Ule, na tavo fantastiškai skaniai atrodantis torčiukas
Slyvų pyragas
Kažkada radau,nepamenu kuriam žurnale,būrėjos Vaivos slyvų pyragą,kaip aš sakau,tinginių pyragas:ir greitai ir skanu:)
Reikia:sluoksniuotos šaldytos tešlos,700gr.slyvų,gabalinio cukraus,250gr.varškės,100gr.smulkaus cukraus,50g.kukurūzų krakmolo,150gr.grietinės,2 kiaušiniai.
Slyvas nuplaukite ir išimkite kauliukus.Kiekv.slyvą įdaryti mažu cukraus gabalėliu.Varškę sumaišykite su kiaušinio tryniais,cukrumi,kukurūzų krakmolu ir grietine.Išplakite kiaušinio baltymus iki tirštos konsistencijos ir įmaišykite i paruoštą varškę.
Varškę išpilkite ant skardos,išklotos tešla,išdėliokite slyvas.Kepti apie 40 min.180 laipsnių tep.
Kažkada radau,nepamenu kuriam žurnale,būrėjos Vaivos slyvų pyragą,kaip aš sakau,tinginių pyragas:ir greitai ir skanu:)
Reikia:sluoksniuotos šaldytos tešlos,700gr.slyvų,gabalinio cukraus,250gr.varškės,100gr.smulkaus cukraus,50g.kukurūzų krakmolo,150gr.grietinės,2 kiaušiniai.
Slyvas nuplaukite ir išimkite kauliukus.Kiekv.slyvą įdaryti mažu cukraus gabalėliu.Varškę sumaišykite su kiaušinio tryniais,cukrumi,kukurūzų krakmolu ir grietine.Išplakite kiaušinio baltymus iki tirštos konsistencijos ir įmaišykite i paruoštą varškę.
Varškę išpilkite ant skardos,išklotos tešla,išdėliokite slyvas.Kepti apie 40 min.180 laipsnių tep.
skaniai atrodo
QUOTE(Melioni @ 2012 08 14, 00:18)
Zagareliai
dariau pagal si recepta, nerealuuuus:
dariau pagal si recepta, nerealuuuus:
Atrodo tikrai skaniai, o sakykit kita diena ir tokie patys skanus buvo, ir dar, kokio riebumo dejot grietine, ir dar, kiausiniu nereikia?
QUOTE(airius @ 2012 08 14, 17:08)
Atrodo tikrai skaniai, o sakykit kita diena ir tokie patys skanus buvo, ir dar, kokio riebumo dejot grietine, ir dar, kiausiniu nereikia?
ne kiausiniu nereikia, grietine dejau 30 proc, o minkstuciai dar ir dabar po paros
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 08 15, 16:40)
Tai yra 1/2 - puse
3/4 - siek tiek daugiau nei puse (tarkim stikline dalinam i keturias dalis, ir imam jos 3 dalis). Aukstoji matematika
Tik recepte neparasyta kokio indo tiek gal stiklines.
3/4 - siek tiek daugiau nei puse (tarkim stikline dalinam i keturias dalis, ir imam jos 3 dalis). Aukstoji matematika
Tik recepte neparasyta kokio indo tiek gal stiklines.
pirmąją dalį aš supratau, tik nesupratau koks bendras dar nepadalintas kiekis
labai skanus varskes pyragas....
I mišinys:
1.5 st. miltų
100 g minkšto sviesto
0.5 st. cukraus
2 nubraukti a. š. kepimo miltelių
Visus produktus sutrinti tarp pirštų iki trupinių.Aš dar įlašinau keletą lašų migdolų kvapų.
II mišinys:
0.5 kg varškės
3 kiaušinių M dydžio
nepilnos stiklinės cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
Visus produktus gerai išmaišyti. Varškę aš naudojau ricotos,bet jei naudosite paprastą varškę, ją reikėtų ją pertrinti per sietelį, kad būtų kreminė.
Stiklinė 200 ml. Kepimo forma 24 cm.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Sluoksniuoti paeiliui pirmą ir antrą mišinius, kol jie pasibaigs. Gaunasi trys sluoksniai trupinių ir du sluoksniai varškės masės. Pirmas ir paskutinis sluoksnis turi būti mišinys su trupiniais.
Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 50 60 min. Ar iškepęs, patikrinti mediniu pagaliuku.Mes šitą pyragą valgem su trintų juodujų serbentų ir grietinės padažu....buvo labai skanu.....
recepta radau pas daivute bloge,aciu jai tik as truputi padariau pagal save...
QUOTE(poniajurate @ 2012 08 13, 15:39)
Slyvų pyragas
Šiandien bandžiau. Itin šlapias gavos ir kažkaip sukrito, bet skanu..
Bananų/migdolų pyragaitis per 3 minutes
Receptas
1 pyraičiui :
* 1 labai gerai prinokęs bananas
* 2 valg.š. anakardžių riešutų sviesto ( galima naudoti ir kitų riešutų sviestą)
* 1 kiaušinis
* 1 valg. š. migdolų miltų ( maltų blanširuotų migdolų)
* 1/4 arbat. š. kepimo miltelių
* geras žiupsnis cinamono
papuošimui:
* saujelės kedrinių pinijų / kedro riešutų
* gan gilaus ir plataus puodelio/ indelio, kad pyragėlis neišliptų pro kraštus.
Gaminimo eiga:
Į smulkintuvą sudėti anakardžių riešutų sviestą, įmušti 1 kiaušinį, sudėti gabaliukais supjaustytą nuluptą bananą, suberti kepimo miltelius, cinamoną bei migdolų miltus.
Viską gerai kelis kartus permalti, iki vientisos gan skystos masės.
Gautą masę supilti į platų gilų puodelį
ir pastatyti į mikrobangų krosnelę.
Nustatyti laikmatį : 2 minutes ir 50 sekundžių - šio laiko užtenka, kad pyragėlis spėtų iškilti ir iškepti.
Iškepusį pyragėlį galima valgyti tiesiai iš to pačio kepimo puodelio arba išversti į lėkštę ir šalia pabarstyti saujelę kedro riešutų.
Viskas. Paprasta. Greita. Skanu.
Taip pat galima kepti ir orkaitėje : įkaitinti iki 170-180°C ir kepti ~ 30-35 minutes.
Skanaus
Receptas
1 pyraičiui :
* 1 labai gerai prinokęs bananas
* 2 valg.š. anakardžių riešutų sviesto ( galima naudoti ir kitų riešutų sviestą)
* 1 kiaušinis
* 1 valg. š. migdolų miltų ( maltų blanširuotų migdolų)
* 1/4 arbat. š. kepimo miltelių
* geras žiupsnis cinamono
papuošimui:
* saujelės kedrinių pinijų / kedro riešutų
* gan gilaus ir plataus puodelio/ indelio, kad pyragėlis neišliptų pro kraštus.
Gaminimo eiga:
Į smulkintuvą sudėti anakardžių riešutų sviestą, įmušti 1 kiaušinį, sudėti gabaliukais supjaustytą nuluptą bananą, suberti kepimo miltelius, cinamoną bei migdolų miltus.
Viską gerai kelis kartus permalti, iki vientisos gan skystos masės.
Gautą masę supilti į platų gilų puodelį
ir pastatyti į mikrobangų krosnelę.
Nustatyti laikmatį : 2 minutes ir 50 sekundžių - šio laiko užtenka, kad pyragėlis spėtų iškilti ir iškepti.
Iškepusį pyragėlį galima valgyti tiesiai iš to pačio kepimo puodelio arba išversti į lėkštę ir šalia pabarstyti saujelę kedro riešutų.
Viskas. Paprasta. Greita. Skanu.
Taip pat galima kepti ir orkaitėje : įkaitinti iki 170-180°C ir kepti ~ 30-35 minutes.
Skanaus
Pagaliau prisiskynėm pas mamą aviečių. ta proga:
Purus pyragas su avietėmis
Reikės:
250 g aviečių
3 kiaušinių
100 g sviesto
150 g cukraus
100 g miltų
100 g migdolinių miltų
30 g cukraus pudros
1 pok. vanilinio cukraus
2 arb. š. kepimo miltelių
Gaminimas.
Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Įmušami kiaušiniai ir viskas gerai išplakama. Persijoti miltai sumaišomi su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir migdoliniais miltais (migdolinius miltus galima pasigaminti migdolus sumalus su kavamale). Sumaišoma su sviestu ir gerai išmaišoma, kad gautusi vientisa masė. Į kepimo formą, išteptą sviestu, suberiamos avietės, ant jų supilama tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 -190 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 min. Iškepęs pyragas su avietėmis atvėsinamas kepimo formoje. Pabarstoma cukraus pudra ir supjaustoma gabaliukais. Pyrago gabaliukai iš kepimo formos išimami mentele, kad ant formos dugno neliktų aviečių (neatsiskirtų nuo biskvito). Purus pyragas su avietėmis sudedamas į lėkštutes ir patiekiamas. Skanaus.
Migdolų, tiesa, nedėjau.
Purus pyragas su avietėmis
Reikės:
250 g aviečių
3 kiaušinių
100 g sviesto
150 g cukraus
100 g miltų
100 g migdolinių miltų
30 g cukraus pudros
1 pok. vanilinio cukraus
2 arb. š. kepimo miltelių
Gaminimas.
Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Įmušami kiaušiniai ir viskas gerai išplakama. Persijoti miltai sumaišomi su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir migdoliniais miltais (migdolinius miltus galima pasigaminti migdolus sumalus su kavamale). Sumaišoma su sviestu ir gerai išmaišoma, kad gautusi vientisa masė. Į kepimo formą, išteptą sviestu, suberiamos avietės, ant jų supilama tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 -190 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 min. Iškepęs pyragas su avietėmis atvėsinamas kepimo formoje. Pabarstoma cukraus pudra ir supjaustoma gabaliukais. Pyrago gabaliukai iš kepimo formos išimami mentele, kad ant formos dugno neliktų aviečių (neatsiskirtų nuo biskvito). Purus pyragas su avietėmis sudedamas į lėkštutes ir patiekiamas. Skanaus.
Migdolų, tiesa, nedėjau.
QUOTE(saulėlydis @ 2012 08 26, 21:33)
Pagaliau prisiskynėm pas mamą aviečių. ta proga:
Reiks pabandyti