Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

QUOTE(Griaustinukė @ 2012 09 21, 23:20)
Plikytų sausainių nekeptas tortas blush2.gif


Labai 5domus receptukas. Ar patiko skonis? ax.gif
Atsakyti
Na ir aš pasidalinsiu savo labai paprastu receptu, kurį pavadinau tortas "Iš akies" biggrin.gif Kadangi kruopščiai visko nematavau 4u.gif

Reikės:
2 pakelių žele (aš naudojau aviečių ir kivių)
1 pakelio želatinos (Dr. Oetker)
~400ml. geriamo jogurto (naudojau aviečių)
Du šaukštai cukraus
Truputis vanilinio cukraus
Apelsinas
Ir lygiai 10 vynuogių biggrin.gif

Gaminimo eiga:
Aviečių žele ištirpinti ~300ml vandens kiekyje. Supilti mažiau negu pusę į formą, laukti kol sustings. Sudėti vaisius, vynuoges pjoviau per puse. Tada užpilti labai mažu kiekiu žele, kad vos apsemtų vaisius, laukti kol sustings, o tada pilti likutį 4u.gif Toliau ištirpinti kivių žele (300ml vandens), ir supilti ant pirmojo, jau sustingusios sluoksnio,aš visos nepyliau, pasilikau truputį ir sušaldžiau atskirame indelyje, kad galėčiau įdėti gabalėlių į jogurtinį sluoksnį. Jį darant sunaudojau pakelį želatinos, kurią iš pradžių išbrinkinau, tada pašildžiau ir supyliau į jogurtą. Į masę įdėjau cukrų ir vanilinį cukrų, įpjausčiau apelsino ir supjausčiau likusią kivių žele 4u.gif
Viskas labai paprasta, bet buvo skanu ax.gif user posted image
user posted image
Atsakyti
Laba diena, kepėjos, kreipiuosi į jus su pagalbos šauksmu smile.gif poryt ketinu kepti šiuos "Įtrūkusius šokoladinius sausainius"
Recepto autorė minėjo, jog svarbu, darant iš tešlos rutulėlius, kad tešla nesušiltų. Kaip manote, gal galima iš karto prisigaminti iš paruoštos tešlos rutulėlius pr palikti šaldytuve per nakt. Kitą dieną pakoreguoti formą ir truputį pašildyti tarp rankų, kad cukraus pudra tik apkibtų? Ar nesugadinčiau beeksperimentuodama viso reikalo?
Atsakyti
QUOTE(Griaustinukė @ 2012 09 21, 23:20)
Plikytų sausainių nekeptas tortas blush2.gif

man nepatiko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 09 22, 09:41)
Labai 5domus receptukas. Ar patiko skonis?  ax.gif



QUOTE(ingauk @ 2012 09 22, 19:49)
man nepatiko  blush2.gif

na skaitant receptą ir man nepatiko biggrin.gif


o mano štai koks, paprastesnis 4u.gif
user posted image

gaminu pagal ŠĮ receptą thumbup.gif paprasta, greitai pagaminama ir skanu thumbup.gif
esu bandžiusi vietoj grietinėlės dėti kefyrą thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte sesyte: 23 rugsėjo 2012 - 13:14

 ! 
Nuotraukos necituojamos !
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2012 09 17, 21:14)
Dėkui labai 4u.gif Skanu buvo, kepiau jau du kartus su raudonųjų serbentų drebučiais ir kitą su juodųjų serbentų uogienė thumbup.gif


Džiaugiuos, kad patiko bigsmile.gif
Atsakyti
Kakavinis varškės pyragas

user posted image

Tešlai:
2 stiklinių miltų
2 valg. šaukštų kakavos
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 kiaušinis
1 stiklinės cukraus
žiupsnelio druskos
200 g sviesto

Įdarui:
500 g kreminės varškės
1 indelio saldinto kondensuoto pieno
2 kiaušiniai
1 stiklinės lazdyno riešutų su džiovintais papajais (taip pat galima naudoti migdolo riešutus, džiovintus ananasus, razinas)

Ištirpiname sviestą, į ataušusi įmušame kiaušinį, supilame cukrų ir gerai išsukame. Miltus persijojame su kepimo milteliais, druska ir kakava. Sausus produktus dedame į sviesto masę ir maišome kol tešla taps vienalytė. Tešlą padaliname į 2 dalis (2/3 padui ir 1/3 pyrago viršui), sudedame į maišelius (ar įvyniojame į maitinę plėvelę) ir įdedame į šaldiklį. Kepimo formą sutepame sviestu, išimame vieną tešlos dalį iš šaldiklio ir išklojame ja paruoštą kepimo formą. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Varškę sumaišome su kondensuotu pienu ir kiaušiniais. Riešutus pakepiname sausaoje keptuvėje, kad nusiimtu odelė. Įmaišome juos į varškės masę kartu su džiovintais vaisius. Gautą masę užpilame ant apkepto pagrindo ir dar kepame 5-7 min. Tada ant varškės masės užberiame sutarkuotą kitą tešlos dalį.
Vėl dedame į orkaitę ir kepame 30 min.
Skanaus!
Atsakyti


Kepiau Pavlovą ir liko šaldytuve kiaušinių tryniai....tad panaudojau juos pyragui...

Obuolių pyragas su riešutais

Tešla:

100 gr.minkšto sviesto
75 gr.cukraus pudros
6 kiaušinio tryniai (arba 3 kiaušiniai)
60 gr.miltų
2 arbt.šaukšt.kepimo miltelių
vanilinio cukraus pagal skonį
3 vidutinio dydžio obuoliai

Viršus:

100 gramų riešutų (pas mane migdolai ir lazdynų)
1 valg.šaukštas sviesto
cukraus 2 arb.šaukšteliai

Orkaitę įkaitiname iki 180 C.

Minkštą sviestą išsukame su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
Obuolius nulupame, išvalome nuo sėklų ir sutarkuojame su burokinę tarka.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir persijojame į sviesto masę.
Dedame kiaušinius ir tarkuotus obuolius ir viską gerai išmaišome.
Kepimo formą aptepame su sviestu, sudedame tešlą.
Riešutus susmulkiname peiliu arba blenderiu, dedame cukrų, sviestą ir gerai sumaišome.
Riešutų masę dedame ant tešlos.

Kepame maždaug 35 min. priklausomai nuo orkaitės.


user posted image

user posted image

user posted image


Atsakyti
QUOTE(saulyte sesyte @ 2012 09 23, 14:11)
na skaitant receptą ir man nepatiko  biggrin.gif
o mano štai koks, paprastesnis  4u.gif


na, skaitant receptas kaip receptas, bet padarius tai nelabai jis mao buvo ir valgomas, vaikai is vis nevalge cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2012 09 26, 14:19)
na, skaitant receptas kaip receptas, bet padarius tai nelabai jis mao buvo ir valgomas, vaikai is vis nevalge  cool.gif


kuris?
Atsakyti
[quote=Elena,2012 09 25, 13:32]
[color=darkviolet]

Kepiau Pavlovą ir liko šaldytuve kiaušinių tryniai....tad panaudojau juos pyragui...

Obuolių pyragas su riešutais

labai skanus pyragas,jau isbandziau ax.gif
Atsakyti