i | Dar kartą primenu, kad receptų paieškoms yra specialiai sukurta kita tema : Receptų (saldžių) paieška |
Šokoladinis pyragas
Sausi produktai:
200 gr.miltų
200 gr.cukraus
30gr.kakavos
1 arbat.šaukšt. sodos
1/4 arbat.šaukšt. druskos
Viską sumaišome ir persijojame.
Skysti produktai:
240 ml. vandens
80 ml.aliejaus
1 valg.šaukštas acto 9%
1 valg.šaukštas kavos likerio
Viską sumaišome ir supilame į sausus produktus.
Išmaišome, supilame į kepimo formą ( diametras maždaug 18-20).
Kepame orkaitėje įkaitintoje iki 175 C, kepimo laikas apie 45 min.
Ar pyragas iškepė patikriname su mediniu pagaliuku.
Kremui:
80 ml. grietinėles ir 100 gr juodo šokolado.
Grietinėlę įkaitiniame iki virimo, sudedame šokoladą, gerai išmaišome.
Paliekame ataušti.
Ir va čia man buvo atradimas....kažkokiame forume perskaičiau kad dar reikia suplakti tą masę su mikseriu.
Nutariau išbandyti.
Nuostabu!
Kremas pakeičia spalvą, pasidaro pūrus ir lengvas.Labai skanu.
Pyragą ataušiname ir užtepame kremu.
Sausi produktai:
200 gr.miltų
200 gr.cukraus
30gr.kakavos
1 arbat.šaukšt. sodos
1/4 arbat.šaukšt. druskos
Viską sumaišome ir persijojame.
Skysti produktai:
240 ml. vandens
80 ml.aliejaus
1 valg.šaukštas acto 9%
1 valg.šaukštas kavos likerio
Viską sumaišome ir supilame į sausus produktus.
Išmaišome, supilame į kepimo formą ( diametras maždaug 18-20).
Kepame orkaitėje įkaitintoje iki 175 C, kepimo laikas apie 45 min.
Ar pyragas iškepė patikriname su mediniu pagaliuku.
Kremui:
80 ml. grietinėles ir 100 gr juodo šokolado.
Grietinėlę įkaitiniame iki virimo, sudedame šokoladą, gerai išmaišome.
Paliekame ataušti.
Ir va čia man buvo atradimas....kažkokiame forume perskaičiau kad dar reikia suplakti tą masę su mikseriu.
Nutariau išbandyti.
Nuostabu!
Kremas pakeičia spalvą, pasidaro pūrus ir lengvas.Labai skanu.
Pyragą ataušiname ir užtepame kremu.
QUOTE(irmulia @ 2012 06 03, 18:22)
[url=http://irri-style.blogspot.com/2012/06/sokoladinis-abrikosu-pyragas-su.html]
Jau kaip skaniai atrodo
Cia man kazkas panasaus kaip ir keksas su obuoliais idarytais razinomis
Butinai isbandysiu,tik noriu paklausti cia abrikosai tie maziukai? Mazesni uz nektarinus? Nes dabar parduotuvej maciau mazycius,kaip slyvos
Sveiki Elena , labai skaniai atrodo Jūsų šokoladinis pygragiukas .Labai nekantrauju išbandyti, sakykit ar grietinėlė reikalinga ta plakamoji, 35proc. riebumo, ir kaip suprantu jos užvirti nereikia, vos ims burbuliuoti, nukelti iš karto nuo ugnies?Tiesa o pats pyragas drėgnas ar kaip?Galvoju gal daugiau pasiruošti grietinėlės ir ja pertepti vieną sluoksnį.Ačiū už receptuką.
Elena, tas kremas tarp tortu kepeju vadinamas "ganasas". Tikrai labai skanus kremas, taip pat tinkantis ir tortu pertepimai iberus kokiu riesutu, ar net tortu puosimui, nes labai gerai laiko forma
QUOTE(dome @ 2012 06 07, 16:28)
Jau kaip skaniai atrodo
Cia man kazkas panasaus kaip ir keksas su obuoliais idarytais razinomis
Butinai isbandysiu,tik noriu paklausti cia abrikosai tie maziukai? Mazesni uz nektarinus? Nes dabar parduotuvej maciau mazycius,kaip slyvos
Cia man kazkas panasaus kaip ir keksas su obuoliais idarytais razinomis
Butinai isbandysiu,tik noriu paklausti cia abrikosai tie maziukai? Mazesni uz nektarinus? Nes dabar parduotuvej maciau mazycius,kaip slyvos
jap, kažkiek primena, bet šis iš ties geras , mano vyriškis priskyrė prie tokių vienų iš geriausių nesaldžių pyragų Jap, čia tie patys pirmieji mažiukai ( kažkur ~3-4 cm ), dabar jau atsiradę ir didesni
QUOTE(SOLI-SOL @ 2012 06 08, 09:30)
Sveiki Elena , labai skaniai atrodo Jūsų šokoladinis pygragiukas .Labai nekantrauju išbandyti, sakykit ar grietinėlė reikalinga ta plakamoji, 35proc. riebumo, ir kaip suprantu jos užvirti nereikia, vos ims burbuliuoti, nukelti iš karto nuo ugnies?Tiesa o pats pyragas drėgnas ar kaip?Galvoju gal daugiau pasiruošti grietinėlės ir ja pertepti vieną sluoksnį.Ačiū už receptuką.
Taip..grietinėlė 35 proc....gerai pakaitinti ...nuimti ir ištirpinti šokoladą
Pats pyragas tikrai ne sausas...Ir aš pati galvojau kitą kartą tortą gaminti...perpjauti ir pertepti kremu Manau bus labai skanuuuuuu
QUOTE(rasyte_ @ 2012 06 08, 10:05)
Elena, tas kremas tarp tortu kepeju vadinamas "ganasas". Tikrai labai skanus kremas, taip pat tinkantis ir tortu pertepimai iberus kokiu riesutu, ar net tortu puosimui, nes labai gerai laiko forma
Jis nuostabus tas ganašaš
"TRIO" - dvisluoksnis šokolado ir špinatų pyragas su braškėmis
Reikės:
* 150 g miltų
* 120 g cukraus
* 120 g sviesto
* 2 kiaušiniai + 2 baltymai
* 100 g šviežių špinatų
* 4 valg. š. nesaldžios kakavos miltelių ( nemažiau nei 21-22% riebumo)
* 160 g natūralaus jogurto
* 50 ml grietinėlės ( 10 % riebumo, skirto kavai balinti)
* šviežių didesnių braškių
* 1 arbat. š. kepimo miltelių
* 1 arbat. š. vanilinio cukraus
* žiupsnis druskos
Karamelės sluoksneliui:
* 7 valg. š. rudojo cukraus
* šiek tiek sviesto kepimo formo patepimui
Eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180° temperatūros.
Šokoladinės ir žalios masių ruošimas:
Giliame inde sudėti minkštą sviestą ( kambario temperatūros) , cukrų ir vanilinį cukrų - išsukti iki purios viestisos masės. Sudėti trynius ir išsukti su sviesto/cukraus mase.
Suberti miltus ir , supilti natūralų jogurtą bei grietinėlę - viską išmaišyti iki vietisos masės.
Suberti kepimo miltelius iš gerai išmaišyti su mase. (arba galima miltus persijoti su kepimo milteliais)
Paruošti špinatų tyrę : nuplauti špinatus ir sudėti į švarią keptuvę , įpilti porą valg. š. vandens ir kaitinti iki špinatais suminkštės. Tokius špinatus sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki vientisos tyrės.
Gautą špinatų tyrę sukrėsti į paruoštą masę, gerai išmaišyti ir masę padalinti pusiau.
Į vieną paruoštos masės dalį įmaišyti 4 valg. š. kakavos.
Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsniu druskos mikseriu iki standžių putų - padalinti į dvi lygias dalis , vieną dalį įmaišyti (keliant iš apačios į viršų.) į šokoladinę masę, o kitą į žalią špinatų masę.
Karamelės sluoksnelio ruošimas:
Kepimo formos dugną ( ir šonus tuo pačiu ) ištepti sviestu plonai ir pabarstyti ruduoju cukrumi.
Tada paruošti braškių puseles : braškes nuplauti, perpjauti pusiau ir puselėmis sudėti ant kepimo formos dugno paliekant ~ 1 cm tarpus tarp braškių puselių.
Ant sudėliotų braškių puselių viršaus supilti paruoštą šokoladinę masę - tolygiai paskirstyti.
Ant šokoladinės masės supilti žalią špinatų masę ir tolygiai paskirstyti.
Pastatyti kepti ~ 35 min.
Ištraukus iš orkaitės , palikti atvėsti kambario temperatūroje.
Pastaba: nepalikti atvėsti orkaitėje, nes jis gali perdaug sudžiūti.
Atvėsusį pyragą apversti ant serviravimo lėkštės ar pjaustymo lentos.
Pastaba: jei bandysite apversti dar neatvėsusį pyragą, visos braškės liks kepimo formoje .
Pyragą labai lengva dozuoti , tiesiog supjaustyti kvadratėliais pagal braškių puselės ( puselė turi likti kvadratėlio viduje)
Skanaus
Reikės:
* 150 g miltų
* 120 g cukraus
* 120 g sviesto
* 2 kiaušiniai + 2 baltymai
* 100 g šviežių špinatų
* 4 valg. š. nesaldžios kakavos miltelių ( nemažiau nei 21-22% riebumo)
* 160 g natūralaus jogurto
* 50 ml grietinėlės ( 10 % riebumo, skirto kavai balinti)
* šviežių didesnių braškių
* 1 arbat. š. kepimo miltelių
* 1 arbat. š. vanilinio cukraus
* žiupsnis druskos
Karamelės sluoksneliui:
* 7 valg. š. rudojo cukraus
* šiek tiek sviesto kepimo formo patepimui
Eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180° temperatūros.
Šokoladinės ir žalios masių ruošimas:
Giliame inde sudėti minkštą sviestą ( kambario temperatūros) , cukrų ir vanilinį cukrų - išsukti iki purios viestisos masės. Sudėti trynius ir išsukti su sviesto/cukraus mase.
Suberti miltus ir , supilti natūralų jogurtą bei grietinėlę - viską išmaišyti iki vietisos masės.
Suberti kepimo miltelius iš gerai išmaišyti su mase. (arba galima miltus persijoti su kepimo milteliais)
Paruošti špinatų tyrę : nuplauti špinatus ir sudėti į švarią keptuvę , įpilti porą valg. š. vandens ir kaitinti iki špinatais suminkštės. Tokius špinatus sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki vientisos tyrės.
Gautą špinatų tyrę sukrėsti į paruoštą masę, gerai išmaišyti ir masę padalinti pusiau.
Į vieną paruoštos masės dalį įmaišyti 4 valg. š. kakavos.
Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsniu druskos mikseriu iki standžių putų - padalinti į dvi lygias dalis , vieną dalį įmaišyti (keliant iš apačios į viršų.) į šokoladinę masę, o kitą į žalią špinatų masę.
Karamelės sluoksnelio ruošimas:
Kepimo formos dugną ( ir šonus tuo pačiu ) ištepti sviestu plonai ir pabarstyti ruduoju cukrumi.
Tada paruošti braškių puseles : braškes nuplauti, perpjauti pusiau ir puselėmis sudėti ant kepimo formos dugno paliekant ~ 1 cm tarpus tarp braškių puselių.
Ant sudėliotų braškių puselių viršaus supilti paruoštą šokoladinę masę - tolygiai paskirstyti.
Ant šokoladinės masės supilti žalią špinatų masę ir tolygiai paskirstyti.
Pastatyti kepti ~ 35 min.
Ištraukus iš orkaitės , palikti atvėsti kambario temperatūroje.
Pastaba: nepalikti atvėsti orkaitėje, nes jis gali perdaug sudžiūti.
Atvėsusį pyragą apversti ant serviravimo lėkštės ar pjaustymo lentos.
Pastaba: jei bandysite apversti dar neatvėsusį pyragą, visos braškės liks kepimo formoje .
Pyragą labai lengva dozuoti , tiesiog supjaustyti kvadratėliais pagal braškių puselės ( puselė turi likti kvadratėlio viduje)
Skanaus
QUOTE(Elena @ 2012 06 07, 15:00)
Šokoladinis pyragas
ar galima pyraguose, kuriuose dedama soda, keisti i kepimo miltelius? man visad jauciasi tas specifinis skonis, nors dedu kiek priklauso...
QUOTE(KibirVibir @ 2012 06 11, 10:32)
ar galima pyraguose, kuriuose dedama soda, keisti i kepimo miltelius? man visad jauciasi tas specifinis skonis, nors dedu kiek priklauso...
Tikrai galima Tik biški daugiau reiktų