! | Panos, iš anksto perspėju - kad temoje nebūtų jokių rietenų / ginčų ir pan. Tarpusavio nesusipratimus ir iškilusius klausimus , nesusijusius su tema, aiškinamės per až , skype, meilais, o ne viešoje Forumo erdvėje. |
Gamybos aprasymo eiga ir negali buti kitokia, nes tai yra pâte à choux is klasikines virtuves. ''Israsta'' Prancuzijoje, veliau ispopuliarejusi ir pritaikyta daugelio kitu saliu receptuose
QUOTE(ELlJA @ 2012 09 12, 19:32)
Sveikos. Dalinuosi.
Plikyti pyragaičiai su varškės kremu
Paprastas bet laaaabai gardus receptas, kuris patenkins didžiausią smaližių.
Plikyti pyragaičiai su varškės kremu
Paprastas bet laaaabai gardus receptas, kuris patenkins didžiausią smaližių.
aciu labai uz recepta, jau labai skniai atrodo, tikrai si savaitgali bus isbndytas.
QUOTE(Ponia P @ 2012 09 13, 16:13)
Eiga ir turi būti tokia pati, nes jei darysite kitaip, tai gausis ne plikyti pyragaičiai o gal kokia košė, net nežinau. Plikytos tešlos procesas ir yra toks, kad užkaitinam vandenį su sviestu ir tada dedam miltus vienu metu, pravesus įsukam kiaušinius. Jei darysite ne taip, tiesiog nebus plikytos tešlos. Galite pagoolinti plikytų pyragaičių receptus, esmė visur ta pati, čia kaip ir dviračio - antrą kartą neišrasi
Moderatore, čia tikrai ne rietenos, tiesiog norisi žmogui paaiškinti
Papildyta:
QUOTE(akilezna @ 2012 09 13, 19:20)
aciu labai uz recepta, jau labai skniai atrodo, tikrai si savaitgali bus isbndytas.
Lauksim atsiliepimų ir apie skonį
! | Paskutinį kartą įspėju, kad nebūtų bereikalingų diskusijų apie autorystes, plagiavimą ir pan. Tokiems pašnekesiams galite susirasti/susikurti kitą temą Bendraminčių Forume. O čia dedami TIK RECEPTAI SU NUOTRAUKOMIS. |
Elija aciu, supratau viska:)
QUOTE(Ponia P @ 2012 09 13, 20:42)
Elija aciu, supratau viska:)
Puiku
Ta proga dar vienas receptukas vertas dėmesiaus Bent jau mano vyras liko sužavėtas ir nespėjo jų kramtyti...
Jogurtiniai krepšeliai
Krepšeliams:
240g. miltų
85 g. cukraus
85g. sviesto
1 kiaušinis
0.5 pakelio kepimo miltelių,
saujelė kepintų migdolų
1 citrinos žievelė.
Saujelę migdolų paskrudiname keptuvėje ir leidžiame atvėsti. Tuo tarpu šaltą sviestą sukapojame gabalėliais, supilame cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Viską maigome tarp pirštų, kol susidarys purūs trupiniai. Tada atvėsusius migdolus sukapojame dideliu peiliu, suberiame į trupinius, įtarkuojame citrinos žievelę ir įmošame kiaušinį. Užminkome vientisą masę, kurią dedame į šaldytuvą atvėsti. (Jei tešla neužsiminko, lieka sausų produktų, galima įdėti šaukštelį riebios grietinės). Šaldytuve ją palaikome apie valandą.
Kol tešla ilsisi šaldytuve, gaminame įdarą, kuriam reikės:
Įvairių vaisių ir uogų - naudojau mėlynes, nektarinus ir raudonąsias slyvas. Vaisius ir uogas siūlau rinktis pagal sezoniškumą ir Jūsų fantaziją.
1 pokelio persikų želė,
200 ml jogurto (naudojau persikų skonio)
Karšto vandens.
Želė pokelio turinį užpilame 300 ml verdančio vandens ir maišydami šaukštu palaukiame, kol želė grūdeliai ištirps. Palaukiame, kol želė visiškai atvės (bet jokiu būdu nesustings), tada supilame jogurtą ir pastatome į šaldytuvą, stebime, kad jogurto ir želė masė pradėtų tirštėti. Reikėtų pasiekti tiršto kisieliaus konsistenciją.
Tuo tarpu imame keksiukų formeles ir jų sieneles aplipdome atšąlusia tešla. Stengiamės tai padaryti kuo ploniau, nes bekepant pyragėliai išsipūs. Pyragėlius šauname į 190 laipsnių orkaitę 20 min. Ištraukę išimame ir atvėsiname. Atvėsusius krepšelius pripildome mėgstamom uogom ir vaisių riekelėmis, bei apipilame dar ne visiškai susitingusia želė. Taip paruoštus pyragėlius statome ant lygaus pagrindom ir grąžiname atgal į šaldytuvą visiškam sustingimui.
Po valandos ar net mažiau - galite mėgautis ir vaišinti svečius.
QUOTE(ELlJA @ 2012 09 13, 20:53)
Ta proga dar vienas receptukas vertas dėmesiaus Bent jau mano vyras liko sužavėtas ir nespėjo jų kramtyti...
Jogurtiniai krepšeliai
Jogurtiniai krepšeliai
O mama, kas per grožybė
Vos susilaikiau nepalaižiusi ekrano
Varškės apkepas su obuoliais. Kadangi per daug obuolių
Reikia:
500g. varškės
2 kiaušinių
Manų kruopų kokių 4 šaukštų (visada iš akie dedu)
Pieno (manų kruopom išbrinkinti)
Cukraus
Vanilinio cukraus
Vanilės esencijos (jeigu norit)
Obuolių (kadangi kepiau gal 17 cm. skersmens formoj, tai man užteko trijų nedidelių)
Cinamono
Džiūvesėlių ir sviesto formai ištepti
Manų kruopas užpyliau pienu.
Varškę ištryniau su kiaušiniais, cukrum ir manais.
Obuolius nulupau ir supjausčiau kubeliais.
Pusę varškės masės supyliau į sviestu ir džiūvesėliais padengtą formą. Ant viršaus
supyliau obuolius. Ant obuolių pabarsčiau šiek tiek cinamono. Užpyliau likusią varškę.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėj kažkur 40-45 minutes.
Reikia:
500g. varškės
2 kiaušinių
Manų kruopų kokių 4 šaukštų (visada iš akie dedu)
Pieno (manų kruopom išbrinkinti)
Cukraus
Vanilinio cukraus
Vanilės esencijos (jeigu norit)
Obuolių (kadangi kepiau gal 17 cm. skersmens formoj, tai man užteko trijų nedidelių)
Cinamono
Džiūvesėlių ir sviesto formai ištepti
Manų kruopas užpyliau pienu.
Varškę ištryniau su kiaušiniais, cukrum ir manais.
Obuolius nulupau ir supjausčiau kubeliais.
Pusę varškės masės supyliau į sviestu ir džiūvesėliais padengtą formą. Ant viršaus
supyliau obuolius. Ant obuolių pabarsčiau šiek tiek cinamono. Užpyliau likusią varškę.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėj kažkur 40-45 minutes.
QUOTE(drugelis. @ 2012 09 06, 12:52)
Sveikos, panoro šeimyna vakar kažko saldaus. Labai greitai sumeistravau tobulą trupininį pyragą abejingų neliko, šiandien tik gabaliukas teliko... prie kavos.
Trupininis pyragas su serbentų uogiene.
Trupininis pyragas su serbentų uogiene.
Dėkui labai Skanu buvo, kepiau jau du kartus su raudonųjų serbentų drebučiais ir kitą su juodųjų serbentų uogienė
Varškės tortas su braškėmis
500 ml grietinėlės
4 v.š. cukraus
1 pakelis vanilinio pudingo
750 g varškės
14 g želatinos
0,5 stiklinės pieno
braškių (gali būti ir šaldytos)
sauja aguonų
tarkuoto šokolado papuošimui
Varškę pertrinti per sietelį. Želatiną užpilti 0,5 stiklinės pieno ir plaikyti 30 min. Grietinėlę išplakti su cukrumi ir pudingo milteliais. Tada sudėti varškę ir gerai išmaišyti. Želatiną su pienu nuolat maišant pakaitinti ir plona srovele, maišant, supilti į varškės masę. Varškės masę perskirti pusiau ir į vieną dalį suberti aguonas, ir išmaišyti, o kitą - palikti baltą. Masę su aguonomis dėti į kepimo formą, ant viršaus išdėlioti pasmulkintas braškes ir uždengti likusia varškės mase. Viršų išlyginti ir apibarsčius tarkuotu šokoladu dėti į šaldytuvą 3-4 val. Skanaus!
500 ml grietinėlės
4 v.š. cukraus
1 pakelis vanilinio pudingo
750 g varškės
14 g želatinos
0,5 stiklinės pieno
braškių (gali būti ir šaldytos)
sauja aguonų
tarkuoto šokolado papuošimui
Varškę pertrinti per sietelį. Želatiną užpilti 0,5 stiklinės pieno ir plaikyti 30 min. Grietinėlę išplakti su cukrumi ir pudingo milteliais. Tada sudėti varškę ir gerai išmaišyti. Želatiną su pienu nuolat maišant pakaitinti ir plona srovele, maišant, supilti į varškės masę. Varškės masę perskirti pusiau ir į vieną dalį suberti aguonas, ir išmaišyti, o kitą - palikti baltą. Masę su aguonomis dėti į kepimo formą, ant viršaus išdėlioti pasmulkintas braškes ir uždengti likusia varškės mase. Viršų išlyginti ir apibarsčius tarkuotu šokoladu dėti į šaldytuvą 3-4 val. Skanaus!