Apverstas obuolių pyragas
Skanu!Ypač kai pateikiamas šiltas su ledais....
sluoksniuotos tešlos lapas
6-10 obuoliai, turi būti gana kieti, nesukrentantis
150 g cukraus
70 g sviesto
Įkaitiname orkaitę iki 230 C.
Mums reikia kepimo formos kurią galima kaitinti ant viryklės, tai gali būti keptuvė su nuimama rankena.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, supilame cukrų ir kaitiname maišant kol jis paruduos.
Obuolius nulupame, supjaustome nemažais gabaliukais, pvz į keturias dalis.
Obuolių gabaliukus vienas prie kito gražiai suguldome į karamelę.
Statome keptuvę į orkaitę maždaug 15 min.
Tešlą lengvai pakočiojame, kad gautųsi blynas keptuvės dydžio.
Išimame keptuvę su obuoliais,sumažiname orkaitėje temperatūrą iki 180 C.
Obuolius keptuvėje uždengiame su tešla, kraštus su šakute užkamšome.
Kepame kažkur 20 min, kol paruduos.
Išimame ir paliekam vesti maždaug 15 minučių.
Uždengiame keptuvę su lėkšte ir staigiai apverčiame.
QUOTE(lolanta @ 2012 09 12, 08:26)
O kelis tešlos lakštus dėti?
vienintelis ir ant viršaus todėl ir vadinamas apverstu pyragu
QUOTE(ramune.v @ 2012 09 05, 15:08)
formeles: http://www.minordija...ndex.php?id=564
o keksiuku receptuka galite deti i keksiuku tema- labai domina
o keksiuku receptuka galite deti i keksiuku tema- labai domina
Na tos formelės labai superinės, tik aš galvojau, kad jūs jas pasidarėt
Keksiukus kai kepsiu tai tikrai įdėsiu, bet eilėje dabar slyvų pyragas, nes labai suviliojo, o ir slyvų yra.
QUOTE(lolanta @ 2012 09 12, 08:26)
O kelis tešlos lakštus dėti?
QUOTE(irmulia @ 2012 09 12, 09:11)
vienintelis ir ant viršaus todėl ir vadinamas apverstu pyragu
Taip taip..vienas lakštas
QUOTE(Elena @ 2012 09 11, 13:51)
Na sluoksniuota tešla tinka nebent, kai labai tingisi, nes šiaip jau šito pyrago pagrindas tikrai yra ne sluoksniuota tešla. Sviestas, miltai, druska ir truputėlis šalto vandens ir gaunasi trapi skani tešla, ideali šiam pyragui.
QUOTE(Belle_fleur @ 2012 09 12, 15:52)
Na sluoksniuota tešla tinka nebent, kai labai tingisi, nes šiaip jau šito pyrago pagrindas tikrai yra ne sluoksniuota tešla. Sviestas, miltai, druska ir truputėlis šalto vandens ir gaunasi trapi skani tešla, ideali šiam pyragui.
gal galima tikslesni tešlos recepta
Sveikos. Dalinuosi.
Plikyti pyragaičiai su varškės kremu
Paprastas bet laaaabai gardus receptas, kuris patenkins didžiausią smaližių.
Tešlai reikės:
1 stiklinės miltų
4 kiaušinių
1 stiklinės vandens
80-100 g sviesto
1 valg. šaukšto cukraus
žiupsnelio druskos
Eklerų kremui:
240 g varškės (naudojau Plombyro skonio)
1 stiklinės cukraus
200 g grietinėlės 35%
1 pak.rietinėlės standiklio
pusės citrinos sulčių
vanilinio cukraus
Papuošimui:
Juodojo šokolado
50 ml. pieno
Kokoso drožlių arba kepintų ir smulkintų riešutų.
Vandenį, sviestą, druską, cukrų užviriname nedideliame inde. Maišant suberiame visus miltus, gauname vientisą masę ir nuolat maišant kaitiname, kol tešla atšoka nuo indo sienelių. Indą nukeliame nuo ugnies, masę ataušiname ir po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvienoi gerai išsukdami masę mediniu šaukštu. Kepimo skardą ištepame riebalais, tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame eklerų tešlos juosteles. Jei neturite konditerinio švirkšto - pamirkykite didelį šaukštą karštame vandenyje ir šaukšto šonu pakabintą masę dėkite tiesiai į skardą.
Tarp eklerų paliekame tarpelius, nes kepant eklerai padidėja 2-3 kartus. Eklerai dedami į įkaitintą orkaitę ir kepami 20 min. 200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta.
Patartina nevarstyti orkaitės durelių. Iškepus eklerai paliekami šiek tiek pravertoje orkaitėje, kad jie palaipsniui atvėstų, priešingu atveju eklerai gali "sukristi".
Kremui: Grietinėlę, cukrų ir standiklį išplakame, sudedame plombyro skonio varškę bei citrinos sultis. Viską dedame 20 min į šaldytuvą sutvirtėti. Kremui pailsėjus šaldytuve pyragėlį įpjauname horizontaliai ir šaukšto arba konditerinio švirkšto pagalba užpildome eklerų vidų paruoštu kremu.
Pyragėliai papuošiami tirpinto šokolado su pienu mase ir ant viršaus užbarstoma kokosos drožlių.
Plikyti pyragaičiai su varškės kremu
Paprastas bet laaaabai gardus receptas, kuris patenkins didžiausią smaližių.
Tešlai reikės:
1 stiklinės miltų
4 kiaušinių
1 stiklinės vandens
80-100 g sviesto
1 valg. šaukšto cukraus
žiupsnelio druskos
Eklerų kremui:
240 g varškės (naudojau Plombyro skonio)
1 stiklinės cukraus
200 g grietinėlės 35%
1 pak.rietinėlės standiklio
pusės citrinos sulčių
vanilinio cukraus
Papuošimui:
Juodojo šokolado
50 ml. pieno
Kokoso drožlių arba kepintų ir smulkintų riešutų.
Vandenį, sviestą, druską, cukrų užviriname nedideliame inde. Maišant suberiame visus miltus, gauname vientisą masę ir nuolat maišant kaitiname, kol tešla atšoka nuo indo sienelių. Indą nukeliame nuo ugnies, masę ataušiname ir po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvienoi gerai išsukdami masę mediniu šaukštu. Kepimo skardą ištepame riebalais, tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame eklerų tešlos juosteles. Jei neturite konditerinio švirkšto - pamirkykite didelį šaukštą karštame vandenyje ir šaukšto šonu pakabintą masę dėkite tiesiai į skardą.
Tarp eklerų paliekame tarpelius, nes kepant eklerai padidėja 2-3 kartus. Eklerai dedami į įkaitintą orkaitę ir kepami 20 min. 200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta.
Patartina nevarstyti orkaitės durelių. Iškepus eklerai paliekami šiek tiek pravertoje orkaitėje, kad jie palaipsniui atvėstų, priešingu atveju eklerai gali "sukristi".
Kremui: Grietinėlę, cukrų ir standiklį išplakame, sudedame plombyro skonio varškę bei citrinos sultis. Viską dedame 20 min į šaldytuvą sutvirtėti. Kremui pailsėjus šaldytuve pyragėlį įpjauname horizontaliai ir šaukšto arba konditerinio švirkšto pagalba užpildome eklerų vidų paruoštu kremu.
Pyragėliai papuošiami tirpinto šokolado su pienu mase ir ant viršaus užbarstoma kokosos drožlių.
QUOTE(zivile.simona @ 2012 09 12, 16:35)
gal galima tikslesni tešlos recepta
Tešlai:
200 g miltų
100 g sviesto
druskos
truputis labai šalto vandens
Miltus persijoti, dėti druskos, sviesto ir rankomis sutrinti iki trupinių. Tuomet įpilti truputį vandens, tik tiek, kad tešla suliptų į vieną gabalą (užteks šaukšto ar dviejų). Tešlą suvynioti į plėvelę ir įdėti į šaldytuvą.
Išimam tešlą iš šaldytuvo ir ją iškočiojam į blyną, kuriuo uždengiam obuolius.
QUOTE(Ponia P @ 2012 09 13, 15:16)
kieno tai receptas?
Ta prasme kieno? Na aš gaminau juos, o receptas nežinau, kažkada iš kažkur gavau ir jau daug metų gaminu pagal jį. Kas autorius tikrai negaliu pasakyti, kaip ir turbūt daugelis čia gaminančių .