoso drožlėmis.

bigsmile.gif įspūdinga thumbup.gif

būtinai išbandysiu...tik klausimėlis, koks vanilinis pudingas g.gif pirktinis pakeliuose, ar naminis ?

QUOTE(aga1 @ 2012 11 04, 07:34)
Keksiukai su obuoliu tyre

wub.gif mėgstam keksiukus būtinai pabandysiu 4u.gif

ar daug keksiukų išėjo ax.gif nes skaitant produktų sąrašą pagalvojau, kad labai daug tešlos g.gif

QUOTE(liniote @ 2012 11 07, 21:06)
Šokoladinis keksas


wub.gif
pradžiai pabandysiu iš pusė porcijos smile.gif

ir dar...kas geriau, sviestas ar margarinas ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte sesyte: 08 lapkričio 2012 - 23:09
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 11 08, 23:07)
ir dar...kas geriau, sviestas ar margarinas ?

Aš į visus kepinius dedu margariną 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liniote @ 2012 11 09, 22:44)
Aš į visus kepinius dedu margariną 4u.gif

taip ir padariau, kaip tik turėjau kepiniams margarino smile.gif

kaip ir žadėjau, kepiau iš pusė porcijos....kol kepė visi namai pakvipo wub.gif

skonis thumbup.gif kepsiu dažniau thumbup.gif
manau skanu butų į tešlą įberti vyšnių (mirkytų brendyje)...arba įberti kokoso drožlių ax.gif vaikai labai mėgsta
žodžiu kas kart bandysiu kitaip, kol nepabos biggrin.gif

ačiū už receptą 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 11 09, 22:18)
taip ir padariau, kaip tik turėjau kepiniams margarino  smile.gif

kaip ir žadėjau, kepiau iš pusė porcijos....kol kepė visi namai pakvipo  wub.gif

skonis  thumbup.gif kepsiu dažniau  thumbup.gif
manau skanu butų į tešlą įberti vyšnių (mirkytų brendyje)...arba įberti kokoso drožlių  ax.gif vaikai labai mėgsta
žodžiu kas kart bandysiu kitaip, kol nepabos  biggrin.gif

ačiū už receptą  4u.gif  4u.gif

Smagu kad patiko 4u.gif
Atsakyti