Moliūgų ir migdolų pyragas su razinomis Reikės: 530 ml maltų migdolų
295 ml kukurūzų krakmolo
1 arbat. š. kepimo miltelių
150 ml cukraus ( galima keisti medumi)
3 dideli kiaušiniai
150 gr smulkiai sutarkuotų moliūgų tyrės
2 valg. š. kokoso aliejaus (arba ištirpinto sviesto)
1 val.g š. tarkuoto cinamono miltelių
1 arbat. š. tarkuoto imbiero miltelių
1/2 arbat.š. druskos
2 valg. š. maltų linų sėmenų
50- 100 gr mirkytų razinų
Medaus/cinamono padažui (glazūrai) :1 valg. š. kokoso aliejaus
3-4 valg. š. natūralaus skysto medaus
1 valg. š. cinamono miltelių
1/2 arbat. š. tarkuoto
+ gera sauja smulkintų migdolų riešutų
Gaminimo eiga: Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių karščio.
Į gilų indą suberti sausus produktus: migdolų miltus, krakmolą, cukrų, kepimo miltelius. Išmaišyti, atidėti į šoną.
Kitame inde sumaišyti : moliūgų tyrę, kiaušinius, cinamoną, imbierą, druską, linų sėmenis ir kokoso aliejų . Viską išplakti iki vientisumo.
gautą skystą mišinį sumaišyti su sausų produktų mišiniu - iki vientisos masės. Suberti mirkytas razinas - viską dar kartą gerai permaišyti.
kepimo formą ( nemažesnę nei 20-25 cm skersmens) ištepti truputį riebalų , sukrėsti paruoštą pyrago masę ir pastatyti kepti ~ 50 -1 val.
Paruošti medaus / cinamono padažą(glazūrą) : Inde sumaišyti medų , cinamoną, kokoso aliejų, imbiero miltelius iki vientisumo.
Iškepusį pyragą ištraukti iš orkaitės ir gausiai aplaistyti paruoštu medaus/cinamono padažu, paviršių apibarstyti smulkintais migdolų riešutais.
Vėl pastatyti kepti ~ 10 min.
Ištraukti iš orkaitės ir palikti pilnai atvėsti. Skaniausias kitą ar dar kitą dieną.
Skanaus