Daivute atrodo puikiai
Abrikosų ir razinų duona
55 gr. margarino ar siesto
165 gr. rudojo cukraus
2 kiaušiniai
235 ml. apelsinų sulčių
250 gr. miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių ( naudojau vieną)
pusė šaukštelio druskos
130 gr. smulkintų dž. abrikosų
145 gr. razinų
55 gr. kapotų graikinių riešutų
šaukštas tarkuotos apelsino žievelės
Miltus persijoti su druska ir kepimo milteliais. Sudėti razinas, riešutus ir apelsino žievelę. Abrikosus gerai išbrinkinti ir sutrinti. Margariną išsukti su cukrumi ir ą kiaušiniu iki vientisos masės, įmaišyti antrą kiaušinį, supilti apelsinų sultis ir gerai permaišyti. Palengva įmaišyti miltų mišinį ir abrikosų tyrę. Tešlą suberti į sviestu išteptą formą. Kepti 175 C. įkaitintoje orkaitėje apie valandą, patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepusi. Kai atvės išimti iš formos.
Ypač skanu su ledais ir klevų sirupu.
Skanaus!!
QUOTE(lolanta @ 2012 06 26, 07:10)
Išsikepiau pyragą su baziliku, tikrai labai skanus Man tai truputėli jaučiasi baziliko prieskonis (dėjau daugiau nei 25 lapelius, bet buvo labai maži), bet tas prieskonis labai dera su šokoladu. Ačiū daivaP tikrai dar ne karta kepsiu.
Labai džiaugiuosi, kad patiko Skonis tikrai geras! Aš tai dėjau didelius baziliko lapus, man labai jis patinka
Ulė, ačiū
QUOTE(daivaP @ 2012 06 24, 19:50)
atrodo viliojančiai.
kaži, jei baziliką pakeisčiau mėtom
Cukraus pudra, man atrodo, kad labai tiktų Juk šokoladas ir mėta taip pat puikus derinys Aš ir mąsčiau sekantį kartą tokiu deriniu kepti
Karamelinis padažas kitaip - sveikiau
Reikės:
* 1/2 puodelio (120 ml) migdolų sviesto
* 1/2 puodelio (120 ml) datulių pastos/džemo
* 1/2 puodelio( 120 ml) klevų arba agavų sirupo (aš dėjau natūralų medų)
* arbat. š. vanilės ekstrakto ( naudojau naminį romo pagrindu)
Eiga:
Visus ingredientus sudėti į smulkintuvą ir keletą kartų gerai permalti.
Laikyti šaltai - šaldytuve. Šaltai laikoma karamelės masė nesukietėja, tampa tokia tiršta, lengvai tepama.
Norint skystesnės konsistencijos, užtenka išimti iš šaldytuvo ir kelias val. palaikyti kambario temperatūroje.
Skanaus
Reikės:
* 1/2 puodelio (120 ml) migdolų sviesto
* 1/2 puodelio (120 ml) datulių pastos/džemo
* 1/2 puodelio( 120 ml) klevų arba agavų sirupo (aš dėjau natūralų medų)
* arbat. š. vanilės ekstrakto ( naudojau naminį romo pagrindu)
Eiga:
Visus ingredientus sudėti į smulkintuvą ir keletą kartų gerai permalti.
Laikyti šaltai - šaldytuve. Šaltai laikoma karamelės masė nesukietėja, tampa tokia tiršta, lengvai tepama.
Norint skystesnės konsistencijos, užtenka išimti iš šaldytuvo ir kelias val. palaikyti kambario temperatūroje.
Skanaus
Rabarborų pyragas
Tešlai:(6asmenims)
125 gr.sviesto
150 gr.cukraus
1 pok.vanilinio cukraus(as dejau savo nuoziura maziau)
4 kiausiniai
1 ziupsnelis druskos
1/2 citrinos nutarkuotas geltonasis zieveles sluoksnis
125 gr.miltu
1 saukstelis kepimo milteliu
100 gr.maltu migdolu
500-700 gr.nuluptu rabarboru
1/2 saukstelis cinamono
200 ml.grietineles
I issukta sviesta imaisyti 75 gr.cukraus,vanilini cukru,1 kiausini,druska ir nutarkuota citrina.Miltus sumaisyti su kepimo milteliais,maltais migdolais ir viska imaisyti i sviesta.Tesla sukresti i gerai sviestu istepta forma ir sulyginti pavirsiu.
Nuplautus rabarborus supjaustyti gabaliukais.Juos tolygiai isdelioti ant teslos ir pasauti i orkaite,ikaitinta iki 175-200 temp.kepti 40-45 min.
Kremo paruosimas:iki standumo isplakite 3 trynius(2 baltymus pasilikite) ir likusius 75 gr.cukraus.Suberkite cinamona ir supilkite grietinele.2 baltymus isplakite iki purumo ir atsargiai imaisykite i trynius.45 min.kepusi pyraga istraukite is orkaites,sukreskite krema ir kepkite dar 15-20 min.
Saltinis:knyga"Konditerijos enciklopedija"
Tešlai:(6asmenims)
125 gr.sviesto
150 gr.cukraus
1 pok.vanilinio cukraus(as dejau savo nuoziura maziau)
4 kiausiniai
1 ziupsnelis druskos
1/2 citrinos nutarkuotas geltonasis zieveles sluoksnis
125 gr.miltu
1 saukstelis kepimo milteliu
100 gr.maltu migdolu
500-700 gr.nuluptu rabarboru
1/2 saukstelis cinamono
200 ml.grietineles
I issukta sviesta imaisyti 75 gr.cukraus,vanilini cukru,1 kiausini,druska ir nutarkuota citrina.Miltus sumaisyti su kepimo milteliais,maltais migdolais ir viska imaisyti i sviesta.Tesla sukresti i gerai sviestu istepta forma ir sulyginti pavirsiu.
Nuplautus rabarborus supjaustyti gabaliukais.Juos tolygiai isdelioti ant teslos ir pasauti i orkaite,ikaitinta iki 175-200 temp.kepti 40-45 min.
Kremo paruosimas:iki standumo isplakite 3 trynius(2 baltymus pasilikite) ir likusius 75 gr.cukraus.Suberkite cinamona ir supilkite grietinele.2 baltymus isplakite iki purumo ir atsargiai imaisykite i trynius.45 min.kepusi pyraga istraukite is orkaites,sukreskite krema ir kepkite dar 15-20 min.
Saltinis:knyga"Konditerijos enciklopedija"
QUOTE(poniajurate @ 2012 06 27, 21:35)
Rabarborų pyragas
Tikrai skanus rabarbarų pyragas, ne kartą išbandytas.
Tik mano knyga vadinas "Konditerija"
Nezinau kur paklausti
Kaip atrodo ir kur rasti Surio grietinele? (300 gramų grietinėlės sūrio,)
Kaip atrodo ir kur rasti Surio grietinele? (300 gramų grietinėlės sūrio,)
QUOTE(G_arbanele @ 2012 06 27, 23:41)
Nezinau kur paklausti
Kaip atrodo ir kur rasti Surio grietinele? (300 gramų grietinėlės sūrio,)
Kaip atrodo ir kur rasti Surio grietinele? (300 gramų grietinėlės sūrio,)
grietinėlės sūris tai mascarponė ir pan.
ricota, philadelphia irgi galimos alternatyvos
poniajurate, atrodo puikiai
as atnesu ir labai mums patikusi greita pyragiuka
Trupininis braškinis pyragas
240 gr. braškių
110 gr. cukraus
Tešlai:
270 gr. miltų
2 šaukštai kukurūzų miltų
230 gr. minkšto margarino
žiupsnelis druskos
70 gr. rudojo cukraus
šaukštelis vanilinio cukraus
Braškes sumaišiau su cukrumi ir šiek tiek mediniu kočėlu patryniau, visai nedaug, tik pažeidžiau uogas, kad atsirastų sulčių ir, kad uogos nebūtu didelės,o pyrago viršus būtu lygus.
Tešlai margariną išsukau su cukrumi, vaniliniu cukrumi iki purumo. Miltus persijojau su kukurūzų miltais,druska ir viską sumaišius gavau birią trupininę sviestinę tešlą. Du trečdalius masės išklojau į 25 cm. apvalią formą ir rankomis suformavau aukštą kraštelį. Sudėjau uogas, užbarščiau likusia tešla ir šiek tiek rankomis sulyginau . Kepiau 190 C. įkaitintoje orkaitėje 30 min. Palikau šiek tiek atvėsti.
Labai rekomenduoju puikus pyragas braškių sezonui.
as atnesu ir labai mums patikusi greita pyragiuka
Trupininis braškinis pyragas
240 gr. braškių
110 gr. cukraus
Tešlai:
270 gr. miltų
2 šaukštai kukurūzų miltų
230 gr. minkšto margarino
žiupsnelis druskos
70 gr. rudojo cukraus
šaukštelis vanilinio cukraus
Braškes sumaišiau su cukrumi ir šiek tiek mediniu kočėlu patryniau, visai nedaug, tik pažeidžiau uogas, kad atsirastų sulčių ir, kad uogos nebūtu didelės,o pyrago viršus būtu lygus.
Tešlai margariną išsukau su cukrumi, vaniliniu cukrumi iki purumo. Miltus persijojau su kukurūzų miltais,druska ir viską sumaišius gavau birią trupininę sviestinę tešlą. Du trečdalius masės išklojau į 25 cm. apvalią formą ir rankomis suformavau aukštą kraštelį. Sudėjau uogas, užbarščiau likusia tešla ir šiek tiek rankomis sulyginau . Kepiau 190 C. įkaitintoje orkaitėje 30 min. Palikau šiek tiek atvėsti.
Labai rekomenduoju puikus pyragas braškių sezonui.