Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

QUOTE(vidal @ 2012 04 22, 12:27)
sveiki, noriu jūsų  paklaust: kokia jus naudojat kakava?

Aš ne Ulė, atleiskit.
Bet galiu pasiūlyti pabandyti labai garą kakavą iš "De Lonos". Ji tokia sodri, stipri, tamsi, tokia tikra šokoladinė...
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2012 04 22, 14:54)
Aš ne Ulė, atleiskit.
Bet galiu pasiūlyti pabandyti labai garą kakavą iš "De Lonos". Ji tokia sodri, stipri, tamsi, tokia tikra šokoladinė...


drinks_cheers.gif As tik ja naudoju, ir dar is Assorti gera tamsi kakava.
Atsakyti

 i 
Visų patogumui sukurta nauja tema Receptų paieška / užklausa skirta saldiems patiekalams / desertams
Atsakyti
Varškės apkepas

Apkepui

Varškė 9% 500 gr.
Kiaušiniai 5 vnt.
Cukrus 120 gr.
Kepimo milteliai 1 arbt.šaukšt.
Miltai 40 gr.
Manų kruopos 40 gr.
Grietinė 100 gr.
Razinos 100 gr.
Citrinos žievelė tarkuota 1 valg.šaukšt.


Užpilui

Grietinė 300 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Cukrus 2 valg.šaukšt.
Krakmolas 1 valg.šaukšt.

Razinas užpilame karštu virintu vandeniu ir paliekame pastovėti.

Išplakame kiaušinius, sudedame cukrų ir toliau plakame.
Plakdami supilame miltus, kepimo miltelius, manus, sudedame varškę ir grietinę.
Sudedame razinas, citrinos žievelę ir išmaišome.
Kepimo indą sutepame su sviestu, supilame tešlą.
Statome į įkaitintą iki 180 C orkaitę, kepame 40 min.

Užpilui visus produktus sumaišome.
Išimame apkepą, užpilame grietinę ir vėl statome į orkaitę kol užpilas sutirštės, maždaug 10 min.

Skanaus!

user posted image
user posted image
user posted image


Atsakyti
koks gražus aviečių pyragiukas. niammm.

Gal žinote ar kai kepu keksiukus mažus galėčiau įdėt į tešlą rafaello burbuliuką, ar išeitų keksiukus išsikept? ar jaustųsi skonis? kaip manot, ačiū bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 04 23, 10:31)
[color=darkviolet]Varškės apkepas


labai skaniai atrodo wub.gif o kokio skersmens inda naudojai? blush2.gif
Atsakyti
Pas mane apvali stiklinė forma 22 cm skersmens...galėjo būti ir mažesnė tada aukštesnis apkepas gautųsi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 04 23, 09:31)

Wow koks geris bigsmile.gif Noriu! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 04 22, 15:51)
drinks_cheers.gif As tik ja naudoju, ir dar is Assorti gera tamsi kakava.


Ačiu labai už patarima ( ir sivitai taip pat ) aš tokia ir turiu galvoje, ačiu mergikes mirksiukas.gif ačiūūūūūūū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2012 04 19, 17:10)
Bananų pyragas su šokolado lašeliais



nepaprastai skanus. Aš dar dėjau saują riešutų.
Atsakyti
TRAŠKŪS TRIUFELIAI

user posted image

Aš naudojau:
Šokoladinio kremo NUTELA indelį (230g)
Pusė pakelio klasikinių Selga sausainių
Pusė pakelio šokoladinių Selga sausainių
Kukurūzų dribsnių
Šaukštą sviesto
Kakavos
Kas mėgsta-galima įdėti ir smulkinų riešutų

Gaminimas:
Nutela kremą pašildome su sviestu, kol sviestas išsilydo.

user posted image

Sausainius pasmulkinam ir pertriname blenderiu. Tiek kiek gavosi sausainių, panašiai tiek (gal truputį mažiau) reiks ir kukurūzų dribsnių.. Juos sutraiškome rankomis..

user posted image

Gautus trupinius (pradžioje ne visus) sumaišome su Nutela. Jei masė per skysta, įdėkite dar sausainių. Turi gautis tokia pakankamai biri masė, bet ne per biri, nes tada nesugebėsit sulipdyt kamuoliukų. Jei vis tik sausainių per daug, tada praskieskite viską šlakeliu pieno..

user posted image
Formuojame kamuoliukus. Mažus ar didesnius priklausys nuo jūsų kantrybės ir sugebėjimų.
user posted image

Man gavosi pakankamai dideli, nes labai skubėjau į kiemą (buvo labai gražus vakaras).. Gautus kamuolėlius pavoliojame tamsioje kakavoje ir dedame pusei valandos į šaldytuvą.

user posted image

user posted image

Gi žinot patys, kad skaniausia būtų su kava ir brendžiu. Bet vakare tiko vieni.. lauke.. su kaimynėmis.
Mano Liepai laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabai patiko!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleja.lt: 27 balandžio 2012 - 14:09
QUOTE(Elena @ 2012 04 23, 11:31)
[color=darkviolet]Varškės apkepas

Apkepui

Užpilui

Grietinė 300 gr.
Kiaušinis 1 vnt.
Cukrus        2 valg.šaukšt.
Krakmolas  1 valg.šaukšt.

Užpilui visus produktus sumaišome.
Išimame apkepą, užpilame grietinę ir vėl statome į orkaitę kol užpilas sutirštės, maždaug 10 min.

Skanaus!




o tas uzpilas gaunasi kietas kai iskepa, ar toks grietines konsistencijos lieka, kaip tik ruosiuos kept apkepa siom dienom, galvoju nesugadinsiu skonio uzpildama ant virsaus? g.gif
Atsakyti