Krepšeliai su varškės įdaru
Tešlai;
1,5 stiklinės miltų
100 gr.šalto sviesto
2 valg.šaukštai grietinės
2 valg.šaukštai cukraus
Įdarui:
200 gr.varškės
1 kiaušinis
cukraus pagal skonį
1 valg.šaukštas krakmolo
1 arbt.šaukštelis tarkuotos citrinos žievės
Papuošimui:
braškės
šilauogės
Miltus ištriname su sviestu,cukrumi kol sviestas susigers į miltus ir pasidarys trupiniai.
Dedame grietinę ir užminkome tešlą.
Imame formelės krepšeliams, išklojame su tešla,pabadome su šakute ir dedame į šaldytuvą kol ruošim įdarą.
Įdarui sumaišome visus produktus.
Dedame įdaro į krepšelius,sustatome ant kepimo skardos ir dedame į orkaitę.
Kepame 180C temperatūroje 20-30 minučių.
Papuošiame uogomis.
QUOTE(Elena @ 2012 05 23, 10:39)
O kažin tokio tipo krepšeliams tinka naudoti silikonines keksiukų kepimo formeles? tik subadyti šakute reikėtų atsargiau.
Biški ne į temą, o kur gaunat mėlynių?
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 05 23, 12:08)
Biški ne į temą, o kur gaunat mėlynių?
Uzsisaldom vasara.
QUOTE(Nuska @ 2012 05 23, 11:24)
O kažin tokio tipo krepšeliams tinka naudoti silikonines keksiukų kepimo formeles? tik subadyti šakute reikėtų atsargiau.
Manau kad tikrai galima
QUOTE(Dianaaa1215 @ 2012 05 23, 12:08)
Biški ne į temą, o kur gaunat mėlynių?
Čia šilauogės...pirkau turguje
QUOTE(tarškaliukas @ 2012 05 24, 09:58)
Laba diena, trukdau jus, skaniųjų deserų šeimininkės , su neįprastu
Su Jūsų pasiūlytais variantais, krepšeliai atidrėks, vienintelis būdas padengti krepšelio vidų plonu sluoksniu tirpinto šokolado
Cukraus pudra,-
Cantucci su graikiniais riešutais ir pistacijomis
245 g kvietinių miltų (ir dar truputis stalui pabarstyti)
140 g cukraus
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio vanilės ekstrakto
2 dideli kiaušiniai
smulkiai tarkuota apelsino žievelė
po gerą saują graikinių riešutų ir gliaudytų pistacijų ( galima dėti migdolus)
sviesto kepimo skardai ištepti
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Dubenyje mediniu šaukštu arba plaktuvu sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilės ekstraktą, kiaušinius ir smulkintą apelsino žievelę. Įmaišyti nesmulkintas pistacijas ir graikinius riešutus, aš dar įdėjau džiovintų persikų. Tešlą padalinti į 3 lygias dalis.
Miltais pabarstyti stalą, imti po vieną tešlos dalį ir delnais iškočioti iki gana ilgo, maždaug 4 cm skersmens ritinėlio. Ritinėlius guldyti į sviestu pateptą kepimo skardą, lengvai suploti delnu viršų ir kepti 20-25 min. arba kol šiek tiek paruduos. Praėjus laikui, ištraukti iš orkaitės, aštriu peiliu supjaustyti maždaug 1 cm pločio sausainėlius. Sausainėlius sudėti į skardą ir pašaukti į orkaitę dar kelioms minutėms, kad papildomai padžiūtų.
Skanaus!
245 g kvietinių miltų (ir dar truputis stalui pabarstyti)
140 g cukraus
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio vanilės ekstrakto
2 dideli kiaušiniai
smulkiai tarkuota apelsino žievelė
po gerą saują graikinių riešutų ir gliaudytų pistacijų ( galima dėti migdolus)
sviesto kepimo skardai ištepti
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Dubenyje mediniu šaukštu arba plaktuvu sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cukrų, vanilės ekstraktą, kiaušinius ir smulkintą apelsino žievelę. Įmaišyti nesmulkintas pistacijas ir graikinius riešutus, aš dar įdėjau džiovintų persikų. Tešlą padalinti į 3 lygias dalis.
Miltais pabarstyti stalą, imti po vieną tešlos dalį ir delnais iškočioti iki gana ilgo, maždaug 4 cm skersmens ritinėlio. Ritinėlius guldyti į sviestu pateptą kepimo skardą, lengvai suploti delnu viršų ir kepti 20-25 min. arba kol šiek tiek paruduos. Praėjus laikui, ištraukti iš orkaitės, aštriu peiliu supjaustyti maždaug 1 cm pločio sausainėlius. Sausainėlius sudėti į skardą ir pašaukti į orkaitę dar kelioms minutėms, kad papildomai padžiūtų.
Skanaus!
Šokoladinis abrikosų pyragas su karamelės sluoksneliu
Receptas
Reikės:
* 150 g miltų
* 120 g cukraus
* 120 g sviesto
* 3 kiaušiniai
* 6 valg. š. nesaldžios kakavos miltelių ( nemažiau nei 21-22% riebumo)
* 200 g natūralaus jogurto
* 15 mažų šviežių abrikosų
* 1 arbat. š. kepimo miltelių
* žiupsnis druskos
Karamelės sluoksneliui:
* 7 valg. š. cukraus
* 2 valg. š. vandens
arba :
* 7 valg. š. rudojo cukraus
* šiek tiek sviesto kepim oformo patepimui
Puošimui :
keletas šviežių mėtos lapelių
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180° temperatūros.
Šokoladinės masės ruošimas:
Giliame inde sudėti minkštą sviestą ( kambario tepmeratūros) ir cukrų - išsukti iki purios viestisos masės. Sudėti trynius ir išsukti su sviesto/cukraus mase.
Suberti miltus ir kakavą, supilti natūralų jogurtą - viską išmaišyti iki vietisos masės.
Suberti kepimo miltelius iš gerai išmaišyti su mase. (arba galima miltus persijoti su kepimo milteliais)
Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsniu druskos mikseriu iki standžių putų ir juos atsargiai įmaišyti į paruoštą šokoladinę masę keliant iš apačios į viršų.
Karamelės sluoksnelio ruošimas:
1 būdas ( sudėtingesnis ) : į kaitinimo indą suberti cukrų, supilti vandenį ir nuolat maišant kaitinti iki cukrus išsilydys ir virs rusva karamele.
Kepimo formą pašlaikstyti trupučiu vandens ir tolygiai paskirstyti paruoštą karamelę.
Pastaba: šį būdą išbandžiau ir gavosi šnipštas... karamelė akimrksniu sukietėjo ( čia dėl temperatūrų skirtumo) vos tik ją supyliau į kepimo formą ...
2 būdas ( greitesnis ir patikimesnis) :
Kepimo formos dugną ( ir šonus tuo pačiu ) ištepti sviestu plonai ir pabarstyti ruduoju cukrumi.
Tada paruošti abrikosų puseles : abrikosus nuplauti, perpjauti pusiau, išimti kauliukus ir puselėmis sudėti ant kepimo formos dugno paliekant ~ 1 cm tarpus tarp abrikosų puselių.
Ant sudėliotų abrikosų puselių viršaus supilti paruoštą šokoladinę masę - tolygiai paskirstyti.
Pastatyti kepti ~ 35- 40 min.
Ištraukus iš orkaitės , palikti atvėsti kambario temperatūroje.
Pastaba: nepalikti atvėsti orkaitėje, nes jis gali perdaug sudžiūti.
Atvėsusį pyragą apversti ant serviravimo lėkštės ar pjaustymo lentos.
Pyragą labai lengva dozuoti , tiesiog supjaustyti kvadratėliais pagal abrikosų puselės ( abrikoso puselė turi likti kvadratėlio viduje)
Tokius pyrago kvadratėlius galima puošti šviežios mėtos lapeliais - puikus spalvinis kontrastas + subtilus vos jaučiamas mėtos kvapas. Taip galima patiekti kartu su vanilinių ledų rutuliuku.
Skanaus
Receptas
Reikės:
* 150 g miltų
* 120 g cukraus
* 120 g sviesto
* 3 kiaušiniai
* 6 valg. š. nesaldžios kakavos miltelių ( nemažiau nei 21-22% riebumo)
* 200 g natūralaus jogurto
* 15 mažų šviežių abrikosų
* 1 arbat. š. kepimo miltelių
* žiupsnis druskos
Karamelės sluoksneliui:
* 7 valg. š. cukraus
* 2 valg. š. vandens
arba :
* 7 valg. š. rudojo cukraus
* šiek tiek sviesto kepim oformo patepimui
Puošimui :
keletas šviežių mėtos lapelių
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180° temperatūros.
Šokoladinės masės ruošimas:
Giliame inde sudėti minkštą sviestą ( kambario tepmeratūros) ir cukrų - išsukti iki purios viestisos masės. Sudėti trynius ir išsukti su sviesto/cukraus mase.
Suberti miltus ir kakavą, supilti natūralų jogurtą - viską išmaišyti iki vietisos masės.
Suberti kepimo miltelius iš gerai išmaišyti su mase. (arba galima miltus persijoti su kepimo milteliais)
Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsniu druskos mikseriu iki standžių putų ir juos atsargiai įmaišyti į paruoštą šokoladinę masę keliant iš apačios į viršų.
Karamelės sluoksnelio ruošimas:
1 būdas ( sudėtingesnis ) : į kaitinimo indą suberti cukrų, supilti vandenį ir nuolat maišant kaitinti iki cukrus išsilydys ir virs rusva karamele.
Kepimo formą pašlaikstyti trupučiu vandens ir tolygiai paskirstyti paruoštą karamelę.
Pastaba: šį būdą išbandžiau ir gavosi šnipštas... karamelė akimrksniu sukietėjo ( čia dėl temperatūrų skirtumo) vos tik ją supyliau į kepimo formą ...
2 būdas ( greitesnis ir patikimesnis) :
Kepimo formos dugną ( ir šonus tuo pačiu ) ištepti sviestu plonai ir pabarstyti ruduoju cukrumi.
Tada paruošti abrikosų puseles : abrikosus nuplauti, perpjauti pusiau, išimti kauliukus ir puselėmis sudėti ant kepimo formos dugno paliekant ~ 1 cm tarpus tarp abrikosų puselių.
Ant sudėliotų abrikosų puselių viršaus supilti paruoštą šokoladinę masę - tolygiai paskirstyti.
Pastatyti kepti ~ 35- 40 min.
Ištraukus iš orkaitės , palikti atvėsti kambario temperatūroje.
Pastaba: nepalikti atvėsti orkaitėje, nes jis gali perdaug sudžiūti.
Atvėsusį pyragą apversti ant serviravimo lėkštės ar pjaustymo lentos.
Pyragą labai lengva dozuoti , tiesiog supjaustyti kvadratėliais pagal abrikosų puselės ( abrikoso puselė turi likti kvadratėlio viduje)
Tokius pyrago kvadratėlius galima puošti šviežios mėtos lapeliais - puikus spalvinis kontrastas + subtilus vos jaučiamas mėtos kvapas. Taip galima patiekti kartu su vanilinių ledų rutuliuku.
Skanaus
Greitasis krekerių tortas
Reikės :
1 litro grietinės
3 pakelių (po 150 g) saldžių krekerių (naudojau maximos, nes pigiausi )
0,5 stiklinės cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
0,5 citrinos sulčių
1 sauja migdolų riešutų
1 sauja lazdyno riešutų
P.S. galima dėti žėlė gabaliukų ar kažkokių dž. vaisių
Darbo eiga:
Grietinę, cukrų, vanilinį cukrų gerai išmaišome (kol ištirps cukrus). Paskui sudedame riešutus (juos sublenderiuojame), supilame citrinos sultis. Galiausiai sudedame nesmulkintus krekerius, gerai išmaišome ir sudedame į formą, išklotą maistine plevele. Suspaudžiame ir paliekame šaldytuve per naktį.
Papuošti galima įvairiai kaip kam patinka, ar vaisiais, ar užtarkuoti šokolado
Reikės :
1 litro grietinės
3 pakelių (po 150 g) saldžių krekerių (naudojau maximos, nes pigiausi )
0,5 stiklinės cukraus
2 pakeliai vanilinio cukraus
0,5 citrinos sulčių
1 sauja migdolų riešutų
1 sauja lazdyno riešutų
P.S. galima dėti žėlė gabaliukų ar kažkokių dž. vaisių
Darbo eiga:
Grietinę, cukrų, vanilinį cukrų gerai išmaišome (kol ištirps cukrus). Paskui sudedame riešutus (juos sublenderiuojame), supilame citrinos sultis. Galiausiai sudedame nesmulkintus krekerius, gerai išmaišome ir sudedame į formą, išklotą maistine plevele. Suspaudžiame ir paliekame šaldytuve per naktį.
Papuošti galima įvairiai kaip kam patinka, ar vaisiais, ar užtarkuoti šokolado
Riešutiniai krepšeliai su vaisiais
8 krepšeliai arba 1 pyragas
Pagrindui:
180 g migdolų
2 kiaušinių
200 g margarino VILNIUS kepiniams
Žiupsnelis druskos
200 g cukraus
280 g miltų
Vanilės esencijos
Įdarui:
300 g varškės
2 kiaušinių
20 g krakmolo
100 g kondensuoto pieno
4 šaukštai tarkuoto šokolado
Citrinos
1 pakelis vanilinio cukraus
Papuošimui:
Braškės
Bananai
Cukraus pudros
Sumalkite migdolus iki miltų konsistencijos, sumaišykite su miltais ir druska. Margariną VILNIUS kepiniams išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinius, įlašinkite kelis lašus vanilės esencijos ir gautą masę sumaišykite su miltų mase. Dėkite į šaldytuvą, laikykite 30 minučių.
Pertrinkite varškę per sietelį, sumaišykite su krakmolu, vaniliniu cukrumi, įtarkuokite citrinos žievelės, suberkite šokoladą ir įspauskite citrinos sulčių. Į gautą masę įmaišykite kondensuotą pieną. Labai gerai išplakite kiaušinius, supilkite į varškės masę. Viską gerai išmaišykite.
Krepšelių formeles ištepkite riebalais. Sudėkite riešutų masę į formeles. Masės storis apie 1 cm. Krepšelio viduriuką užpildykite įdaru ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min.
Atvėsinkite. Puošti braškėmis, bananais ir kitais vaisiais pagal fantaziją. Krepšelius pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
http://skanusgyvenim...krepseliai.html
8 krepšeliai arba 1 pyragas
Pagrindui:
180 g migdolų
2 kiaušinių
200 g margarino VILNIUS kepiniams
Žiupsnelis druskos
200 g cukraus
280 g miltų
Vanilės esencijos
Įdarui:
300 g varškės
2 kiaušinių
20 g krakmolo
100 g kondensuoto pieno
4 šaukštai tarkuoto šokolado
Citrinos
1 pakelis vanilinio cukraus
Papuošimui:
Braškės
Bananai
Cukraus pudros
Sumalkite migdolus iki miltų konsistencijos, sumaišykite su miltais ir druska. Margariną VILNIUS kepiniams išsukite su cukrumi, įmaišykite kiaušinius, įlašinkite kelis lašus vanilės esencijos ir gautą masę sumaišykite su miltų mase. Dėkite į šaldytuvą, laikykite 30 minučių.
Pertrinkite varškę per sietelį, sumaišykite su krakmolu, vaniliniu cukrumi, įtarkuokite citrinos žievelės, suberkite šokoladą ir įspauskite citrinos sulčių. Į gautą masę įmaišykite kondensuotą pieną. Labai gerai išplakite kiaušinius, supilkite į varškės masę. Viską gerai išmaišykite.
Krepšelių formeles ištepkite riebalais. Sudėkite riešutų masę į formeles. Masės storis apie 1 cm. Krepšelio viduriuką užpildykite įdaru ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 12-15 min.
Atvėsinkite. Puošti braškėmis, bananais ir kitais vaisiais pagal fantaziją. Krepšelius pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
http://skanusgyvenim...krepseliai.html