Bananų pyragas.
Reikės:
3 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1,5 stiklinės miltų
kepimo miltelių
2-3 bananų
Kiaušinius išsukti su cukrumi, sudėti kepimo miltelius, miltus. Gerai išmaišyti. Blenderiu (arba šakute) sutrinti bananus, sudėti į tešlą, gerai išmaišyti. Pyragą kepti apie 180 laipsnių orkaitėje, apie 40 min.
Paprasta, greita ir labai skanu
http://imageshack.us...1029121025.jpg/
http://imageshack.us...1029125039.jpg/
QUOTE(irmulia @ 2012 10 21, 10:57)
Dėkui, Irmulia už receptą. Šiandien skanavom Man labai patiko, tik kitą kartą kepdama dėsiu daugiau migdolo plokštelių, ir į obuolių masę gal dar kapotų riešutų įmaišysiu, manau dar labiau pagerintų skonį.
QUOTE(drugelis. @ 2012 11 01, 10:46)
Dėkui, Irmulia už receptą. Šiandien skanavom Man labai patiko, tik kitą kartą kepdama dėsiu daugiau migdolo plokštelių, ir į obuolių masę gal dar kapotų riešutų įmaišysiu, manau dar labiau pagerintų skonį.
o taip , aš kitą kartą kepdama įbėriau nemažai maltų lazdyno riešutų į sausą mišinį, tarkuotų obuolių (obuoliai buvo gerokai sultingesni ir nerūgštūs, tad jų tarkius sulaisčiau citrinos sultinimis ir pyragos saldumas gavosi saikingas, nepersaldus) dėjau gerokai daugiau ir migdolų ploštelių irgi "suėjo" dvigubai tai pagerintas variantas gavosi dar drėgnesnis ir sodresnio skonio dėl riešutų
beje, skaniai gaunasi ir su bananais bei kriaušėmis ( kepiau tokį a lia pudingą, nes liko sauso mišinio nuo paskutinio bulgariško obuolių pyrago, tad buvo gaila jį išmesti ) : vaisius tiesiog supjausčiau storesniais griežinėliais , padengiau sausu mišiniu, o visą pyragą sulaisčiau migdolų pienu :
Labas, mamytės, šiandien kepiau greitpyragį, bet nežinau ką ne taip padariau, kad jis man sukrito. Įkeliu nuorodą, kad pamatytumėte.. Gal tešla buvo per tiršta, ar nuo to taip galėjo atsitikti?
http://fotos.fotofle...34e935714ae.jpg
http://fotos.fotofle...34e935714ae.jpg
QUOTE(Edičiuks @ 2012 11 01, 21:47)
Labas, mamytės, šiandien kepiau greitpyragį, bet nežinau ką ne taip padariau, kad jis man sukrito. Įkeliu nuorodą, kad pamatytumėte.. Gal tešla buvo per tiršta, ar nuo to taip galėjo atsitikti?
o kur receptas? vien tik iš ne itin kokybiškos foto sunku ką ir komentuoti...
QUOTE(irmulia @ 2012 10 21, 10:57)
Bulgariškas obuolių pyragas
dabar kaip tik kepa orkaitėje, irmulia, ačiū už receptą, tikiuosi skonis nenuvils
QUOTE(Edičiuks @ 2012 11 01, 20:47)
Labas, mamytės, šiandien kepiau greitpyragį, bet nežinau ką ne taip padariau, kad jis man sukrito. Įkeliu nuorodą, kad pamatytumėte.. Gal tešla buvo per tiršta, ar nuo to taip galėjo atsitikti?
http://fotos.fotofle...34e935714ae.jpg
http://fotos.fotofle...34e935714ae.jpg
6 kiaušiniai, 500 gr. cukraus, 500 gr. grietinės, 1,5 arb.šaukšt. sodos ir apie 500 gr. miltų.
QUOTE(Edičiuks @ 2012 11 02, 19:37)
6 kiaušiniai, 500 gr. cukraus, 500 gr. grietinės, 1,5 arb.šaukšt. sodos ir apie 500 gr. miltų.
Labai daug cukraus ir mazoka miltu
Vakarykštis kepinys , maloniai nustebinęs savo skoniu
Įdomusis pyragas "Ryto rasa"
Reikės:
Šviesiam sluoksniui:
* 1 kiaušinio baltymas
* 3 kiaušiniai
* 200 gr sviesto (kambario temperatūros)
* 150 gr grietinės
* 2/3 stiklinės cukraus
* 2 stiklinių miltų
* 2 arb. š. kepimo miltelių
Šokoladiniam sluoksniui papildomai:
* 3 valg. š. pieno
* 3 val.g š. kakavos miltelių
Varškės/kokoso rutuliukams:
* 1 kiaušinio trynys
* 6 valg.š. varškės ( geriau pertrintos)
* 3 valg. š. cukraus
* 8-10 valg. š. kokoso drožlių
* 1 pok. vanilinio cukraus
Kremui:
* 1 pok. vanilinio pudingo
* 400 ml pieno
* 2 valg. š. cukraus
* 150 gr sviesto ( kambario temperatūros)
Gaminimo eiga:
1 . Varškės/kokoso rutuliukų paruošimas:
Ištrinti varškę, kad neliktų labai stambių gumulėlių, sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, vėliau suberti kokoso drožles - suformuoti graikiško riešuto dydžio* (arba mažesnius) rutuliukus.
Kokoso drožlių berti daugiau ar mažiau priklausomai kokio sausumo/drėgnumo gaunasi pati masė - kad nebūtų per biri ir galėtumėte suformuoti rutuliukus.
Paruoštus rutuliukus pastatyti šaltai šaldiklyje 30 minučių.
* - man gavosi 26 vnt. iš ties dideli rutuliukai
2. Tešlos paruošimas:
Inde išsukti kambario temperatūros sviestą (minkštą) su cukrumi iki purios balkšvos masės.
Tada supilti grietinę - išplakti iki vientisos masės.
Vėliau nuolat maišant po vieną įmušti kiaušinius bei baltymą.
Tada suberti kepimo miltelius ir miltus dalimis vis maišant tešlą.
Tešla turi gautis skystoka, ne per tiršta. t.y. panašiai kaip grietinės tirštumo.
Gautą masę padalinti 2 dvi lygias dalis.
Vieną tešlos dalį supilti į kepimo formą ( mano naudotos kepimo formos matmenys tokie: 25 cm x 25 cm) , išteptą sviestu ir pabarstytą kokoso drožlėmis. Tešlos sluoksnį tolygiai išlyginti šaukšto pagalba.
2.1 Šokoladinės tešlos ruošimas:
Į likusią tešlos dalį supilti pieną bei suberti kakavos ** miltelius - viską gerai išmaišyti iki vientisumo.
Paruoštą šokoladinę masę supilti ant šviesios masės sluoksnio, išlyginti.
** - kakavos miltelius geriau naudoti 21-22 % riebumo, tokia kakava kepiniams suteikia iš ties ryškią šokoladinę spalvą bei sodrų šokoladinį skonį. Ką pavyko rasti mūsų PC, tai Fazer
3. Sustingusius rutuliukus išimti iš šaldymo kameros, ir išdėlioti ant šokoladinio sluoksnio, juos įspaudžiant į tešlą.
4. Pastatyti kepti 35-40 minučių *** , orkaitėje, įkaitintoje iki 160-170 laipsnių karščio*** .
Iškepusį pyragą ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atšalti.
*** - jei Jūsų orkaitė yra dujinė, tai temperatūra turėtų būti aukštesnė bei kepimo laikas kiek ilgesnis.
5. Kremo paruošimas:
Išvirti vanilinį pudingą, jį pilnai atvėsinti, išsukti su minkštu (kambario temperatūros) sviestu iki vientisos kreminės masės.
Pyrago paviršių padengti paruoštu kremu, pabarstyti kokoso drožlėmis.
Patiekti ragavimui.
Skanaus
Įdomusis pyragas "Ryto rasa"
Reikės:
Šviesiam sluoksniui:
* 1 kiaušinio baltymas
* 3 kiaušiniai
* 200 gr sviesto (kambario temperatūros)
* 150 gr grietinės
* 2/3 stiklinės cukraus
* 2 stiklinių miltų
* 2 arb. š. kepimo miltelių
Šokoladiniam sluoksniui papildomai:
* 3 valg. š. pieno
* 3 val.g š. kakavos miltelių
Varškės/kokoso rutuliukams:
* 1 kiaušinio trynys
* 6 valg.š. varškės ( geriau pertrintos)
* 3 valg. š. cukraus
* 8-10 valg. š. kokoso drožlių
* 1 pok. vanilinio cukraus
Kremui:
* 1 pok. vanilinio pudingo
* 400 ml pieno
* 2 valg. š. cukraus
* 150 gr sviesto ( kambario temperatūros)
Gaminimo eiga:
1 . Varškės/kokoso rutuliukų paruošimas:
Ištrinti varškę, kad neliktų labai stambių gumulėlių, sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, vėliau suberti kokoso drožles - suformuoti graikiško riešuto dydžio* (arba mažesnius) rutuliukus.
Kokoso drožlių berti daugiau ar mažiau priklausomai kokio sausumo/drėgnumo gaunasi pati masė - kad nebūtų per biri ir galėtumėte suformuoti rutuliukus.
Paruoštus rutuliukus pastatyti šaltai šaldiklyje 30 minučių.
* - man gavosi 26 vnt. iš ties dideli rutuliukai
2. Tešlos paruošimas:
Inde išsukti kambario temperatūros sviestą (minkštą) su cukrumi iki purios balkšvos masės.
Tada supilti grietinę - išplakti iki vientisos masės.
Vėliau nuolat maišant po vieną įmušti kiaušinius bei baltymą.
Tada suberti kepimo miltelius ir miltus dalimis vis maišant tešlą.
Tešla turi gautis skystoka, ne per tiršta. t.y. panašiai kaip grietinės tirštumo.
Gautą masę padalinti 2 dvi lygias dalis.
Vieną tešlos dalį supilti į kepimo formą ( mano naudotos kepimo formos matmenys tokie: 25 cm x 25 cm) , išteptą sviestu ir pabarstytą kokoso drožlėmis. Tešlos sluoksnį tolygiai išlyginti šaukšto pagalba.
2.1 Šokoladinės tešlos ruošimas:
Į likusią tešlos dalį supilti pieną bei suberti kakavos ** miltelius - viską gerai išmaišyti iki vientisumo.
Paruoštą šokoladinę masę supilti ant šviesios masės sluoksnio, išlyginti.
** - kakavos miltelius geriau naudoti 21-22 % riebumo, tokia kakava kepiniams suteikia iš ties ryškią šokoladinę spalvą bei sodrų šokoladinį skonį. Ką pavyko rasti mūsų PC, tai Fazer
3. Sustingusius rutuliukus išimti iš šaldymo kameros, ir išdėlioti ant šokoladinio sluoksnio, juos įspaudžiant į tešlą.
4. Pastatyti kepti 35-40 minučių *** , orkaitėje, įkaitintoje iki 160-170 laipsnių karščio*** .
Iškepusį pyragą ištraukti iš orkaitės, palikti pilnai atšalti.
*** - jei Jūsų orkaitė yra dujinė, tai temperatūra turėtų būti aukštesnė bei kepimo laikas kiek ilgesnis.
5. Kremo paruošimas:
Išvirti vanilinį pudingą, jį pilnai atvėsinti, išsukti su minkštu (kambario temperatūros) sviestu iki vientisos kreminės masės.
Pyrago paviršių padengti paruoštu kremu, pabarstyti kokoso drožlėmis.
Patiekti ragavimui.
Skanaus
QUOTE(Griaustinė @ 2012 11 02, 21:03)
Labai daug cukraus ir mazoka miltu
Aš tai kaip tik manau, kad miltų per daug, nes labai jau tiršta tešla gavosi...
Keksiukai su obuoliu tyre
Ko reikes:
250 gr. miltu
1 a.s. kepimo milteliu
1.5 a.s. cinamono
150 gr. kambario temperaturos sviesto
3 kiausiniai
200gr. cukraus
200 ml. kefyro
150 ml. obuoliu tyres
ziupsnelis druskos
Eiga:
Orkaite ikaitinti iki 185 laipsniu temperaturos. Viename inde sumaisome miltus, kepimo miltelius, cinamona ir druska. Kitame - maisome kefyra su obuoliu tyre. Ir dar kitame inde issukam sviesta su cukrumi, maisome tol, kol cukrus istirps, tuomet dedame kiausinius ir viska dar karta gerai issukam. Visu triju indu turini sumaisome i viena. Gauta mase pilame i keksiuku formeles ir kepama apie 30min.
P.S. Pries kepdama i keksiuku formeles iberiau po kelias spanguoles.
Ko reikes:
250 gr. miltu
1 a.s. kepimo milteliu
1.5 a.s. cinamono
150 gr. kambario temperaturos sviesto
3 kiausiniai
200gr. cukraus
200 ml. kefyro
150 ml. obuoliu tyres
ziupsnelis druskos
Eiga:
Orkaite ikaitinti iki 185 laipsniu temperaturos. Viename inde sumaisome miltus, kepimo miltelius, cinamona ir druska. Kitame - maisome kefyra su obuoliu tyre. Ir dar kitame inde issukam sviesta su cukrumi, maisome tol, kol cukrus istirps, tuomet dedame kiausinius ir viska dar karta gerai issukam. Visu triju indu turini sumaisome i viena. Gauta mase pilame i keksiuku formeles ir kepama apie 30min.
P.S. Pries kepdama i keksiuku formeles iberiau po kelias spanguoles.
QUOTE(irmulia @ 2012 11 02, 22:40)
Vakarykštis kepinys , maloniai nustebinęs savo skoniu
[
Skanaus
[
Skanaus
Tikrai bus isbandytas, nes jau atrodo tai