Sveikos. Dalinuosi.
Plikyti pyragaičiai su varškės kremuPaprastas bet laaaabai gardus receptas, kuris patenkins didžiausią smaližių.
Tešlai reikės:1 stiklinės miltų
4 kiaušinių
1 stiklinės vandens
80-100 g sviesto
1 valg. šaukšto cukraus
žiupsnelio druskos
Eklerų kremui:240 g varškės (naudojau Plombyro skonio)
1 stiklinės cukraus
200 g grietinėlės 35%
1 pak.rietinėlės standiklio
pusės citrinos sulčių
vanilinio cukraus
Papuošimui:Juodojo šokolado
50 ml. pieno
Kokoso drožlių arba kepintų ir smulkintų riešutų.
Vandenį, sviestą, druską, cukrų užviriname nedideliame inde. Maišant suberiame visus miltus, gauname vientisą masę ir nuolat maišant kaitiname, kol tešla atšoka nuo indo sienelių. Indą nukeliame nuo ugnies, masę ataušiname ir po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvienoi gerai išsukdami masę mediniu šaukštu. Kepimo skardą ištepame riebalais, tešlą sudedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame eklerų tešlos juosteles. Jei neturite konditerinio švirkšto - pamirkykite didelį šaukštą karštame vandenyje ir šaukšto šonu pakabintą masę dėkite tiesiai į skardą.
Tarp eklerų paliekame tarpelius, nes kepant eklerai padidėja 2-3 kartus. Eklerai dedami į įkaitintą orkaitę ir kepami 20 min. 200 laipsnių temperatūroje, kol gražiai pagelsta.
Patartina nevarstyti orkaitės durelių. Iškepus eklerai paliekami šiek tiek pravertoje orkaitėje, kad jie palaipsniui atvėstų, priešingu atveju eklerai gali "sukristi".
Kremui: Grietinėlę, cukrų ir standiklį išplakame, sudedame plombyro skonio varškę bei citrinos sultis. Viską dedame 20 min į šaldytuvą sutvirtėti. Kremui pailsėjus šaldytuve pyragėlį įpjauname horizontaliai ir šaukšto arba konditerinio švirkšto pagalba užpildome eklerų vidų paruoštu kremu.
Pyragėliai papuošiami tirpinto šokolado su pienu mase ir ant viršaus užbarstoma kokosos drožlių.

...and my life is an open book...