Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 9

QUOTE(Roga @ 2012 03 09, 20:18)
ax.gif nes ne visas straipsnis apie mus biggrin.gif bus net MB staigmena oj bus biggrin.gif

Sveikos,mano sunui ivairiapusis raidos vistimo sutrikimas,niekur nieks nepriklauso,grupe tvarkemes nuo rugsejo pradejom o sausio 5 tik susitvarkem ir dave tik metams, slaugos nedave ir dirbti niekur negaliu,ejo drauga palideti po mokyklos palidejo o gristi nebezino kaip,o as buvau isidarbinusi tai skambino seneliam kol ssusigaude kur jis gali buti,tai po to teko palikti visus darbus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(cius @ 2012 03 09, 20:03)
Sveikos,mano sunui ivairiapusis raidos vistimo sutrikimas,niekur nieks nepriklauso,grupe tvarkemes nuo rugsejo pradejom o sausio 5 tik susitvarkem ir dave tik metams, slaugos nedave ir dirbti niekur negaliu,ejo drauga palideti po mokyklos palidejo o gristi nebezino kaip,o as buvau isidarbinusi tai skambino seneliam kol ssusigaude kur jis gali buti,tai po to teko palikti visus darbus verysad.gif

unsure.gif vat tas baisiausia unsure.gif kai taip reikia jums pagalbos ir nėra unsure.gif nu kas per valstybė, nejau nedašunta doh.gif oj mergyt kaip tau sunku unsure.gif bet jei hiperaktyvus tai tokios diagnozės nėra g.gif yra tik įvairiapusis unsure.gif nu kaip keista nežinau unsure.gif
Atsakyti
Labas mamkos
Noriu pasipasakoti sios savaites ivykius rolleyes.gif Kadangi mano sunui skirtas namu mokymas, bet jis eina i mokykla tai jam skirtas spec pedagogas kuris su juo atlieka lietuviu kalbos uzduotis. Baigus pirma pusmeti as atejau pasikalbeti kaip jam sekasi ir pasipyle..... "Mama kodel jusu sunus toks neklauzada, kodel jis manes neklauso as liepiu jam daryti, jis atsisako....ir taip toliau ir panasiai " as tik spejau atsimusineti nuo jos zodziu. Visa drebejau ir nesupratau kaip spec pedagogas gali uzdavineti tokius nesamoningus klausimus juk ji ir mokinosi tam kad zinotu viska apie ipatingus vaikus. Neispasakosiu as cia visko bet baigem pokalbi tuo kad as vakar sedejau kartu su ja ir vaiku pamakoje. Zinot kas idomiausia pamaciau jog ji dirba su juo atmestinai nes "siandien penktadienis ir jis jau pavarges" Zinot per tuos keleta metu mokykloje as pamaciau jog vaikas mano atsirenka jei mokytoja nenustato su juo rybu tai nieko gero is jo nesitikek o va spec pedag ir nenusistacius. Po pamokos kai vaikas isejo i koridoriu as jai ir pasakiau jog is tikruju ji nemoka dirbti su tokiais vaikais ir leidau jai duoti keleta patarimu ax.gif Tai va dabar ir nebezinau ar ji pasistengs su mano vaiku ar ir toliau viskas bus kaip buve bet as pirma karta atstovejau uz vaika ir jauciausi labai gerai smile.gif O mankstose mes pereidinejam i sekanti etapa kuriame pratimai sudetingeja ir maniskis kuris save vadina "luzeriu, nemoksa" sujungineja savo kunu tokius sudetingus junginius jog as net neisivaizduoju kaip juos sujungti tai vaziuojant namo as pirma karta su dziaugsmo asaromis pasakiau jog jis protingiausias vaikas pasaulyje. Mano sirdis po kosmariskos savaites dainavo biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
xariuxa 4u.gif uz drasa ir motiniska sirdi, tau pagyrimas..liudna tik, kad tose vietose, kur tikrai reikia zmogaus mylincio savo darba, dirba kartais zmones, kuriems matyt bendrai buvo svarbu istoti ir pabaigti verysad.gif Su mano sunum kol kas visi specai buvo thumbup.gif issikyrus pradines mokyklos logopede, kuri irgi be jokios pedagogines etikos aptarinejo mano vaika prie jo doh.gif
Roga..valdziai ir nerupes, kol bendrai visuomenes samoningumas nepasikeis, pas mus gi dar nuo tarybiniu laiku like, kad neegzistuoja neigalus ir t.t. jie yra kazkur uz ribos, kaip jie gyvena, ko jiems reikia..zino mamos, zino pvz. Bobu vasaros ziurovai..bet siaip apziurek, selpimo akcijos..vaiku namams, sergantiems veziu ir t.t. as nesakau, akd jiems nereikia, bet pas mus problema matoma ten, kur ji aiski, o vat hiperiukas..ji labai neaiski problema verysad.gif verysad.gif intelektas normoje, reiskia isdykes, blogai aukletas, per mazai dirzo gaves verysad.gif doh.gif zmones nepasiruose suvokti, kas tai ir kodel verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2012 03 10, 11:12)

Roga..valdziai ir nerupes, kol bendrai visuomenes samoningumas nepasikeis, pas mus gi dar nuo tarybiniu laiku like, kad neegzistuoja neigalus ir t.t. jie yra kazkur uz ribos, kaip jie gyvena, ko jiems reikia..zino mamos, zino pvz. Bobu vasaros ziurovai..bet siaip apziurek, selpimo akcijos..vaiku namams, sergantiems veziu ir t.t. as nesakau, akd jiems nereikia, bet pas mus problema matoma ten, kur ji aiski, o vat hiperiukas..ji labai neaiski problema verysad.gif  verysad.gif intelektas normoje, reiskia isdykes, blogai aukletas, per mazai dirzo gaves verysad.gif  doh.gif zmones nepasiruose suvokti, kas tai ir kodel verysad.gif

dėja jau taip yra verysad.gif ir taip atrodo kvaila, reikia dabar padėti o ne gal kada sulauksime, juk dabar vaikams ir šeimoms sunku unsure.gif jautu reiks dar gerokai palaukti kol kas nors pasikeis verysad.gif pasakysiu negražiai kol neišmirs senoji karta nemanau, kad kas pajudės į gera puse.
Atsakyti
Laba diena, mamytes, noreciau pasiteirauti gal jus zinote ar gali vaikas du metus is eiles eiti i 0 klase ( parengiamoji). Aciu
Atsakyti
QUOTE(ineta68 @ 2012 03 10, 22:44)
Laba diena, mamytes, noreciau pasiteirauti gal jus zinote ar gali vaikas du metus is eiles eiti i 0 klase ( parengiamoji). Aciu

Jei yra indikacijos-gali. O jūsų nesiunčia į PPT?
Atsakyti
Mes planuojame leisti vaika i 0 klase nuo rugsejo men. , bet taip iseina pagal metus ( vaikas gimes sausio men), kad 6,7 men del hyperaktyvumo, demesio koncentracijos ir pan. problemu i 1 klase dar neleisim, o noretumem, kad antrus metus eitu i 0 klase.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ineta68: 10 kovo 2012 - 23:07
QUOTE(ineta68 @ 2012 03 10, 22:44)

Yra galimybe sudaryti trisale sutarti: mokykla-darzelis-tevai. Tada vaikas mokosi darzelio patalpose su ateinancia mokytoja is mokyklos lyg pirmoje klaseje(mokosi tik pagrindinius dalykus:lietuviu, matematika, pasaulio pazinima). Jei per metus matosi, kad vaikui reikia kartoti kursa, tai sekanciais metais jis eina i mokykla i pirma klase vel, jei mato, kad zinios pakankamos ir adaptacija gera prie kruvio, tada eina mokykloje i antra klase.
I paruosiamaja klase dusyk negali eiti, neskiria krepselio verysad.gif
Sunkumai: susirasti ir susitarti su mokyklos mokytoja, kuri tai darytu (nors is esmes jai uz tai vis tiek moka), su darzeliu, nes tipo vaikas darzelyje, bet jo dienos programa kitokia doh.gif
Jums reiktu aisku isvadu is VRC, kad yra hiperaktyvumas, rekomendacija, kad butu irasoma tausojantis rezimas (apie tausojanti rezima irasyti gali ir PPT, bet kadangi jie tik patariamasis organas, nezinau ar ju isvados galioja, kad teiktu mokytojai apmokejima uz tas valandas)
Atsakyti
Aciu uz atsakymus rolleyes.gif Esme tame, kad i darzeli mums neiseina eiti, pirma kad vaikas nueina 3 dienas ir suserga, nors mokykloje tas pats gali buti, o antra, kad netinka mums darzelinis rezimas, 12.30-14.45 pietu miegas, o kadangi mano vaikui val. laiko reikia, kad uzmygtum, tai jis arba nemiega visai, arba miega trumpai, 15.30 ji paimu, po darzelio elgesys toks, kad per vakara po darzelio as pavargstu labiau, negu jis visa diena namuose. Todel mums kaip ir iseitis butu ta 0 klase, bet idomu kodel su 0 klase nera taip kaip su 1, jei pvz 0 klases pabaigoje matytusi, kad vaikas dar nepasiruoses eiti i mokykla, tai ar negales vel eiti i 0. Mes dbr laukiam i Raidos centra, gal jie zinos ta tvarka

Atsakyti
Labutis, oi kaip suprantu tas mamytes, kurios deda visas pastangas i savo vaikus, o nuejus i mokykla atsimusa lyg i siena smile.gif
Noreciau paklausti per kiek laiko jums VRC atsiunte isvadas, nes mes jau 3 savaite ju nesulaukiame, aisku zodziu paaiskino kokios diagnozes, bet rastu -nera.O gal atsius tik gydytojui, nes reikes concerta issrasyti receptui? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lirtane @ 2012 03 13, 12:39)
Labutis, oi kaip suprantu tas mamytes, kurios deda visas pastangas i savo vaikus, o nuejus i mokykla atsimusa lyg i siena smile.gif
Noreciau paklausti per kiek laiko jums VRC atsiunte isvadas, nes mes jau 3 savaite ju nesulaukiame, aisku zodziu paaiskino kokios diagnozes, bet rastu -nera.O gal atsius tik gydytojui, nes reikes concerta issrasyti receptui? ax.gif

Jus ir negausit smile.gif Bent jau aš negavau..Atėjo į psichikos centrą tik ir net mamai neduoda paskaityt.. Bent jau pas mus tokia tvarka...
Atsakyti