Mmmm...Niam, niam. visą temą peržiūrėjau, tai seiles taip ir varvinau. Kokios jūs talentingos..., eikit sau. , man niekaip taip neišeitų. Vis bandau kažką skanaus pagaminti, skonis lyg ir nieko gaunasi, bet išvaizda..., niekuo neprilygsta Jūsų gaminiams. Labai dažnai nusiteikiu gaminti kokį pyragą ar dar kokius sausainiukus, susirandu internete receptą (su nuotraukomis, atrodo taip gražiai) vis pagalvoju, kad ir man taip gausis, bet. Kaip klystu taip klystu. Išvaizda niekuomet nesigauna graži. Kame problema? , turbūt man dar reikia mokintis, tobulėti. O iš čia išsirašiau labai patikusį receptą - "Bananų pyragas su šokolado lašeliais", bandysim. Tikiuosi šį kart išeis geriau. Įkelsiu po to nuotraukėlių ir įvertinsiu.
Kokosiniai braškių ledai - tik 3 ingredientai...
Reikės:
* 12 -os didelių braškių
* 4 valg. š. natūralaus medaus arba klevų sirupo
* 1 skardinė/dėžutė ( 400 ml) kokoso pieno
Nuplauti braškes, nupjauti žalius kotelius su lapukais.
Braškes sudėti į smulkintuvą ir sumalti/sutrinti iki vientisos masės.
Gautą braškių masę perkošti per sietelį, kad neliktų mažyčių sėkliukų.
Į pertrintų ir perkoštų braškių masę įmaišyti medų, supilti kokoso pieną ir išplakti ranka šluotelės pagalba. (arba mikseriu).
Paruoštą kokosų/braškių masę supilti į ledų gaminimo aparatą ir nustatyti šaldyti 30-čiai minučių.
Jei po to laiko masė vis dar skysta ( man taip ir nutiko) - ją supilti į šaldymo indą, gerai perplakti mikseriu - ir, uždegus dangteliu, pastatyti į šaldiklį.
Po 1-2 valandų ištraukti indą su ledų mase, perplakti mikseriu ir vėl palikti šaldiklyje dar 1-2 valandoms.
Paskutinį kartą perplakti ir palikti sušalti iki rytojaus.
Perplakimas reikalingas, kad išvengti ledų kristaliukų... jų šiuose mano gamintuose leduose buvo... matyt dėl itin sultingų braškių... bet kokiu atveju tai skoniui įtakos neturi.
Skanaus
Reikės:
* 12 -os didelių braškių
* 4 valg. š. natūralaus medaus arba klevų sirupo
* 1 skardinė/dėžutė ( 400 ml) kokoso pieno
Nuplauti braškes, nupjauti žalius kotelius su lapukais.
Braškes sudėti į smulkintuvą ir sumalti/sutrinti iki vientisos masės.
Gautą braškių masę perkošti per sietelį, kad neliktų mažyčių sėkliukų.
Į pertrintų ir perkoštų braškių masę įmaišyti medų, supilti kokoso pieną ir išplakti ranka šluotelės pagalba. (arba mikseriu).
Paruoštą kokosų/braškių masę supilti į ledų gaminimo aparatą ir nustatyti šaldyti 30-čiai minučių.
Jei po to laiko masė vis dar skysta ( man taip ir nutiko) - ją supilti į šaldymo indą, gerai perplakti mikseriu - ir, uždegus dangteliu, pastatyti į šaldiklį.
Po 1-2 valandų ištraukti indą su ledų mase, perplakti mikseriu ir vėl palikti šaldiklyje dar 1-2 valandoms.
Paskutinį kartą perplakti ir palikti sušalti iki rytojaus.
Perplakimas reikalingas, kad išvengti ledų kristaliukų... jų šiuose mano gamintuose leduose buvo... matyt dėl itin sultingų braškių... bet kokiu atveju tai skoniui įtakos neturi.
Skanaus
Sveikos, vakar uzdaviau klausima isradingosiom kepejom bet atrodo kad istrinta mano zinute tai nejaugi cia negalima nieko kalbeti ir klausti tik rodyti receptus? tai as to ir paprasuiau kokio nors recepto tai nelabai suprantu tada kur galima tokiais dalykais su mamytem pasikonsultuot
QUOTE(niukse @ 2012 06 22, 10:40)
Sveikos, vakar uzdaviau klausima isradingosiom kepejom bet atrodo kad istrinta mano zinute tai nejaugi cia negalima nieko kalbeti ir klausti tik rodyti receptus? tai as to ir paprasuiau kokio nors recepto tai nelabai suprantu tada kur galima tokiais dalykais su mamytem pasikonsultuot
http://www.supermama...;#entry56404998
QUOTE(niukse @ 2012 06 22, 11:40)
Sveikos, vakar uzdaviau klausima isradingosiom kepejom bet atrodo kad istrinta mano zinute tai nejaugi cia negalima nieko kalbeti ir klausti tik rodyti receptus? tai as to ir paprasuiau kokio nors recepto tai nelabai suprantu tada kur galima tokiais dalykais su mamytem pasikonsultuot
i | Primenu, kad užklausoms yra tam sukurta tema Receptų paieška/užklausa |
Jūsų žinutė ten ir perkelta. Ši tema skirta tik receptams su nuotraukomis.
Varškės pyragas
1 mišinys
1,5 puodelio miltų (250 ml.)
100g sviesto kambario temperatūros
1/2 puodelio cukraus
7 gr. kepimo miltelių
Viską sutriname kol pasidarys trupinėliai.Aš panaudojau trintuvę bulvėms.Galima rankomis.
2 mišinys:
500g varškės 9%
3 kiaušiniai (priklausomai nuo jų dydžio)
1 puodelis cukraus
1 pok. vanilinio cukraus
Viską sumaišome ir suplakame.
Kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi,mano kepimo formos skersmuo 19.
Pakaitomis dedame tolygiai mišinius.Pradedame ir užbaigiame pirmi mišiniu.
Jei smulkiai tai taip: į dugną lygiai dedame trupinius, ant viršaus varškę, vėl trupiniai, vėl varškė ir užbarstome viską trupiniais.
Kad būtų lengviau pirmą mišinį padaliname į 3 dalis, antrą į 2 dalis.
Statome į įkaitintą iki 180 C orkaitę ir kepame 50 min.
Kol kepa mūsų pyragas ruošiame užpilą.
4 šaukštai grietinės
1/2 skardinės sutirštinto pieno
Sumaišome iki vientisos masės.
Ištirpiname ant vandens garų šokoladą.
Ištraukiame mūsų pyragą, neišimame iš formos, šiek tiek atvėsiname ir užpilame baltu užpilu.
Ant viršaus plona srovele pilame šokoladą, imame mediniu dantų krapštuką ir išpaišome raštus.
Dabar paliekame pilnai atvėsti ir tada išimame iš formos.
Mano pakeitimai: į varškę įdėjau porą šaukštų aguonų.Neturėjau sutirštinto pieno, tiesiog suplakiau grietinę su cukrumi.
Labai skanus pyragas.Kartosiu dar ir dar.
i | Primenu, kad nuotraukos yra necituojamos. Visos žinutės, kuriose paliktos cituojamos nuotraukos, yra ištrinamos be išankstinio perspėjimo. |
Šaldytas anakardžių riešutų ir aviečių tortas - pastaruoju metu tai vienas dažniausiai gaminamų desertų
Gan greitai ir nesudėtingai paruošiamas.
Anakardžių riešutų masės skonis neįtikėtinai primena varškės kremą :
Receptas :
naudota 15 cm skersmens šarnyrinė kepimo forma
Tamsusis sluoksnis:
* 1/2 puodelio maltų migdolų riešutų (gali būti lazdyno riešutai)
* 1/2 puodelio datulių pastos/džemo (tinka ir nuplautos džiovintos slyvos)
Baltasis sluoksnis:
* 1 + 1/2 puodelio anakardžių riešutų (išmirkytų vandenyje per naktį)
* 1 citrinos sulčių
* 1-2 a.š. vanilės ekstrakto ( naudojau naminį romo pagrindu)
* 70-80 gr puodelio skysto kokosų sviesto,
* 4- 6 arbat. š. natūralaus medaus
Rausvasis sluoksnis:
* 1-1 + 1/2 puodelio šaldytų aviečių ( gali būti bet kokios kitos uogos, nebūtinai šaldytos0)
* 1/2 paruoštos baltojo sluoksnio masės
Gaminimo eiga:
Šaldymo formą iškloti maistine plėvele ( arba kepimo popieriumi) .
Rudasis sluoksnis:
Maltus migdolus sumaišyti su datulių pasta/džemu iki vientisos masės.
Gautą masę sukrėsti į šaldymo formą ir tolygiai paskirstyti
Ruošti anakardžių varškę:
Mirkytus anakardžių riešutus sudėti į smulkintuvą, supilti skystą kokosų sviestą/aliejų, įpilti vanilės ekstrakto bei citrinos sultis, sudėti medų ir viską labai gerai sutrinti/sumalti iki vientisos balkšvos masės.
1/2 dalį masės išimti ir tolygiai paskirstyti ant rudojo datulių/migdolų sluoksnio.
Rausvasis sluoksnis:
Į likusią smulkintuve baltąją masę suberti šaldytas avietes (jų neatšildžiau ir taip puikiai susimalė) ir sumalti/sutrinti iki vientisos rausvos spalvos masės. gautą masę tolygiai paskirstyti ant baltojo sluoksnio.
Paruoštą desertą uždegnti maistine plėvele ir pastatyti šaldiklyje mažiausiai 2 valandoms (geriausiai 4 - oms valandoms arba dar geriau per naktį.)
Prieš patiekiant palikti kambario temperatūroje max 10-30 min, kad kiek suminkštėtų.
Skanaus
Gan greitai ir nesudėtingai paruošiamas.
Anakardžių riešutų masės skonis neįtikėtinai primena varškės kremą :
Receptas :
naudota 15 cm skersmens šarnyrinė kepimo forma
Tamsusis sluoksnis:
* 1/2 puodelio maltų migdolų riešutų (gali būti lazdyno riešutai)
* 1/2 puodelio datulių pastos/džemo (tinka ir nuplautos džiovintos slyvos)
Baltasis sluoksnis:
* 1 + 1/2 puodelio anakardžių riešutų (išmirkytų vandenyje per naktį)
* 1 citrinos sulčių
* 1-2 a.š. vanilės ekstrakto ( naudojau naminį romo pagrindu)
* 70-80 gr puodelio skysto kokosų sviesto,
* 4- 6 arbat. š. natūralaus medaus
Rausvasis sluoksnis:
* 1-1 + 1/2 puodelio šaldytų aviečių ( gali būti bet kokios kitos uogos, nebūtinai šaldytos0)
* 1/2 paruoštos baltojo sluoksnio masės
Gaminimo eiga:
Šaldymo formą iškloti maistine plėvele ( arba kepimo popieriumi) .
Rudasis sluoksnis:
Maltus migdolus sumaišyti su datulių pasta/džemu iki vientisos masės.
Gautą masę sukrėsti į šaldymo formą ir tolygiai paskirstyti
Ruošti anakardžių varškę:
Mirkytus anakardžių riešutus sudėti į smulkintuvą, supilti skystą kokosų sviestą/aliejų, įpilti vanilės ekstrakto bei citrinos sultis, sudėti medų ir viską labai gerai sutrinti/sumalti iki vientisos balkšvos masės.
1/2 dalį masės išimti ir tolygiai paskirstyti ant rudojo datulių/migdolų sluoksnio.
Rausvasis sluoksnis:
Į likusią smulkintuve baltąją masę suberti šaldytas avietes (jų neatšildžiau ir taip puikiai susimalė) ir sumalti/sutrinti iki vientisos rausvos spalvos masės. gautą masę tolygiai paskirstyti ant baltojo sluoksnio.
Paruoštą desertą uždegnti maistine plėvele ir pastatyti šaldiklyje mažiausiai 2 valandoms (geriausiai 4 - oms valandoms arba dar geriau per naktį.)
Prieš patiekiant palikti kambario temperatūroje max 10-30 min, kad kiek suminkštėtų.
Skanaus
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 06 22, 14:10)
Aaaa aciu supratau, labai atsiprasau nezinojau tokios temos
Šokoladinis pyragas su bananais ir bazilikais
Tik išgirdusi su kuo jis kepamas, tuoj nutariau pati iškepti. Labai suintrigavo, kad į pyragą dedamas bazilikas. Kepiau jau keturis kartus! Skonis labai puikus! Labai patiko!
Reikės:
150 g sviesto
150 g juodo šokolado
130 g cukraus
3 kiaušinių L dydžio
100 g miltų
2 nubrauktų a. š. kepimo miltelių
2 bananų
25 lapelių žalio baziliko
Kepimo forma 24 cm.
Puode ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą ir šokoladą. Palikti atvėsti.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti atvėsusį šokoladą, suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišyti. Bananus nulupti ir supjaustyti riekelėmis. Baziliko lapus susmulkinti. Originaliame recepte rašo, kad skanu yra tik su žaliais baziliko lapeliais, violetinis netinka. Aš baziliko dėjau daugiau negu buvo originaliame recepte. Man labai skanu. Viską suberti į tešlą, šaukštu gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 35 45 min. Žiūrėkite pagal savo orkaitės kepimą. Ar iškepęs patikrinti mediniu pagaliuku.
Viršų galima aplieti šokoladu, bet nereikia, nes pyragas ir be glajaus labai skanus.
Tik išgirdusi su kuo jis kepamas, tuoj nutariau pati iškepti. Labai suintrigavo, kad į pyragą dedamas bazilikas. Kepiau jau keturis kartus! Skonis labai puikus! Labai patiko!
Reikės:
150 g sviesto
150 g juodo šokolado
130 g cukraus
3 kiaušinių L dydžio
100 g miltų
2 nubrauktų a. š. kepimo miltelių
2 bananų
25 lapelių žalio baziliko
Kepimo forma 24 cm.
Puode ant silpnos ugnies ištirpinti sviestą ir šokoladą. Palikti atvėsti.
Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti atvėsusį šokoladą, suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišyti. Bananus nulupti ir supjaustyti riekelėmis. Baziliko lapus susmulkinti. Originaliame recepte rašo, kad skanu yra tik su žaliais baziliko lapeliais, violetinis netinka. Aš baziliko dėjau daugiau negu buvo originaliame recepte. Man labai skanu. Viską suberti į tešlą, šaukštu gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 35 45 min. Žiūrėkite pagal savo orkaitės kepimą. Ar iškepęs patikrinti mediniu pagaliuku.
Viršų galima aplieti šokoladu, bet nereikia, nes pyragas ir be glajaus labai skanus.
QUOTE(lolanta @ 2012 06 24, 21:46)
Pyragas su baziliku labai idomu jai tik rytoj nusipirksiu bananu butinaii issikepsiu, nes net neisivaizduoju skonio.
Pyragas purus, minkštas. Specifinio skonio tikrai nėra. Reikia išsikepti ir paragauti