Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

QUOTE(Jupu @ 2012 10 15, 09:53)
daivaP, o ar jaucis grikiu skonis sausainiuos? Kaip tik turiu grikiu miltu ir nezinau ka is ju gamint, o jusu sausainiai labai skaniai atrodo rolleyes.gif

Man tikrai nesijaučia papildomo skonio ir kas ragavo, nesakė g.gif sviestiniai, skanūs sausainiai atrodo, jei nežinotum, gal ir nepasakytum, kad su grikių miltais kepta smile.gif na, nebent koks labai užkietėjęs gurmanas tai pasakytų, aš ne biggrin.gif

Reikia pabandyti išsikepti ir tada nuspręsti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaP @ 2012 10 15, 15:05)
Man tikrai nesijaučia papildomo skonio ir kas ragavo, nesakė g.gif sviestiniai, skanūs sausainiai atrodo, jei nežinotum, gal ir nepasakytum, kad su grikių miltais kepta smile.gif na, nebent koks labai užkietėjęs gurmanas tai pasakytų, aš ne biggrin.gif

Reikia pabandyti išsikepti ir tada nuspręsti mirksiukas.gif

Super, kepsiu, gal jau siandien. Aciu uz recepta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 10 12, 15:55)
Bridz:) , senai tai buvo ... prieš gerus metus , rodos ...  kažkur receptą nugrūdau  doh.gif , bet esu suinteresuota jį pakartoti ( na,  velniškai geras tada gavosi ) , tad artimu metu perversiu receptų archyvą ir mestėlsiu į SM  mirksiukas.gif 


as laukiu laukiu... gal jau radai ta kremo recepta? bigsmile.gif
Atsakyti
Balintos kavos kisielius
1stiklinė vandens
2 šaukštai maltos kavos
0,5 stiklinės cukraus
1 stiklinė pieno
1,5 v.š. krakmolo
1 pakelis vanilinio cukraus
1 v.š. konjako

Papuošimui
200 g grietinėlės
1 v.š. cukraus
juodojo šokolado gabalėlių

Iš vandens, kavos ir cukraus išvirti kavos sirupą. Virti apie 10 min. Tada perkošti per tinklelį. Įpilti pieno, įberti vanilinio cukraus ir užvirti. Maišant supilti vandenyje išleistą krakmolą ir konjaką. Truputį pavirinti.
Kai kisielius šiek tiek atvėsta, supilti į taures.
Prieš patiekiant papuošti plakta pasaldinta grietinėle ir šokolado gabaliukais.
Skanaus!

user posted image

Gardūs varškės sausainiai "Žvejo akys"
Tešlai:
500 g varškės (tinka ir saldžių sūrelių masė)
cukraus pagal skonį, jei varškė nesaldi
6 kiaušinių tryniai
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
250 g miltų

Aptepimui:
6 kiaušinių baltymai
4 v.š. cukraus (arba daugiau/pagal skonį)

Varškę pertrinti per sietelį ir įdėti cukraus (jei tai paprasta varškė) ir vanilinio cukraus. Sudėti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir įmaišyti į varškę. Tešla turi gautis truputį lipni. Tada valandai dėti į šaldytuvą. Prieš baigiant tešlai šąlti kiaušinių baltymus su cukrumi išplakti iki standžių putų. Išėmus iš šaldytuvo tešlą padalinti į 4 dalis ir iškočioti, ant miltais pabarstyto stalo, maždaug 3 mm storio lakštus. Juos ištepti baltymų plakiniu ir susukus į volelį supjaustyti maždaug 1 cm storio gabalėliais. Dėti į kepimo skardą, viršų dar patepti baltymų plakiniu ir kepti 180 laipsnių karštumo orkaitėje, apie 20 min.
Skanaus!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liniote: 17 spalio 2012 - 15:48
Zebrinis keksas
1 stiklinė cukraus
2 stiklinės miltų
2 a.š. kepimo miltelių
3 kiaušiniai
1 stiklinė aliejaus
1 stiklinė sulčių (naudojau apelsinų sultis, todėl ir keksas buvo įgavęs geltoną spalvą)
1 v.š. kakavos

Sausus produktus (išskyrus kakavą) sumaišyti su sausais, šlapius - su šlapiais. Po to sausus smaišyti su šlapiais. Galiausiai skirti tešlą pusiau ir į vieną dalį dėti kakavą, į kitą - šaukštą miltų. Abi dalis gerai išmaišyti, imti šaukštą, pasiruoštą kepimo formą ir pilti: šaukštas baltos tešlos, i jos vidurį šaukštas tamsios. Ir taip kol baigsis tešla (arba kol bus pripildyta 3/4 formyčių, jei kepsite mažus keksiukus). Kepti 180 laipsnių orkaitėje, apie 45 min. (arba iki sauso medinio pagaliuko)
Skanaus!

P.S. mano naudojama stiklinė visada yra ta pati, tokia tarybinė, su ranteliu, bet kuo puikiausiai tinka ir kitokia, tik svarbu viską matuoti ta pačia stkline 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(liniote @ 2012 10 20, 16:58)
Zebrinis keksas

Atrodo tikrai nuostabiai,ir bus isbandyti thumbup.gif
Atsakyti
Bulgariškas obuolių pyragas



user posted image

user posted image



Reikės:


* 1 stiklinės** miltų
* 1 stiklinės manų kruopų
* 1 stiklinės cukraus
* 1 stiklinės pieno
* 2 arbat.š. kepimo miltelių
* 1 arbat. š. vanilinio cukraus

* citrinos sulčių
* malto cinamono
* 6-8 dideli obuoliai

* 2 valg. š. rudojo cukraus ( nebūtinai)
* 30 g migdolų pokštelių (nebūtinai)

* mažo gabaliuko sviesto kepimo skardai ištepti.


* cukraus pudros papuošimui


** pastaba: mano naudojama stiklinė atitinka 200 ml


Gaminimo eiga:


Įkaitinti orkaitę iki 180° C karščio.

Giliame inde sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, manų kruopas bei vanilinį cukrų.

Obuolius nuplauti, nulupti odelę ir sutarkuoti stambia burokine tarka, pašlaikstyti citrinos sultimis ( kad obuolių tarkiai nepatamsėtų), pabarstyti maltu cinamonu - viską išmaišyti.

Kaitinimo inde užkaitinti pieną.

Kepimo formą ištepti mažu sviesto gabaliuku, supilti 1/2 stiklinės paruošto sausų ingredientų mišinio, paviršių, sudrėkinti keliais šaukštais karšto pieno.

Dėti sluoksnį paruoštų obuolių tarkių, juos pabarstyti stikline paruošto sausų ingredientų mišinio, vėl dėti sluoksnį paruoštų obuolių tarkių, ir taip 3 kartus. Turi gautis 3 sluoksniai obuolių ir 4 sluoksniai sauso mišinio.

Paviršių sulaistyti likusiu karštu pienu, keliose vietose subadyti, kad pienas geriau įsigertų į pyrago vidų. Tada apibarstyti ruduoju cukrumi bei migdolų plokštelėmis.

Pastatyti kepti 50- 60 minučių. ištraukus iš orkaitės palikti pilnai atvėsti, o dar geriau palikti per naktį - taip pyragas dar geriau sudrėks.

Prieš patiekiant pyrago paviršių apibarstyti cukraus pudra. Ragauti vieną ar patiekti su ledais.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 10 21, 11:57)


siame recepte pasigedau kiausiniu, ju trikrai neturi buti?, aciu
Atsakyti
Obuolių pyragas
user posted image
user posted image

receptą seniai turėjau išsikirpus iš laikraščio ir tik neseniai išbandžiau, pyragas labai skanus, rašau receptą iš laikraščio, nors aš cukraus sunaudojau daugiau

reikės
2 kiaušinių, 200 g. margarino arba sviesto, stiklinės cukraus, 2 šaukštų grietinės, žiupsnelio sodos, vanilinio cukraus, 2 stiklinių miltų, 5 didelių obuolių

siūlau pirmiausia susipjaustyti obuolius ir apmaišyti cukrumi, tada išsiskirs truputis sulčių, bent man taip skaniau

Margariną ištrinti su dviem tryniais ir cukrumi (tešlai sunaudojau truputį daugiau kaip pusę stiklinės cukraus), į masę pilama grietinė, actu užgesinta soda (sunaudojau 0,5 a.šaukštelio), vanilinio cukraus. Visi produktai išmaišomi, suberiami miltai, tešla turi gautis minkoma. Tešlą išminkius dalis jos (maždaug 1/3) dedama į šaldytuvą, kad sustingtų. Likusia tešla išklojamas skardos pagrindas ir šonai.
Ant tešlos dedami pjaustyti obuoliai apibarstyti cukrumi. Ant viršaus sutarkuojama likusi tešla.
Kepti 0,5 val 180-200 C
Kol kepa išplakti baltymus su 0,5 stiklinės cukraus.
Po pusvalandžio kepimo kepinys ištraukiamas iš orkaitės ir apliejamas baltymų-cukraus plakiniu. Dar kepama 15 minučių.
Karštas skanu su ledais, nors karštame man jaučiasi soda, atšalusiame ne.
Tik atšalęs mano pyragas kažkodėl apsiverkė karamelinėmis ašaromis. O čia antras bandymas, truputį ilgiau kepiau su baltymais
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Klauda @ 2012 10 21, 16:35)

siame recepte pasigedau kiausiniu, ju trikrai neturi buti?, aciu


tikrai taip : nėra nei kiaušinių, nei sviesto - jų ir neturi būti mirksiukas.gif šio recepto tešla- tai tas sausų ingredientų mišinys mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 10 21, 19:01)
tikrai taip : nėra nei kiaušinių,  nei sviesto - jų ir neturi būti  mirksiukas.gif  šio recepto tešla- tai tas sausų ingredientų mišinys  mirksiukas.gif


dekui uz atsakyma, siomis dienomis isbandysiu jusu recepta ir parasysiu kaip pasiseks. Turiu savaji recepteli kuri naudoju obuoliu pyragui, kuriame 1porc. reikia net 3kiausiniu (dazniausiai darau dviguba porcija, nes seimyna nemaza), skonis puikus, ta pacia tesla naudoju ir keksiuku kepimui biggrin.gif jei pasiteisins jusu pyragas be kiausiniu, idealu thumbup.gif
o jusu minetas sausu ingridientu misinys gal "štreizeliu" vadinasi? nes kepiau obuoliu pyraga pagal rusiska recepta, sausas misinys ant virsaus barstomas, kurio sudetis, miltai, cukrus ir sviestas ...
Atsakyti
Klauda, panašu, bet maniškiame nėra ir sviesto - kas žavi, nes riebūs pyragai nebūna ir lengvi virškinimui biggrin.gif dėl sausų produktų mišinio pavadinimo, nieko negaliu pakomentuoti, nes tokio kaip atskiro pavadinimo neužtikau mirksiukas.gif Nors šį kartą bėriau visą stiklinę cuktaus, pyragas gavosi tikrai nepersaldus ( čia dėl rūgštesnių obuolių) mirksiukas.gif
Atsakyti