Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

QUOTE(GITALE @ 2012 10 07, 13:15)
aciu , isbandziau, na kiek metu ieskojau, kepiau pyragu, tarteliu, sis pats skaniausias, visais kitais nusivyldavau, ypac del to kad gaudavosi susmege nuo obuoliu ypac tarteles, paieskos baigesi sis nuostabus.

galvoju kuom ji aplieti galima butu? kad labiau pabrezti obuoliou skoni i priduoti cinkelio? biggrin.gif sokoladas gal jau pabodes?..
Atsakyti
Margas pyragas


Produktai:

5 kiaušiniai
2 stiklinės cukraus
200 gr. sviesto (ištirpinti)
1 stiklinė grietinės
2 stiklinės miltų
0,5 arba.šaukštelio sodos (užgesinti actu)
2 valg.šaukštai kakavos

Stiklinė 200 ml.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki baltumo.
Sudedame persijotus miltus,sodą,sviestą,grietinę ir suplakame.
Tešlą padaliname į dvi lygias dalis.
Į vieną dalį tešlos dedame 2 valg.šaukštus kakavos ir gerai sumaišome.
Į kitą dedame du valg.šaukštus miltus ir irgi sumaišome.

Paimame apvalią kepimo formą, sutepame ją sviestu.
Imame du vienodus šaukštus,kabiname kupiną šaukštą kakavinės tešlos ir supilame į kepimo formos centrą.Tešla iš lėto išplis. Tada kitu šaukštu imame baltos tešlos ir supilame į kakavinės tešlos centrą. Taip paeiliui susluoksniuojame visą tešlą.

Kepame įkaitintoje iki 200 C orkaitėje maždaug 40 min.


user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
vaišinu mielinėm bandelėm su varške biggrin.gif

user posted image

kepiau pagal šį receptą, tik įdarui naudojau ne obuolius, o varškę smile.gif

Tešlai
1 pakelis sausų mielių (7 g)
100 g cukraus
1 a. š. druskos
3 kiaušiniai
200 ml pieno
60 g sviesto
3 v. š. aliejaus
~ 500 – 600 g miltų, kad tešla būtų minkšta, bet neliptų prie rankų (aš dėjau 550g, nors galima pradžiai 500 g, paskui pridėt, jei trūksta)

Varškės įdaras:
500 gr varškės,
pok. vanilinio cukraus,
2 šaukštai grietinės (varškė pasirodė sausoka, tai įdėjau)
1 kiaušinis
cukraus pagal skonį
kas mėgsta galima ir razinų dėti, aš jų kadangi nemėgstu, tai nedėjau smile.gif

skanaus smile.gif
Atsakyti
Moliūgų ir migdolų pyragas su razinomis

user posted image

user posted image

user posted image


Reikės:

530 ml maltų migdolų
295 ml kukurūzų krakmolo
1 arbat. š. kepimo miltelių
150 ml cukraus ( galima keisti medumi)
3 dideli kiaušiniai
150 gr smulkiai sutarkuotų moliūgų tyrės
2 valg. š. kokoso aliejaus (arba ištirpinto sviesto)
1 val.g š. tarkuoto cinamono miltelių
1 arbat. š. tarkuoto imbiero miltelių
1/2 arbat.š. druskos
2 valg. š. maltų linų sėmenų
50- 100 gr mirkytų razinų

Medaus/cinamono padažui (glazūrai) :

1 valg. š. kokoso aliejaus
3-4 valg. š. natūralaus skysto medaus
1 valg. š. cinamono miltelių
1/2 arbat. š. tarkuoto

+ gera sauja smulkintų migdolų riešutų


Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių karščio.

Į gilų indą suberti sausus produktus: migdolų miltus, krakmolą, cukrų, kepimo miltelius. Išmaišyti, atidėti į šoną.

Kitame inde sumaišyti : moliūgų tyrę, kiaušinius, cinamoną, imbierą, druską, linų sėmenis ir kokoso aliejų . Viską išplakti iki vientisumo.

gautą skystą mišinį sumaišyti su sausų produktų mišiniu - iki vientisos masės. Suberti mirkytas razinas - viską dar kartą gerai permaišyti.

kepimo formą ( nemažesnę nei 20-25 cm skersmens) ištepti truputį riebalų , sukrėsti paruoštą pyrago masę ir pastatyti kepti ~ 50 -1 val.

Paruošti medaus / cinamono padažą(glazūrą) :

Inde sumaišyti medų , cinamoną, kokoso aliejų, imbiero miltelius iki vientisumo.

Iškepusį pyragą ištraukti iš orkaitės ir gausiai aplaistyti paruoštu medaus/cinamono padažu, paviršių apibarstyti smulkintais migdolų riešutais.
Vėl pastatyti kepti ~ 10 min.

Ištraukti iš orkaitės ir palikti pilnai atvėsti. Skaniausias kitą ar dar kitą dieną.


Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
be recepto biggrin.gif



 ! 
Dereša, primenu, kad čia yra receptų su nuotraukomis tema. Nuotraukos turi būti darytos pačių, o ne skolintos iš interneto !


moderatorė irmulia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 10 spalio 2012 - 18:09
Minkštas aguonų pyragas su abrikosais

user posted image

user posted image

user posted image



6-8 porcijoms:

Reikės:

* 200 g gerai sumaltų aguonų
* 110 g cukraus ( keičiau medumi)
* 1 arbat. š. vanilinio cukraus
* 50 g miltų ( kitą kartą visai nedėsiu)
* 5 dideli kiaušiniai
* 1 arbat. š. kepimo miltelių
* 50 g maltų migdolų ( pudros)
* 1 žiupsnis malto cinamono
* 6 abrikosai
* 30 g razinų (geriau mirkytų)


Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 180 - 200°C. Giliame inde sumaišyti visus ingredientus iki vientisos masės.
Mažais gabaliukais supjautyti 3 abrikosus , sudėti į masę ir išmaišyti.
Paruoštą tešlą supilti į kepimo popieriumi išplotą kepimo formą, išlyginti paviršių, ir papuošti likusių 3 abrikosų puselėmis.
Pastatyti kepti 30-40 min.
Pyrago viršus turi būti labai lengvai apskrudęs ir nuostabus pyragos kvapas pasklinda po virtuvę..
Jau iškepė !
Traukiame jį lauk iš orkaitės , palaukiame, kol kiek pravės ir ragaujam smile.gif
Su ledais ar su natūraliu jogurtu, ar tiesiog vieną wink.gif

P.s. svarbu pyrago neperkepti, kitaip jis nebus toks drėgnas ir minkštas mirksiukas.gif

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Dieviškieji Raffaello - kokoso riešutų ir balto šokolado triufeliai

user posted image

user posted image



~ 25 vnt. triufeliams

Reikės:

* 100 g baltojo šokolado
* 50 g kokoso kremo ( ne pieno)
* 50 g kokoso drožlių
* saujelė skrudintų lazdyno riešutų be luobelės
* 5 valg. š. paskrudintų kokoso drožlių

Gaminimo eiga:

Ištirpinti baltą šokoladą su kokoso kremu, vandens vonelėje, nuolat pamaišant, iki vientisos masės.
Kaitinimo indą nukelti nuo ugnies, suberti 50 g kokoso drožlių - viską išmaišyti - palikti pilnai atvėsti kambario temperatūroje.
Atvėsusią masę pastatyti šaltai (šaldytuve) 24 valandoms, kad masė sustingtų.

Kitą dieną sausoje įkaitintoje keptuvėje lengvai apskrudinti kokoso drožles, suberti į plačią lėkštę ir palikti pilnai atvėsti.

Kaip paruošti skrudintus lazdyno riešutus: lazdyno riešutus suberti į sausą įkaitintą keptuvę ir keletą minučių pakaitinti, vis pamaišant iki luobelė pradės atšokinėti nuo riešutų paviršiaus.
Rankomis nuvalyti luobelę nuo pakepintų lazdyno riešutų, palikti visiškai atvėsti.


Iš šaldytuvo ištraukti kokoso masę, valgomo šaukšteliu pagalba kabinti masę ir rankose greitai suformuoti rutuliukus į kiekvieno vidų įspaudžiant po skrudintą nuvalytą lazdyno riešutą.
Apvolioti paskrudintose kokoso drožlėse.
Paruoštus triufeliukus pastatyti šaltai mažiausiai valandai , o dar geriau - kelioms.

Patiekti iš karto iš šaldytuvo.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Irmulia, kaip apetitnai atrodo.
O kaip skonis,n panasu I tikruosius Rafaelo saldainius? Nes man tortas tai visai nepanasus.
Atsakyti
smile.gif+ 2012 10 12, 15:13-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2012 10 12, 15:13)
Irmulia, kaip apetitnai atrodo.
O kaip skonis,n panasu I tikruosius Rafaelo saldainius? Nes man tortas tai visai nepanasus.


man tikrieji raffaello kiek per saldūs - o šių saldumas toks saikingas mirksiukas.gif jie tokie minkštučiai. Lazdyno riešutas šių triufelių viduje labiau priartina prie tikrųjų raffaello ax.gif + paskrudintos kokoso drožlės turi savo prieskonį thumbup.gif ( skiriasi nuo neskrudintų) mirksiukas.gif


Esu kažkada gaminusi įdarą/kremą , kuris tip top tokio pat skonio kaip ir tikrųjų raffaello essen.gif tiek, kad ten sviestas įeina - tai riebokas toks biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 10 12, 14:58)

Kur gauti?
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2012 10 12, 16:33)
Kur gauti?


pati pirkau maximoje , tokiame pokelyje :

user posted image
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2012 10 12, 16:33)
Kur gauti?

yra pirkti iki pc 4u.gif
Atsakyti