Rikotos keksiukai su konservuotais persikais
sio receptelio saltinis: http://www.beatosvir...tais-persikais/
]Keksiukai [/URL]
Gaunasi 12 keksiukų:
Jums reikes:
250 g rikotos
3 kiaušiniai
150 g cukraus
50 g lydyto sviesto
½ citrinos žievelių
200 g miltų
1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
1 nedidelė (400 g) skardinė konservuotų persikų
Kaip paruošti:
1. Į dubenį sudedame rikotą, įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir išsukame iki vientisos masės. Tada supilame lydytą sviestą, suberiame nuo pusės citrinos nutarkuotas žieveles ir išmaišome.
2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į rikotos bei kiaušinių masę.
3. Nuo konservuotų persikų nupilame skystį ir supjaustome juos skiltelėmis.
4. Orkaitė 180 C. Į keksiukų kepimo formą sudedame popierinius sijonėlius. (аs naudojau silikonines formeles)
5. Į formeles įdedame apie du šaukštus tešlos, kad truputį, maždaug 0,51 cm, nuo viršaus liktų vietos, ir į kiekvieną įspaudžiame po 23 (galima ir daugiau) persikų skilteles. Šauname į orkaitę ir kepame apie 30 minučių.
Labai paprasta, greita ir skanu
SKANAUS
Kaip gražiai ir skaniai atrodo
Rabarbarų pyragas su migdolais
26 cm. formai naudojau:
200 g kambario temperatūros sviesto
8 šaukštų cukraus
2 kiaušinių
2.5 stiklinių miltų
šaukštelio kepimo miltelių
1/4 stiklinės šviesaus sirupo
stiklinė pieno
Įdarui paruošti:
2-2,5 stiklinių gabaliukais supjaustytų rabarbarų.
Viršutiniam sluoksniui pagaminti:
100 g sviesto
5 šaukštų rudojo cukraus
6 šaukštų pieno
2 šaukštų miltų
100 g skaldytų migdolų
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Tada maišydami įmuškite kiaušinį, supilkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, sirupą, pieną ir sukite, kol tešla taps vientisa. Ja išlipdykite sviestu išteptos formos dugną ir kraštus. Ant tešlos paskleiskite rabarbarų gabaliukus. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 20 minučių. Ištirpinkite sviestą, suberkite rudąjį cukrų, miltus, supilkite pieną. Kaitinkite ir maišykite, kol užvirs. Plona srovele supilkite ant kepinio ir apibarstykite migdolais. Kepkite dar apie 10-15 minučių, kol migdolai gražiai paruduos.
26 cm. formai naudojau:
200 g kambario temperatūros sviesto
8 šaukštų cukraus
2 kiaušinių
2.5 stiklinių miltų
šaukštelio kepimo miltelių
1/4 stiklinės šviesaus sirupo
stiklinė pieno
Įdarui paruošti:
2-2,5 stiklinių gabaliukais supjaustytų rabarbarų.
Viršutiniam sluoksniui pagaminti:
100 g sviesto
5 šaukštų rudojo cukraus
6 šaukštų pieno
2 šaukštų miltų
100 g skaldytų migdolų
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Tada maišydami įmuškite kiaušinį, supilkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, sirupą, pieną ir sukite, kol tešla taps vientisa. Ja išlipdykite sviestu išteptos formos dugną ir kraštus. Ant tešlos paskleiskite rabarbarų gabaliukus. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 20 minučių. Ištirpinkite sviestą, suberkite rudąjį cukrų, miltus, supilkite pieną. Kaitinkite ir maišykite, kol užvirs. Plona srovele supilkite ant kepinio ir apibarstykite migdolais. Kepkite dar apie 10-15 minučių, kol migdolai gražiai paruduos.
QUOTE(irmulia @ 2012 05 02, 13:38)
dariau si savaitgali, bet nepatiko skonis
perdariau i pieno kokteili
QUOTE(LolitCafe @ 2012 05 14, 14:38)
jei gaminote su maximinėmis braškėmis tai tada taip, skonis tikrai ne toks ( jis gerokai blankesnis ir labiau jaučiasi bananai) kaip su tomis ispaniškomis ( šios idealiai tinka ) ar šaldytomis ( tiesiog pirktinėmis)
QUOTE(irmulia @ 2012 05 14, 14:02)
jei gaminote su maximinėmis braškėmis tai tada taip, skonis tikrai ne toks ( jis gerokai blankesnis ir labiau jaučiasi bananai) kaip su tomis ispaniškomis ( šios idealiai tinka ) ar šaldytomis ( tiesiog pirktinėmis)
as jau antra savaite kas vakara darau, super ledai tik dedu kaimiskas braskes su cukrum uzsaldytas... ir bananu labai nedaug reikia + dar kelis saukstus pieno ipilu.... mano vyrai kas vakara desertui praso ledu.....
aciu siu ledu autorei uz receptuka
dariau su naminem saldytom braskem
skonio reikalas, bet man vaisiniai ledai nelabai patinka
skonio reikalas, bet man vaisiniai ledai nelabai patinka
Bananų / kokoso duonelė
Reikės:
* 3 vid. dydžio gerai prinokusių bananų
* 40 ml natūralaus minkšto medaus
* 50 ml alyvuogių aliejaus + lašelis kepimo formos ištepimui
* 1 arbat. š. malto cinamono (kupinas)
* 1 arbat. š. kepimo miltelių (nubrauktas)
* 150 gr smulkiai sumaltų migdolų + 1 geras valg. š. kepimo formos pabarstymui.
* 150 gr kokoso drožlių
Gaminimo eiga:
Bananus nulupti, sudėti į gilų indą ir sutrinti į vientisą masę be gabaliukų.
Ten pat supilti aliejų , medų , cinamoną bei kepimo miltelius - viską gerai išmaišyti.
Suberti maltus milgdolus ir kokoso drožles - viską gerai permaišyti iki vientisos masės.
Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių karščio. Kepimo formą ( naudojau pailgą ir rantytą) ištepti lašeliu aliejaus , pabarstyti maltais migdolais. ( taip pat pabarsčiau ir tešlos paviršių, kad būtų tokie a lia trupinukai) Paruoštą tešlą sudėti į kepimo formą ir pastatyti kepti ~ 45- 60 min. Iškepus išimti iš orkaitės, ir prieš pjaustant palikti pilnai atvėsti.
Skanaus
Reikės:
* 3 vid. dydžio gerai prinokusių bananų
* 40 ml natūralaus minkšto medaus
* 50 ml alyvuogių aliejaus + lašelis kepimo formos ištepimui
* 1 arbat. š. malto cinamono (kupinas)
* 1 arbat. š. kepimo miltelių (nubrauktas)
* 150 gr smulkiai sumaltų migdolų + 1 geras valg. š. kepimo formos pabarstymui.
* 150 gr kokoso drožlių
Gaminimo eiga:
Bananus nulupti, sudėti į gilų indą ir sutrinti į vientisą masę be gabaliukų.
Ten pat supilti aliejų , medų , cinamoną bei kepimo miltelius - viską gerai išmaišyti.
Suberti maltus milgdolus ir kokoso drožles - viską gerai permaišyti iki vientisos masės.
Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių karščio. Kepimo formą ( naudojau pailgą ir rantytą) ištepti lašeliu aliejaus , pabarstyti maltais migdolais. ( taip pat pabarsčiau ir tešlos paviršių, kad būtų tokie a lia trupinukai) Paruoštą tešlą sudėti į kepimo formą ir pastatyti kepti ~ 45- 60 min. Iškepus išimti iš orkaitės, ir prieš pjaustant palikti pilnai atvėsti.
Skanaus
Varškės aguonų pyragas
Varškės įdarui:
250 gr.varškės
50 gr.cukraus
2 vnt.kiaušiniai
vanilinio cukraus pagal skonį
1 valg.šaukštas krakmolo
1 arb.šaukšt.tarkuotos citrinos žieves
Aguonų įdarui:
80 gr.maltų aguonų
50 ml. pieno
30 gr.cukraus
1 vnt.kiaušinis
2 valg.šaukštai maltų džiūvėsių
Tešlai:
100 gr.šalto sviesto
50 gr. cukraus
150 gr.miltų
sauja graikinių riešutų
Formos skersmuo 20 cm.
Pirmiausia darome aguonų įdarą nes turės atvėsti.
Imame puodą, pilame pieną,cukrų aguonas ir maišant pakaitiname beveik iki užvirimo.Paliekam ataušti.Tada įmušame kiaušinį,dedame džiūvėsius ir gerai viską išmaišome.
Varškės įdarui varškę pertriname su cukrumi,kiaušiniais.Sudedame krakmolą, citrinos žievę ir išmaišome.
Tešlai sviestą smulkiai supjaustome,sudedame cukrų,miltus ir rankomis sutrupiname į trupinius.
Kepimo formą sutepame sviestu.
Imame daugiau nei pusę tešlos ir išklojame su ją kepimo formą formuojant šonus.
Dabar formuosime pyragą...imame nedidelį gabaliuką tešlos,padarome rutuliuką ir dedame per vidurį formos.Su šaukštu aplink ratu dedame aguonas.Aplink aguonas dedame ratą varškės...vėl aguonas ir vėl varškė.
Į likusią tešlą įmaišome smulkintus riešutus ir tais trupiniais apibarstome pyrago viršų.
Kepame 180 C temperatūros orkaitėje 40 min.
Atvėsiname.
Skanaus!
Pyragas tikrai labai skanus...Kitą kartą gal razinų bandysiu į varškę įdėti...ir man kažkaip tešlos per mažai buvo...tai galima jos biški daugiau daryti...
Varškės įdarui:
250 gr.varškės
50 gr.cukraus
2 vnt.kiaušiniai
vanilinio cukraus pagal skonį
1 valg.šaukštas krakmolo
1 arb.šaukšt.tarkuotos citrinos žieves
Aguonų įdarui:
80 gr.maltų aguonų
50 ml. pieno
30 gr.cukraus
1 vnt.kiaušinis
2 valg.šaukštai maltų džiūvėsių
Tešlai:
100 gr.šalto sviesto
50 gr. cukraus
150 gr.miltų
sauja graikinių riešutų
Formos skersmuo 20 cm.
Pirmiausia darome aguonų įdarą nes turės atvėsti.
Imame puodą, pilame pieną,cukrų aguonas ir maišant pakaitiname beveik iki užvirimo.Paliekam ataušti.Tada įmušame kiaušinį,dedame džiūvėsius ir gerai viską išmaišome.
Varškės įdarui varškę pertriname su cukrumi,kiaušiniais.Sudedame krakmolą, citrinos žievę ir išmaišome.
Tešlai sviestą smulkiai supjaustome,sudedame cukrų,miltus ir rankomis sutrupiname į trupinius.
Kepimo formą sutepame sviestu.
Imame daugiau nei pusę tešlos ir išklojame su ją kepimo formą formuojant šonus.
Dabar formuosime pyragą...imame nedidelį gabaliuką tešlos,padarome rutuliuką ir dedame per vidurį formos.Su šaukštu aplink ratu dedame aguonas.Aplink aguonas dedame ratą varškės...vėl aguonas ir vėl varškė.
Į likusią tešlą įmaišome smulkintus riešutus ir tais trupiniais apibarstome pyrago viršų.
Kepame 180 C temperatūros orkaitėje 40 min.
Atvėsiname.
Skanaus!
Pyragas tikrai labai skanus...Kitą kartą gal razinų bandysiu į varškę įdėti...ir man kažkaip tešlos per mažai buvo...tai galima jos biški daugiau daryti...
QUOTE(irmulia @ 2012 05 15, 20:55)
irmulia,koki smulkintuva naudojat migdolam malti? Kokio jis galingumo? Jau senokai dairausi,koki pirkti,bijau apsirikti
QUOTE(dome @ 2012 05 16, 11:55)
irmulia,koki smulkintuva naudojat migdolam malti? Kokio jis galingumo? Jau senokai dairausi,koki pirkti, bijau apsirikti
naudoju Philips , galingumas nėra didelis - 600 W ,bet mane šiuo metu tai tenkina šiaip tai rekomenduojama rintkis ne mažiau nei 700 W galingumo smulkintuvą tiesiog kiti , mažiau galingesni greitai perdega
QUOTE(irmulia @ 2012 05 16, 11:39)
naudoju Philips , galingumas nėra didelis - 600 W ,bet mane šiuo metu tai tenkina šiaip tai rekomenduojama rintkis ne mažiau nei 700 W galingumo smulkintuvą tiesiog kiti , mažiau galingesni greitai perdega
Aisku,as ir ziu jau senai koks tiktu butent riesutam smulkinti,nes uzmaciau tikrai skaniu zaliavalgisku receptu,bet reikia smulkinti riesutus,o to padaryti su paprastu blenderiu nemanau kad pavyktu