TRAŠKŪS TRIUFELIAIAš naudojau:
Šokoladinio kremo NUTELA indelį (230g)
Pusė pakelio klasikinių Selga sausainių
Pusė pakelio šokoladinių Selga sausainių
Kukurūzų dribsnių
Šaukštą sviesto
Kakavos
Kas mėgsta-galima įdėti ir smulkinų riešutų
Gaminimas:
Nutela kremą pašildome su sviestu, kol sviestas išsilydo.
Sausainius pasmulkinam ir pertriname blenderiu. Tiek kiek gavosi sausainių, panašiai tiek (gal truputį mažiau) reiks ir kukurūzų dribsnių.. Juos sutraiškome rankomis..
Gautus trupinius (pradžioje ne visus) sumaišome su Nutela. Jei masė per skysta, įdėkite dar sausainių. Turi gautis tokia pakankamai biri masė, bet ne per biri, nes tada nesugebėsit sulipdyt kamuoliukų. Jei vis tik sausainių per daug, tada praskieskite viską šlakeliu pieno..
Formuojame kamuoliukus. Mažus ar didesnius priklausys nuo jūsų kantrybės ir sugebėjimų.
Man gavosi pakankamai dideli, nes labai skubėjau į kiemą (buvo labai gražus vakaras).. Gautus kamuolėlius pavoliojame tamsioje kakavoje ir dedame pusei valandos į šaldytuvą.
Gi žinot patys, kad skaniausia būtų su kava ir brendžiu. Bet vakare tiko vieni.. lauke.. su kaimynėmis.
Mano Liepai laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabai patiko!!!!