Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

Apverstas obuolių pyragas

Skanu!Ypač kai pateikiamas šiltas su ledais....

sluoksniuotos tešlos lapas
6-10 obuoliai, turi būti gana kieti, nesukrentantis
150 g cukraus
70 g sviesto

Įkaitiname orkaitę iki 230 C.
Mums reikia kepimo formos kurią galima kaitinti ant viryklės, tai gali būti keptuvė su nuimama rankena.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, supilame cukrų ir kaitiname maišant kol jis paruduos.

Obuolius nulupame, supjaustome nemažais gabaliukais, pvz į keturias dalis.
Obuolių gabaliukus vienas prie kito gražiai suguldome į karamelę.
Statome keptuvę į orkaitę maždaug 15 min.
Tešlą lengvai pakočiojame, kad gautųsi blynas keptuvės dydžio.
Išimame keptuvę su obuoliais,sumažiname orkaitėje temperatūrą iki 180 C.
Obuolius keptuvėje uždengiame su tešla, kraštus su šakute užkamšome.
Kepame kažkur 20 min, kol paruduos.
Išimame ir paliekam vesti maždaug 15 minučių.
Uždengiame keptuvę su lėkšte ir staigiai apverčiame.


user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 11 rugsėjo 2012 - 13:09
QUOTE(Elena @ 2012 09 11, 12:51)
Apverstas obuolių pyragas

wub.gif kaip skaniai atrodo wub.gif
Atsakyti
O kelis tešlos lakštus dėti?
Atsakyti
QUOTE(lolanta @ 2012 09 12, 08:26)
O kelis tešlos lakštus dėti?


vienintelis ir ant viršaus mirksiukas.gif todėl ir vadinamas apverstu pyragu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2012 09 05, 15:08)
formeles: http://www.minordija...ndex.php?id=564
o keksiuku receptuka galite deti i keksiuku tema- labai domina biggrin.gif

Na tos formelės labai superinės, tik aš galvojau, kad jūs jas pasidarėt biggrin.gif
Keksiukus kai kepsiu tai tikrai įdėsiu, bet eilėje dabar slyvų pyragas, nes labai suviliojo, o ir slyvų yra. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lolanta @ 2012 09 12, 08:26)
O kelis tešlos lakštus dėti?



QUOTE(irmulia @ 2012 09 12, 09:11)
vienintelis ir ant viršaus  mirksiukas.gif  todėl ir vadinamas apverstu pyragu mirksiukas.gif


Taip taip..vienas lakštas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 09 11, 13:51)
[color=darkviolet]Apverstas obuolių pyragas



Na sluoksniuota tešla tinka nebent, kai labai tingisi, nes šiaip jau šito pyrago pagrindas tikrai yra ne sluoksniuota tešla. Sviestas, miltai, druska ir truputėlis šalto vandens ir gaunasi trapi skani tešla, ideali šiam pyragui.
Atsakyti
QUOTE(Belle_fleur @ 2012 09 12, 15:52)
Na sluoksniuota tešla tinka nebent, kai labai tingisi, nes šiaip jau šito pyrago pagrindas tikrai yra ne sluoksniuota tešla. Sviestas, miltai, druska ir truputėlis šalto vandens ir gaunasi trapi skani tešla, ideali šiam pyragui.

gal galima tikslesni tešlos recepta smile.gif
Atsakyti
Sveikos. Dalinuosi. 4u.gif
Plikyti pyragaičiai su varškės kremu
Paprastas bet laaaabai gardus receptas, kuris patenkins didžiausią smaližių.

Tešlai reikės:
1 stiklinės miltų
4 kiaušinių
1 stiklinės vandens
80-100 g sviesto
1 valg. šaukšto cukraus
žiupsnelio druskos

Eklerų kremui:
240 g varškės (naudojau Plombyro skonio)
1 stiklinės cukraus
200 g grietinėlės 35%
1 pak.rietinėlės standiklio
pusės citrinos sulčių
vanilinio cukraus

Papuošimui:
Juodojo šokolado
50 ml. pieno
Kokoso drožlių arba kepintų ir smulkintų riešutų.

Vandenį, sviestą, druską, cukrų užviriname nedideliame inde. Maišant suberiame visus miltus, gauname vientisą masę ir nuolat maišant kaitiname, kol tešla atšoka nuo indo sienelių. Indą nukeliame nuo ugnies, masę ataušiname ir po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvienoi gerai išsukdami masę mediniu šaukštu. Kepimo skardą ištepame riebalais, tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame eklerų tešlos juosteles. Jei neturite konditerinio švirkšto - pamirkykite didelį šaukštą karštame vandenyje ir šaukšto šonu pakabintą masę dėkite tiesiai į skardą.
Tarp eklerų paliekame tarpelius, nes kepant eklerai padidėja 2-3 kartus. Eklerai dedami į įkaitintą orkaitę ir kepami 20 min. 200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta.
Patartina nevarstyti orkaitės durelių. Iškepus eklerai paliekami šiek tiek pravertoje orkaitėje, kad jie palaipsniui atvėstų, priešingu atveju eklerai gali "sukristi".
Kremui: Grietinėlę, cukrų ir standiklį išplakame, sudedame plombyro skonio varškę bei citrinos sultis. Viską dedame 20 min į šaldytuvą sutvirtėti. Kremui pailsėjus šaldytuve pyragėlį įpjauname horizontaliai ir šaukšto arba konditerinio švirkšto pagalba užpildome eklerų vidų paruoštu kremu.
Pyragėliai papuošiami tirpinto šokolado su pienu mase ir ant viršaus užbarstoma kokosos drožlių.

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ELlJA: 12 rugsėjo 2012 - 17:32
QUOTE(zivile.simona @ 2012 09 12, 16:35)
gal galima tikslesni tešlos recepta smile.gif

Tešlai:
200 g miltų
100 g sviesto
druskos
truputis labai šalto vandens

Miltus persijoti, dėti druskos, sviesto ir rankomis sutrinti iki trupinių. Tuomet įpilti truputį vandens, tik tiek, kad tešla suliptų į vieną gabalą (užteks šaukšto ar dviejų). Tešlą suvynioti į plėvelę ir įdėti į šaldytuvą.

Išimam tešlą iš šaldytuvo ir ją iškočiojam į blyną, kuriuo uždengiam obuolius.
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 09 12, 17:32)
Sveikos. Dalinuosi.  4u.gif


kieno tai receptas? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ponia P @ 2012 09 13, 15:16)
kieno tai receptas? ax.gif


Ta prasme kieno? smile.gif Na aš gaminau juos, o receptas nežinau, kažkada iš kažkur gavau ir jau daug metų gaminu pagal jį. Kas autorius tikrai negaliu pasakyti, kaip ir turbūt daugelis čia gaminančių smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ELlJA: 13 rugsėjo 2012 - 14:35