Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

QUOTE(libelle @ 2012 06 11, 14:59)
irmulia,

pyragas "Trio" atrodo labai jau viliojanciai, toks kvieste kvieciantis paragauti  smile.gif O dar ir braskes sode prisirpo! Norejau paklausti, ar jauciasi spinatu skonis? Jie del spalvos?


jap, dėl spalvos mirksiukas.gif

nea, špinatų skonio nesijaučia mirksiukas.gif yra toks gaivumas žaliame sluoksnyje mirksiukas.gif man labai patiko pašaldyti kvadratėliai (t.y. porai dienų palikau šaldytuve) tai gaunasi tokie vos ne kaip saldūs kąsneliai (minkšti gaivūs saldainiai) mirksiukas.gif

Špinatus galima išvis iki vientisos tyrelės sutrinti, tada žalia spalva bus intensyvesnė ir vienodesnė mirksiukas.gif
Atsakyti
Baltyminiai špinatų rutuliukai- saldūs

user posted image

user posted image


Receptas:

* 1 puodelis avinžirnių miltų
* 1 puodelis sojų miltų
* 1 puodelis migdolų miltų
* 100 g šviežių špinatų
* 1 valg. š. anakardžių sviesto ( galma dėti ir kitokį)
* 1 kiaušinis
* 1 valg.š. natūralaus medaus
* 1/2 arbat. š. malto imbiero
* 1/2 arbat. š. tarkuoto muskato
* 1 arbat. š. vanilinio cukraus
* 1/2 arbat. š. kepimo miltelių
* 1 žiupsnis druskos

Eiga:

Orkaitę įkaitinti iki 180 ° C temperatūros.

Dubenyje sumaišyti visus sausus produktus, išskyrus vanilinį cukrų.

Špinatus nuplauti, nusausinti ir peiliu smulkiai sukapoti.

Į dubenį sudėti sukapotus špinatus, įmušti kiaušinį, sudėti anakardžių sviestą, medų - viską gerai išminkyti.

Gautą masę pabarstyti vaniliniu cukrumi ir vėl minkyti iki vientisos masės.

Iš gautos masės suformuoti rutuliukus - jei tešla limpa prie rankų , tereikia šiek tiek sudrėkinti delnus šaltu vandeniu.

Rutuliukus sudėti ant kepimo skardos ir pastatyti kepti 15-20 minučių iki rutuliukai dailiai paruduos.

Skanaus mirksiukas.gif

Atsakyti
Pavlova
Nežinau nei ar tai priskirti tortui ar desertui, bet gardu labai, burnoje tirpstantis morengas su grietinėle ir vaisiais.

user posted image


6 baltymų
300 g. cukraus
1 a. šaukštelio kukurūzų arba bulvių krakmolo
1 a. šaukštelio balto vyno acto
žiupsnelio druskos
400-500 ml. grietinėlės
sezoninių vaisių ar uogų

user posted image


Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos, kai baltymai bus standūs palaipsniui suberkite cukrų. Plakite taip ilgai, kol nesijaus cukraus kristalų.
Baigiant plakti suberkite krakmolą bei actą.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, atsargiai išklokite baltymus ant popieriaus, maždaug į 20 -22 cm. skersmens apskritimą, lengvai išlyginkite paviršių, kad nebūtų “kuprelės”.
Dėkite į įkaitintą iki 170 °C orkaitę 5-8 minutėms, po to sumažinkite temperatūrą iki 130°C apie 40-50 min. po to praverkite orkaitės dureles ir džiovinkite morengą dar apie 10-20 min. Morengo paviršius turi būti sausas, o vidus lipnus.
Palikite atvėsti orkaitėje, po to atsargiai nukelkite nuo skardos ir nuimkite popierių.
Morengą galite iškepti anksčiau (pvz. dieną prieš), bet su kremu patiekite tą pačią dieną, nelaikykite ilgai, kad morengas nesuminkštėtų, tada praras visą savo žavesį ir skonį.
Grietinėlę išplakite iki standumo.
Kremą užklokite ant morengo paviršiaus, palikdami 1-1,5 cm. kraštelius, o ant viršaus užberkite mėgstamų uogų (braškių, mėlynių, gervuogių, aviečių) ar vaisių.
Skanaus!

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 06 12, 21:33)
Pavlova
Nežinau nei ar tai priskirti tortui ar desertui, bet gardu labai, burnoje tirpstantis morengas su grietinėle ir vaisiais.

neimanoma ziuret cool.gif o dar prisiminus skoni, tai tik seiles burnoj kaupiasi... net ir dzin tos kalorijos lotuliukas.gif
Atsakyti
labai noriu morengo, ar vietoj vyno acto galiu paprasto acto ipilti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fortun@ @ 2012 06 13, 07:32)
labai noriu morengo, ar vietoj vyno acto galiu paprasto acto ipilti?  smile.gif

as ne ule, bet atsakyt galiu, nes kepu labai danzai pavlova, tai tikrai gali naudoti paprasta acta, as tik toki naudoju blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Vanilinis pudingas

pusė vanilės ankšties
0,5 litro pieno
2 kiaušinio tryniai
0,5 stiklinės cukraus
2 valg.šaukštai bulvių krakmolo

Sumaišyti cukrų su krakmolu, sudėti trynius, gerai viską išmaišyti,įpilti biški pieno ir vėl išmaišyti, turi gautis vientisa masė.
Pieną įpilti į puodą, įdėti vanilės ankštį ir kaitinti iki užvirimo.
Kai užvirs, ugnį sumažinti, vanilę išimti.
Atsargiai įmaišyti krakmolo masę ir maišant kaitinti maždaug 5 min. kol sutirštės.
Supilti į formelės ir palikti atvėsti.
Pateikti su tirpintu šokoladu.


user posted image

user posted image

user posted image



Atsakyti
Šokoladiniai migdolų sausainėliai "Negriukai"

user posted image

user posted image

user posted image

15 -ai didelių rutuliukų

Reikės:

• 50 g kakavos miltelių (nemažiau nei 21-22% riebumo)
• 50 g migdolų pudros (maltų migdolų riešutų)
• 100 g kokoso sviesto (arba 80 g minkšto paprasto sviesto)
• 85 g rudojo cukraus (arba paprasto cukraus)
• 100 g avinžirnių miltų (galima keisti į paprastus kvietinius)
• 1 kiaušinio trynys
• 10 valg. š. vandens (nebūtinai)

Apvoliojimui:

• 2 valg. š. granuliuoto cukraus
• 2 valg. š. migdolų miltų

1- Sumaišyti kakavos miltelius, migdolų pudrą, cukrų ir miltus.

2- Į sausų ingredientų mišinį sudėti kokosų sviestą ( arba paprastą sviestą) ir rankomis maišyti/ minkyti, iki sviestas bus įminkytas į trupinius. Jei masė byra trupiniais, yra per sausa, įpilkite keletą šaukštų vandens. Vėliau įminkyti 1 kiaušinio trynį. Iš paruoštos masės suformuoti gniūžtę, ją uždengti maistine plėvele ir palikti šaltai (šaldytuve) 1-ai valandai.

3- Įkaitinti orkaitę iki 170°. Iš šaldytuvo išmti masę, palikti keliolikai minučių kambario temperatūroje, kad vos vos suminkštėtų. Iš masės suformuoti rutuliukus. Juos apvolioti cukraus / midolų miltų mišinyje , sudėlioti ant kepimo skardos patiestos kepimo popieriumi. Arba sudėti į miniatiūrinius popierinius krepšelius - žymiai patogiau wink.gif

4- Pastatyti kepti ~ 15-20 minučių. Ką tik išimti iš okaitės šie sausainėliai dar minkštučiai , o pilnai atvėsę sutvirtėja.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Irmulia, Jusu kepiniai fantastiski. 4u.gif
kas yra kakavos riebumas? Kaip ji suzinoti (Ar tiesiog gera, kokybiska kakava jau nebus mazesnio riebumo?)?
Atsakyti
QUOTE(lait @ 2012 06 16, 13:20)
Irmulia, Jusu kepiniai fantastiski. 4u.gif
kas yra kakavos riebumas? Kaip ji suzinoti (Ar tiesiog gera, kokybiska kakava jau nebus mazesnio riebumo?)?


Dėkui aciuks.gif

dažniausiai yra rašoma ant įpakavimo, pateikta kaip riebalai gramais mirksiukas.gif eilinėje (nepačioje didžiausioje) maximoje iš visų kakavos miltelių , tinkamą radau tik vieną , t.y. šį : rašoma, jog jame yra net Fat 22 g (riebalų)

user posted image

iš tiesų tai net labai turi įtakos skoniui tas kakavos miltelių riebumas - skonis gerokai sodresnis ir pilnai atitinka gero šokolado skonį ( tokiu atveju nereikia naudoti pačio šokolado gaminiuose, pilnai pakanka geros kokybiškos kakavos miltelių) mirksiukas.gif
Atsakyti
Desertinė anakardžių riešutų varškė

user posted image

user posted image

user posted image



Reikės:

* 1+1/2 puodelio anakardžių riešutų (natūralių, termiškai neapdorotų)
* 2 nedidelių citrinų sulčių
* 2 arbat.š. vanilės ekstrakto (naudojau naminį, pagamintą romo pagrindu)
* 4-6 arbat.š. natūralaus minkšto medaus
* 70-80 g kokosų aliejaus/sviesto

Anakardžių riešutus užpilti šaltu vandeniu ir palikti per naktį išbrinkti. Man gavosi ~ 2 naktis brinkinti, bet pilnai pakanka ie vienos nakties.

Kitą dieną nupilti vandenį, pačius riešutus kelis kartus perplauti šaltu vandeniu ir sudėti į smulkintuvą.

Kartu sudėti medų, įpilti kokoso aliejaus ar sviesto ( jei jis sukietėjęs, pašildyti vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje)

Įpilti vanilės ekstrakto, citrinos sulčių ir sumalti/sutrinti iki vientisos vienalytės masės.

Puikus vanilinę varškę primenantis tiek skonis tiek pati konsistencija : varškės kremas.

Labai gardu tiek vienas be nieko, tiek su šviežiomis uogomis.

Taip pat derėtų ir gero šokolado drožlės thumbup.gif

Laikyti šaldytuve, sandariame inde.
Atsakyti
user posted image

Naudojau :

1 puodelis virtų nuvarvintų lęšių
2 kiaušinio baltymai
½ puodelio aliejaus
½ puodelio rudojo cukraus
80 gr sojos miltų
½ puodelio rugių sėlenų
2 puodeliai avižinių dribsnių
150 gr lazdyno riešutų


Eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 190° C .
Į sumulkintuvą sudėti virtus lęšius, aliejų ir kiaušinių baltymus- viską sumalti/sutrinti iki vientisos balkšvos masės.
Kitame giliame inde sudėti likusius ingredientus, sudėti lęšių/aliejaus/baltymų masę - viską gerai išmaišyti.

Paruoštą masę tolygiai paskirstyti kepimo skardoje (prieš tai ją ištepus aliejumi ar išklojus kepimo popieriumi. )
Kepti 15- 20 minučių.
Ištraukus iš orkaitės supjautyti gabaliukais kol dar šiltas.


Komentarai:

* labai sotūs , maistingi
* skanu, gal kiek jaučiasi lęšių skonis, kuris netrukdo.
* kiek trapoka, gan sunku buvo pjaustyti visą bloką - trupėjo gabalais.
* lazdyno riešutai suteikia papildomą puikų prieskonį šiems javainiams.
* galima vietoje riešutų dėti ir kitokius priedus - kitas sėklas ar kt. uogas /vaisius ir pan.
* cukrų galima keisti natūraliu medumi.


Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti