Įkraunama...
Įkraunama...

Londono įdomybės! tema 5

QUOTE(lolitagohome @ 2012 07 27, 00:35)
Olimpinis miestelis yra trecioje zonoje (metro stotele Stratford). Kortele turi tureti kiekvienas asmuo, tos pacios naudoti visi negali. Ji papildoma - kiek pinigu isidesite, tiek ir galesite pravazineti, tik svarbu, kad ju nepritruktu vaziuojant metro. Jei vazinesite tik po pirma zona ir pora kelioniu toliau - £40 kiekvienam pilnai uzteks, bet ziuriu, kad daug vazinejant per diena jau pigiau kainuotu pirmos-antros zonu travelcard savaitei g.gif
O siaip dar isigijant Oyster kortele, reikia sumoketi £5 uzstata, ji lyg ir grazina, kai kortele grazinama

bet ,kad tris kartus dar reikes man i ta olimpini miesteli vaziuoti,o daugiau tai pirmoj antroj zonoj,planuoju keliones smile.gif tai idomu kuri cia kortele geriau? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lolitagohome @ 2012 07 26, 23:35)

O siaip dar isigijant Oyster kortele, reikia sumoketi £5 uzstata, ji lyg ir grazina, kai kortele grazinama

o ar tikrai kažkas grąžina 5 svarus (jei taip tai kur tai galima padaryti)? 4u.gif Aš supratau, kad juos galima nebent pravažinėti į minusą, bet kaip tai padaryti jei neketini važiuoti per daug zonų tai man neaišku g.gif
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2012 07 26, 20:01)
o ar tikrai kažkas grąžina 5 svarus (jei taip tai kur tai galima padaryti)? 4u.gif  Aš supratau, kad juos galima nebent pravažinėti į minusą, bet kaip tai padaryti jei neketini važiuoti per daug zonų tai man neaišku g.gif

taip mes ir darėm, paskutinį kartą važiavom į minusą, tai išeinant rodė minus, nes kitą dieną jau grįžom namo ax.gif
Papildyta:
QUOTE(egllute @ 2012 07 26, 11:39)
galima papildyti kiek norite (tik nežinau ar visuose aparatuose), nors tokios sumos ir nėra nurodytos.

jei gerai pamenu, tuose bankomatuose mažiausiai galima papildyt 5 svarais
Atsakyti
I minusa vazinet nezinau kaip galima, nebent kokius 20 pensu, bet ne visus £5. Pasipildyt galima kiek nori jei grynais pildai. Maziausias nominalas 10pensu. Ten kur sumos surasytos reikia rinktis other amount (cash only) ir mest kiek norit monetu ar banknotu wink.gif

Kortele reikia grazinti i metro stoti, deja proceduros nezinau... Tada grazins £5.
Atsakyti
Pries kelias dienas grizau is Londono...na ir iskrate mano rankine oro uoste doh.gif ,kazko nepatikau si karta apsaugai,net dzinsus reikejo pakelti,nes kojas apziurejo biggrin.gif O siaip prie metro maciau stovi apsaugos daug ,ir su automatais,ir metalo "vartais",kas liecia sauguma, tikrai jauciasi.Siaip vietiniu daug kas isvyko,daug kas atostogas pasieme,kol vyks olimpiada.
Dar geris...nes vyksta vasaros ispardavimai biggrin.gif O siaip zmones,labai optimistiskai nusiteike,visur tik ir klausineja is kur atvyke esam ar vietiniai,miestas visas sventiskai,puikiai nusiteikes...visokios delegacijos gatvese dainavo,ar riedutininku paradas patiko... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chelsa @ 2012 07 27, 05:33)
bet ,kad tris kartus dar reikes man i ta olimpini miesteli vaziuoti,o daugiau tai pirmoj antroj zonoj,planuoju keliones smile.gif tai idomu kuri cia kortele geriau?  g.gif

Istikruju, tai labai painu viska su tom kortelem ir keliones kainom paaiskinti. Baisu, kad nesuklaidinciau, del kokio neteisingai panaudoto zodzio...
O jus vyksite i olimpini miesteli stebeti kokiu nors varzybu? Skirtingomis dienomis ten vyksite? Jei taip, tai turbut uzimtu nemazai dienos lako ir galbut isvis mazai pravazinetumet, tai gal ir neverta pirkti savaites travelcard... Nuo London Eye, prie kurio gyvensite, nemazai objektu lengvai galima pasiekti pestute bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(lolitagohome @ 2012 07 27, 21:53)
Istikruju, tai labai painu viska su tom kortelem ir keliones kainom paaiskinti. Baisu, kad nesuklaidinciau, del kokio neteisingai panaudoto zodzio...
O jus vyksite i olimpini miesteli stebeti kokiu nors varzybu? Skirtingomis dienomis ten vyksite? Jei taip, tai turbut uzimtu nemazai dienos lako ir galbut isvis mazai pravazinetumet, tai gal ir neverta pirkti savaites travelcard... Nuo London Eye, prie kurio gyvensite, nemazai objektu lengvai galima pasiekti pestute bigsmile.gif

tai jau tikrai,kad painu.. taip vyksime ziureti visu krepsinio varzybu, tai bus trys dienos po dvejas varzybas ir dvi dienas turesime laisvas , tai as mazdaug ir svarstau, labiau londono centra apziureti,ir labai noretusi rasti koki nebloga ispardavima smile.gif)))
ir aisku norisi kuo maziau pinigeliu isleisti viesajam transportui ax.gif patarkite ka nors smile.gif)) o kaip tarkim dienos travel card? jeigu tris dienas pirktume atskirai kaip vaziuojame i varzybas ir tada dar tuo paciu kazkur toleliau pasizvalgti tapacia diena ar nelabiau apsimoketu? g.gif

http://www.tfl.gov.u...games-in-london

ar as gerai suprantu,kad galime gauti travel card dienai?? nes dalyvausime olimpijadoje? blush2.gif
Atsakyti
Aš nelabai į temą, bet noriu paklausti apie Lutono oro uostą. Atvažiuosiu traukiniu iš Sheffield į Lutoną keliasdešimt minučių iki vidurnakčio, skrydis su Wizz 7:30. Galvoju užsisakyti Ibis kambarį šalia oro uosto, tačiau nerandu (arba nemoku ieškoti) iki kelintos valandos ir kokiu viešuoju transportu atvažiuoti iki oro uosto iš Lutono centro. Gal kažkuri panašiai keliavo?
Atsakyti
QUOTE(Pause @ 2012 07 26, 21:35)
I minusa vazinet nezinau kaip galima, nebent kokius 20 pensu, bet ne visus £5. Pasipildyt galima kiek nori jei grynais pildai. Maziausias nominalas 10pensu. Ten kur sumos surasytos reikia rinktis other amount (cash only) ir mest kiek norit monetu ar banknotu wink.gif

mes praėjom turėdami 20 pensų pliuso, o važiavom už 3.60, tai išeinant parodė minusą, nežinau, jei visai nebūtų pliuso, bet mes taip darėm biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(juranda @ 2012 07 28, 14:07)
mes praėjom turėdami 20 pensų pliuso, o važiavom už 3.60, tai išeinant parodė minusą, nežinau, jei visai nebūtų pliuso, bet mes taip darėm  biggrin.gif

Vadinasi galima, man irgi metro i minusa buvo nuskaiciave, bet man keliasdemint pensu truko tik 4u.gif

Tik autobuse nebandykit to, nes iskart rasys, kad pinigu neuztenka net jei 5pensu truks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(chelsa @ 2012 07 27, 22:29)
http://www.tfl.gov.u...games-in-london

ar as gerai suprantu,kad galime gauti travel card dienai?? nes dalyvausime olimpijadoje? blush2.gif

Taip, turetumete gauti kartu su bilietais, tomis dienomis, kai vyksta jusu varzybos bigsmile.gif ir kortele galioja visom zonom

QUOTE(chelsa @ 2012 07 27, 21:38)
tai jau tikrai,kad painu.. taip vyksime ziureti visu krepsinio varzybu, tai bus trys dienos po dvejas varzybas ir dvi dienas turesime laisvas , tai as mazdaug ir svarstau, labiau londono centra apziureti,ir labai noretusi rasti koki nebloga ispardavima smile.gif)))
ir aisku norisi kuo maziau pinigeliu isleisti viesajam transportui  ax.gif  patarkite ka nors smile.gif)) o kaip tarkim dienos travel card? jeigu tris dienas pirktume atskirai kaip vaziuojame i varzybas ir tada dar tuo paciu kazkur toleliau pasizvalgti tapacia diena ar nelabiau apsimoketu?  g.gif

O likusiom dviem dienom tada jau pasilikciau prie oyster pay as you go, nes pravaziavimas nekainuotu daugiau, nei vienos dienos travelcard. Ir su pay as you go yra galimybe, kad maziau sumokesite, nei isleistumet perkant travelcard.
Ispardavimu turetumet rasti prie Olimpinio miestelio esanciame Westfield prekybos centre. Ten turbut visos imanomos parduotuves isikurusios My Webpage, todel is anksto reikia agalvoti, kur nori nueiti, kitaip - galvos skausmas. Ir va zmoniu tose parduotuvese gali buti begales...

Atsakyti
Merginos gal kas turit Londono žemėlapį lietuvių kalba, ar kokį kelionių gidą ar pan parduoti?
Atsakyti