Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

Rikotos keksiukai su konservuotais persikais

sio receptelio saltinis: http://www.beatosvir...tais-persikais/

user posted image]Keksiukai smile.gif[/URL]

Gaunasi 12 keksiukų:

Jums reikes:
250 g rikotos
3 kiaušiniai
150 g cukraus
50 g lydyto sviesto
½ citrinos žievelių
200 g miltų
1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
1 nedidelė (400 g) skardinė konservuotų persikų

Kaip paruošti:
1. Į dubenį sudedame rikotą, įmušame kiaušinius, suberiame cukrų ir išsukame iki vientisos masės. Tada supilame lydytą sviestą, suberiame nuo pusės citrinos nutarkuotas žieveles ir išmaišome.
2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į rikotos bei kiaušinių masę.
3. Nuo konservuotų persikų nupilame skystį ir supjaustome juos skiltelėmis.
4. Orkaitė 180 C. Į keksiukų kepimo formą sudedame popierinius „sijonėlius“. (аs naudojau silikonines formeles)
5. Į formeles įdedame apie du šaukštus tešlos, kad truputį, maždaug 0,5–1 cm, nuo viršaus liktų vietos, ir į kiekvieną įspaudžiame po 2–3 (galima ir daugiau) persikų skilteles. Šauname į orkaitę ir kepame apie 30 minučių.

Labai paprasta, greita ir skanu smile.gif
SKANAUS
Atsakyti
Kaip gražiai ir skaniai atrodo essen.gif
Atsakyti
Rabarbarų pyragas su migdolais

user posted image


26 cm. formai naudojau:

200 g kambario temperatūros sviesto
8 šaukštų cukraus
2 kiaušinių
2.5 stiklinių miltų
šaukštelio kepimo miltelių
1/4 stiklinės šviesaus sirupo
stiklinė pieno

Įdarui paruošti:

2-2,5 stiklinių gabaliukais supjaustytų rabarbarų.

Viršutiniam sluoksniui pagaminti:

100 g sviesto
5 šaukštų rudojo cukraus
6 šaukštų pieno
2 šaukštų miltų
100 g skaldytų migdolų

user posted image

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Tada maišydami įmuškite kiaušinį, supilkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, sirupą, pieną ir sukite, kol tešla taps vientisa. Ja išlipdykite sviestu išteptos formos dugną ir kraštus. Ant tešlos paskleiskite rabarbarų gabaliukus. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 20 minučių. Ištirpinkite sviestą, suberkite rudąjį cukrų, miltus, supilkite pieną. Kaitinkite ir maišykite, kol užvirs. Plona srovele supilkite ant kepinio ir apibarstykite migdolais. Kepkite dar apie 10-15 minučių, kol migdolai gražiai paruduos.
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 05 02, 13:38)


dariau si savaitgali, bet nepatiko skonis verysad.gif

perdariau i pieno kokteili rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(LolitCafe @ 2012 05 14, 14:38)
dariau si savaitgali, bet nepatiko skonis  verysad.gif

perdariau i pieno kokteili  rolleyes.gif


jei gaminote su maximinėmis braškėmis tai tada taip, skonis tikrai ne toks ( jis gerokai blankesnis ir labiau jaučiasi bananai) kaip su tomis ispaniškomis ( šios idealiai tinka ) ar šaldytomis ( tiesiog pirktinėmis) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 05 14, 14:02)
jei gaminote su maximinėmis braškėmis tai tada taip, skonis tikrai ne toks ( jis gerokai blankesnis ir labiau jaučiasi bananai)  kaip su tomis ispaniškomis ( šios idealiai tinka )  ar šaldytomis ( tiesiog pirktinėmis)  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
as jau antra savaite kas vakara darau, super ledai thumbup.gif tik dedu kaimiskas braskes su cukrum uzsaldytas... ir bananu labai nedaug reikia + dar kelis saukstus pieno ipilu.... mano vyrai kas vakara desertui praso ledu.....
aciu siu ledu autorei uz receptuka 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
dariau su naminem saldytom braskem ax.gif
skonio reikalas, bet man vaisiniai ledai nelabai patinka smile.gif
Atsakyti
Bananų / kokoso duonelė

user posted image

user posted image


Reikės:

* 3 vid. dydžio gerai prinokusių bananų
* 40 ml natūralaus minkšto medaus
* 50 ml alyvuogių aliejaus + lašelis kepimo formos ištepimui
* 1 arbat. š. malto cinamono (kupinas)
* 1 arbat. š. kepimo miltelių (nubrauktas)
* 150 gr smulkiai sumaltų migdolų + 1 geras valg. š. kepimo formos pabarstymui.
* 150 gr kokoso drožlių



Gaminimo eiga:

Bananus nulupti, sudėti į gilų indą ir sutrinti į vientisą masę be gabaliukų.
Ten pat supilti aliejų , medų , cinamoną bei kepimo miltelius - viską gerai išmaišyti.
Suberti maltus milgdolus ir kokoso drožles - viską gerai permaišyti iki vientisos masės.

Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių karščio. Kepimo formą ( naudojau pailgą ir rantytą) ištepti lašeliu aliejaus , pabarstyti maltais migdolais. ( taip pat pabarsčiau ir tešlos paviršių, kad būtų tokie a lia trupinukai) Paruoštą tešlą sudėti į kepimo formą ir pastatyti kepti ~ 45- 60 min. Iškepus išimti iš orkaitės, ir prieš pjaustant palikti pilnai atvėsti.
Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Varškės aguonų pyragas

Varškės įdarui:
250 gr.varškės
50 gr.cukraus
2 vnt.kiaušiniai
vanilinio cukraus pagal skonį
1 valg.šaukštas krakmolo
1 arb.šaukšt.tarkuotos citrinos žieves

Aguonų įdarui:
80 gr.maltų aguonų
50 ml. pieno
30 gr.cukraus
1 vnt.kiaušinis
2 valg.šaukštai maltų džiūvėsių

Tešlai:
100 gr.šalto sviesto
50 gr. cukraus
150 gr.miltų
sauja graikinių riešutų

Formos skersmuo 20 cm.

Pirmiausia darome aguonų įdarą nes turės atvėsti.
Imame puodą, pilame pieną,cukrų aguonas ir maišant pakaitiname beveik iki užvirimo.Paliekam ataušti.Tada įmušame kiaušinį,dedame džiūvėsius ir gerai viską išmaišome.

Varškės įdarui varškę pertriname su cukrumi,kiaušiniais.Sudedame krakmolą, citrinos žievę ir išmaišome.

Tešlai sviestą smulkiai supjaustome,sudedame cukrų,miltus ir rankomis sutrupiname į trupinius.

Kepimo formą sutepame sviestu.
Imame daugiau nei pusę tešlos ir išklojame su ją kepimo formą formuojant šonus.
Dabar formuosime pyragą...imame nedidelį gabaliuką tešlos,padarome rutuliuką ir dedame per vidurį formos.Su šaukštu aplink ratu dedame aguonas.Aplink aguonas dedame ratą varškės...vėl aguonas ir vėl varškė.
Į likusią tešlą įmaišome smulkintus riešutus ir tais trupiniais apibarstome pyrago viršų.
Kepame 180 C temperatūros orkaitėje 40 min.
Atvėsiname.

Skanaus!

Pyragas tikrai labai skanus...Kitą kartą gal razinų bandysiu į varškę įdėti...ir man kažkaip tešlos per mažai buvo...tai galima jos biški daugiau daryti...



user posted image
user posted image


Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 05 15, 20:55)

* 150 gr smulkiai sumaltų migdolų + 1 geras valg. š. kepimo formos pabarstymui.


irmulia,koki smulkintuva naudojat migdolam malti? Kokio jis galingumo? Jau senokai dairausi,koki pirkti,bijau apsirikti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(dome @ 2012 05 16, 11:55)
irmulia,koki smulkintuva naudojat migdolam malti? Kokio jis galingumo? Jau senokai dairausi,koki pirkti, bijau apsirikti  rolleyes.gif


naudoju Philips , galingumas nėra didelis - 600 W ,bet mane šiuo metu tai tenkina mirksiukas.gif šiaip tai rekomenduojama rintkis ne mažiau nei 700 W galingumo smulkintuvą mirksiukas.gif tiesiog kiti , mažiau galingesni greitai perdega mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 05 16, 11:39)
naudoju Philips , galingumas nėra didelis  - 600 W ,bet mane šiuo metu tai tenkina  mirksiukas.gif  šiaip tai rekomenduojama rintkis ne mažiau nei 700 W galingumo smulkintuvą  mirksiukas.gif  tiesiog kiti , mažiau galingesni greitai perdega  mirksiukas.gif

Aisku,as ir ziu jau senai koks tiktu butent riesutam smulkinti,nes uzmaciau tikrai skaniu zaliavalgisku receptu,bet reikia smulkinti riesutus,o to padaryti su paprastu blenderiu nemanau kad pavyktu 4u.gif
Atsakyti