QUOTE(jugp @ 2012 05 10, 19:21)
Būtų labai malonu gauti jūsų planus.
tikiuosi suprasit, turejau 3 dienas, buvau jau ne pirma karta, tai planas buvo toks
1 DIENA
Monument to Great Fire of London.
Puiki alternatyva Londono akiai. Sraigtiniais laipteliais pats užlipi I 50m aukštį. Puiki panorama atsiveria, visas Londono įžymybes matai. O ir kaina tik £3 suaugusiam Nulipus žemyn, kiekvienam duoda Po sertifikatą, kad buvai ten užlipęs. O ir eilių nėra tiek kiek prie kitu lankytinu objektu. Metro sustojimas taip ir vadinasi
MONUMENT Darbo val. 09:3017:30
grizti i
westminster metro
ramiai pasivaiksciojau po St.James parka, (ten netoliese karalienes rumai), as jau buvau buvusi
westminster (metro) iki Bond street is ten BANK stotele
I Grinvica vaziavau DLR traukinuku. Isedau i ji Bank stoteleje, vaziavom iki
Cutty sark. Atskirai moketi nereikejo, tiko travecard.
atgal plaukiau Temzes clipperiu. Su travelcardu dave 30 proc. nuolaida, mokejau apie 3.55 iki galutines stoteles London eye, taciau lipau prie tate modern. Plaukimas labai patiko, praplauki dangoraizius, Tauerio tilta, tate modern, tukstantmecio tilta, St.Paul katedra matosi ir t.t. Gali sedeti viduj, gali lauke, plaukimas neprailgsta.
Greenwich yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paminklų sąrašą.
Grinvicas - Karaliskoji observatorija, užlipus iki jos nuo kalvos atsiveria nuostabūs Londono vaizdai, čia galima pabūti iškart dviejuose pusrutuliuose - tereikia peržengti nulinį dienovidinį, skirianti Rytų ir Vakarų pusrutulius, juru muziejus, Cutty sark dar buvo remontuojamas.
grizau Thames Clipper firmos laiveliu - su juo butent travelcard nuolaida.
Karo laivas Belfast - muziejus remontuojamas iki velykų. dabar tikriausiai jau atidarytas (tai nebuvau anakart).
TATE MODERN DARBO LAIKAS Pr-Kt, Sk 1018
Uzlipti TATE MODERN i kavine septintam aukste - panorama tikrai gera nemokamai:), kuris yra anksčiau buvusios centrinės elektrinės pastatas
Iš Greenwich plaukiant stotelė Bankside pier
ir likusi laika paskyriau shopinimuisi bond street, oxford street
2 DIENA
Shri Swaminarayan Mandir- indų šventykla, Neasdene. Ši šventykla laikoma didžiausia pasaulyje indų šventykla už Indijos ribų. Įėjimas nemokamas. Šventykla pradėta statyti 1992 metais, statybai panaudota dvi tonos itališko marmuro. Beveik tris metus buvo statomas šis neapsakomo grožio statinys, statybinės medžiagos buvo gabenamos į Indiją, kur vietos meistrai jas išraižė. Šventykla atidaryta 1995 metais.
Būriai indų su tradiciniais įvairiaspalviais drabužiais traukia į šventyklą.
Prie vartų apsauga paaiškina, kad turiu palikti kuprinę, fotoaparatą, kamerą automobilių saugojimo aikštelėje esančioje saugojimo kameroje.
Prie įėjimo apsauga patikrina metalo detektoriumi. Vyrams į kairę, moterims į dešinę nusiauti batus.
Išjungiame tel, jokio maisto, tyla ir paliekame savo batus lentynėlėse ir tipename vien su kojinėmis minkštutėliais kilimais ir marmurinėmis grindimis. Tikra palaima nuvargusioms kojoms.
Pirmame aukšte mažojoje maldos salėje, didžioji atidaroma tik apeigų metu, apeiname aplink dievybės statulą, atkartodami tai, ką atlieka indai, reikia sugalvoti
norą.
Antrame aukšte salėje daugybė dievybių statulų, prie kiekvienos aukų dėžutės. Ornamentų grožis pranoko visus lūkesčius, ne veltui ši šventykla prilyginama garsiajam Taj Mahalui - tai mini ekskursija į egzotiškąją Indiją. Užsukame pirmame aukšte į suvenyrų krautuvėlę, kai ką nusiperkame -magnetukų...
Maunamės batus.
as kai buvau dar buvo kazkokia is indijos paroda apie ju kulturos evoliucija, patiko
is Neasden patraukiau i Hendon
Karališkųjų oro pajėgų muziejus (Royal AirForceMuseum) Opening hours: Daily: 10:00 - 18:00
Susipažinkite su aviacijos istorija ir raida padedami šiuolaikinių simuliatorių, filmų, teminių restoranų, suvenyrų parduotuvėlių ir kt.
Linksma, nemokama ir nuostabi diena visai šeimai garantuota!
Hendon, London NW9 5LL
nu man kazkas tokio
grizau i centra - shopas
3 DIENA
grizau i Science muzieju, kartu nuejau i victoria&albert, tik dali apziurejau, nes ne man jis
tada keliavau i antra jo dali - vaikystes muzieju, link stratford
tiksliai nepamenu adreso
is ten keliavau i stratford, pamatyti olimpini miesteli statoma ir dideleleleleeee parduotuve, ten kvepalu radau pigiai labai. daug 2 in 1.
berods I aukste.
grizau kur gyvenau, dar keletas parduotuviu ir ryte anksti i oro uosta.
p.s. buvau jau ne pirma karta
man verta demesio, be paminetu:
- british muziejus
- trafalgaro aikste
- vangogo saulegrazos (kitu neziurejau) ne meno zmogus esu
- st.paul katedra, bet i vidu nejau, buvo remontuojamos jo ekspozicijos, nemaciau reikalo moketi didelius pinigus tik uz vidaus pamatyma
- pasivaiksciojimas Temzes pakrante
- nueiti i dokus, kur prabangios jachtos
- paziureti kaip pakeliamas tower tiltas (reik paziuret yra grafikai internete)
tikiuosi, kas nors tiks sudarinejamiems planams
Papildyta:
QUOTE(Akvilchikas @ 2012 05 10, 20:16)
EgiptoKate, kada nori skristi atgal?
lekciau ir lekciau ten
jei rimtai, sakyk, kada numacius, su savaitgaliu galeciau 4 dienom lekt. tik reik is anksto darbe reikalus pasitvarkyt