Sveikos, užsimanė šeimyna bandelių...
Su cinamonu pabodę, aguonų neturėjom, bet užtad kaip sąžinės priekaištas jau nuo rudens virtuvėje stovėjo beveik pilnas kibirėlis negliaudytų lazdyno riešutų
Ėmiausi metalinio muštuko riešutams gliaudyti, o MB tešlos
Mielinės bandelės su riešutais
Tešlai:
500g miltų ( nei kiek nepadauginti!)
250ml pieno, ar išrūgų
25g šlapių arba 4a.š. sausų mielių ( naudojom šlapias)
2 kiaušinių tryniai
100g cukraus
100g sviesto, ar margarino
1/2 a.š. druskos
Riešutų įdaras:
50g sviesto ar margarino
200g smulkintų mėgstamų riešutų ( smulkinau blenderio pagalba)
100g cukraus
5 v.š. grietinėlės ( nenaudojom, nes neturėjom, nieks nenukentėjo)
1 kiaušinis
Aptepimui:
200g cukraus pudros
5 v.š. citrinos sulčių.
Paruošti tešlą iš nurodytų produktų. Svarbu, jog visi produktai būtų kambario temperatūros, o ne katik išimti iš šaldytuvo. Tešla bus lipnoka, kibi, bet jokių būdu nedėti daugiau miltų. Jog neliptų prie rankų, MB į pagalbą pasitelkė mikserį su šluotelėm tešlai. Kuomet tešla sušoka į gumulą, pakildinti.
Stalą pabarstyti miltais, išversti tešlą, iškočioti stačiakampio lakštą, ant jo tolygiai paskleisti riešutų masę. ( smulkintus riešutus sumaišyti su visais nurodytais produktais, sviestas turi būt tirpintas) Susukti į volą ir supjaustyti. Bandeles perkelti į kep. popieriumi išklotą skardą ir pakildinti. Kepti 15-20 min. 180laipsn. temperatūroje, kol gražiai parus. Dar karštas ištepti citrininiu glajumi.
Bandelės puikios, purios, greit padaromos ( žinoma, jei jums nereikės išgliaudyti puskibirio riešutų
) Skanaus