Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas ,9tema

QUOTE(Dzhine @ 2012 03 14, 19:19)
Ai ir dar klausimas. Ant lenkiškų šparaginių pupelių pakelio nurodyta, kad sėti viduje nuo trečio mėnesio  g.gif čia gali taip būti? t.y. nuo veislės priklausyti ar vis tik sėti kaip visuomet apie 5-ą mėnesiuka?

labai labai atsakingai rašau, net 7 kartus perskaičiau klausimą ir permąsčiau atsakymą, kad vėl kokios nesąmonės neparašyčiau blush2.gif
Tai daugumoje daržininkavimo knygų net yra paveiksliukai, kuomet sėja pupeles į 'lietvamzdžius' ir pupelėms sudygus bei atėjus laikui persodint lauke, tiesiog visas turinys gražiai išvažiuoja į griovelį.
Taip nežaidžiu, bet tiek žirnius, tiek pupeles pasidaiginu namie. Užtenka, kad iškištų uodegytes wink.gif

QUOTE(saintlina @ 2012 03 14, 19:31)
aš ilgai galvojau žiūrėdama..  mastau.gif  Penkis kartus postą apie serenčius perskaičiau, ieškodama pienių mastau.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Papildyta:
Lenkijos pietuose tai turbūt ir reik sėt trečią mėnesį. Pas mus, manyčiau, visgi reiktų gegužės palaukt..

ale koks siaubas pagavo, kai atėjo nušvitimas doh.gif Dar dabar gėda doh.gif

Na, kad ir ties Varšuva balandžio pradžioj pilnu tempu narcizai žydi. Anksčiau pas juos pavasaris ateina.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 14, 20:42)
lotuliukas.gif o tu pažiūrėk, ką pati parašiau ir po kiek valandų daėjo, kad tagetės ir pienės, tai ne tas pat  doh.gif Siaubas, kokia gėda, o buvau garantuota, kad iš tagečių pienių vyną daro  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Su manim taip pat daug nereikia, vienas galvoj, o visai kitka ant liežuvio  blush-anim-cl.gif  blush-anim-cl.gif

nieko, svarbu, kad dainuska gera biggrin.gif , perklausiau vakar ir siandien. tokia vasariska nostalgia uzejo mmm.... rolleyes.gif o pasodinus daigintas pupeles tikriausiai ir laistyti tada reikia
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 14, 21:38)

ale koks siaubas pagavo, kai atėjo nušvitimas  doh.gif

eik tu, čia man palengvėjimas atėjo biggrin.gif Kai paaiškėjo, kad visgi tų pienių ten tikrai nebuvo, o ne man senatvinis marazmas į užkapalį stuksena biggrin.gif
O daina tai super thumbup.gif Ačiū, kad priminei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 14, 21:38)
labai labai atsakingai rašau, net 7 kartus perskaičiau klausimą ir permąsčiau atsakymą, kad vėl kokios nesąmonės neparašyčiau  blush2.gif
Tai daugumoje daržininkavimo knygų net yra paveiksliukai, kuomet sėja pupeles į 'lietvamzdžius' ir pupelėms sudygus bei atėjus laikui persodint lauke, tiesiog visas turinys gražiai išvažiuoja į griovelį.
Taip nežaidžiu, bet tiek žirnius, tiek pupeles pasidaiginu namie. Užtenka, kad iškištų uodegytes

Tai gal sita visa procedura reikalinga, kad derlius butu kuo anksciau g.gif
Nes siaip ir tiesiai i dirva pasetos kuo puikiausiai auga, jeigu tik niekas neiskapsto ir nenukanda lotuliukas.gif
Atsakyti
4u.gif sveikos daržininkės, aš kaip nauja Lietuvos ūkio kėlėja pradėjau duotis po visas daržo temas smile.gif , ir visko klausinėti .... man įkišo žalioj stotelėj žirnių ir sakė sėti kovo mėn., o tai klausykit šį savaitgalį važiuoju į sodą tai man juos jau sodinti ? ar laukti kovo galo ?nesupratau aš tos pardavėjos ..... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(erete @ 2012 03 15, 09:09)
4u.gif  sveikos daržininkės, aš kaip nauja Lietuvos ūkio kėlėja pradėjau duotis po visas daržo temas  smile.gif , ir visko klausinėti .... man įkišo žalioj stotelėj žirnių ir sakė sėti kovo mėn., o tai klausykit šį savaitgalį važiuoju į sodą tai man juos jau sodinti ? ar laukti kovo galo ?nesupratau aš tos pardavėjos .....  unsure.gif

Kuo anksciau paseti zirniai, tuo maziau kirmyja ir anksciau subresta. Bet jei nera galimybes paseti, tai nieko neatsitiks, jei pasesi veliau.
Siaip seni zmones sako, kad zirnius reikia seti per Velykas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2012 03 15, 08:13)
o pasodinus daigintas pupeles tikriausiai ir laistyti tada reikia

na, aš tai daržo nekapstau pavasarį, tik su tokiu mini kultivatorium pavažinėju pirmyn-atgal, sutrupina grumstelius, įleidžia oro ir sėju. Jei perkasinėt dirvą, taip labai daug netenkama drėgmės. Aišku, vagelės sulaistomos ir pasėjus užmulčiuojamos wink.gif

QUOTE(saintlina @ 2012 03 15, 08:31)
Ačiū, kad priminei  4u.gif

o tai prašom biggrin.gif

QUOTE(erete @ 2012 03 15, 09:09)
4u.gif  sveikos daržininkės, aš kaip nauja Lietuvos ūkio kėlėja pradėjau duotis po visas daržo temas  smile.gif , ir visko klausinėti .... man įkišo žalioj stotelėj žirnių ir sakė sėti kovo mėn., o tai klausykit šį savaitgalį važiuoju į sodą tai man juos jau sodinti ? ar laukti kovo galo ?nesupratau aš tos pardavėjos .....  unsure.gif

hmm, na, kiek atmintis neša, tai kas keli metai kovo pabaigoj tiek priverčia sniego ir atšąla, kad būna didelis 'Brrrr'. Šiaip tai sudygę žirniai berods iki -6 ar iki -4 lengvai perneša. Tai, jei daržas nėra visai atviroj vietoj, laisvai galima sėt kovą. Tik dabar dar pašalas pilnai neišėjęs ir daržuose gana šlapia. Ai, tiesa, sėjant į šalta dirvą didesnė tikimybė supūdyt sėklas. Prieš reiktų susidaigint namie wink.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 03 15, 09:31)
...O daina tai super  ...

...bet vynas vistiek geriau ax.gif , o jei abu kartu, tai alc.gif assa.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 03 15, 09:35)
...bet vynas vistiek geriau  ax.gif , o jei abu kartu, tai  alc.gif  assa.gif

aha, geriausia abu kartu drinks_cheers.gif Turbūt bręsta laikas daržinininkių susirinkimui biggrin.gif
Atsakyti
O pieniu vyna kuri nors gamina mirksiukas.gif
Pieniu medu as gaminu ir labai seima pamego, o va prie vyno tai darbo gerokai daugiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2012 03 15, 09:51)
Pieniu medu as gaminu ir labai seima pamego, o va prie vyno tai darbo gerokai daugiau g.gif

aš tik Bredberio knygą skaitydama išvis sužinojau, kad toks vynas iš tiesų gali būti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2012 03 15, 09:51)

Gaminu ne vieni metai jau. Priklauso turbūt nuo metų ar dar velnias žino kokių procesų- atrodo, visko dedi tiek pat, o kartais gaunasi saldus, kartais rūgštus arba išvis vos ne actas.

Pienių vynas

• 10 litrų suspaustų žiedų išversti į didžiulį kubilą ir užplikyti 10 litrų verdančio vandens. Palaikyti 1- 1.5 paros, daugiausia dvi.
• Pripilti 20 litrų šalto vandens, svarbu, kad jis būtų nekietas. Jei norite, kad vynas būtų tirštesnis ir tamsesnis, pakaks ir 10 litrų vandens.
• Pridėti maždaug 3 kg cukraus.
• Tada viską supilti į vyno butelius,bet ne sklidinai.
• Sandariai užkimšti. Kamštį aplipinti plastilinu, per centrą iškišti žarnelę: vienas jos galas turi būti butelyje, o kitas į išorę ir nuleistas į indą su vandeniu. Svarbiausia, kad nepatektų oro.
• Butelį su vynu pastatyti šiltoje ir ramioje vietoje. Stebėti, kad temperatūra būtų vienoda. Saugoti nuo skersvėjų. Nejudinti.
• Po mėnesio nukošti per marlę arba nelabai tankią medžiagą, kad liktų žiedadulkės.
• Supilti atgal į butelį, pridėti tiek pat arba šiek tiek daugiau cukraus. Vėl užkimšti ir laikyti dar 1- 2 mėnesius.
• Jei vynas nežalias, nesijaučia burbuliukų, galima gerti.
Pienių vynas ne tik skanus, bet ir labai naudingas.
Atsakyti