Tortas su žėlė gabaliukais
Biskvitui (galite kepti pagal savo pamėgtą receptą):
4 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės krakmolo
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Baltymus išplakti su cukrumi iki standžios masės, po to po vieną dėti trynius ir išmaišyti iki vientisos masės. Tada sudėti miltus sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais ir atsargiai išmaišyti.
Kepti 170 C apie 30-40 min.
Atvėsinti ir supjaustyti kubeliais.
3 pok.įvairių rūšių žėlė (kivių,vyšnių ir persikų)
Atskiruose induose pasigaminame želę pagal instrukciją nurodytą ant pakelio, tik pilame mažiau vandens negu nurodyta.Žėlė turi būti gana tvirta kad galima būtų gabaliukais supjaustyti.Pastatome sustingti, kai sustingsta supjaustome gabaliukais.
40 gr.želatinos
Želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome išbrinkti.
450 gr švelnios varškės
450 gr. grietinės
150 g cukraus
Varškę ir grietinę išplakame su cukrumi.
Ištirpiname išbrinkusią želatiną, atvėsiname ir plona srovele supilame į kremą.
Viską gerai išmaišome.
Jei tortą puošite su želė tai reiks palikti jos papuošimui.
Dabar surenkame tortą.Imame formą tortui (kurį nusiima) išklojame su maistine plėvele.
Dedame gabaliukus biskvito ir gabaliukus želė.
Užpilame dalį mūsų kremo.Ant viršaus vėl dedame biskvitą ir želė, ir taip kartojame kol nesibaigs kremas.Papuošiame.
Statome į šaldytuvą sustingimui.
Ačiū,Endži, labai patiko mums Amerikietiškas pyragas
Sūrio pyragaičiai su spanguolėmis
Reikės:
Pyragaičių pagrindui:
* 200 g sausainių Damų pirštelių, Selga ar kitokių
* 100 g minkšto sviesto
Nors originaliame recepte rašo, kad pagrindui reikia visko per pus mažiau, man neužteko tiek, tai aš padvigubinau normą
Įdarui:
* 400 g varškės 9 %
* 60 ml grietinėlės 35 %
* 150 g balto šokolado
* 1 a. š. tarkuotų apelsinų žievelių
* 0.5 st. cukraus
* 1 kiaušinio L
* saujos spanguolių (dėjau šaldytas)
Stiklinė 200 ml.
Gavosi 8 pyragaičiai.
Formelių dydis 9.5 cm.
Pagrindui sausainius sutrinti el. plaktuvo (blenderio) pagalba, sumaišyti su minkštu sviestu. Kepimo formeles iškloti sausainių trupiniais, pakelti bortelius. Sausainiai trupa, bet prispaudus, jie lengvai prilimpa prie indo. Formelių papildomai niekuo netepiau. Kišti formeles į šaldytuvą 30 min.
Įdarui šokoladą sutarkuoti. Varškę išsukti su cukrumi, tarkuota žievele, kiaušiniu, grietinėle ir šokoladu (kelis šaukštelius šokolado atidėti papuošimui).
Išimti formeles iš šaldytuvo, pilti įdarą ir ant viršaus išdėlioti spanguoles.
Pyragaičius kepti įkaitintoje orkaitėje iki 150 laipsnių apie 30 min. Atvėsinti atidarytoje orkaitėje, tada kišti į šaldytuvą 3 val. Prieš patiekiant, pyragaičius pabarstyti atidėtu šokoladu ir mėtos lapeliu.
Recepto šaltinis: Darbštuolė. Sūrio pyragai.
Reikės:
Pyragaičių pagrindui:
* 200 g sausainių Damų pirštelių, Selga ar kitokių
* 100 g minkšto sviesto
Nors originaliame recepte rašo, kad pagrindui reikia visko per pus mažiau, man neužteko tiek, tai aš padvigubinau normą
Įdarui:
* 400 g varškės 9 %
* 60 ml grietinėlės 35 %
* 150 g balto šokolado
* 1 a. š. tarkuotų apelsinų žievelių
* 0.5 st. cukraus
* 1 kiaušinio L
* saujos spanguolių (dėjau šaldytas)
Stiklinė 200 ml.
Gavosi 8 pyragaičiai.
Formelių dydis 9.5 cm.
Pagrindui sausainius sutrinti el. plaktuvo (blenderio) pagalba, sumaišyti su minkštu sviestu. Kepimo formeles iškloti sausainių trupiniais, pakelti bortelius. Sausainiai trupa, bet prispaudus, jie lengvai prilimpa prie indo. Formelių papildomai niekuo netepiau. Kišti formeles į šaldytuvą 30 min.
Įdarui šokoladą sutarkuoti. Varškę išsukti su cukrumi, tarkuota žievele, kiaušiniu, grietinėle ir šokoladu (kelis šaukštelius šokolado atidėti papuošimui).
Išimti formeles iš šaldytuvo, pilti įdarą ir ant viršaus išdėlioti spanguoles.
Pyragaičius kepti įkaitintoje orkaitėje iki 150 laipsnių apie 30 min. Atvėsinti atidarytoje orkaitėje, tada kišti į šaldytuvą 3 val. Prieš patiekiant, pyragaičius pabarstyti atidėtu šokoladu ir mėtos lapeliu.
Recepto šaltinis: Darbštuolė. Sūrio pyragai.
Tortas raffaello
musu seimynos megstamiausias tortas, o ypac vyro
gaminu visuomet pagal si recepta http://www_sauletavirtuve_lt/?p=429
papuosimui naudojau kokoso drozles, migdolo drozles ir sokoladine gele
musu seimynos megstamiausias tortas, o ypac vyro
gaminu visuomet pagal si recepta http://www_sauletavirtuve_lt/?p=429
papuosimui naudojau kokoso drozles, migdolo drozles ir sokoladine gele
QUOTE(širlė @ 2012 04 15, 10:29)
Tortas raffaello
psl. atgal yra jau šito torto nuoroda
Želė tortas
Reikės:
2 pokeliai Selga sausainių
100g sviesto
500g jogurto
200g varškės
3 šaukštai želatinos
2 pokeliai želė (naudojau braškinę ir apelsininę, šiaip įdarui užtenka vieno pakelio želė, bet aš norėjau, kad būtų spalvų, tai dėjau abiejų rušių po pusę želė kiekio)
Pirmiausia pasiruošiame želė, nes reikės, kad ji sustingtų, viską dariau pagal instrukciją ant pokelio. Tada pasidarome pagrindą - sutrupinam abu pokelius selga sausainių ir sumaišom juos su 100 g ištirpinto sviesto. Įdedam į formą(aš naudojau su nuimamais kraštais torto formą, nes taip lengviau) ir porai valandų į šaldytuvą, kad sustingtų pagrindas.
Kai jau želė sustingusi, ruošiame vidurinį sluoksnį. Jogurtą(geriausia būtų, kad jis valanda laiko jau būtų pastovėjęs kambario temperatūroj) sumaišom su varške, ir su supjaustytais želė gabaliukais. 3 šaukštus želatinos užpilam šaltu virintu vandeniu šiek tiek, kad apsemtų ir palaikom apie 10 min , kad išbrinktų, tada dar 20sekundžių pašildom mikrobangej, bet svarbiausia, kad neužvirtų, o kad ištirptų želatina, tada atvėsiname ir supilam į jogurto masę, išmaišom ir supilam ant sausainių masės, ir vėl į šaldytuvą, kad apstingtų. Tada jau eina trečiasis sluoksnis - puošimas, čia jau reikia įjungti savo fantaziją, ir puošti galima kaip tik norit, kokiais tik norit vaisiais, ar tiesiog vėl supjaustyti želė ir sudėti(renkantis šį variantą želė reikės daugiau, nei 2 pokelių ir aišku nepamiršti ją pasiruošti ankščiau, kad spėtų sustingti).
Aš puošimui naudojau vynuoges, kurias užpyliau pasiruoštu likusiu apelsininės pusė pakelio želė, aišku želė irgi geriausia būtų pasiruošti prieš kokią valandą, prieš pilant ją ant vaisių, nes ji turi atvėsti, aš ją pasiruošiau, kai dariau vidurinį sluoksnį, o kol vidurinis sluoksnis šąlo - želė atvėso.
Skanaus!
Reikės:
2 pokeliai Selga sausainių
100g sviesto
500g jogurto
200g varškės
3 šaukštai želatinos
2 pokeliai želė (naudojau braškinę ir apelsininę, šiaip įdarui užtenka vieno pakelio želė, bet aš norėjau, kad būtų spalvų, tai dėjau abiejų rušių po pusę želė kiekio)
Pirmiausia pasiruošiame želė, nes reikės, kad ji sustingtų, viską dariau pagal instrukciją ant pokelio. Tada pasidarome pagrindą - sutrupinam abu pokelius selga sausainių ir sumaišom juos su 100 g ištirpinto sviesto. Įdedam į formą(aš naudojau su nuimamais kraštais torto formą, nes taip lengviau) ir porai valandų į šaldytuvą, kad sustingtų pagrindas.
Kai jau želė sustingusi, ruošiame vidurinį sluoksnį. Jogurtą(geriausia būtų, kad jis valanda laiko jau būtų pastovėjęs kambario temperatūroj) sumaišom su varške, ir su supjaustytais želė gabaliukais. 3 šaukštus želatinos užpilam šaltu virintu vandeniu šiek tiek, kad apsemtų ir palaikom apie 10 min , kad išbrinktų, tada dar 20sekundžių pašildom mikrobangej, bet svarbiausia, kad neužvirtų, o kad ištirptų želatina, tada atvėsiname ir supilam į jogurto masę, išmaišom ir supilam ant sausainių masės, ir vėl į šaldytuvą, kad apstingtų. Tada jau eina trečiasis sluoksnis - puošimas, čia jau reikia įjungti savo fantaziją, ir puošti galima kaip tik norit, kokiais tik norit vaisiais, ar tiesiog vėl supjaustyti želė ir sudėti(renkantis šį variantą želė reikės daugiau, nei 2 pokelių ir aišku nepamiršti ją pasiruošti ankščiau, kad spėtų sustingti).
Aš puošimui naudojau vynuoges, kurias užpyliau pasiruoštu likusiu apelsininės pusė pakelio želė, aišku želė irgi geriausia būtų pasiruošti prieš kokią valandą, prieš pilant ją ant vaisių, nes ji turi atvėsti, aš ją pasiruošiau, kai dariau vidurinį sluoksnį, o kol vidurinis sluoksnis šąlo - želė atvėso.
Skanaus!
Pyragas su kiviais
Reikės:
Tešlai:
* 5 6 kivių
* 0.5 st. gazuoto mineralinio vandens
* 0.5 st. aliejaus
* 1 st. cukraus
* 2 kiaušinių L
* 1 a. š. kepimo miltelių
* 1 a. š. vanilinio cukraus
* 1.5 2 st. miltų (nors originaliame recepte rašo, kad miltų tereikia tik nepilnos stiklinės, man reikėjo daugiau, nes tešla skysta gaunasi)
Trupiniams:
* 50 g šalto sviesto
* 0.5 st. miltų
* 1/4 st. cukraus
Stiklinė 200 ml.
Kepimo forma 26 x 19 cm.
Trupiniams sutarkuoti šaltą sviestą, suberti miltus, cukrų ir greitai sutrinti tarp rankų į trupinius. Padėti į šaldytuvą.
Kivius nulupti, supjaustyti griežinėliais.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltų putų, supilti mineralinį, aliejų, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti. Rašo, kad tešla turi būti kaip tiršta grietinė, bet man tešla gavosi skystesnė.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, pilti pusę tešlos, ant jos išdėlioti kivius, vėl pilti tešlą ir sudėlioti likusius kivius. Viršų pabarstyti trupiniais. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių 40 -50 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės. Patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė. Atvėsinti formoje, paskui atsargiai išimti ir supjaustyti.
Pyragas šlapias, drėgnas, skanus!!!
recepto šaltinis
Reikės:
Tešlai:
* 5 6 kivių
* 0.5 st. gazuoto mineralinio vandens
* 0.5 st. aliejaus
* 1 st. cukraus
* 2 kiaušinių L
* 1 a. š. kepimo miltelių
* 1 a. š. vanilinio cukraus
* 1.5 2 st. miltų (nors originaliame recepte rašo, kad miltų tereikia tik nepilnos stiklinės, man reikėjo daugiau, nes tešla skysta gaunasi)
Trupiniams:
* 50 g šalto sviesto
* 0.5 st. miltų
* 1/4 st. cukraus
Stiklinė 200 ml.
Kepimo forma 26 x 19 cm.
Trupiniams sutarkuoti šaltą sviestą, suberti miltus, cukrų ir greitai sutrinti tarp rankų į trupinius. Padėti į šaldytuvą.
Kivius nulupti, supjaustyti griežinėliais.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltų putų, supilti mineralinį, aliejų, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti. Rašo, kad tešla turi būti kaip tiršta grietinė, bet man tešla gavosi skystesnė.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, pilti pusę tešlos, ant jos išdėlioti kivius, vėl pilti tešlą ir sudėlioti likusius kivius. Viršų pabarstyti trupiniais. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių 40 -50 min. Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės. Patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė. Atvėsinti formoje, paskui atsargiai išimti ir supjaustyti.
Pyragas šlapias, drėgnas, skanus!!!
recepto šaltinis
Bananų pyragas su šokolado lašeliais
345 g miltų
100 gr. kakavos
200 gr. cukraus
arb. šaukštelis kep.milt.
druskos
3 kiaušinių
vanilės esencijos
175 g margarino
2 didesnių bananų
150g šokolado
Ištirpinti margariną, pastatyti atvėsti, išplakti kiaušinius su cukrumi. Kakavą, kepimo miltelius, druską, miltus persijoti į dubenį. Į kiaušinių masę įmaišyti trintus bananus.
Šokoladą padalinti į dvi dalis: pusę susmulkinus suberti į masę, o pusę ištirpinti ir šiek tiek atvėsintą taip pat supilti į masę. Ir supilti persijotus sausus produktus.Gerai permaišyti. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj 40-50min. Skanaus
345 g miltų
100 gr. kakavos
200 gr. cukraus
arb. šaukštelis kep.milt.
druskos
3 kiaušinių
vanilės esencijos
175 g margarino
2 didesnių bananų
150g šokolado
Ištirpinti margariną, pastatyti atvėsti, išplakti kiaušinius su cukrumi. Kakavą, kepimo miltelius, druską, miltus persijoti į dubenį. Į kiaušinių masę įmaišyti trintus bananus.
Šokoladą padalinti į dvi dalis: pusę susmulkinus suberti į masę, o pusę ištirpinti ir šiek tiek atvėsintą taip pat supilti į masę. Ir supilti persijotus sausus produktus.Gerai permaišyti. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoj orkaitėj 40-50min. Skanaus
Ule, pyragas Kai pamatau, kad jūs kažką į temą įkėlėt reiškia kažkas skaunaus ir dažnai šokoladinio Tik kaip toks įdomus paviršius šio pyrago gaunasi? Čia jo apačia ar viršus toks raštuotas?
Pavirsiaus rastas nuo silikonines formos gaunasi,taip manau....
QUOTE(simbail @ 2012 04 19, 20:37)
Ule, pyragas Kai pamatau, kad jūs kažką į temą įkėlėt reiškia kažkas skaunaus ir dažnai šokoladinio Tik kaip toks įdomus paviršius šio pyrago gaunasi? Čia jo apačia ar viršus toks raštuotas?
pyragas puikus, dregnas,sunkus, su stipriu sokolado skoniu
pavirsius nuo formos
QUOTE(Ulė @ 2012 04 20, 09:59)
sveiki, noriu jūsų kaip profes ( manau nieks nenuginčys) paklaust: kokia jus naudojat kakava??? nes darbar jos visokiausios yra na( suprantu kad kalba eina ne apie ta tirpstančia ) ir nepataikau tokios, na tokios tikros, kaip senais gerais laikais vis ji turi kažkoki poskoni, ar kaip čia pasakius, ir ta spalva būna tokia negraži, vien žoooo....tokiems pyragams kur dedas kakava, man kaip tik atrodo tiktu ta sena rusiška kur būdavo vaikystėj, ir dabar burnoj jaučiu jos skoni
gal Jūs galit idet paveiksliuka ar nuoroda, kokia naudojat, nes tikrai daug kepat
nes, va nusipirkau tinginiui Fazer cacao, ji ne tokia jau pigi, bet man......nelabaaaai patiko nei skonis, nei spalva juo labiau