Tiramisu 4 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
200 gr. cukraus
100 gr. cukraus pudros
300 ml. juodos šiltos kavos
500 gr. maskarponės sūrio
100 gr. kavos likerio
300 gr. plakamos grietinėlės
kakavos
pakelis sausainių skirtų tiramisu
Trynius atskiriame nuo baltymų, beriame žiupsnelį druskos, pusė cukraus ir standžiai išplakame. Trynius kitame dubenyje su likusiu cukrumi išplakame taip pat. Atsargiai maišant sujungiame abi mases. Išplakame grietinėle ir ją sumaišome su maskarpone sūriu išsuktu su cukraus pudra. Viską sujungiame į vieną bendrą masę.
26 cm. formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Kiekvieno sausainio kraštelį vos pamirkyti į kavą ir statyti aplink formos kraštą. Sustačius iš vidaus sausainius iki pusės aptepti kremu, kad tvirčiau stovėtų. Sausainį mirkyti į kavą ir išdėlioti dugną, paskleisti kremo, vėl mirkytais kavoje sausainiais išdėlioti sluoksnį ir vėl kremas, viršutinis sluoksnis turėtų būti kremo.
Viršų pabarstyti gausiai kakava.
Dėti į šaldytuvą, gal pilnai atvėstų.
Skanaus!!