Šokoladinis kokoso riešutų pyragas - tirpstantis burnoje... Ingredientai:
200 ml kokoso pieno
200 g juodojo šokolado ( ne mažiau nei 65 % kakavos)
100 g sviesto
100 g miltų
300 g cukraus
3 kiaušinių
1 arbat. š. kepimo miltelių
100 g kokoso drožlių
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 160-180°c temperatūros.
Vandens vonelėje ištirpinti juodąjį šokoladą , tada kaitinimo indą nuimti nuo ugnies ir sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą - viską išmaišyti, iki sviestas pilnai išsilydys ir masė taps vienalytė. Supilti kokoso pieną - viską gerai permaišyti.
Kitame giliame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, 80 g kokoso drožlių ir cukrų.
Įmušti po vieną kiaušinį, kaskart gerai išmaišius.
Ant viršaus supilti paruoštą šokolado/kokoso pieno mišinį ir viską labai gerai permaišyti iki vienalytės masės.
Paruoštą pyragui masę supilti į kepimo formą ( nemažesnę nei 20 cm skersmens) ir pastatyti kepti ~ 50 minučių. Ar iškepęs pyragas, galima patikrinti įsmeigus peilio galiuką į pyragą - šis turi likti sausas. Ištraukti iš orkaitės, palikti atvėsti, išimti iš kepimo formos. Prieš patiekiant paviršių galima pabarstyti likusiomis kokoso drožlėmis.
Skanaus