Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

aš, menu, kadais irgi tokį bulgarišką obuolių pyragą kepdavau. tik imdavau daugiau obuolių, tiek, kad jų sulčių pakaktų sluoksniams permirkt ir pieno nereikėtų. ir tarkuodavau smulkia tarka, o sviesto dėdavau tik trupučiuką ant viršutinio sluoksnio, idant trupinėliais traškiais pataptų ir dailiai apskrustų. geras pyragas!

aš irgi atsinešu vieną obuolinį:

Obuolių pyragas su mascarpone


user posted image

Nedidelei keksinei prireiks:

170 g miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1/2 šaukštelio cinamono
85 g sviesto
125 g mascarpone
180 g cukraus
2 nedidelių kiaušinių
1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
3 vidutinio dydžio obuolių

Procesas:

Sviestą ir mascarpone paliekame virtuvėj ant spintelės, kol atšyla iki kambario temperatūros.
Miltus sumaišom su kepimo milteliais, druska bei cinamonu. Obuolius nulupam ir supjaustom nedideliais kubeliais (stačiakampiais gre(i)tasieniais/prizmėm/cilindrais/elipsiniais paraboloidais).

Orkaitė on - 180. Kepimo formą išklojam kepimo popierium/ištepam sviestu ir pabarstom miltais. Sviestą, mascarpone ir cukrų plakam, kol atsibosta, t.y., net kokias 8 minutes kankinam plaktuvą kiek tik pajėgiam. Mums reikia, kad masė būtų tikrai labai labai vientisa, todėl taip ilgai. Po vieną įmušam kiaušinius, kaskart gerai išplakdami. Įplakam vanilės ekstraktą.

Suberiam miltų mišinį ir mažiausiom apsukom plakam tol, kol miltai pasiskirsto tolygiai. Bet tik tiek. Įmaišom obuolius, supilam į kepimo formą ir kepam 45-60 min. Nū, kol iškepa. Ataušinam (arba nebūtinai), išimam iš formos ir tada jau om-nom-nom.

Plačiau: http://ribaude.blogs...iu-pyragas.html



ir dar gabalą dievų maisto

Dievų maistas.

user posted image

25x25 ar panašaus ploto kepimo formai reiks:

Sausainių masei:
115 g sviesto
120 g cukraus
70 g rudojo cukraus
130 g žemės riešutų sviesto
kiaušinio
125 g miltų
šaukštelio kepimo miltelių
1/2 šaukštelio druskos
200 g pieniško šokolado
50 g avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)

Sūrio masei:
250 g kreminio sūrio (naudojau mascarponę)
80 g cukraus
kiaušinio
pusės šaukštelio vanilės ekstrakto

Procesas:

Sviestą ir riešutų sviestą (jei šaldytuve laikėm) atšildom iki kambario temperatūros. Kepimo formą išklojam kepimo popieriumi. Šokoladą, sausainių tešlai skirtą, sukapojam nedideliais (nors man visai patinko rast ir vieną kitą nevisai mažą) gabalėliais. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišom nedideliam dubeny.

Orkaitė on - 160 laipsnių. Abiejų rūšių sviestą išsukam su abiejų rūšių cukrum iki purios masės (2-3 minutes). Įmušam kiaušinį ir dar minutę plakam maksimaliai kankindami plaktuvą.

Šaukštu įmaišom miltų masę. Suberiam avižinius dribsnius ir šokolado gabalėlius. Darsyk išmaišom. Pasidedam šonan.

Visus sūrio masei skirtus produktus gerai išplakam.

2/3 sausainių tešlos tolygiai padengiam kepimo formos duną. Sudedam sūrio masę (irgi, aišku, tolygiai), tuomet - pirštais sudėliojam likusią tešlą (planas b - pašaldom, iškočiojam ir sūrio masę visiškai uždengiam tešla; nors man vietomis boluojančios dėmės rodės baisiai simpatiškos).

Uždengiam folija ir kepam 20 minučių. Tuomet foliją nuimam ir kepam dar 15-25 minutes (viskas priklauso nuo kepinio storumo, orkaitės, jūsų karmos), kol viršus apskrunda. Galima patiekti šiltą arba palaikytą šaldytuve.

Plačiau: http://ribaude.blogs...utu-valges.html
Atsakyti
Chocolate Chips cookies

user posted image

Reikia:

200g. sviesto.
160 g. cukraus.
2 didelių kiaušinių.
2 puodelių (500ml) miltų.
1a. šaukštelio geriamosios sodos.
1 puodelio maltų migdolų.
1 puodelio šokolado lašelių arba kapoto šokolado.
žiupsnelio druskos.

Minkštą sviestą išsukite iki purumo, supilkite cukrų, išmaišykite, įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vienalytės purios masės. Suberkite miltus sumaišytus su soda, maltais migdolais ir druska. Gerai išmaišykite. Suberkite šokolado lašelius, permaišykite.
Formuokite sausainėlius ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos palikdami nemažus tarpus. kepkite įkaitintoje iki 180°C orkaitėje apie 10-12 minučių, kol krašteliai pradės ruduoti.


Skanaus, už receptą AČIŪ, neringos-blogas.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo isora: 26 spalio 2012 - 11:55
Biski ir cia pasirodysiu blush2.gif .Pirmas blynas,nelabai vykes,bet ideja helovynui gera biggrin.gif

user posted image

Orginalus receptas
http://skanusgyvenim...pirsteliai.html

Atsakyti
mamka, o Dieve kaip baisuuu doh.gif blink.gif lotuliukas.gif
ziauriai vyke pirstukai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ponia P @ 2012 10 28, 16:52)
mamka, o Dieve kaip baisuuu doh.gif  blink.gif  lotuliukas.gif
ziauriai vyke pirstukai thumbup.gif

4u.gif aciu... lotuliukas.gif
Atsakyti
Moliūgo saldainiai - natūralūs guminukai

user posted image

Reikės:
1 kg nulupto moliūgo
0,5 kg cukraus
0,5 šaukto citrinos rūgšties arba 1 citrinos sulčių (aš spaudžiau sultis)
vanilinio cukraus
citrinos ar apelsino žievelės

Gaminimas:

Išėmus sėklas ir nulupus žievę, supjaustyti moliūgus apie 1-1,5 cm gabalėliais, galima ir didesniais, nes džiūstant gerokai pasitraukia, užpilti cukrumi sumaišytu su rūgštimi, palaikyti per naktį, ryte viską užvirti ir palikti per dieną, vakare ant silpnos ugnies pavirinti moliūgus su skysčiu, kol gabalėliai taps permatomi, išgraibyti. Moliūgo gabalėlius sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardelės ir džiovinti 50 C karščio orkaitėje, kol nelips prie rankų. Galiausiai galima pabarstyti cukraus pudra. Skanaus‼


user posted image


Originalus receptas
Atsakyti
Kaip tik laiku man tie guminukai bigsmile.gif
Atsakyti
Ką darėt su likusiu sirupu?

Atsakyti
QUOTE(gude @ 2012 10 29, 10:18)
Ką darėt su likusiu sirupu?



As tai isverdu su obuoliais, saldytais serbentais ir pan. atsigerti gaiva. O siaip uzkaitinu ir i stiklainiukus supilstyta laikau kol reiks.
Atsakyti
Greitas, paprastas ir labai skanus pyragas

Reikės:
4 kiaušinių,
2 st. miltų,
1 indelis 450 ml.. grietinės,
1 st. cukraus,
1 nubrauktas arb.š. sodos
1 arb.š. vanilinio cukraus,
žiupsnelis cinamono,


Į grietinę suberiu sodą, ir išmaišau. Kiaušinius šluotele išplaku su cukrumi, tada pilu grietinę, vėl paplaku. Beriu miltus, vanilę, cinamoną ir gerai išmaišau. Į riebalais išteptą ir pabarstytą miltais kepimo formą pilu tešlą. Pašaunu beveik valandai į 180 C orkaitę. Pyragas man patinka tuo, kad nesukrenta išimtas, būna purus, nesausas, kvapnus ir labai skanus.
į vieną tešlos dalį dar galima įberti kakavos ir prieš pilant į kepimo formą pamaišyti, ir gaunasi toks margutis. Galima dėti džiovintu vaisių, bet mano vaikai nevalgo su jais, tad kepu be nieko. Skanaus smile.gif
user posted image
Atsakyti
Noriu ir aš pasidalinti savo avižiniais sausainiukais smile.gif


user posted image
Receptas iš Delfi
Itališki sausainiai su džiovintomis spanguolėmis ir riešutais

• 170 g miltų
• 1 šaukštelis kepimo miltelių
• ¼ šaukštelio druskos
• 100–130 g rudojo cukraus
• 130 g avižinių dribsnių
• 75 ml pieno
• 60 g sviesto
• 2 dideli suplakti kiaušiniai
• 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
• 100 g graikinių riešutų
• 70 g džiovintų spanguolių
Gaminimas
• Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde sumaišykite rudąjį cukrų ir avižas.
• Pašildykite pieną ir sviestą, kol sviestas ištirps, sumaišykite su avižomis. Įmaišykite plaktus kiaušinius ir vanilę, suberkite miltus, riešutus ir džiovintas uogas. Užmaišykite lipnią tešlą.
• Tešlą iškrėskite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir suformuokite apie 15×30 cm ir 2 cm aukščio kepalą. Kepkite 160 °C temperatūroje apie 30–35 min. Iškeptą palikite 15 min. atvėsti.
• Tuo metu sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 150°C. Kepalą supjaustykite riekelėmis, sudėkite jas atgal į skardą ir džiovinkite orkaitėje dar 20–25 min. Iškepusias palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

Tik aš iš karto dariau sausainius ir nieko nebedžiovinau ir kepiau apie 30 min iš viso. Labai neblogi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2012 10 28, 15:49)
Biski ir cia pasirodysiu  blush2.gif .Pirmas blynas,nelabai vykes,bet ideja helovynui gera  biggrin.gif

išsigandau net doh.gif labai tikroviški thumbup.gif
Atsakyti