Citrininiai keksiukai
Reikės:
3 kiaušinių
125 g cukraus
1 citrinos nutarkuotos žievelės
50 g aliejaus
100 ml grietinėlės (35% rieb.)
180 g miltų
0,5 arb. š. kepimo miltelių
Glajui:
2 valg. š. citrinos sulčių
cukraus pudros
Įkaitinti orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros. Plakti kiaušinius su cukrumi, kol masė pabals ir 2-3 kartus padidės. Sudedame tarkuotą citrinos žievelę ir įpilame grietinėlę.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome i likusią masę. Maišome tik tol, kol neliks sausų miltų. Neplakame!
Tešlą pripildome3/4 keksiukų formelių tūrio. Įdedame į orkaitę ir iškart orkaitės temperatūrą sumažiname iki 190 laipsnių. Kepame 15-20 min., kol kepinių viršus gražiai parus.
Glajui maišome citrinos sultis su cukraus pudra, kol gausis tiršta masė. Aptepame ja dar šiltus keksiukus.
Skanaus
Avokado/aguonų keksiukai su braškėmis
Receptas:
12-15 vid. dydžio keksiukų:
Reikės:
Tešlai:
* 2 vid. d. prinokusių avokadų
* 180 g cukraus
* 50 g minkšto sviesto
* 4 kiaušiniai
* 100 g miltų
* 50 g aguonų
* 50 g migdolų miltų ( pudros , kitaip : maltų migdolų)
* 1-1,5 arb. š. kepimo miltelių
* 4 valg. š. citrinos sulčių
* žiupsnis druskos
Įdarui:
* 12-15 vnt. nedidelių šviežių braškių
Eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 160°C temperatūros.
Nulupti avokadus, išimti kauliukus ir supjaustyti gabaliukais, sudėti į smulkintuvą, supilti citrinos sultis ir viską sumalti/sutrinti iki vientisos masės/piurė.
Į avokadų masę sudėti minkštą sviestą, supjaustytą gabaliukais, suberti cukrų ir vėl viską gerai sutrinti, sumalti iki vientisumo.
Tada sudėti 4 kiaušinių trynius ( baltymus saugoti atskirai) ir išmaišyti iki vientisos homogeniškos masės.
Atskirame inde suberti miltus, aguonas ir migdolų miltus bei įberti kepimo miltelius - viską labai gerai permaišyti. Paruoštą mišinį po truputį ( dalimis, pvz.: aš įmaišinėjau kas 2 valg. šaukštus) įmaišyti į avokadų masę - viską gerai permaišyti, kad neliktų jokių gumulėlių.
Kitame inde išplakti baltymų su žiupsniu druskos iki baltų standžių putų.
Išplaktus baltymus atsargiai dalimis mentelės pagalba vis keliant iš apačios į viršų įmaišyti į paruoštą avokadų masę.
Paruoštą avokadų tešlą išdėlioti į keksiukų kepimo formoje sudėliotus popierinius kepimo krepšelius : ant dugno dėti po šaukštą tešlos, tada įstatyti po šviežią braškę ir sustatytų braškių viršų padengti likusia avokadų tešla.
Pastatyti kepti ~25 minutes. atsižvelgiant į orkaitės kaitrumą.
Iškepusius avokadinius keksiukus išimti iš orkaitės, ir perkelti ant grotelių pravėsti.
Skanaus
Receptas:
12-15 vid. dydžio keksiukų:
Reikės:
Tešlai:
* 2 vid. d. prinokusių avokadų
* 180 g cukraus
* 50 g minkšto sviesto
* 4 kiaušiniai
* 100 g miltų
* 50 g aguonų
* 50 g migdolų miltų ( pudros , kitaip : maltų migdolų)
* 1-1,5 arb. š. kepimo miltelių
* 4 valg. š. citrinos sulčių
* žiupsnis druskos
Įdarui:
* 12-15 vnt. nedidelių šviežių braškių
Eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 160°C temperatūros.
Nulupti avokadus, išimti kauliukus ir supjaustyti gabaliukais, sudėti į smulkintuvą, supilti citrinos sultis ir viską sumalti/sutrinti iki vientisos masės/piurė.
Į avokadų masę sudėti minkštą sviestą, supjaustytą gabaliukais, suberti cukrų ir vėl viską gerai sutrinti, sumalti iki vientisumo.
Tada sudėti 4 kiaušinių trynius ( baltymus saugoti atskirai) ir išmaišyti iki vientisos homogeniškos masės.
Atskirame inde suberti miltus, aguonas ir migdolų miltus bei įberti kepimo miltelius - viską labai gerai permaišyti. Paruoštą mišinį po truputį ( dalimis, pvz.: aš įmaišinėjau kas 2 valg. šaukštus) įmaišyti į avokadų masę - viską gerai permaišyti, kad neliktų jokių gumulėlių.
Kitame inde išplakti baltymų su žiupsniu druskos iki baltų standžių putų.
Išplaktus baltymus atsargiai dalimis mentelės pagalba vis keliant iš apačios į viršų įmaišyti į paruoštą avokadų masę.
Paruoštą avokadų tešlą išdėlioti į keksiukų kepimo formoje sudėliotus popierinius kepimo krepšelius : ant dugno dėti po šaukštą tešlos, tada įstatyti po šviežią braškę ir sustatytų braškių viršų padengti likusia avokadų tešla.
Pastatyti kepti ~25 minutes. atsižvelgiant į orkaitės kaitrumą.
Iškepusius avokadinius keksiukus išimti iš orkaitės, ir perkelti ant grotelių pravėsti.
Skanaus
irmulia, fantastiško grožio keksiukai . Būtinai išbandysiu.
QUOTE(Ulė @ 2012 06 28, 09:31)
Trupininis braškinis pyragas
Jetus vakar isbandytas skanus, kvapnus, sotus. ACIU
Rudai baltas pyragas
Taip... kepti man sekasi geriau nei galvoti pyragams pavadinimus
Labai kakavinis pagrindas su paukščių pieną primenančiu viršumi. Skanu labai, tik sekantį kartą, o jis tikrai bus, viršų puošiu serbentais, šiek tiek norėjosi rūgštelės...
Tiesa iš šios normos kurią rašysiu man gavosi du tokie pyragai, per standartinę orkaitės skardą ir į aukštį apie 7 cm.
Pagrindui:
450 gr. miltų
300 gr. cukraus
2.5 šaukšteliai kepimo miltelių
4 šaukštai kakavos
--
2 kiaušiniai
200 ml. pieno
100 gr. margarino ar sviesto
200 gr. verdančio vandens
Sumaišyti visus sausus produktus, galima persijoti. Kiaušinius išplakti, kol masė padvigubės, įmaišyti tirpintą margariną ir dar plakti apie minutę. Nenustojant maišyti pilame dalį pieno dalį sauso mišinio,plakame ir vėl dalį pieno ir sauso mišinio,taip per 3-4 kartus viską supilame ir maišome, po truputį supilame verdanti vandenį. Masę pilame į orkaitės skardą išklotą popieriumi ir dedame į įkaitintą 180 C orkaitę 30 min. Patikriname mediniu smeigtuku ar iškepę, atvėsiname.
Paukščių pieno sluoksniui:
800 gr. grietinės ę0Į
400 gr. grietinėlės
225 gr. cukraus
30 gr. želatinos
225 gr. pieno
Piene išbrinkinti želatiną. Išplakti standžiai grietinėlę ir kitame inde greitinę išplakti su cukrumi. Pieną dėti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišant ištirpinti išbrinkusią želatiną. Sujungti grietinėlės ir grietinės mases, gerai permaišyti ir silpna srovele maišant supilti pieną. Supilti masę ant pagrindo ir statyti į šaldytuvą, kad sustengtų.
Puošti uogomis, rekomenduoju rūgštesnėmis.
Skanaus !!
Taip... kepti man sekasi geriau nei galvoti pyragams pavadinimus
Labai kakavinis pagrindas su paukščių pieną primenančiu viršumi. Skanu labai, tik sekantį kartą, o jis tikrai bus, viršų puošiu serbentais, šiek tiek norėjosi rūgštelės...
Tiesa iš šios normos kurią rašysiu man gavosi du tokie pyragai, per standartinę orkaitės skardą ir į aukštį apie 7 cm.
Pagrindui:
450 gr. miltų
300 gr. cukraus
2.5 šaukšteliai kepimo miltelių
4 šaukštai kakavos
--
2 kiaušiniai
200 ml. pieno
100 gr. margarino ar sviesto
200 gr. verdančio vandens
Sumaišyti visus sausus produktus, galima persijoti. Kiaušinius išplakti, kol masė padvigubės, įmaišyti tirpintą margariną ir dar plakti apie minutę. Nenustojant maišyti pilame dalį pieno dalį sauso mišinio,plakame ir vėl dalį pieno ir sauso mišinio,taip per 3-4 kartus viską supilame ir maišome, po truputį supilame verdanti vandenį. Masę pilame į orkaitės skardą išklotą popieriumi ir dedame į įkaitintą 180 C orkaitę 30 min. Patikriname mediniu smeigtuku ar iškepę, atvėsiname.
Paukščių pieno sluoksniui:
800 gr. grietinės ę0Į
400 gr. grietinėlės
225 gr. cukraus
30 gr. želatinos
225 gr. pieno
Piene išbrinkinti želatiną. Išplakti standžiai grietinėlę ir kitame inde greitinę išplakti su cukrumi. Pieną dėti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišant ištirpinti išbrinkusią želatiną. Sujungti grietinėlės ir grietinės mases, gerai permaišyti ir silpna srovele maišant supilti pieną. Supilti masę ant pagrindo ir statyti į šaldytuvą, kad sustengtų.
Puošti uogomis, rekomenduoju rūgštesnėmis.
Skanaus !!
Rabarbarų pyragas su kokoso drožlėmis ir putėsių sluoksneliu
Reikės:
Pyrago pagrindui:
* 50 g kokoso drožlių
* 100 g sviesto
* 200 g miltų
* 2 valg. š. cukraus
* 4 val.g.š. šalto vandens
Įdarui:
* 500 g rabarbarų
* 150 gr cukraus ( iš jų 2 valg. š. atidėti į šoną)
* 1 apelsino tarkuotos žievelės
* 3 valg.š. kukurūzų krakmolo
* 4 kiaušinių tryniai
* 50 g minkšto sviesto
Baltymų kokosiniaims putėsiams:
* 4 kiaušinių baltymai
* 100 gr cukraus
* 50 kokoso drožlių
Gaminimo eiga:
Pyrago pagrindo ruošimas:
Į smulkintuvą suberti miltus, kokoso drožles, cukrų ir sudėti kubeliais supjaustytą sviestą- viską gerai susmulkinti, sumalti iki birios masės.
Gautus tešlos trupinius suberti į dubenį, supilti 4 valg. š. šalto vandens ir išminkyti iki vientisos masės.
Iš tešlos suformuoti gniūžtę, ją uždengti maistine plėvele ir 30- čiai minučių palikti šaltai (šaldytuve. )
Po pusvalandžio išimti iš šaldytuvo.
Kepimo formą (naudojau 27 cm skersmens tartoms skirtą kepimo formą) iškloti iškočiota kokosine tešla, suformuoti kraščiukus ir vėl palikti šaltai ( šaldytuve) 15-30 minučių. Galima nekočioti, tiesiog rankomis tešlą tolygiai paskirstyti kepimo formoje.
Orkaitę įkaitinti 160-180 C temperatūros.
Iš šaldytuvo ištraukti kepimo formą su įtiesta pyrago pagrindo tešla. Paviršių subadyti šakute. Ant jos viršaus užtiesti kepimo popierių ir užberti spec. keramikinių žirnių ar paprastų sausų ankštinių (pati naudojau sojos pupeles) pupelių ar žirnių.
Pastatyti kepti 10 minučių. Ištraukti iš orkaitės, nuo tešlos paviršiaus nuimti kepimo popierių su ankštiniais ir vėl pastatyti kepti dar 5 minutes.
Ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti.
Įdaro gaminimas:
Rabarbarus nuplauti ( žievelės nenulupti ) ir supjaustyti mažais kubeliais, suberti į kaitinimo indą, suberti cukrų ( iš 150 gramų 2 valg. š. atidėti į šoną) ir įtarkuoti 1 apelsino žievelę.
Pastatyti ant silpnos ugnies ir kaitinti, iki rabarbarų kubeliai suminkštės ir virs rausvos spalvos tyre. Galima pertrinti per sietelį (aš sumečiau į smulkintuvą ir keletą kartų permaliau iki vientisos masės) .
Į rabarbarų tyrę suberti kukurūzų krakmolą su atidėtais 2 valg.š. cukraus - išmaišyti ir pastatyti ant silpnos ugnies.
Kaitinti, iki rabarbarų masė sutirštės. ( kažkur 1 min. ) Indą su rabarbarų tyre nuimti nuo ugnies.
Sudėti minkštą sviestą - viską išmaišyti iki vientisos masės.
Sudėti trynius ir viską išmaišyti iki vienalytės masės.
Paruoštą rabarbarų įdarą sudėti ant iškepto pyrago pagrindo: tolygiai paskirstyti ir pastatyti kepti 20-30 minučių.
Ištraukti iš orkaitės ir palikti kelioms minutėms atvėsti kambario temperatūroje.
Baltymų kokosinių putėsių ruošimas:
Likusius kaiušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų, suberti cukrų ir išplakti iki blizgančios baltos standžios baltymų masės.
Vėliau labai atsargiai įmaišyti kokoso drožles.
Išplaktus putėsius sudėti ant rabarbarų sluoksnio ir vėl pastatyti kepti ( 160-180 C ) 10-15 minučių iki baltymų sluoksnis dailiai apskrus.
Skanaus
Reikės:
Pyrago pagrindui:
* 50 g kokoso drožlių
* 100 g sviesto
* 200 g miltų
* 2 valg. š. cukraus
* 4 val.g.š. šalto vandens
Įdarui:
* 500 g rabarbarų
* 150 gr cukraus ( iš jų 2 valg. š. atidėti į šoną)
* 1 apelsino tarkuotos žievelės
* 3 valg.š. kukurūzų krakmolo
* 4 kiaušinių tryniai
* 50 g minkšto sviesto
Baltymų kokosiniaims putėsiams:
* 4 kiaušinių baltymai
* 100 gr cukraus
* 50 kokoso drožlių
Gaminimo eiga:
Pyrago pagrindo ruošimas:
Į smulkintuvą suberti miltus, kokoso drožles, cukrų ir sudėti kubeliais supjaustytą sviestą- viską gerai susmulkinti, sumalti iki birios masės.
Gautus tešlos trupinius suberti į dubenį, supilti 4 valg. š. šalto vandens ir išminkyti iki vientisos masės.
Iš tešlos suformuoti gniūžtę, ją uždengti maistine plėvele ir 30- čiai minučių palikti šaltai (šaldytuve. )
Po pusvalandžio išimti iš šaldytuvo.
Kepimo formą (naudojau 27 cm skersmens tartoms skirtą kepimo formą) iškloti iškočiota kokosine tešla, suformuoti kraščiukus ir vėl palikti šaltai ( šaldytuve) 15-30 minučių. Galima nekočioti, tiesiog rankomis tešlą tolygiai paskirstyti kepimo formoje.
Orkaitę įkaitinti 160-180 C temperatūros.
Iš šaldytuvo ištraukti kepimo formą su įtiesta pyrago pagrindo tešla. Paviršių subadyti šakute. Ant jos viršaus užtiesti kepimo popierių ir užberti spec. keramikinių žirnių ar paprastų sausų ankštinių (pati naudojau sojos pupeles) pupelių ar žirnių.
Pastatyti kepti 10 minučių. Ištraukti iš orkaitės, nuo tešlos paviršiaus nuimti kepimo popierių su ankštiniais ir vėl pastatyti kepti dar 5 minutes.
Ištraukti iš orkaitės ir palikti atvėsti.
Įdaro gaminimas:
Rabarbarus nuplauti ( žievelės nenulupti ) ir supjaustyti mažais kubeliais, suberti į kaitinimo indą, suberti cukrų ( iš 150 gramų 2 valg. š. atidėti į šoną) ir įtarkuoti 1 apelsino žievelę.
Pastatyti ant silpnos ugnies ir kaitinti, iki rabarbarų kubeliai suminkštės ir virs rausvos spalvos tyre. Galima pertrinti per sietelį (aš sumečiau į smulkintuvą ir keletą kartų permaliau iki vientisos masės) .
Į rabarbarų tyrę suberti kukurūzų krakmolą su atidėtais 2 valg.š. cukraus - išmaišyti ir pastatyti ant silpnos ugnies.
Kaitinti, iki rabarbarų masė sutirštės. ( kažkur 1 min. ) Indą su rabarbarų tyre nuimti nuo ugnies.
Sudėti minkštą sviestą - viską išmaišyti iki vientisos masės.
Sudėti trynius ir viską išmaišyti iki vienalytės masės.
Paruoštą rabarbarų įdarą sudėti ant iškepto pyrago pagrindo: tolygiai paskirstyti ir pastatyti kepti 20-30 minučių.
Ištraukti iš orkaitės ir palikti kelioms minutėms atvėsti kambario temperatūroje.
Baltymų kokosinių putėsių ruošimas:
Likusius kaiušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standžių putų, suberti cukrų ir išplakti iki blizgančios baltos standžios baltymų masės.
Vėliau labai atsargiai įmaišyti kokoso drožles.
Išplaktus putėsius sudėti ant rabarbarų sluoksnio ir vėl pastatyti kepti ( 160-180 C ) 10-15 minučių iki baltymų sluoksnis dailiai apskrus.
Skanaus
Gaivus varškės tortas
450 gr. grietinės
450 gr. varškės
150 gr. cukraus
250 gr. želė saldainių (sekantį kartą naudosiu šiek tiek daugiau)
2 nektarinai
saujelė braškių
30 gr. želatinos
100 ml. vandens
Pagrindui:
150 gr. sviesto
300 gr. forminiu sausainiu
Susmulkinti sausainius, sumaišyti su minkštu sviestu. Pasirinktą torto formelę iškloti maistine plėvele. Išlyginti gražiai dugną sausainių mase ir padėti į šaldytuvą stingti.
Grietinę ir varškę išplakti su cukrumi iki vientisos masės. Želatina užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti, vėliau ant nedidelės ugnies maišant pašildyti, kol ištirps. Atvėsusią supilti į grietinės ir varškės masę. Susmulkinti saldainius, nektarinus ,
įmaišyti į bendrą masę ir supilti ant sausainių pagrindo. Viršų apdėlioti braškėmis, dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
450 gr. grietinės
450 gr. varškės
150 gr. cukraus
250 gr. želė saldainių (sekantį kartą naudosiu šiek tiek daugiau)
2 nektarinai
saujelė braškių
30 gr. želatinos
100 ml. vandens
Pagrindui:
150 gr. sviesto
300 gr. forminiu sausainiu
Susmulkinti sausainius, sumaišyti su minkštu sviestu. Pasirinktą torto formelę iškloti maistine plėvele. Išlyginti gražiai dugną sausainių mase ir padėti į šaldytuvą stingti.
Grietinę ir varškę išplakti su cukrumi iki vientisos masės. Želatina užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti, vėliau ant nedidelės ugnies maišant pašildyti, kol ištirps. Atvėsusią supilti į grietinės ir varškės masę. Susmulkinti saldainius, nektarinus ,
įmaišyti į bendrą masę ir supilti ant sausainių pagrindo. Viršų apdėlioti braškėmis, dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.
Nekeptas maskarponės sūrio tortas su kondensuotu pienu
Torto pagrindui:
225 g sausainių (pvz., Selgos naudojau bananų skonio, puikiai tiko);
100 g riešutų (tinka manau visokie, aš dėjau migdolus)
100 g sviesto
Sūrio masei:500 g maskarponės sūrio
1 indelis (400 g) saldaus kondensuoto pieno;
250 ml riebios (plakamosios, 32-36% riebumo) grietinėlės (ėmiau tiesiog mažą 200 g indelį);
3 v. š. želatinos (+vandens išbrinkinimui, gal kokie 15 š., kad apsemtų ir dar šiek tiek, kad turėtų iš ko brinkti);
mėlynių ar kitokių uogų- vaisių papuošimui.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti, kol bus atliekama visa kita.
Sausainius sutrupinti ir smulkiai sumalti. Riešutus stambokai sumalti ar peiliu pasmulkinti. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais ir riešutais. Berti sausainių, riešutų ir sviesto biraliukus į tortinę ir gerai paspaudžiant suformuoti torto pagrindą . Pastatyti į šaldytuvą.
Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kad ištirptų ir palikti vėsti, kol atliekami tolimesni veiksmai
Maskarponę ir kondensuotą pieną gerai sumaišyti. Įmaišyti gerai atšaldytą ir iki standumo išplaktą grietinėlę. Supilti pravėsusią ištirpintą želatiną ir viską iki vientisumo išmaišyti (labai padeda kokteilinis mikseris). Supilti ant sausainių pagrindo ir statyti į šaldytuvą sustingimui (bent 3 val.). Papuošti mėlynėm, ar jūsų pasirinktais vaisiais skanaus!
recepto orginalas iš čia http://juratet.bloga...ortas-1345.html
Torto pagrindui:
225 g sausainių (pvz., Selgos naudojau bananų skonio, puikiai tiko);
100 g riešutų (tinka manau visokie, aš dėjau migdolus)
100 g sviesto
Sūrio masei:500 g maskarponės sūrio
1 indelis (400 g) saldaus kondensuoto pieno;
250 ml riebios (plakamosios, 32-36% riebumo) grietinėlės (ėmiau tiesiog mažą 200 g indelį);
3 v. š. želatinos (+vandens išbrinkinimui, gal kokie 15 š., kad apsemtų ir dar šiek tiek, kad turėtų iš ko brinkti);
mėlynių ar kitokių uogų- vaisių papuošimui.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti, kol bus atliekama visa kita.
Sausainius sutrupinti ir smulkiai sumalti. Riešutus stambokai sumalti ar peiliu pasmulkinti. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais ir riešutais. Berti sausainių, riešutų ir sviesto biraliukus į tortinę ir gerai paspaudžiant suformuoti torto pagrindą . Pastatyti į šaldytuvą.
Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kad ištirptų ir palikti vėsti, kol atliekami tolimesni veiksmai
Maskarponę ir kondensuotą pieną gerai sumaišyti. Įmaišyti gerai atšaldytą ir iki standumo išplaktą grietinėlę. Supilti pravėsusią ištirpintą želatiną ir viską iki vientisumo išmaišyti (labai padeda kokteilinis mikseris). Supilti ant sausainių pagrindo ir statyti į šaldytuvą sustingimui (bent 3 val.). Papuošti mėlynėm, ar jūsų pasirinktais vaisiais skanaus!
recepto orginalas iš čia http://juratet.bloga...ortas-1345.html
KAIP GRAŽIAI ATRODO....
Labai labai skanus sis torciukas - gaminau toki pat, tik su braskemis ir su braskiu zele ant virsaus (reikia 2 pak. braskiu ar kitokios zeles) - labai patiko visiems. Dabar meginsiu su melynemis ir as, manau bus super skanu
jo reikėjo ir man žėlė ant viršaus, bet va kažkaip vakare mėlynių neturėjau, o ryte nusipirkau tai laiko nebebuvo su ta žėle