Gisanos baltojo tinginio receptas čia
Temos taisyklės:
* čia keliami tik saldumynų receptai ir TIK su nuotraukomis.
* saldumynų nuotraukų dydis neturi viršyti 500-640 pixelių, kitu atveju nuotraukos bus pašalintos be išankstinio perspėjimo.
* komentarai, nesusiję su tema, bus trinami be išankstinio perspėjimo.
* receptų nuotraukos yra necituojamos.
* įkelti receptai be nuotraukų - trinami, kaip ir nuotraukos be receptų.
Kaip malonu, kad naujai temai pasirinktas mano tinginys su varške
Pasidariau (ir kitus priverčiau tokiais būt) iš šokolado. Geras dalykas!
Kakavinis cukinijų keksas
Ne tokiam jau mažam keksui susirandam:
3 kiaušinius
350 g cukinijos
130 ml aliejaus
230 g cukraus
šaukštelį vanilinio cukraus
70 g kakavos
270 g miltų
labai kaupino šaukštelio kepimo miltelių
Procesas:
Orkaitė on - 180. Cukiniją nulupam ir išlupam vidurius, t.y., sėklas. Jei sykiais turit mažučių ir dailiai žalių, šitą dalį praleiskit. Nurodytas svoris jau po procedūros. Sutarkuojam burokine (labai gražus pavadinimas, labai) tarka.
Kiaušinius paplakam su aliejum. Sudedam cukiniją, išmaišom. Visus sausus ingredientus sumaišom, suverčiam į juos kiaušinius-aliejų-cukiniją, šaukštu pamakaluojam, kol nematyt sausų miltų. Supilam į kepimo popierium išklotą/riebalais išteptą kekso kepimo formą (24-26 cm apvalią).
Šaunam į orkaitę ir nevarstydami durelių pamirštam maždaug valandai. Maniškis kepė valandą dvidešimt, bet čia tik todėl, kad mano orkaitė yra flegma. Įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas turi būt vos vos drėgnas, bet ne aplipęs tešla. Va. Valgom ataušusį.
Plačiau: http://ribaude.blogs...s-cukiniju.html
***
Keksiukai su dviejų rūšių šokoladu
18-20 keksiukų susirandam:
100 g juodojo šokolado
100 g pieniško šokolado
400 g miltų
šaukštelį kepimo miltelių
2 šaukštelius kakavos
115 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
150 ml riebios grietinės
150 ml pieno
60 ml aliejaus
Procesas:
Orkaitė on - 180 laipsnių. Keksiukų formeles išklojam popierėliais arba prisikarpom kepimo popieriaus kvadračiukų, 12-15 cm kraštinėmis, juos suglamžom, kad klusnesni taptų, ir klojam vietoj keksiukų sijonėlių. Man šitaip kažkaip gražiau.
Šokoladą sukapojam gabalėliais - geriau, jei įvarių dydžių. Miltus, kepimo miltelius, kakavą ir cukrų sumaišom dideliam dubeny. Mažesniam išplakam kiaušinius, grietinę, aliejų ir pieną. Pilam tai į didįjį dubenį, ten pat keliauja šokoladas. Šaukštu maišom, kol nelieka sausų miltų, tik nepermaišom.
Kraunam į keksiukų formeles - maždaug 2/3 tūrio. Kepam 20-25 minutes arba kol praeina medinio pagaliuko testą.
Plačiau: http://ribaude.blogs...-keksiukai.html
Kakavinis cukinijų keksas
Ne tokiam jau mažam keksui susirandam:
3 kiaušinius
350 g cukinijos
130 ml aliejaus
230 g cukraus
šaukštelį vanilinio cukraus
70 g kakavos
270 g miltų
labai kaupino šaukštelio kepimo miltelių
Procesas:
Orkaitė on - 180. Cukiniją nulupam ir išlupam vidurius, t.y., sėklas. Jei sykiais turit mažučių ir dailiai žalių, šitą dalį praleiskit. Nurodytas svoris jau po procedūros. Sutarkuojam burokine (labai gražus pavadinimas, labai) tarka.
Kiaušinius paplakam su aliejum. Sudedam cukiniją, išmaišom. Visus sausus ingredientus sumaišom, suverčiam į juos kiaušinius-aliejų-cukiniją, šaukštu pamakaluojam, kol nematyt sausų miltų. Supilam į kepimo popierium išklotą/riebalais išteptą kekso kepimo formą (24-26 cm apvalią).
Šaunam į orkaitę ir nevarstydami durelių pamirštam maždaug valandai. Maniškis kepė valandą dvidešimt, bet čia tik todėl, kad mano orkaitė yra flegma. Įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas turi būt vos vos drėgnas, bet ne aplipęs tešla. Va. Valgom ataušusį.
Plačiau: http://ribaude.blogs...s-cukiniju.html
***
Keksiukai su dviejų rūšių šokoladu
18-20 keksiukų susirandam:
100 g juodojo šokolado
100 g pieniško šokolado
400 g miltų
šaukštelį kepimo miltelių
2 šaukštelius kakavos
115 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
150 ml riebios grietinės
150 ml pieno
60 ml aliejaus
Procesas:
Orkaitė on - 180 laipsnių. Keksiukų formeles išklojam popierėliais arba prisikarpom kepimo popieriaus kvadračiukų, 12-15 cm kraštinėmis, juos suglamžom, kad klusnesni taptų, ir klojam vietoj keksiukų sijonėlių. Man šitaip kažkaip gražiau.
Šokoladą sukapojam gabalėliais - geriau, jei įvarių dydžių. Miltus, kepimo miltelius, kakavą ir cukrų sumaišom dideliam dubeny. Mažesniam išplakam kiaušinius, grietinę, aliejų ir pieną. Pilam tai į didįjį dubenį, ten pat keliauja šokoladas. Šaukštu maišom, kol nelieka sausų miltų, tik nepermaišom.
Kraunam į keksiukų formeles - maždaug 2/3 tūrio. Kepam 20-25 minutes arba kol praeina medinio pagaliuko testą.
Plačiau: http://ribaude.blogs...-keksiukai.html
O kur galima gaut medinių šaukštelių pirkti?
QUOTE(pirasa @ 2012 03 05, 18:19)
O kur galima gaut medinių šaukštelių pirkti?
Aš šiandien RIMI mačiau prie vienkartinių indų
QUOTE(Gisana @ 2012 03 05, 15:16)
Kaip malonu, kad naujai temai pasirinktas mano tinginys su varške
gal galima receptuka ?
ar skanesnis gaunasi nei tinginys be varskes ? noriu vis isbandyti, bet vis bijau kad bus nevyke
QUOTE(kristynka* @ 2012 03 05, 21:38)
gal galima receptuka ?
ar skanesnis gaunasi nei tinginys be varskes ? noriu vis isbandyti, bet vis bijau kad bus nevyke
ar skanesnis gaunasi nei tinginys be varskes ? noriu vis isbandyti, bet vis bijau kad bus nevyke
Reikės:
Sausainių, 4 pakelių;
Kondensuoto pieno vienos skardinės;
Sviesto, 150g;
Varškės 9%, 1 pakelio;
3 v.š. kakavos
Sulaužome sausainius.
Sviestą išlydome, sudedame kondensuotą pieną, varškę ir kakavą. Viską gerai išmaišome ir pakaitiname iki užvirimo. Supilame viską ant sausainių, išmaišome, padarome formą ir dedame į šaldytuvą, kol sustings.
Bent man tai skanesnis nei paprastas
O kondensuoto pieno prieš tai valandą virti nereikia?
Ir kiek tiksliau varškės reikia? Aš perku pakelius ir po 180 g, ir po 200, ir po 250 g. O dabar pažiūrėjau po 300 g turiu.
Ir kiek tiksliau varškės reikia? Aš perku pakelius ir po 180 g, ir po 200, ir po 250 g. O dabar pažiūrėjau po 300 g turiu.
QUOTE(keistuole @ 2012 03 05, 22:14)
O kondensuoto pieno prieš tai valandą virti nereikia?
Ir kiek tiksliau varškės reikia? Aš perku pakelius ir po 180 g, ir po 200, ir po 250 g. O dabar pažiūrėjau po 300 g turiu.
Ir kiek tiksliau varškės reikia? Aš perku pakelius ir po 180 g, ir po 200, ir po 250 g. O dabar pažiūrėjau po 300 g turiu.
Ne, nereikia konfensuoto virinti valandą. Užtenka supilti į ištirpusį sviestą ir užvirinti. Varškės tai ar 180g ar 200g tinka
QUOTE(pirasa @ 2012 03 05, 20:19)
O kur galima gaut medinių šaukštelių pirkti?
maximoj
QUOTE(Gisana @ 2012 03 05, 21:24)
Ne, nereikia konfensuoto virinti valandą. Užtenka supilti į ištirpusį sviestą ir užvirinti. Varškės tai ar 180g ar 200g tinka
ačiū
Reiks pabandyt.
QUOTE(Gisana @ 2012 03 05, 19:04)
Reikės:
Sausainių, 4 pakelių;
Kondensuoto pieno vienos skardinės;
Sviesto, 150g;
Varškės 9%, 1 pakelio;
3 v.š. kakavos
Sulaužome sausainius.
Sviestą išlydome, sudedame kondensuotą pieną, varškę ir kakavą. Viską gerai išmaišome ir pakaitiname iki užvirimo. Supilame viską ant sausainių, išmaišome, padarome formą ir dedame į šaldytuvą, kol sustings.
Bent man tai skanesnis nei paprastas
Sausainių, 4 pakelių;
Kondensuoto pieno vienos skardinės;
Sviesto, 150g;
Varškės 9%, 1 pakelio;
3 v.š. kakavos
Sulaužome sausainius.
Sviestą išlydome, sudedame kondensuotą pieną, varškę ir kakavą. Viską gerai išmaišome ir pakaitiname iki užvirimo. Supilame viską ant sausainių, išmaišome, padarome formą ir dedame į šaldytuvą, kol sustings.
Bent man tai skanesnis nei paprastas
Kiek gramų sausainių? Nepamenu kiek lt įeina į pakelį.. PAs mus 400 g