Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 10 01, 20:35)
g.gif net nežinau...na jis nėra sausas ir purus kaip biskvitas.....aš visada dedu daug obuolių, man skaniau, kai jis "šlapias" jaučiasi daug obuolių  thumbup.gif

siūlau išbandyti  mirksiukas.gif

Labai labai skanus wub.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
user posted image

gavosi 12vnt, tai iš jų mums su mb liko tik po vieną paragaut biggrin.gif kepsiu dar thumbup.gif spėjau pas dukrytę rankose dar nufotkint biggrin.gif

user posted image

kai dėjau į keksiukų formas po šaukštą, atrodė mažoka tešlos, bet išsipūtė ir liuks gavosi smile.gif


RECEPTAS:

12 keksiukų reikės:


130 gr. jogurto
130 gr. margarino
4 kiaušinių tryniai
100 gr. cukraus
šaukštas kakavos130 gr. miltų
70 gr. krakmolo
1 arb.š. kepimo miltelių

Cukrų ištrinti su kiaušinių tryniais, sumaišyti su atvėsusiu tirpintu sviestu. Įmaišyti jogurtą.
Miltus persijoti su krakmolu, kepimo milteliais. Abi šias mases atsargiai sumaišyti, nepermaišyti. Sudėti į formeles po šaukštą tešlos, į likusia tešlą įmaišyti šaukštą kakavos. Ir vėl išdėlioti po šaukštą į formeles. Kepti 190 C temperatūroje apie 15 – 20 minučių.


Skanaus!!


receptas iš čia .
Atsakyti
[quote=saulyte sesyte,2012 10 01, 11:12]
ar užuodžiat obuolių ir cinamono kvapą wub.gif

sitas pyragas paprastas,bet neprastas smile.gif esu kepus ji daug kartu...tikrai skanus 4u.gif
Atsakyti
Šokoladinis kokoso riešutų pyragas - tirpstantis burnoje...

user posted image

user posted image


Ingredientai:

200 ml kokoso pieno
200 g juodojo šokolado ( ne mažiau nei 65 % kakavos)
100 g sviesto
100 g miltų
300 g cukraus
3 kiaušinių
1 arbat. š. kepimo miltelių
100 g kokoso drožlių


Gaminimo eiga:

Įkaitinti orkaitę iki 160-180°c temperatūros.
Vandens vonelėje ištirpinti juodąjį šokoladą , tada kaitinimo indą nuimti nuo ugnies ir sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą - viską išmaišyti, iki sviestas pilnai išsilydys ir masė taps vienalytė. Supilti kokoso pieną - viską gerai permaišyti.

Kitame giliame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, 80 g kokoso drožlių ir cukrų.
Įmušti po vieną kiaušinį, kaskart gerai išmaišius.

Ant viršaus supilti paruoštą šokolado/kokoso pieno mišinį ir viską labai gerai permaišyti iki vienalytės masės.

Paruoštą pyragui masę supilti į kepimo formą ( nemažesnę nei 20 cm skersmens) ir pastatyti kepti ~ 50 minučių. Ar iškepęs pyragas, galima patikrinti įsmeigus peilio galiuką į pyragą - šis turi likti sausas. Ištraukti iš orkaitės, palikti atvėsti, išimti iš kepimo formos. Prieš patiekiant paviršių galima pabarstyti likusiomis kokoso drožlėmis.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 10 05, 15:36)


Labai dailūs jūsų kepiniai, išsamūs aprašymai. Šitas atrodo ir pagaminamas nesunkiai. Aš net formą nusipirkau canelių biggrin.gif

Tik nebūkite tokia pikta ir griežta schmoll.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2012 10 05, 15:50)
Labai dailūs jūsų kepiniai, išsamūs aprašymai. Šitas atrodo ir pagaminamas nesunkiai. Aš net formą nusipirkau canelių biggrin.gif

Tik nebūkite tokia pikta ir griežta schmoll.gif  4u.gif  4u.gif


agam, jis iš ties labai greitai sumaišomas ir belieka tik išlaukti kol iškeps.


ooo, canneles thumbup.gif aš metalines medžioju ( LT lyg radau kur, bet bėda, kad jos plieninės, o tai nelabai vilioja... schmoll.gif )

o dėl griežtumo - taip jau yra , tikrai niekam asmeniškai nieko netaikau, tiesiog , kad mažiau Kulinariniame skyrelyje "bardako" būtų, reikia kartais ir pabarti ( ir tikrai tai būna tik už reikalą ) . mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 10 05, 15:36)
---
Ingredientai:

100 g de miltų

mmmmm, kaip skanu wub.gif

recepte parašyta prie miltų raidelės de
ką tai reiškia ?

ir dar, kuriame skyriuje ieškoti kokoso pieno ?

ačiū už supratingumą 4u.gif
Atsakyti
saulyte sesyte, į "de" nekreipti dėmesio mirksiukas.gif biggrin.gif tiesiog paprasti balti kvietiniai miltai mirksiukas.gif

O kokoso pieno (tik nesupainiokite su kokoso kremu, jis tirštos konsistencijos, nelabai čia tiks) ieškoti PC šaldytuvuose arba azietiškų/japoniškų prekių lentynose (prie visų suši'ų ingredientų ir pan.) dar gali būti prie uogienių/džemų ir pan. Jei

Esu pirkusi kokoso pieno ir Marks and spencer, tai ieškoti prie padažų , arba tiesiog paklausti konsultanto, nes dažnai jie pakeičia prekių vietas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 10 01, 11:12)
ar užuodžiat obuolių ir cinamono kvapą  wub.gif


o kiek kepimo miltuku? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2012 10 06, 16:21)
o kiek kepimo miltuku?  g.gif

aš dejau a.š gavosi puikiai , tik patarimas nepadauginkit miltu geriau maziau nei daugiau , tada gaunasi labai skanu .
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 10 05, 20:30)
saulyte sesyte, į "de" nekreipti dėmesio  mirksiukas.gif  biggrin.gif  tiesiog paprasti balti kvietiniai miltai  mirksiukas.gif 

O kokoso pieno (tik nesupainiokite su kokoso kremu, jis tirštos konsistencijos, nelabai čia tiks) ieškoti PC šaldytuvuose arba azietiškų/japoniškų prekių lentynose (prie visų suši'ų ingredientų ir pan.) dar gali būti prie uogienių/džemų ir pan. 


dėl miltų supratau ir pieną jau radau thumbup.gif liko tik iškepti pyragaitį.

QUOTE(ramune.v @ 2012 10 06, 17:21)
o kiek kepimo miltuku?  g.gif

arbatinį šaukštuką

sutinku su Opdum, kuo mažiau miltų ir kuo daugiau obuolių tuo skaniau thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 10 01, 12:12)
ar užuodžiat obuolių ir cinamono kvapą  wub.gif



aciu , isbandziau, na kiek metu ieskojau, kepiau pyragu, tarteliu, sis pats skaniausias, visais kitais nusivyldavau, ypac del to kad gaudavosi susmege nuo obuoliu ypac tarteles, paieskos baigesi sis nuostabus.
Atsakyti