Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

Braškiniai bananų ledai - sveikuoliški receptas su gaminimo eigos foto

user posted image

user posted image

2 porcijoms :

Reikės:

* 2 didelių šaldytų bananų
* kelių stambių šaldytų braškių ( galima dėti ir šviežias)

Šaldyti bananai supjaustomi gabaliukais ir kartu su šaldytomis braškėmis sudedami į smulkintuvą.

Viskas sutrinama, sumaišoma iki gan standžios vienalytės ledų masės.

Ledai jau paruošti ragavimui - gavosi minkšti gaivūs ir labai braškiniai ledai. Uogos puikiai nudažė bananus.

Pasirinkus šaldytas braškes ledų masė iš karto gaunasi gan standi ir galima serviruoti kaip rutuliukus be papildomo šaldymo.

Dedant šviežias braškes, ledų masė gaunasi daugiau minkštesnė.

Patiekiant šiuos ledus šalia jų tiesiog idealiai tinka šviežios braškės.

Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 05 02, 12:38)

wub.gif
Laukiu kol vel atsils.. ir tada kirsim SIUOS naminius ledus..
Einu saldyt bananu wink.gif (jie gali ilgai kameroj but?)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleja.lt: 02 gegužės 2012 - 13:40
QUOTE(Aleja.lt @ 2012 05 02, 14:39)
Einu saldyt bananu wink.gif (jie gali ilgai kameroj but?)

sunku pasakyti tiksliai kiek ilgai jie gali prabūti šaldymo kameroje, geriausiai šviežiai gaminti - įmesti į kamerą 2 valandoms- jau turi būti sušąlę. mirksiukas.gif

Aš dažniausiai kitądien gaminu - šaldiklyje bananai tik per naktį pastovi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 05 02, 14:31)
sunku pasakyti tiksliai kiek ilgai jie gali prabūti šaldymo kameroje, geriausiai šviežiai gaminti - įmesti į kamerą 2 valandoms- jau turi būti sušąlę.  mirksiukas.gif

Aš dažniausiai kitądien gaminu - šaldiklyje bananai tik per naktį pastovi  mirksiukas.gif

Nu super.. Gaila, kad dabar gerkle skauda.. Bet butinai gaminsiu!!
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2012 05 02, 13:38)
Braškiniai bananų ledai -  sveikuoliški

o bananus jau i kamera sudeti nuluptus, be zieves ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristynka* @ 2012 05 02, 18:35)
o bananus jau i kamera sudeti nuluptus, be zieves ? g.gif

taip taip, būtinai be žievės mirksiukas.gif

galima iš anksto nulupti, supjaustyti gabaliukais ir taip juos užšąldyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Ką tik išandžiau Irmulės ledus thumbup.gif Dėjau du bananus ir vieną apelsiną. Susipjausčiau, per naktį palikau kameroje, ryte jau plakiau. Tik smulkintuvas pasipiktino - užkaito doh.gif Apelsinas su bananu labai tiko. Kitą kartą bandysiu kitokių uogų vaisių miksą
Atsakyti
aš irgi bandžiau tuos ledus, bet man labai labai kartu gavosi.
nors šiaip patys bananai tai nekartūs, net nesuprantu, kas ne taip unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ViduxKLP @ 2012 05 03, 09:49)
Ką tik išandžiau Irmulės ledus  thumbup.gif Dėjau du bananus ir vieną apelsiną. Susipjausčiau, per naktį palikau kameroje, ryte jau plakiau. Tik smulkintuvas pasipiktino - užkaito  doh.gif Apelsinas su bananu labai tiko. Kitą kartą bandysiu kitokių uogų vaisių miksą

geras derinys thumbup.gif aš jau nusižiūrėjusi mango /bananų derinuką hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(keistuole @ 2012 05 03, 09:55)
aš irgi bandžiau tuos ledus, bet man labai labai kartu gavosi.
nors šiaip patys bananai tai nekartūs, net nesuprantu, kas ne taip  unsure.gif

vis tik tai bananai kartumą duoda mirksiukas.gif man irgi kartais pasitaiko "ne tokių" užsipirkti, tada nereikia nei ledų gaminti, ir taip nevalgomi doh.gif biggrin.gif

dar visas tas juosteles reikia nulupti ( kartais lieka nuo lupamos žievės) ir labai svarbu, kad būtų kuo geriau prinokę mirksiukas.gif

man šį kartą gaminant jokio kartumo nebuvo ir dar geriau, braškės puikiai "permušė" banano skonį ( jo šiek tiek liko, bet toks labai jau švelnus) biggrin.gif

p.s. maximinių braškių geriau nedėti - jos be kvapo ir be skonio doh.gif
Atsakyti
As saldytus bananus laikau ilgai kameroj. Nieko zinokit jiem nenutinka. Ta prasme menesi tikrai drasiai gali stoveti. Juos tik susipjaustau riekelem, kad patogiau butu vartoti, nes megstu juos ir siaip vienus saldytus valgyt smile.gif
Atsakyti
Bananų duona

http://img269.images...22/23673753.jpg
Receptas pasiskolintas iš čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rustė: 27 liepos 2015 - 11:38
QUOTE(WoAiNi @ 2012 05 04, 20:30)
Bananų duona

Sita kepus liuks skonis thumbup.gif
Atsakyti