Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

Rudis biggrin.gif

3 kiaušiniai
10 šaukštų aliejaus
250 ml. cukraus
250 ml. pieno
200 gr. juodojo šokolado
125 ml. kakavos miltelių
500 ml. miltų
šaukštelis kepimo miltelių
vanilės lašų
100 gr. varškės sūrelio
3 šaukštai kedro riešutų

user posted image


Cukrų išsukti su aliejumi, mušti po vieną kiaušinį ir gerai išplakti, įmaišyti persijotus kakava, miltus ir kepimo miltelius. Garų vonelėje ištirpinti šokoladą, supilti pieną, riešutus išmaišyti iki vientisos masės ir supilti į tešlą.
Viską gerai išmaišyti pilti į formą. Iš sūrelio suformuoti rutulėlius ir išdėlioti ant tešlos. Kepti 190C. orkaitėje 30 min.

Skanaus!!

user posted image

Papildyta:
Sausainiai vaikams 'šviesoforas'

user posted image

30-čiai sausainių reikės:

2 pakelių skitlles saldainių
pagaliukų
300 gr. sviesto
200 gr. cukraus
kiaušinis
arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
keli lašai vanilės
~ 500 gr. miltų

user posted image


Sviestą sutarkuoti, cukrų išsukti su kiaušiniu, įlašinti vanilės, berti persijotus miltus su kepimo milteliais ir minkyti tešlą. Dėti 20-čiai min. į šaldytuvą. Rankomis formuoti kamuolėlį, suspausti tarp delnų, įsmeigti medinį pagaliuką, dėti į skardą ant silikoninio kilimėlio ar kepimo popieriaus, išdėlioti saldainius, kepti 180 C. 7-10 min.
Galima nedidelį gabalėlį suminkyti įbėrus kakavos ir formuoti "meškiukus":))

user posted image
Papildyta:
Trupininis obuolių pyragas

user posted image

5 kiaušinių tryniai
100 ml. cukraus
keli lašai vanilės
700 ml. miltų
1.5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
250 gr. margarino kepiniams

5 kiaušinių baltymai
žiupsnelis druskos
100 ml. cukraus

1 kg. obuolių
šaukštelis cinamono
3 šaukštai cukraus

user posted image

Trynius išplakti su cukrumi, kol masė padvigubės, supilti tirpintą margariną, vanilę ir įmaišyti persijotus miltus su kepimo milteliais. Užminkyti trapią tešlą. Padalinti į dvi lygias dalis, vieną dėti į šaldymo kamerą, kita iškloti kepimo formos dugną ir tešlą subadyti šakute. Obuolius nulupti ir sutarkuoti, sumaišyti su cukrumi ir cinamonu, iškloti ant tešlos. Baltymus išplakti su druska, pabaigoje supilti cukrų. Paskleisti ant obuolių. Ir ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą. Dėti į 190C. orkaitę ir kepti apie 40 min. Atvėsinti. Skanaus smile.gif

user posted image
Atsakyti
ar užuodžiat obuolių ir cinamono kvapą wub.gif

user posted image

Paprastas obuolių pyragas

3 kiaušiniai
1 stkl. cukraus (galima ir mažiau)
pusė stkl. aliejaus
1 stkl. miltų
6 dideli obuoliai
kepimo milteliai, vanilinis cukrus

Kiaušinius išsukti su cukrumi, supilti aliejų, miltus sumaišyti su kep. milteliais. Viską sumaišyti.
Obuolius nulupti, išimti sėklytes, supjaustyti skiltelėmis, užbarstyti vaniliniu cukrumi ir cinamonu.
Į kepimo indą "klojam" obuolius ant viršaus supilam tešlą.
šaunam į 180 temp. orkaitę ir kepam apie 45 min. (visada med. smeigtuku patikrinu)
dar karštą pyragą užbarstau cukraus pudros ir cinamono mišiniu wub.gif
aš visada gaminu iš dvigubos porcijos, nes labai skanu ir visi nori dar ir dar biggrin.gif
taip pat skanu karštas su ledais thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte sesyte: 01 spalio 2012 - 10:14
dvigubai šokoladinio džiaugsmo

user posted image

Nutellos sausainiai su šokolado gabaliukais


30 nemažų sausainių reiks:

190 g miltų
šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
115 g sviesto
100 g rudojo cukraus
100 g cukraus
kiaušinio
130 g Nutellos ar kito riešutinio-šokoladinio kremo
šaukštelio vanilės ekstrakto
50 g juodojo šokolado

Procesas:

Sviestą ir Nutellą, jei sykiais laikom ją šaldytuve, atšildom iki kambario teperatūros. Šokoladą sukapojam gabalėliais.

Orkaitė on - 180 laipsnių. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišom. Sviestą išplakam su abiejų rūšių cukrum iki purios masės. Įmušam kiaušinį, paplakam dar minutę. Sudedam Nutellą ir vanilės ekstraktą. Išplakam.

Įsijojam miltų mišinį, sudedam kapotą šokoladą ir mentele ar šaukštu išmaišom iki vientisos masės. Imam maždaug 30 g tešlos, drėgnomis rankomis suformuojam rutuliuką, jį suplojam. Išdėliojam bent 5 cm atstumu vieną nuo kito. Kepam 10-12 min. Ataušinam ant grotelių.

Plačiau: http://ribaude.blogs...r-dvigubai.html



ir obuolių štrudelis, t.y., geriau nebūna

user posted image

Obuolių štrudelis


2 nedideliems štrudeliams:

Tešlai:
50 g sviesto
125 ml vandens
250 g miltų
žiupsnio druskos
šaukšto aliejaus

Įdarui:
50 g razinų
30 ml romo arba brendžio
115 g sviesto
175 g džiuvėsėlių
60 g migdolų ar kitų mėgstamų riešutų
900* g obuolių
1/2 šaukštelio cinamono
80 g cukraus


Procesas:

Tešlai skirtą sviestą išlydom, sumaišom su vandeniu, druska ir miltais. Minkom 5-10 min., kol tešla tampa elastinga ir minkšta. Aptepam aliejum ir leidžiam valandą pailsėt.

Razinas užpilam alkoholiu ir leidžiam mirkti. 40 g sviesto išlydom keptuvėj, suberiam džiuvėsėlius ir maišydami kepam, kol truputį apskrunda. Paliekam ataušt.

Riešutus susmulkinam ir paskrudinam, jei norisi.

Obuolius supjaustom kubeliais, sumaišom su cukrum ir cinamonu. Ten pat supilam razinas kartu su alkoholiu bei riešutus. Išmaišom. Išlydom likusį įdarui skirtą sviestą.

Orkaitė on - 200 laipsnių. Tešlą padalijam į dvi dalis (žinoma, galima kept vieną didelį štrudelį, bet labai nepatogiai didelis reikalas tuomet pasidaro) ir kiekvieną jų plonai iškočiojam (dar labai patogu ištampyti ant švaraus virtuvinio rankšluostėlio). Kuo labiau permatoma tešla bus, tuo gardesnis štrudelis pavyks.

Ant kiekvieno lakšto ištepam po 20 g sviesto, išbarstom po pusę džiuvėsėlių ir 2 cm nuo krašto dedam įdaro juostą (padalijam abiem štrudeliam po lygiai, žinoma). Užlenkiam kraštus ir susukam. Perkeliam į kepimo popierium išklotą skardą. Viršuje padarom po keletą įpjovų, aptepam sviestu.

Kepam 30-40 minučių arba kol gerai apskrus. Traukiam iš orkaitės, pusvalandį palaukiam (nes kitaip obuoliai nudegins gerklę), apibarstom cukraus pudra ir tada jau valgom. Su ledais ar plakta grietinėle trumpam atsiduriam jei ne danguj, tai bent penkiais centimetrais aukščiau grindų.

*jau nuluptų ir išsėklintų obuolių svoris

Plačiau: http://ribaude.blogs...-strudelis.html
Atsakyti
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 10 01, 12:12)
ar užuodžiat obuolių ir cinamono kvapą  wub.gif

Paprastas obuolių pyragas




ar jis nesigauna toks susmeges, matosu toks lyg biskvitinis butu?
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2012 10 01, 19:48)
ar jis nesigauna toks susmeges, matosu toks lyg biskvitinis butu?

g.gif net nežinau...na jis nėra sausas ir purus kaip biskvitas.....aš visada dedu daug obuolių, man skaniau, kai jis "šlapias" jaučiasi daug obuolių thumbup.gif

siūlau išbandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Tartaletės su varškės kremu
user posted image
user posted image

Reikia:

Tešlai:

100g sviesto
kiaušinio
200g miltų
100gr cukraus
vanilino

Įdarui:

Pakelio(180gr) varškės
200gr grietinėlės
5 šaukštais cukraus
10gr želatinos

Šokoladui:

200gr pieniško šokolado
20gr sviesto
3šaukštai grietinėlės

Riešutų.

Eiga:

Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi bei vanilinu. Įmušti kiaušinį ir viską gerai išsukti. Suberti miltus ir minkyti tešlą, kol miltai visiškai susigers. Padėti tešlą į šaldiklį 30min.
Varškę sumaišome su 3 šaukštais cukraus. Grietinėlę išplakame su 2 šaukštais cukraus, galima įspausti citrinos sulčių. Išplaktą grietinėlę sumaišome su varškės mase ir pilame lengva srovele nuolat plakant išbrinkusią ir išlydytą želatiną.
Kol įdaras truputį sustings(kitaip neis suformuoti "bokštelio") tešlą kočiojame maždaug 5mm ir klojame į turimas formeles. Aš klojau į keksiukų kepimo formeles ir kepame 200laipsnių orkaitėjė 10min.
Išlydyti sviestą, supilti grietinėlę, dėti šokoladą.
Į atvėsusias formeles dedame po šaukštą masės(aš naudojausi švirkšto pagalba), puošiame tirpintu šokoladu ir apibarstome smulkintais/kepintais žemės riešutais.
Papildyta:
Grietiniečiai
user posted image

gaminau pagal šį receptą http://aj-receptai.b...etinieciai.html
Papildyta:
Riestainiai
user posted image

16vnt didelių riestainių pasigaminti reikės:

250g sviesto
3stiklinių miltų
130g cukraus
2 kiaušinių
0,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
šaukštelis vanilino
aguonų, cinamono, cukraus apibarstymui

Kambario temperatūros sviestą išsukti su vaniliniu ir paprastu cukrumi . Įmušti po vieną kiaušinį ir gerai išplakti. Miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir įsijoti į masę. Minkome tešlą. Atsignybti po gabalėlį tešlos ir kočiojame maždaug piršto storio juosteles. Formuojame riestainius, viršų aš apibėriau su perliniu cukrumi, cinamonu, aguonomis
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 03 spalio 2012 - 10:57
QUOTE(KibirVibir @ 2012 10 02, 20:34)
kazkuris is ju sviestas, bet kuris  g.gif



QUOTE(Tanite @ 2012 10 02, 21:02)
manau pirmasis, bet tiksliai atsakys tik ta, kuri kepė.


aš kepiau pagal tokį:

Reikės:
250 g.kepiniams skirto margarino
nepilnos stiklinės cukraus
1 a. šaukštelio vanilinio cukraus
2 kiaušinių
3 stiklinių miltų
1/2 a. šaukštelio kepimo miltelių
cukraus apvoliojimui

Manau čia tas pats smile.gif
Atsakyti
QUOTE(feminell'a @ 2012 10 03, 08:53)
uoj blush2.gif
250g sviesto 
130g cukraus
4u.gif


Labai gražūs jūsų kepiniai. Išsisaugojau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 10 03, 14:41)
drinks_cheers.gif išties labai skanus ir paprastas receptas
tik aš mažiau aliejaus pilu  smile.gif

AS TAIP PAT lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(apm @ 2012 10 03, 14:49)
AS TAIP PAT lotuliukas.gif

kaip ir daugumą receptų, kiekviena šeimininkė "pakoreguoja" savaip biggrin.gif
Atsakyti

 ! 
Panos, kiek kartų reikės kartoti, kad čia ne nuorodas mėčioti, o konkrečius receptus su NUOTRAUKOMIS dėti. Visos žinutės, neatitinkančios temos, yra  ištrinamos be išankstinio perspėjimo.
Atsakyti
jetau kiek graziu kepiniu ir receptu. suanumelis butinai ka nors bandysiu...aciu jums labai, kad yra tokia tema
Atsakyti