Įkraunama...
Įkraunama...

Londono įdomybės! tema 5

QUOTE(cannelle @ 2012 05 10, 14:40)
siap ir nemokamos ekspozicijos gana vertos apziurejimo science muziejuj smile.gif

mano manymu verta pamatyti viska, bet kai spaudzia laikas rinkciausi kitka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jugp @ 2012 05 10, 09:49)
Aš irgi manau kad pasitaupys ant Londono viešojo transporto. Mūsų važiuoja 5 žmonės. Į Londoną važiuojam pirmąkart, norim pamatyt pagrindines įžymybes. Pasiimsim Big bus dienos turą ir viską apvažiuosim.
Dar noriu paklausti dėl mokslo muziejus. Žinau kad dalis muziejaus yra mokama. Ar verta mokėti už tas ekspozicijas?

Kiek dienu busit?
As kai vaziuoju sudelioju marsruta NUO...IKI
kad nereiktu is vieno galo lekt i kita, o paskui is ten atgal.
galiu pasidalinti savo planais, jei norit 4u.gif

QUOTE(Akvilchikas @ 2012 05 10, 13:10)
Sutinku 100proc...man irgi labiau patiko National history museum....

Na si muzieju bet kuriuo atveju rekomenduoju 100 %

o del BIG BUS:
1) brangu
2) dienos per mazai, kad viska apziureti, kur jie vaziuoja, nes marsrutai tikrai galingi
3) imciau, jei TIKRAI laikas spaustu ir nesisviestu galimybe dar karta nuvaziuoti i Londona.
Atsakyti
QUOTE(EgiptoKate @ 2012 05 10, 19:07)
Kiek dienu busit?
As kai vaziuoju sudelioju marsruta NUO...IKI
kad nereiktu is vieno galo lekt i kita, o paskui is ten atgal.
galiu pasidalinti savo planais, jei norit 4u.gif
Na si muzieju bet kuriuo atveju rekomenduoju 100 %

o del BIG BUS:
1) brangu
2) dienos per mazai, kad viska apziureti, kur jie vaziuoja, nes marsrutai tikrai galingi
3) imciau, jei TIKRAI laikas spaustu ir nesisviestu galimybe dar karta nuvaziuoti i Londona.

Aš irgi mėgstu susidėlioti viską nuo...iki. Viešbutį imam 3 naktims. Kadangi važiuojam automobiliu, tai dar nežinau kelintą valandą pasieksim Londoną ir kelintą išvažiuosim (to dar nesudėliojau smile.gif dabar nagrinėju Londoną - ką pamatyti)
Būtų labai malonu gauti jūsų planus. aciuks.gif
Big bus žadam imti dėl savo tėvų. Padejuoja dėl kojų, bet vistiek labai nori keliauti smile.gif . Manau kad vienintelė galimybė pamatyti daugiau miesto
Atsakyti
QUOTE(jugp @ 2012 05 10, 19:21)
Big bus žadam imti dėl savo tėvų. Padejuoja dėl kojų, bet vistiek labai nori keliauti smile.gif . Manau kad vienintelė galimybė pamatyti daugiau miesto

tevukams bus pats tas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

o info galiu imesti i email smile.gif ten jos daug
ar tik pacius planus? tada galiu ir cia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvilchikas @ 2012 05 10, 12:47)
mano manymu verta pamatyti viska, bet kai spaudzia laikas rinkciausi kitka 4u.gif

Ziurek, dar ir itikinsit neit i pati idomiausia muzieju doh.gif . Jeigu jums buvo neidomu, tai nereiskia, kad ir kitiems taip pasirodys. Man - Science muziejus pats idomiausias is visu. O mokama ten tai tik 3D ir 4D filmai. I juos as gal is 5 ar 6 karto tik nuejau.
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2012 05 10, 20:03)
Ziurek, dar ir itikinsit neit i pati idomiausia muzieju doh.gif . Jeigu jums buvo neidomu, tai nereiskia, kad ir kitiems taip pasirodys. Man - Science muziejus pats idomiausias is visu. O mokama ten tai tik 3D ir 4D filmai. I juos as gal is 5 ar 6 karto tik nuejau.

SKONIO reikalas muziejai
buvau Science dukart, bet tik todel, kad tiesiog pirmakart po Nacional history museum jau nepavilkau koju, tikraja zodzio prasme.
Science idomu tada, kai tikrai supranti anglu kalba, nes ten daug visokiu atrakciju, 4ar5 aukste (auksciausiam) smagu pamatyti "mokslo" kambari, kaip as vadinu, kur "n" vaiku ir gali susidurti su idomiais dalykais: minti dvirati, kol isijungs fenas - suprasti, kiek darbo reikia pagaminti elektrai, sudelioti laidus, kad butu elektra, magnetus ir t.t.

as beldziausi i aviacijos muzieju, Indijos marmuro sventykla ir kt., bet pavyzdziui nespejau i karo muzieju ir dar n kitu...

taigi, "jugp" siulyciau rinktis pagal save, o ne kas vienam, ar kitam patinka thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kuzia @ 2012 05 10, 20:03)

lotuliukas.gif kas liecia Londona, muziejus ir pan. niekada zmoniu neatkalbinesiu, nes tai mano miestas is didziosios raides...nereikia jautriai reaguoti...tiesiog jeigu zmones ten bus tik 3dienas, tai visa diena paskirti vienam muziejui yra daugiau nei kvaila.... ax.gif Sience muziejus idomus, bet yra ir daugiau ka pamatyti....cia yra mano asmenine nuomone, o ne atkalbinejimas ar itikinejimas....
Papildyta:
QUOTE(EgiptoKate @ 2012 05 10, 20:13)
SKONIO reikalas muziejai
buvau Science dukart, bet tik todel, kad tiesiog pirmakart po Nacional history museum jau nepavilkau koju, tikraja zodzio prasme.
Science idomu tada, kai tikrai supranti anglu kalba, nes ten daug visokiu atrakciju, 4ar5 aukste (auksciausiam) smagu pamatyti "mokslo" kambari, kaip as vadinu, kur "n" vaiku ir gali susidurti su idomiais dalykais: minti dvirati, kol isijungs fenas - suprasti, kiek darbo reikia pagaminti elektrai, sudelioti laidus, kad butu elektra, magnetus ir t.t.

as beldziausi i aviacijos muzieju, Indijos marmuro sventykla ir kt., bet pavyzdziui nespejau i karo muzieju ir dar n kitu...

taigi, "jugp" siulyciau rinktis pagal save, o ne kas vienam, ar kitam patinka thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Sutinku su tavimi 100proc., pvz man neisejo aplankyti SVENTYKLOS, del ko gailiuosi, bet kadangi skrisiu greitu laiku vel, tai manau, kad iseis nukakti tenai...tai va...
Svarbiausia susidelioti prioritetus, kas idomu paciam, kas labiau domina ir pan., kai tai nuspresi, tada ir zinosi, kur ir ka labiausiai norisi pamatyti mirksiukas.gif
EgiptoKate, kada nori skristi atgal? mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akvilchikas: 10 gegužės 2012 - 19:18
QUOTE(jugp @ 2012 05 10, 19:21)

tikiuosi suprasit, turejau 3 dienas, buvau jau ne pirma karta, tai planas buvo toks

1 DIENA
Monument to Great Fire of London.
Puiki alternatyva Londono akiai. Sraigtiniais laipteliais pats užlipi I 50m aukštį. Puiki panorama atsiveria, visas Londono įžymybes matai. O ir kaina tik £3 suaugusiam Nulipus žemyn, kiekvienam duoda Po sertifikatą, kad buvai ten užlipęs. O ir eilių nėra tiek kiek prie kitu lankytinu objektu. Metro sustojimas taip ir vadinasi MONUMENT Darbo val. 09:30–17:30

grizti i westminster metro
ramiai pasivaiksciojau po St.James parka, (ten netoliese karalienes rumai), as jau buvau buvusi
westminster (metro) iki Bond street is ten BANK stotele
I Grinvica vaziavau DLR traukinuku. Isedau i ji Bank stoteleje, vaziavom iki Cutty sark. Atskirai moketi nereikejo, tiko travecard.
atgal plaukiau Temzes clipperiu. Su travelcardu dave 30 proc. nuolaida, mokejau apie 3.55 iki galutines stoteles London eye, taciau lipau prie tate modern. Plaukimas labai patiko, praplauki dangoraizius, Tauerio tilta, tate modern, tukstantmecio tilta, St.Paul katedra matosi ir t.t. Gali sedeti viduj, gali lauke, plaukimas neprailgsta.

Greenwich yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paminklų sąrašą.
Grinvicas - Karaliskoji observatorija, užlipus iki jos nuo kalvos atsiveria nuostabūs Londono vaizdai, čia galima pabūti iškart dviejuose pusrutuliuose - tereikia peržengti nulinį dienovidinį, skirianti Rytų ir Vakarų pusrutulius, juru muziejus, Cutty sark dar buvo remontuojamas.

grizau Thames Clipper firmos laiveliu - su juo butent travelcard nuolaida.

Karo laivas – Belfast - muziejus remontuojamas iki velykų. dabar tikriausiai jau atidarytas (tai nebuvau anakart).

TATE MODERN DARBO LAIKAS Pr-Kt, Sk 10–18
Uzlipti TATE MODERN i kavine septintam aukste - panorama tikrai gera nemokamai:), kuris yra anksčiau buvusios centrinės elektrinės pastatas
Iš Greenwich plaukiant stotelė Bankside pier

ir likusi laika paskyriau shopinimuisi bond street, oxford street

2 DIENA

Shri Swaminarayan Mandir- indų šventykla, Neasden‘e. Ši šventykla laikoma didžiausia pasaulyje indų šventykla už Indijos ribų. Įėjimas nemokamas. Šventykla pradėta statyti 1992 metais, statybai panaudota dvi tonos itališko marmuro. Beveik tris metus buvo statomas šis neapsakomo grožio statinys, statybinės medžiagos buvo gabenamos į Indiją, kur vietos meistrai jas išraižė. Šventykla atidaryta 1995 metais.
Būriai indų su tradiciniais įvairiaspalviais drabužiais traukia į šventyklą.
Prie vartų apsauga paaiškina, kad turiu palikti kuprinę, fotoaparatą, kamerą automobilių saugojimo aikštelėje esančioje saugojimo kameroje.
Prie įėjimo apsauga patikrina metalo detektoriumi. Vyrams į kairę, moterims į dešinę nusiauti batus.
Išjungiame tel, jokio maisto, tyla ir paliekame savo batus lentynėlėse ir tipename vien su kojinėmis minkštutėliais kilimais ir marmurinėmis grindimis. Tikra palaima nuvargusioms kojoms.
Pirmame aukšte mažojoje maldos salėje, didžioji atidaroma tik apeigų metu, apeiname aplink dievybės statulą, atkartodami tai, ką atlieka indai, reikia sugalvoti norą.
Antrame aukšte salėje daugybė dievybių statulų, prie kiekvienos aukų dėžutės. Ornamentų grožis pranoko visus lūkesčius, ne veltui ši šventykla prilyginama garsiajam Taj Mahalui - tai mini ekskursija į egzotiškąją Indiją. Užsukame pirmame aukšte į suvenyrų krautuvėlę, kai ką nusiperkame -magnetukų...
Maunamės batus.

as kai buvau dar buvo kazkokia is indijos paroda apie ju kulturos evoliucija, patiko thumbup.gif

is Neasden patraukiau i Hendon
Karališkųjų oro pajėgų muziejus (Royal AirForceMuseum) Opening hours: Daily: 10:00 - 18:00
Susipažinkite su aviacijos istorija ir raida padedami šiuolaikinių simuliatorių, filmų, teminių restoranų, suvenyrų parduotuvėlių ir kt.
Linksma, nemokama ir nuostabi diena visai šeimai garantuota!
Hendon, London NW9 5LL

nu man kazkas tokio thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
grizau i centra - shopas

3 DIENA
grizau i Science muzieju, kartu nuejau i victoria&albert, tik dali apziurejau, nes ne man jis smile.gif
tada keliavau i antra jo dali - vaikystes muzieju, link stratford
tiksliai nepamenu adreso
is ten keliavau i stratford, pamatyti olimpini miesteli statoma ir dideleleleleeee parduotuve, ten kvepalu radau pigiai labai. daug 2 in 1. thumbup.gif thumbup.gif berods I aukste.
grizau kur gyvenau, dar keletas parduotuviu ir ryte anksti i oro uosta.

p.s. buvau jau ne pirma karta
man verta demesio, be paminetu:
- british muziejus
- trafalgaro aikste
- vangogo saulegrazos (kitu neziurejau) ne meno zmogus esu
- st.paul katedra, bet i vidu nejau, buvo remontuojamos jo ekspozicijos, nemaciau reikalo moketi didelius pinigus tik uz vidaus pamatyma
- pasivaiksciojimas Temzes pakrante
- nueiti i dokus, kur prabangios jachtos
- paziureti kaip pakeliamas tower tiltas (reik paziuret yra grafikai internete)

tikiuosi, kas nors tiks sudarinejamiems planams biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Akvilchikas @ 2012 05 10, 20:16)
EgiptoKate, kada nori skristi atgal? mirksiukas.gif

lekciau ir lekciau ten wub.gif wub.gif wub.gif

jei rimtai, sakyk, kada numacius, su savaitgaliu galeciau 4 dienom lekt. tik reik is anksto darbe reikalus pasitvarkyt
Atsakyti
Egipto Kate- man man planus plzz... blush2.gif
Ir as sutinku kad turint tris dienas i muziejus kojos isvis nekelciau,juk labiau norisi pamatyti miesta.
As db vykstu 4karta tad varau aplankyti tu vietu kur nebuwau tai visi muziejai ir pirma kart isgirdau apie sventykla blush2.gif labai noreciau ja pamatyti gal pamestumet adresiuka?
Atsakyti
Papildyta:
lekciau ir lekciau ten wub.gif wub.gif wub.gif

jei rimtai, sakyk, kada numacius, su savaitgaliu galeciau 4 dienom lekt. tik reik is anksto darbe reikalus pasitvarkyt
[/quote]

Siaip, galima butu laika pasiderinti, man atostogos isplaukia rugseji...Savaitgaliui ir as noreciau,bandom ziureti bilietu, nors dabar, pries Olimpines, tai kainos ojjjjj...
Papildyta:
QUOTE(Kuzia @ 2012 05 10, 20:47)
Bet tai kas cia per pasakymai, ai, tai gal neik visai tada ten irnesakyk.gif

Sakot, yra idomesniu vietu. Tai jums galbut idomesniu. Neprimeskit savo nuomones kitiems.

Ir kur gi toki pasakyma perskaitet, kad neik visai???? lotuliukas.gif Pasirodo, zmones moka ir tarp eiluciu skaityti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Sakom, kad yra, nes zinom... cool.gif
Labai daug kritikos, tai gal parasykit savo komentara ir mes pasinaudosime jusu patarimu mirksiukas.gif ar per daug jegu reikalauja????nes vien kritika, o apie esme info mazokai, tiksliau jos visai nera wacko.gif
Papildyta:
QUOTE(EgiptoKate @ 2012 05 10, 20:52)
jei norit pyktis ar liet nepasitenkinima, tai gal ne ten pataiket g.gif
cia mes nuomonemis dalinames, ispudziais, o Jus ka cia darot? blink.gif  doh.gif
sunervinot schmoll.gif

nesinervuok, visur atsiranda burbanciu, nelaimingu...nes matai, Sience muziejus- vienintelis, kuris UK yra idomus doh.gif Beje, nervai kenkia, rauksles "gaminasi", kremai brangus, gali ir sale'ai UK nepadeti lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Kuzia @ 2012 05 10, 21:02)
Savo nuomone reiskiu.
Ar tik jus Londone jauciates viska geriausiai zinancios g.gif ?

Palikit zmonem patiems rinktis ka pamatyt.

Nesijauciam, todel ir sedim sioje temoje, dalinames patirtimi, ispudziais ir pan...Pati, pasidalinkite info,o ne purkstaukite, kad siulome priesingai nei Jums, pati idomiausia muzieju visoje salyje box.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akvilchikas: 10 gegužės 2012 - 23:15
QUOTE(jugp @ 2012 05 10, 22:10)
Labai ačiū už planus

assa.gif i sveikata

QUOTE(Euforija911 @ 2012 05 10, 22:30)
Egipto Kate- man man planus plzz... blush2.gif
Ir as sutinku kad turint tris dienas i muziejus kojos isvis nekelciau,juk labiau norisi pamatyti miesta.
As db vykstu 4karta tad varau aplankyti tu vietu kur nebuwau tai visi muziejai ir pirma kart isgirdau apie sventykla blush2.gif labai noreciau ja pamatyti gal pamestumet adresiuka?

http://www.mandir.org/
user posted image

QUOTE(Akvilchikas @ 2012 05 11, 00:12)
Siaip, galima butu laika pasiderinti, man atostogos isplaukia rugseji...Savaitgaliui ir as noreciau,bandom ziureti bilietu, nors dabar, pries Olimpines, tai kainos ojjjjj...
Papildyta:
nesinervuok, visur atsiranda burbanciu, nelaimingu...nes matai, Sience muziejus- vienintelis, kuris UK yra idomus doh.gif  Beje, nervai kenkia, rauksles "gaminasi", kremai brangus, gali ir sale'ai UK nepadeti lotuliukas.gif
Papildyta:
Nesijauciam, todel ir sedim sioje temoje, dalinames patirtimi, ispudziais ir pan...Pati, pasidalinkite info,o ne purkstaukite, kad siulome priesingai nei Jums, pati idomiausia muzieju visoje salyje box.gif

- ir as galvoju, kad iki olimpiniu, tai tikrai niekaip, nes ir kainos, ir zmoniu kiekis baisus doh.gif
- nesinervinsiu aciuks.gifirnesakyk.gif
- nebuvo temyteje tokiu dar burbanciu ir nelaimingu tease.gif
matyt, gyvenimas Londone, ne visus lietuvius gerai veikia lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EgiptoKate: 11 gegužės 2012 - 01:01
QUOTE(EgiptoKate @ 2012 05 11, 02:01)
assa.gif  i sveikata
- ir as galvoju, kad iki olimpiniu, tai tikrai niekaip, nes ir kainos, ir zmoniu kiekis baisus doh.gif

lotuliukas.gif na, as sestadieni i Westfielda su banga iejau, su banga isejau...susinervinau, nes buvo planas visai kitoks, nueini,- apsiperki, ir varau toliau kulturintis, o gavosi taip, kad visa diena zmoniu bangoje murkdziausi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akvilchikas: 11 gegužės 2012 - 08:43