Sveikuoliški šokoladiniai triufeliai ~ 20- čiai trufeliųReikės:
* 1 puodelis migdolų riešutų su luobele;
* 2 valg. š. datulių pastos
* 2 valg. š. raw karamelinio padažo
* 2-3 valg. š. nesaldžios kakavos miltelių ( geriau 20-22 proc. riebumo)
*4 valg. š. neskrudintų (blanširuotų) migdolų sviesto/pastos
* žiupsnis druskos
* sauja kapotų lazdyno riešutų apvoliojimui
Gaminimo eiga:
1. Lazdyno rieštus sukapoti smulkesniais ir stambesniais gabaliukais ( galima peiliu, galima smulkintuvo pagalba). Atidėti į šoną - čia bus triufelių apvoliojimui.
2. Migdolus suberti į smulkintuvą, sudėti raw karamelės padažą, datulių pastą - viską sumalti iki vientisos masės su mažais gabaliukais. Suberti nesaldžios kakavos miltelius , žiupsnelį druskos , sudėti neskrudintų migdolų sviestą/pastą - vėl viską permalti.
Smulkintuvas gali gan sunkiai malti , todėl užtenka perkelti masę į gilų dubenį ir medinio šaukšto pagalba išmaišyti visą masę.
Rankomis suformuoti graikiško dydžio rutuliukus , apvolioti kapotuose lazdyno riešutuose. Sudėti į indą , sandariai uždaryti ir palikti šaldiklyje/šaldymo kameroje kelioms valandoms.
Triufeliai nesušąla į ledo gabalą - tik sustingsta , todėl galima patiekti ragavimui iš karto.
Skanaus